Web Analytics Made Easy - Statcounter

فریبا قدرتی با بیان اینکه در سبک زندگی اسلامی، قالب زندگی خانواده است، گفت: ترویج ازدواج آسان در بین جوانان بهترین راهکار برای آغاز زندگی و تشکیل خانواده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از عصرهامون، فریبا قدرتی کارشناس ارشد مشاوره بیان کرد: در سبک زندگی اسلامی، قالب زندگی خانواده است و همان طور که می دانیم ازدواج در حقیقت دروازه ورود به تشکیل خانواده است، خانواده ای که مایه ی آرامش زن و مرد و مایه ی کمال شخصیت آن است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: به نظر می رسد یکی از مهمترین مسائل زندگی تشکیل خانواده است همان کانونی که اساس تربیت های اجتماعی و انسانی است و همه مسائل دیگر فرع بر این مسئله است در هر جامعه که کانون خانواده سالم و پایدار باشد آینده ی درخشان شامل حال آن جامعه خواهد بود و همچنین آن جامعه از لحظه حال با آرامش گذر خواهند کرد.

قدرتی با بیان اینکه ازدواج عمل به دستورات خداوند است، ادامه داد: اجرای سنت رسول الله (ص) عاملی است که فرد و جامعه را از خطرات جسمی و روحی و روانی حفظ کرده و برای همه ایجاد امنیت می نماید پایه گذاری ازدواج درست در هر جامعه و میزان اندیشه و تدبر در آن عمیقا در میزان پیشرفت یا انحطاط، سقوط یا صعود جامعه موثر می باشد.

وی خاطرنشان کرد: تشکیل خانواده در دین مبین اسلام بسیار مورد تاکید است و روایات زیادی از مقوله ازدواج وجود دارد که اهمیت این موضوع را در زندگی هر جوانی نشان می دهد اما گاهی تجملات و مشکلات عدیده ای بر سر راه ازدواج جوانان ایجاد می شود که ترجیح می دهند تشکیل خانواده را به زمان دیگری موکول کنند.

کارشناس ارشد مشاوره تصریح کرد: بهترین شکل این امر مقدس آن است که دو فرد متفاوت به نقطه‌ای برسند که حداکثر تفاهم را با هم داشته باشند به قولی دو خط موازی که در بی نهایت یکی می شوند، همدلی فراوان عامل ثبات خانواده است مگر نه این است که حیات انسان برپایه ی محبت استوار است و بشر در تمام طول عمر به محبت کردن و محبت دیدن نیازمند است پس وظیفه ی تک تک ما است که جوانانمان را به سمت و سوی منبع تامین نیاز های عاطفی آنان که همان ازدواج است سوق دهیم، اما آیا قرار گرفتن در میان امواج پر طمطراق چشم و هم چشمی میلی برای جوانان باقی گذاشته است.

وی با تاکید بر اینکه مهم‌ترین مانع ازدواج جوانان مسائل فرهنگی است، ادامه داد: در حالی که می‌توان با وسایل کمتر و خانه‌ای کوچک‌تر نیز یک زندگی را تشکیل داد، هنوز خانواده‌ها نتوانسته‌اند در ذهن خود با این مسائل کنار بیایند و عموما آرمانی فکر می‌کنند.

فریبا قدرتی با بیان اینکه با گذشت زمان، تشکیل زندگی تفاوت های زیادی پیدا کرده تا جایی که در زمان های نه چندان دور زوجی که قصد تشکیل خانواده را داشتند پس از برگزاری مراسم خواستگاری و آشنایی، یک مراسم ساده را برگزار می کردند و راهی خانه بخت می شدند، یادآورشد: اما به مرور آغاز زندگی مشترک دستخوش تغییراتی بود و تجملات و چشم و هم چشمی در ازدواج رخنه کرد و امروزه آغاز یک زندگی مشترک آنقدر هزینه بر و سنگین شده که بسیاری از جوانان توان پرداخت این هزینه ها را ندارند و نتیجه بالا رفتن سن ازدواج می شود.

وی بیان داشت: ترویج ازدواج آسان در بین جوانان بهترین راهکار برای آغاز زندگی مشترک است،جوانانی که می توانند بسیار ساده و با یک مراسم به رنگ سادگی اما توام با همدلی زیر یک سقف بروند و سالها در کنار هم خوشبخت باشند.

