Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-04-29@14:35:02 GMT

عوارض جانبی مصرف مکمل‌ها بعد از ۵۰ سالگی

تاریخ انتشار: ۱۸ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۱۸۰۹۴۳

عوارض جانبی مصرف مکمل‌ها بعد از ۵۰ سالگی

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، پزشکان می گویند، در حالی که بدن شما می‌تواند بسیاری از ویتامین‌ها و مواد معدنی اضافی را از بین ببرد، برخی از آنها در بدن باقی می مانند و آسیب می‌رسانند. علاوه بر این، مکمل ها می‌توانند با برخی داروها تداخل پیدا کرده و حتی شما را بیمار کنند.

در این گزارش به پنج عارضه جانبی مصرف مکمل‌ها پس از ۵۰ سالگی اشاره شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کلسیم

مصرف مکمل کلسیم برای تقویت توده استخوانی و کمک به پیشگیری از پوکی استخوان مهم است، اما مکمل‌های کلسیم می‌توانند خطرناک باشند: مطالعات نشان می‌دهد مصرف بیش از حد آن می‌تواند خطر حمله قلبی و سکته را افزایش دهد.

«ملیسا یانگ، متخصص طب کاربردی می‌گوید: مطالعات زیادی نشان می‌دهند که خطر حمله قلبی و سکته مغزی در مردان و زنانی که ۱۰۰۰ تا ۱۲۰۰ میلی‌گرم (میلی‌گرم) کلسیم در روز مصرف می‌کنند، افزایش می‌یابد. ما توصیه می کنیم که بیشتر کلسیم مورد نیاز خود را از طریق غذا تامین کنید.

مخمر سنت جان

مخمر سنت جان یک مکمل گیاهی رایج است که از آن برای درمان افسردگی، اضطراب و اختلالات خواب استفاده می شود،  این درمان گیاهی بر روی مواد شیمیایی مغز از جمله : سروتونین، دوپامین و نوراپی نفرین  تاثیر می گذارد.

اما مصرف این مخمر می تواند اثرات نگران کننده ای بر داروهای تجویزی داشته باشد. پزشکان «کلینیک کلیولند» هشدار می دهد: مخمر سنت جان با تداخلات بسیار جدی و بالقوه خطرناک با بسیاری از داروهای رایج مرتبط است.

مخمر سنت جان می‌تواند عملکرد سایر داروها، از جمله داروهای ضد افسردگی، قرص‌های ضد بارداری، سیکلوسپورین (داروی ضد دفع)، دیگوکسین (داروی قلب)، داروهای HIV، داروهای سرطان، و رقیق‌کننده‌های خون مانند کومادین را کاهش دهد.

جینکو

جینکو بیلوبا برای درمان از دست دادن حافظه مرتبط با افزایش سن استفاده می شود، اما این مکمل نیز می تواند باعث بروز مشکلات جدی با داروهای تجویزی شود. «رونان فاکتورا»، متخصص داخلی می‌گوید: عصاره‌های سیر، زنجبیل یا جینکو می‌توانند به طور بالقوه با رقیق‌کننده‌های خون تداخل پیدا کنند و خطر خونریزی را افزایش دهند.

آهن

«کلر کالینز» پروفسور تغذیه و رژیم غذایی دانشگاه نیوکاسل، می‌گوید: «آهن برای ساخت گلبول‌های قرمز خون که اکسیژن را در سراسر بدن حمل می‌کنند، لازم است». با این حال، مصرف آهن بیش از حد سمی است.

آهن اضافی در اندام‌های شما رسوب می‌کند و این امر سپس با عملکرد طبیعی بدن و همچنین تولید هورمون‌هایی که متابولیسم و میل جنسی را تنظیم می‌کنند تداخل ایجاد می‌کند.

ویتامین ایی

اگر با افزایش سن نگران سلامت قلب خود هستید مراقب مصرف ویتامین ایی باشید. دکتر «لزلی چو»، متخصص قلب و عروق، می‌گوید: بیمارانی که به دلیل مسائل مربوط به سلامت قلب تحت مراقبت‌های پزشکی قرار دارند، باید از مصرف ویتامین E اجتناب کنند.

کد خبر 681877 برچسب‌ها مکمل‌های دارویی سلامت

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: مکمل های دارویی سلامت مکمل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۸۰۹۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

منیزیم را چه زمانی از روز مصرف کنیم؟

تعیین زمان مناسب برای مصرف منیزیم به عوامل مختلفی از جمله سلامت فردی، سبک زندگی و عادت‌های غذایی بستگی دارد.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، منیزیم یک ماده معدنی ضروری است که به طور طبیعی در بعضی از مواد غذایی وجود دارد و به منظور جلوگیری از بروز عوارض ناشی از کمبود منیزیم باید روزانه به مقدار لازم از آن استفاده کنید، مردها روزانه به ۴۲۰ میلی‌گرم منیزیم و زن‌ها به ۳۲۰ میلی‌گرم از آن نیاز دارند؛ تعیین زمان مناسب برای مصرف منیزیم به عوامل مختلفی از جمله سلامت فردی، سبک زندگی و عادت‌های غذایی بستگی دارد.

