Web Analytics Made Easy - Statcounter

دریافت 15 MB

همشهری آنلاین-مریم ورشو: اگر اهل گشت و گذار و به بازارهای سنتی در نقاط مختلف کشور علاقه‌مند باشید، بی‌شک در برخی نقاط همهمه صدای چکش گوش‌هایتان را تیز می‌کند.

صدایی که با دنبال کردنش پای شما را به بساط چلنگری یا گاهی دکان‌های قدیمی آهنگری باز می‌کند.

دیدن آهنگرانی که درکوره‌هایشان می‌دمند و مشغول چلنگری هستند، برای کسانی که در شهرهای شلوغ زندگی می‌کنند تصویری عادی و روزمره نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مگر این روزها چند نفر به ابزار کشاورزی نیازمند هستند تا آهنگر بخواهد برایشان داس را روی سندان قرار دهد، با پتک روی آن بکوبد و چکش کاری کند!

البته به جز داس می‌توان تبر، کلنگ، چاقو، زنگوله، چکش، دوآرت و ابزار دیگر را هم در این لیست قرار داد.

این روزها آهنگری از رونق افتاده برای همین برخی آهنگران، دوره‌گردی می‌کنند؛ یعنی از یک روستا به روستای دیگر سر می‌زنند تا مشتریانشان را پیدا کنند. کشاورزی مانند گذشته دیگر رونقی ندارد، زیرا روستاییان زیادی از روستاهای خود مهاجرت کرده و به شهرها رفته‌اند. وقتی روستایی در روستایش نماند چه کسی کشاورزی می‌کند؟ یا چه کسی دامداری را رونق می‌دهد؟ برای همین وقتی کشاورزانی هم که باقی مانده‌اند سراغ آهنگران را نمی‌گیرند و به ابزاری که به‌صورت کارخانه‌ای تولید می‌شوند رضایت می‌دهند، برخی آهنگران خودشان به سراغ آنها می‌روند.

از طرفی در گذشته از اسب و قاطر زیاد استفاده می‌شد و نعل نیز کاربرد زیادی داشت، اما اکنون از نعل استفاده چندانی نمی‌شود و به تبع نیاز به آهنگرانی که نعل می‌سازند نیز کم شده است. البته طبیعی است وقتی خودرو جای حیوانات را حتی در روستاها بگیرد دیگر کسی نعل سفارش نمی‌دهد.

همچنین شاید شنیده باشید که به باور عام داشتن نعل خوش شانسی می‌آورد. برخی از مغازه داران و کاسبان  نعل‌ها را در ورودی مغازه‌هایشان کف زمین میخ می‌زنند یا به سردر آویز می‌کنند، زیرا معتقدند که برکت می‌آورد. بنابراین در بسیاری از جاها کاربرد نعل به همین میزان استفاده رسیده است.

با این حال هنوز در برخی از بازارهای سنتی مانند کهنه بازار دزفول صدای چکش آهنگران به گوش می‌رسد. کسانی که هنوز با پتک و سندان مشغول کاسبی‌شان هستند؛ مانند همین پیرمردی که در ویدئو می‌بینید، این آهنگر قدیمی هنوز در کوره‌اش می‌دمد تا آتش این شغل قدیمی خاکستر نشود. او داس و تبرش را برای کشاورزانی می‌سازد که از ابزاری که سنتی با دستان او تولید می‌شوند، دل نمی‌کنند.

چشم از کارش بر نمی‌دارم و دلم نمی‌خواهد از او و دکان قدیمی‌اش خداحافظی کنم. با  دقت به دستان و بازوان قدرتمندش که شی فلزی را حرارت می‌دهد و می‌کوبد نگاه می‌کنم، از چلنگری‌اش لذت می‌برم و به این فکر می‌کنم که  شاید سال های بعد صاحبان شغل‌های دیگری را هم ببینم که جزو نوادر روزگار خود شوند یا به دوره گردی بیفتند، اما حتما دیگر از این موضوع متعجب نخواهم شد! دنیا به سرعت در حال تغییر است و هر روز رشد غول تکنولوژی نیاز انسان را به قدرت بدنی‌اش کم و کمتر می‌کند.  

