Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، ۵:۳۰ بامداد امروز بود که قطار مسافربری در کیلومتر ۵۰ طبس به یزد از ریل خارج شد. این قطار ۳۴۸ سرنشین داشت. شدت حادثه به قدری بود که از ۱۱ واگن، ۶ واگن دچار آسیب و تا این لحظه ۱۷ نفر از همطونان فوت شدند.

علت اولیه حادثه به گفته معاون مسافری شرکت راه آهن برخورد قطار با بیل مکانیکی اعلام شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیل مکانیکی کنار خط بوده ولی فاصله خود با ریل را رعایت نکرده که در نتیجه با لوکوموتیو و واگن اول برخورد کرده که به علت سرعت بالا ۵ واگن از ریل خارج شدند.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور در پی حادثه خروج قطار مسافربری طبس – یزد و فوت و مصدومیت تعدادی از هموطنان، طی دستوری به بازرس کل استان خراسان جنوبی، مأموریت داد تمام ابعاد این موضوع بررسی شود.

اگر چه علت دقیق حادثه در حال بررسی است اما موضوع خروج قطار از ریل مسئله جدیدی نیست و در چند سال اخیر در مسیرهای ریلی مختلف تکرار شده است که از جمله آنها می‌توان به حادثه قطار سمنان-مشهد با قطار تبریز-مشهد، قطار زاهدان- تهران، تهران-ارومیه، همدان- مشهد و حادثه امروز طبس-یزد اشاره کرد.



از میان حوادث ریلی که رخ داد دو مورد به صورت ویژه مورد رسیدگی قرار گرفت که یکی از انها حادثه ریلی قطار تبریز مشهد بود.

پنجم آذر سال ۹۵ قطار تبریز به مشهد با قطار سمنان به مشهد که روی ریل توقف کرده بود برخورد کرد و ۴۷ نفر جان خود را از دست دادند؛ سانحه‌ای که هنوز از سرانجام برخورد با مقصران و مسببان آن خبری نیست.

اگر چه در مرجع قضائی پرونده تشکیل شد و آیت الله آملی لاریجانی، رئیس وقت قوه قضائیه هم کمتر از ۲۴ ساعت از گذشت حادثه، به رئیس کل دادگستری استان سمنان دستور داد: «لازم است سریعاً با تشکیل پرونده ضمن بررسی علل سانحه نسبت به برخورد قانونی و سریع با مقصران حادثه اقدام و نتیجه به این جانب گزارش شود» اما این پرونده کش و قوس‌های فراوانی را به خود دید.

پرونده حوادث ریلی مشمول گذر زمان می‌شوند

اساس گزارشی که کمیسیون عالی سوانح ریلی شرکت راه آهن جمهوری اسلامی ایران در همان سال منتشر کرد، قطار سمنان - مشهد ۸ دقیقه قبل از سانحه به دلیل آنکه سیستم کنترل خودکار قطار (ATC) روشن شده بود، توقف و به مرکز کنترل ترافیک متمرکز اعلام و کسب تکلیف می‌کند؛ اما اپراتور مرکز کنترل ترافیک ریلی رأسا مجوز خاموش کردن ATC را به راهبر قطار سمنان - مشهد اعلام می‌کند که درنتیجه با سرعت ۱۲۳ کیلومتر بر ساعت با قطار تبریز که در ایستگاه هفت خوان توقف داشت، برخورد کرده و سه واگن انتهایی قطار حامل مسافران آذربایجان شرقی به کام آتش فرو می‌رود.

اگر چه دادستانی کل کشور از جهت حقوق عامه، سازمان بازرسی کل کشور، کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی و برخی نهادهای نظارتی دیگر به این پرونده ورود کردند اما با گذشت بیش از ۵ سال از حادثه هنوز مسببان آن محاکمه نشدند.

یکی از انتقادات قابل طرح به پرونده‌های مربوط به حوادث به خصوص حوادث ریلی، اطاله دادرسی در این پرونده‌ها است به طوری که حتی در تلخ‌ترین حادثه ریلی یعنی حادثه قطار نیشابور در سال ۸۲، حکم پرونده ۴ سال بعد اعلام شد. در پرونده مربوط به قطار زاهدان و به خحصوص قطار تبریز- مشهد هم هنوز مردم و خانواده‌های متوفیان منتظر محاکمه مسببان هستند.