مصرف منیزیم هنگام صبح

مصرف منیزیم هنگام صبح می‌تواند انرژی را افزایش دهد و به بهبود خلق‌وخو کمک کند؛ منیزیم نقش مهمی در متابولیسم انرژی ایفا می‌کند، باعث بهبود فرایند تبدیل غذا به انرژی می‌‏شود و از عملکرد آنزیم‌های دخیل در تولید انرژی اولیه بدن پشتیبانی می‌کند؛ مصرف منیزیم در ابتدای روز به افزایش هوشیاری و تمرکز در طول روز کمک می‌کند.

مصرف منیزیم قبل از ورزش

مصرف منیزیم قبل از ورزش می‌تواند به بهبود عملکرد عضلات کمک کند، این ماده معدنی نقش مهمی در انقباض و آرامش عضلات برعهده دارد و برای حفظ عملکرد مناسب ماهیچه‌ها در طول ورزش ضروری است؛ علاوه بر این، منیزیم به تنظیم تعادل الکترولیت‌ها کمک می‌کند که برای هیدراتاسیون و عملکرد ماهیچه‌ها بسیار مهم است؛ مصرف منیزیم قبل از ورزش، از طریق مواد غذایی یا مکمل‌ها، ممکن است به جلوگیری از گرفتگی عضلات و کاهش خستگی کمک کند.

مصرف منیزیم همراه با وعده‌های غذایی

مصرف منیزیم همراه با وعده‌های غذایی می‌تواند جذب و استفاده از آن توسط بدن را افزایش دهد، جذب منیزیم در روده کوچک اتفاق می‌افتد؛ مصرف مواد غذایی یا مکمل‌های غنی از منیزیم همراه با وعده‌های غذایی، به ویژه غذاهای حاوی پروتئین و چربی‌های سالم، ممکن است به بهبود جذب آن کمک کند؛ بنابراین توصیه شده است بعضی از مواد غذایی سرشار از منیزیم مانند سبزیجات برگ‌دار، آجیل، دانه‌ها و غلات کامل را در رژیم غذایی خود بگنجانید.

مصرف منیزیم هنگام خواب

مصرف منیزیم قبل از خواب ممکن است باعث آرامش و بهبود کیفیت خواب شود، نتایج بررسی‌های انجام شده نیز نشان می‌دهد که منیزیم از چرخه طبیعی خواب و بیدار بدن پشتیبانی می‌کند؛ علاوه بر این، منیزیم به آرامش عضلات کمک می‌کند و با کاهش تنش عضلانی به بهبود کیفیت خواب کمک می‌کند، بنابراین می‌توان با مصرف منیزیم قبل از خواب به بهبود آرامش بدن و ذهن کمک کرد که منجر به افزایش کیفیت خواب می‌شود.

چه زمانی باید مصرف مکمل منیزیم را شروع کرد؟

مصرف منیزیم را بر اساس نیازهای بدن خود تنظیم کنید، در صورتی که علائمی مانند گرفتگی عضلات، خستگی یا دیگر علائم مربوط به کمبود منیزیم را تجربه کردید، مصرف منیزیم از طریق منابع غذایی یا مکمل‌ها را افزایش دهید؛ علاوه بر این، عواملی مانند استرس، فعالیت بدنی شدید و شرایط پزشکی ممکن است نیاز بدن به منیزیم را افزایش دهد.

کدام مواد غذایی حاوی منیزیم است؟

مواد غذایی سرشار از منیزیم برای بسیاری از عملکردهای بدن از جمله عملکرد عضلانی و عصبی، تنظیم قند خون و سلامت استخوان ضروری است؛ سبزیجات برگ‌دار مانند اسفناج و کلم پیچ، آجیل و دانه‌هایی مانند بادام، بادام هندی و تخمه کدو تنبل، غلات کامل مانند برنج قهوه‌ای و کینوا، حبوبات مانند لوبیا و عدس، ماهی‌های چرب مانند سالمون و شکلات تلخ سرشار از منیزیم هستند و مصرف آن‌ها به بهبود سلامت عمومی افراد کمک می‌کند.

کد خبر 748594

دیگر خبرها

  • ۵ ویتامین ضروری و مکمل مفید برای سلامت مردان
  • منیزیم را چه زمانی از روز مصرف کنیم؟
  • محققان هشدار دادند؛ افزایش خطر میگرن با مصرف داروهای سوزش معده
  • داروهای سوزش معده خطر میگرن را افزایش می دهند
  • از چند سالگی پیر محسوب می‌شویم؟
  • از چند سالگی پیر محسوب می‌شویم؟
  • ۵ ماده غذایی که می توانند اثری مشابه داروهای لاغری داشته باشند
  • مواظب مصرف داروهای خواب آور باشید
  • بلای وحشتناکی که یک قرص به ظاهر ساده بر سرتان می‌آورد
  • بلایی که با خوردن ۴ استامینوفن سرتان می‌آید