کد خبر 681857 برچسب‌ها دزفول- خوزستان مشاغل

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: دزفول خوزستان مشاغل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۸۰۹۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران هیچ عقب گردی در حوزه اقتصاد و تولید نداشته است

به گزارش خبرنگار مهر، سردار علیرضا حیدرنیا پیش از ظهر چهارشنبه در بازدید از یک کارخانه تولید فولاد و آلومینیوم در شهرک صنعتی اشتهارد که با همراهی رئیس سازمان بسیج کارگران و کارخانجات کشور انجام شد، با اشاره به اینکه نقش کارگران در چرخه اقتصاد کشور و توسعه و شکوفایی آن بر کسی پوشیده نیست، گفت: نقش جامعه کارگری در حوزه تولید تعیین کننده و بی بدیل است.

وی مطرح کرد: تقریباً از سال ۱۳۸۸ به بعد، تمام شعارهای سال که توسط رهبر معظم انقلاب تعیین شده، اقتصاد بوده است. زمانی که مقام معظم رهبری بر یک کلیدواژه و نکته تاکید می‌کنند یعنی آن موضوع از اهمیت بسیاری برخوردار است. به خوبی لمس می‌کنید که دشمنان در بسیاری از میدان‌ها سیلی‌های سختی از فرزندان این نظام و انقلاب دریافت کرده‌اند.

فرمانده سپاه استان البرز با اشاره به تنبیه متجاوز توسط نیروهای مسلح ایران و با بیان اینکه هر کس بخواهد نگاه چپ یا کوچک‌ترین تعدی به سرزمین ما داشته باشد، با پاسخ سخت فرزندان این نظام مواجه می‌شود، حوزه اقتصاد را پاشنه آشیل کشور دانست و افزود: ایران در برخی صنایع پیشتاز است اما نکات حاشیه‌ای و خارج از موضوعات فنی اقتصاد ما را دچار چالش کرده است.

جهش تولید تنها راه غلبه بر مشکلات

سردار حیدرنیا عنوان کرد: اگر بخواهیم در حوزه اقتصاد بر مشکلات موجود غلبه کنیم، چاره‌ای جز جهش در تولید نداریم که طبق فرمایش مقام معظم رهبری آن هم باید با مشارکت مردم انجام شود. اگر موضوع اقتصاد در کشور حل شود، دیگر هیچ ابرقدرتی نمی‌تواند کوچک‌ترین ضربه و لطمه‌ای به نظام و مردم وارد کند، بنابراین همه باید در این راستا تمام تلاش خود را به کار گیریم.

وی کارگران را سرمایه عظیم کشور دانست و بیان کرد: در حال حاضر مهمترین و اصلی ترین معضل کشور در حوزه اقتصاد است و این وضعیت عقبه‌ای دارد و یک علت نیست، بلکه معلول است. فارغ از موضوعات و موانع داخلی، این شرایط محصول یک جنگ گسترده و عمیق است که دشمنان در بعد اقتصادی علیه کشور ایران و این ملت به راه انداخته‌اند.

فرمانده سپاه استان البرز تصریح کرد: یکی از ناجوانمردانه ترین جنگ‌هایی که علیه یک کشور به راه انداخته می‌شود، تحریم‌های اقتصادی است زیرا مردم کشور به ویژه اقشار پایین دست جامعه با آن درگیر می‌شوند اما دشمنان این نظام این جنگ را به راه انداخته‌اند. در چنین شرایطی باید به این فکر کنیم که در مقابله با جنگ اقتصادی دشمن چه کاری باید انجام دهیم.

رسانه‌ها مطالبه گر حوزه تولید و اقتصاد باشند

سردار حیدرنیا مطرح کرد: در این جنگ سخت که فشار آن بیشتر بر بخش خصوصی و جامعه کارگری وارد می‌شود، سربازان و افسران حوزه اقتصاد با تمام سختی‌ها و درک شرایط دشوار کشور در حال مقابله در این خط مقدم و نبرد جانانه صحنه رزم اقتصادی هستند. کارگران این مجموعه با عزم و اراده جهادی و ارق به کشور، نظام و مردم در حال فعالیت هستند.