در بسیاری از این پرونده‌ها نقش خطای انسانی محرز بوده و سوال اینجاست با وجود این موضوع چرا برخوردهای قضائی زمانبر و مشمول گذر زمان شدند؟

کد خبر 5509231 مهدیه محمدی

منبع: مهر

کلیدواژه: قطار خروج قطار از ریل تبریز برخورد قطار قوه قضاییه پرونده قضایی شهرداری تهران شورای شهر تهران سازمان محیط زیست حج تمتع قطار سازمان حج و زیارت سازمان تامین اجتماعی شورای شهر ترافیک سازمان هواشناسی پلیس راهور غلامحسین محسنی اژه ای قوه قضاییه دادستانی تهران قطار سمنان قطار تبریز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۸۰۷۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قطارهای لوکس ایران، سفری شاهانه در انتظار شماست

حین سفر با قطار، می‌توانید نهایت لذت را از مسیر ببرید و در کوپه‌های دربست با همراهان خود لحظات دلچسبی را تجربه کنید؛ از طرفی، برخی از قطارها به‌قدری لوکس و مجهز هستند که هیچ کمبودی را در طی سفر احساس نخواهید کرد. این نکته‌ای است که کمتر کسی از آن مطلع است. اگر شما هم اطلاعی از قطارهای لوکس ایران ندارید، همراه ما باشید. اطلاعات این مطلب به شما در خرید بلیط قطار کمک خواهد کرد.

به چه قطارهایی قطار لوکس گفته می‌شود؟

هر مسافری پیش از آن‌که سفری را آغاز کند، ابتدا اطلاعات خود را درباره اقامتگاه‌ها افزایش می‌دهد و با انواع آن‌ها آشنا می‌شود. این در حالی است که کمتر کسی می‌داند قطارها هم مانند اقامتگاه‌ها، کلاس‌های مختلفی دارند؛ ازاین‌رو، پیش از سفر باید به نوع قطار و ویژگی‌های آن نیز توجه شود. در یک توضیح کلی باید بگوییم که کیفیت قطار با دو فاکتور اصلی مشخص می‌شود. مورد اول، امکانات واگن‌ها و کیفیت آن‌ها و مورد دوم، کیفیت ارائه خدمات است. درحقیقت این دو فاکتور مهم در کنار هم، می‌توانند تضمین‌کننده آسایش و راحتی مسافران باشند.

کیفیت واگن‌ها را معمولا با اصطلاح «درجه ۱» و مواردی از این قبیل بیان می‌کنند. در میان قطارهای کشور ما، قطارهای درجه ۱، ۲ و ۳ وجود دارند. یکی از ویژگی‌های قطارهای لوکس، این است که واگن‌های آن‌ها از نوع درجه ۱ باشند. واگن درجه یک باید بدنه دوجداره عایق، شیشه‌های دوجداره، پریز برق ۲۲۰ ولت، سیستم صوتی و تصویری، سیستم تهویه و مواردی از این دست را داشته باشد. علاوه‌بر کیفیت واگن، خدمات ارائه‌شده در قطارهای لوکس باید از نوع پنج‌ستاره باشد. اصطلاح «ستاره» چه در هتل و چه در قطار، مربوط به ارائه خدمات است. یک قطار زمانی می‌تواند لوکس باشد که خدماتی را در سطح پنج‌ستاره ارائه کند. البته اصطلاح لوکس تعریف چندان مشخصی ندارد و ممکن است بسیاری از افراد یک قطار چهارستاره با امکانات مطلوب را نیز لوکس بدانند.

معرفی انواع قطارهای لوکس ناوگان ریلی ایران

شرکت‌های ریلی مختلف در تلاش‌اند تا بهترین قطارها را وارد ناوگان ریلی کشور کنند؛ بااین‌حال، تنوع نیز اصلی است که باید رعایت شود و قطارهایی با امکانات مختلف می‌توانند طیف گسترده‌ای از قیمت‌ها را پوشش دهند؛ به‌این‌ترتیب، مسافران با هر میزان بودجه می‌توانند سفری مطلوب با قطار را تجربه کنند. درحال‌حاضر، چندین قطار لوکس و باکیفیت در شبکه ریلی فعالیت دارند که برخی از آن‌ها درست به‌اندازه یک هتل مجلل، مجهز هستند و آسایشی بی‌بدیل را به شما هدیه می‌کنند. در ادامه، قصد معرفی چند مورد از این قطارها را داریم.

قطار لوکس و پنج‌ستاره فدک

قطار فدک را می‌توان لوکس‌ترین قطار ایران دانست که حقیقتا چیزی از یک هتل کم ندارد. حتی بسیاری از افراد این قطارها را «هتل پنج‌ستاره سیار» معرفی می‌کنند. هرآن‌چه‌که برای سفری دلپذیر و بی‌نهایت دلچسب نیاز داشته باشید، در قطار فدک در اختیار شما قرار می‌گیرد. واگن‌های این قطار از جدیدترین انواع واگن‌ها بوده و بسیار تمیز و زیبا هستند؛ همچنین جدیدترین امکانات و تجهیزات در آن‌ها تعبیه شده تا مسافران آرامش کافی داشته باشند. به‌عنوان مثال، شما می‌توانید از صفحه‌نمایش‌های باکیفیت کوپه‌ها برای سرگرم‌شدن استفاده کنید یا درصورت تنظیم‌نبودن دما، خودتان آن را تنظیم کنید؛ ازسوی‌دیگر خدمات و پذیرایی با بهترین کیفیت ممکن ارائه خواهند شد. انواع غذاها در رستوران قطار سرو می‌شوند که کیفیت آن‌ها با یک رستوران لوکس برابری می‌کند. هنگام خرید بلیط قطار باید به این نکته توجه داشته باشید که قطارهای فدک در سه کلاس لاکچری، تجاری و اکونومی عرضه می‌شوند. هر یک از آن‌ها بهای متفاوتی دارند و ازنظر ارائه خدمات نیز تفاوت‌هایی دارند.

