Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-02@22:04:15 GMT

یک فناوری برای کمک به ترک سیگار

تاریخ انتشار: ۱۸ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۱۸۰۸۴۶

یک فناوری برای کمک به ترک سیگار

در وب‌سایت‌های فرانسوی، تبلیغات جذابی وجود دارند که به شما کمک می‌کنند در یک جلسه با استفاده از لیزر، با نرخ موفقیت ۸۵ درصد سیگار را ترک کنید. با این حال، به گفته پزشکان و مقامات، این روش از نظر علمی ثابت نشده است.

وب سایت مراکز کنترل سیگار لیزری در فرانسه اعلام کرده است که روش دنبال شده توسط آن، منجر به نتایج تضمین شده در طول یک سال شده و باعث افزایش وزن نمی‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

توسعه دهندگان این فناوری تاکید کرده اند که "لیزر نور" مناطق خاصی را در گوش خارجی تحریک می‌کند که منجر به کاهش میل به نیکوتین در افراد سیگاری می‌شود. این تکنیک مبتنی بر "درمان گوش" برگرفته از تکنیک طب سوزنی است.

دانیل تومات، رئیس سابق بخش قلب و عروق در بیمارستان معروف پاریس به خبرگزاری فرانسه گفته است: سیگاری‌ها زمانی که چندین بار سعی می‌کنند سیگار را ترک کنند با مشکلات زیادی مواجه می‌شوند، اما به راحتی به این عادت باز می‌گردند.

اگرچه هزینه این تکنیک به طور متوسط ​​بین ۱۵۰ تا ۲۵۰ یورو (بین ۱۶۱ تا ۲۶۹) دلار در هر جلسه است، اما وعده‌های وسوسه انگیز ترک سیگار همراه با چندین اصطلاح پزشکی مانند "کلینیک"، "درمانگر" و "درمان" سیگاری‌ها را به خود جلب می‌کند.

حکیمه کونیه، مدیر یکی از این مراکز در پاریس به خبرگزاری فرانسه گفته است: وظیفه من رفع نیاز بدن به سیگار است. وی در عین حال با اشاره به این که هیچ تکنیک دیگری در این راه منجر به نتایج مثبت نمی‌شود، تاکید می‌کند که این روش از نظر علمی اثبات شده است.

"فناوری برتر"

یکی از دپارتمان‌های وزارت بهداشت فرانسه اعلام کرده است که «هیچ مطالعه یا داده علمی که اثربخشی این تکنیک را ثابت کند وجود ندارد».

وب سایت «تاپا اینفو سرویس» (بخش اطلاع رسانی در مورد سیگار) نیز تاکید کرده است که «لیزر یکی از روش‌های موثر تایید شده و اثبات شده برای ترک سیگار نیست».

"اثر دارونما"

توماس گفت در حالی که بیشتر سیگاری‌ها می‌توانند بدون کمک سیگار را ترک کنند، جایگزین‌های نیکوتین (مانند چسب‌ها، آدامس‌ها و غیره)، و همچنین برخی دارو‌ها و روان‌درمانی، «راه‌هایی اثبات‌شده» برای کسانی هستند که به کمک نیاز دارند.

این متخصص توضیح می‌دهد که فرد سیگاری ممکن است بعد از جلسه لیزر از تمایل خود به سیگار خلاص شود، دقیقاً به این دلیل که "داروی دارونما" تاثیر قابل توجهی بر روی فرد داشته است.

اگرچه سودمندی روش‌های مذکور ثابت نشده است، اما استفاده از آن‌ها به دلیل "اثر بالقوه پلاسبو" ناشی از آن‌ها متوقف نشده است.

در مورد ایده‌ای که متخصصان بر آن توافق دارند، این است که اراده فرد کلید اصلی راه حل باقی می‌ماند. نیکول ساواگون-پاپیون، متخصص بیهوشی بازنشسته که قبلا گوش درمانی را تمرین کرده است، به خبرگزاری فرانسه گفت: من جلساتی را برای بیمارانی برگزار کردم که انگیزه نداشتند که منجر به شکست در نتایج شد؛ زیرا به محض ترک جلسات، دوباره شروع به سیگار کشیدن کردند. 

متغیر‌های دیگری که همراه با پذیرش فناوری لیزر هستند به موفقیت در ترک سیگار کمک می‌کنند؛ بنابراین هرکسی که بخواهد سیگار را ترک کند سبک زندگی بهتری (ورزش، اتخاذ یک رژیم غذایی مناسب...) را در پیش می‌گیرد که به فرد کمک می‌کند تا به هدف خود برسد. بنابراین، تعیین عامل یا عواملی که باعث ترک سیگار او می‌شود، مشکل است.