وی خاطرنشان کرد: رسانه‌ها می‌توانند در جهت رفع مشکلات و موانعی که بعضاً مسؤولان از آنها غافل هستند یا در جریان آن مشکل و معضل موجود در کف جامعه و اقتصاد نیستند، مطالبه گری کنند تا موارد در کمترین زمان ممکن حل شوند. شعار امسال هفته کارگر منطبق بر راهبردهای ارائه شده توسط مقام معظم رهبری، مشارکت کارگر، جهش تولید، ایران قوی تعیین شده است.

فرمانده سپاه استان البرز اظهار کرد: ایران قوی کلیدواژه ای است که به منظور فائق آمدن بر مشکلات باید آن را محقق کنیم. در سالیانی که شاید تورم و مشکلات اقتصادی و معیشتی بیشتر عیان و ملموس شده کارگران شرایط کشور را به خوبی درک کرده‌اند و با بصیرت مثال زدنی بدون کوچک‌ترین عقب نشینی به کمک ایران اسلامی شتافته و ناامید کنندگان مردم را ناکام گذاشته‌اند.

قوی شدن ایران تنها راه برون رفت از مشکلات

سردار حیدرنیا با بیان اینکه کارگران مشارکت جدی در حمایت از نظام دارند و بار سنگینی را در حوزه اقتصاد به دوش می کشند، عنوان کرد: جامعه کارگری به گونه‌ای عمل کردند که علیرغم تمام مشکلات و معضلات موجود، هیچ عقب گردی در حوزه اقتصاد و تولید نداشته‌ایم. امروز ایران به فناوری‌هایی دشت یافته که می‌تواند با کشورهای پیشرفته دنیا رقابت کند.

وی مطرح کرد: اگر امروز در جمهوری اسلامی ایران به موشک‌ها و پهپادهای خود می‌بالیم، آنها محصول توان جوانان خلاق کشور و فناوری بومی هستند. به اذعان همگان تنها راه نجات کشور و برون رفت از مشکلات موجود به ویژه در حوزه اقتصاد و معیشت قوی شدن ایران است که همه در این زمینه وظیفه داریم و کارگران نیز در راه اعتلا و قوی شدن ایران نقش پررنگی دارند.

فرمانده سپاه استان البرز با بیان اینکه اقتصاد پویا و تولید در کشور یکی از شاخصه‌هایی است که می‌توان ایران را قوی کند، گفت: سپاه و بسیج دارای ظرفیت‌های بسیاری است و در همه عرصه‌ها مسؤولیت دارد و هر جا که تهدیدی علیه نظام و انقلاب باشد، وارد عرصه می‌شود. این مجموعه همچنین تمام قد از جامعه کارگری حمایت و پشتیبانی می‌کند.

کد خبر 6094102

دیگر خبرها

  • پرونده باز بابک زنجانی در افکار عمومی/مهار تورم دغدغه کهنه اقتصاد/ زنان و دختران چگونه قربانی بستر مجازی می‌شوند؟
  • طبیعت‌گردی خطرناک در کنار ببر‌های درنده (فیلم)
  • سوپرایز ویژه اوسمار برای سپاهان؛ بیرانوند وارد می‌شود؟
  • ایران هیچ عقب گردی در حوزه اقتصاد و تولید نداشته است
  • طبیعت‌گردی خطرناک در کنار ببرهای درنده | ویدئو
  • قیمت باطری ماشین با دریافت باتری کهنه
  • قلعه تاریخی روستای تاج آباد کهنه در آستانه تخریب + تصاویر
  • منصوری:‌ جمهوری اسلامی ایران در دوره اقتدار قرار داد
  • نشر پویانما با «نخستینه های چاپ ایران؛ کتاب‌های چاپ سربی دوره اول» در نمایشگاه کتاب ۱۴۰۳
  • محله گردی به مقصد محله قدیمی صیقلان رشت