قطارهای زندگی رجا

شرکت رجا در سال ۱۳۹۶ نوعی قطار را با نام «زندگی» وارد ایران کرد. این قطارها نخستین واگن‌های لوکس ایران بودند که امکانات فوق‌العاده‌ای را در اختیار مسافران قرار می‌دادند. هنوز هم قطار زندگی به‌عنوان یکی از بهترین قطارهای پنج‌ستاره شناخته می‌شود و ازنظر ارائه خدمات، همتا ندارد. بهترین خدمات در این قطارها ارائه می‌شوند و سفری خاطره‌انگیز را به شما هدیه می‌دهند. پذیرایی در قطار زندگی با بهترین نوشیدنی‌ها، میان‌وعده‌ها و غذاها انجام می‌شود و امکانات رفاهی نیز برای آسایش بیشتر در اختیارتان قرار خواهند گرفت.

قطار غزال vip بن‌ریل

از دیگر قطارهای لوکس و باکیفیت ناوگان ریلی می‌توان به قطار غزال vip اشاره کرد. قطار غزال یکی از بهترین قطارهای درجه یک در ایران محسوب می‌شد که چند شرکت معتبر آن را ارائه می‌کنند؛ بااین‌حال، غزال vip فقط توسط بن‌ریل ارائه شده و تنها قطار پنج‌ستاره غزال است. قطارهای غزال معمولی از نوع چهارستاره هستند. غزال vip تجربه یک سفر لوکس و رؤیایی را به شما هدیه کرده و بهترین امکانات را در اختیارتان قرار خواهد داد. بلیط این قطار را می‌توانید در پیش فروش قطار فلای تودی تهیه کنید.

قطار سیمرغ

آخرین قطار لوکسی که در این مقاله فرصت معرفی آن را داریم، قطار سیمرغ است. این قطار از نوع ۴ تخته با ۸ کوپه در هر واگن است و امکانات خاصی را در اختیار مسافران قرار می‌دهد. علاوه‌بر سایر امکانات رایج در قطارهای پنج‌ستاره، سیمرغ به‌تازگی کنسول بازی را نیز به خدمات تفریحی خود اضافه کرده و مسافران با پرداخت هزینه مازاد می‌توانند از آن بهره‌مند شوند.

خرید بلیط بهترین قطارها از سایت فلای تودی

افزون‌بر قطارهای معرفی‌شده، چند قطار لوکس دیگر نیز در سیستم راه‌آهن کشور وجود دارند که مجال معرفی آن‌ها را نداشتیم. با مراجعه به پلتفرم معتبر فلای تودی می‌توانید اطلاعات تکمیلی درباره هر نوع قطار را به‌دست آورده و خرید بلیط قطار را با کم‌ترین قیمت انجام دهید. فلای تودی هر نوع بلیط قطار را با کمترین هزینه در پیش فروش بلیط قطار ارائه می‌کند. شما می‌توانید رزرو اقامتگاه، اخذ ویزای توریستی، رزرو تور، خرید بلیط هواپیما و پیش فروش قطار را ازطریق سایت یا اپلیکیشن فلای تودی انجام دهید. همین‌حالا برای یک سفر هیجان‌انگیز برنامه‌ریزی کنید.

کد خبر 848385

دیگر خبرها

  • برخورد ۳ دستگاه خودرو حادثه آفرید
  • زخمی شدن ۴ نفر در برخورد دیزل قطار با واگن در اهواز
  • اعلام آمادگی شرکت راه‌آهن جهت حمل بار ترانزیتی افغانستان به ترکیه
  • قطارهای لوکس ایران، سفری شاهانه در انتظار شماست
  • ایستگاه شهید سلطانی متروی کرج خرداد افتتاح می‌شود
  • اعلام مجدد آمادگی راه‌آهن جهت حمل بار ترانزیتی افغانستان به ترکیه
  • ۳ رام قطار فوق العاده به مسیر ریلی مشهد- تهران اضافه شد
  • سه رام قطار فوق العاده به مسیر ریلی مشهد- تهران افزوده شد
  • راه‌آهن: قطار ترانزیتی افغانستان مجوز گمرک را ندارد
  • رکورد ساخت ایستگاه مترو در کرج شکسته شد