منبع: greenarea.me

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی کلينيک

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: سیگار فناوری لیزر سیگار را ترک ترک سیگار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۸۰۸۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«قلیان اکسیژن» در مرحله آزمایش است/ برای نتیجه‌گیری زود است

گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، پزشکان و مسئولین کادر سلامت بارها ازعوارض خطرناک استعمال سیگار و قلیان می‌گویند؛ اما متاسفانه شاهد کاهش سن مصرف سیگار و قلیان در میان جوانان و نوجوانان هستیم. علاوه بر آن امروزه مصرف سیگار و قلیان در میان بانوان افزایش چشم‌گیری داشته است به طوری که حسین فرشیدی، معاون بهداشت وزارت بهداشت درباره افزایش شدید تمایل جوانان به مصرف قلیان می‌گوید: این روز‌ها شاهد افزایش تعداد دانش‌آموزان سیگاری و قلیانی در کشور هستیم و به طور کلی ۱۴ درصد مردم ایران درگیر مصرف مستمر دخانیات هستند. همچنین روند مصرف دخانیات در بانوان کشور رو به رشد است و نسبت به مصرف آقایان، شتاب بیشتری گرفته است. سن شروع مصرف دخانیات نیز پایین آمده و تعداد بیشتری از دانش‌آموزان کشور نسبت به گذشته درگیر مصرف سیگار یا قلیان شده‌اند.

محمدرضا مسجدی؛ دبیرکل جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات نیز گفته است که استعمال سیگار در میان خانم‌ها روند رشدی بالای ۷۰ درصد داشته است. حتی برای دختران ۱۲ تا ۱۵ سال تا ۱۳۳ درصد افزایش داشته که این ارقام تکان دهنده است.

عوارض مصرف دخانیات

از عوارض مصرف دخانیات می‌توان به سرطان، بیماری‌های تنفسی، بیماری‌های قلبی و عروقی، دیابت، تضعیف سیستم ایمنی بدن، بیماری‌های دهان و دندان، مشکلات ناباروری، پوکی استخوان، مشکلات بینایی و شنوایی اشاره کرد. با این وجود سیگار و قلیان محبوبیت خاصی در میان مردم دارد.

اخیرا خبر‌های زیادی در رابطه با «قلیان اکسیژن» منتشر شده که در اصل طرحی مطالعاتی با هدف کم کردن عوارض مصرف قلیان از سوی وزارت بهداشت بوده که در صورت تایید و نهایی شدن جایگزین مناسب برای قلیان دخانی است و همین موضوع مخالفان و موافقان بسیاری دارد.

قلیان اکسیژن تایید نهایی نشده است

غلامرضا حیدری، مجری طرح مطالعاتی بررسی «قلیان اکسیژن» در مصاحبه‌ای اظهار کرد: این دستگاه هنوز تایید نهایی را نگرفته و نتایج مطالعات، ملاک تصمیم‌گیری درباره آن خواهد بود.

از سوی دیگرایرج خسرونیا، رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران، درباره طرح تحقیقاتی قلیان اکسیژن می‌گوید: قلیان‌ها محل رشد میکروب و قارچ‌ها هستند و هر پک سبب می‌شود مقدار زیادی قارچ و میکروب به قفسه صدری وارد شود. هر ترکیبی از مواد شیمیایی که از طریق سیگار، قلیان و حتی هوای آلوده وارد بدن می‌شود، ممکن است در آینده موجب سرطان یا سایر بیماری‌ها شود. معتقدم، وزارت بهداشت نباید به موضوع طرح مطالعاتی قلیان اکسیژن ورود داشته باشد.

وی گفت: عوارض استفاده از قلیان اکسیژن هنوز مشخص نیست و این احتمال وجود دارد که عوارض ناشی از استعمال این قلیان طی یک ماه یا حتی چند سال آینده بروز کند. با توجه به اینکه عوارض استفاده از این قلیان نامشخص است اجرای این طرح مطالعاتی در ۱۰ استان یک کار اشتباه است.

در همین خصوص علیرضا زالی رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تهران در گفت‌وگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، در رابطه با آسیب‌ها و فواید قلیان اکسیژن، اظهار کرد: به صورت کلی مواد دخانی مضر هستند و اکنون برای نتیجه‌گیری در رابطه با مضر بودن یا نبودن قلیان اکسیژن بسیار زود است؛ زیرا این طرح در مرحله آزمایش بوده و محققان درحال بررسی هستند بنابراین برای نظر قطعی باید تحقیقات به اتمام برسد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ۵۰۰بوکس سیگار قاچاق در اردبیل کشف شد/جریمه ۴ میلیارد ریالی قاچاقی
  • ممنوعیت‌های تازه به سبک دهه ۶۰ در مدارس
  • تکرار سختگیری دهه ۶۰ در مدارس
  • سیگار نابودگر ظاهر و زندگی افراد؛ از آسیب‌های پوستی تا تهدید سلامتی
  • «قلیان اکسیژن» در مرحله آزمایش است/ برای نتیجه‌گیری زود است
  • کشف سیگار خارجی قاچاق در مراغه
  • سیگار چه تاثیری بر چهره و بدن افراد می گذارد؟
  • پیری زودرس و سرطان؛ سیگار همه چیز را نابود می‌کند
  • مطالعه استفاده از نانوذرات در درمان سرطان ریه در مرکز لیزر و پلاسمای اهواز
  • نگران مصرف قلیان هستیم/ دکه‌های مطبوعاتی مجوز عرضه دخانیات ندارند