وی با طرح این سوال که آیا هزینه های گزاف و بی مورد آرامش روحی را برای زن و مرد به همراه دارد، گفت: فرزندان صالح درخانواده های متعادل به بار می آورد حقیقت این است که جامعه نیازمند گرفتن آرامش از کانون خانواده می باشد پس ترویج فرهنگ ازدواج آسان راهی به سوی نیک بختی یک جامعه است.

وی رفتار و اعتقادات و باورهای زن در خانواده را نکته مهم در ترویج سبک زندگی ایرانی اسلامی عنوان و تصریح کرد: هرچقدر زن در خانواده اعتقادات معنوی، رفتاری و اخلاقی قوی تری داشته باشد به طور طبیعی زندگی آرامش بخش تر است به گونه ای که همه موارد انسانی در آن لحاظ می شود؛ اگر خانواده از نظر بضاعت مالی ضعیف باشند این روحیه مادر باعث می شود که اعضای خانواده چندان آسیب نبینند و اگر غنی باشند تلاش می شود که به دیگران کمک کنند و محبت و مهربانی در زندگی نهادینه می شود.

قدرتی افزود:خوشبختی به عوامل مختلفی بستگی دارد اما به نظر می‌آید یکی از مهمترین عوامل خوشبختی یک خانواده وجود همسر سازگار است که زمینه سعادت را در سطح وسیع فراهم کرده و در خوشبختی را به روی آنان می گشاید خانواده هایی که در مسائل مالی و اجرای ازدواج سخت گیری نمی کنند و مدام در پی تلاش برای کم کردن موانع می باشند مشفقانه فرزندان خود را در مسیر برنامه ریزی آگاهانه قرار می دهند، پرچمداران نیکبختی در جامعه می باشند و قادر خواهند بود که فرزندانی با روان سالم تحویل اجتماع بدهند و در تکمیل شخصیت فرزندان خود که در حال ازدواج هستند تاثیر گذار می باشند.

این کارشناس ادامه داد: تاکیدات اولیای دین راهگشای ترویج ازدواج اسلامی و به هنگام است، اخلاق، بردباری، ایجاد تفاهم، توافق، تعاون و ساده زیستی که در دین مبین اسلام برای تشکیل یک زندگی مشترک موفق بسیار تاکید شده است، کارها را اصلاح و مشکلات زندگی را می کنند، بنابراین ما نباید منتظر دولت ها باشیم، بزرگترها باید جوانان را در امر ازدواج کمک کنند و از چشم به هم چشمی و تجملات بپرهیزند و بدانند که با این اقدام هم در عبادت بزرگی سهیم شده اند و هم از مشکلات بسیاری از جوانان در آغاز زندگی کاسته اند.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: تشکیل خانواده ترویج ازدواج زندگی مشترک آغاز زندگی هم چشمی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۸۱۱۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲۳ درصد پرونده های مشاوره طلاق در مازندران منجر به ساز شد

به گزارش خبرنگار مهر، فریبا بریمانی صبح شنبه در گفت وگ و با خبرنگاران ضمن تبریک فرا رسیدن روز «روانشناس و مشاوره» با بیان اینکه روانشناسان در ایجاد یک جامعه سالم از نظر جسمانی و روانی نقش بسزایی دارند، گفت: روانشناسان به افراد جامعه کمک می‌کنند تا بتوانند احساسات و رفتارهای خود را بهتر درک کرده و آنها را مدیریت کنند تا زندگی با کیفیت تری داشته باشند.

مدیرکل بهزیستی مازندران یکی از اهداف سازمان بهزیستی کشور را برنامه‌ریزی و تلاش در جهت ارتقا سلامت روان آحاد جامعه دانست و عنوان کرد: در حال حاضر ۲۱۲ مرکز مشاوره و خدمات روانشناختی در سراسر استان در راستای ارائه مشاوره تخصصی در زمینه‌های فردی و خانوادگی، ازدواج، پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی، تحصیلی، ارتقا توانمندی‌های معنوی، اخلاقی و فکری و … به شهروندان فعالیت دارند.

بریمانی به ارائه خدمات مشاوره حضوری اشاره و عنوان کرد: ۱۶۶ هزار و ۳۰۱ نفر در سال گذشته با مراجعه به مراکز مشاوره و خدمات روانشناختی از متخصصین امر خدمات دریافت کردند.

مدیرکل بهزیستی استان با بیان اینکه خدمات روانشناختی و ارتقای سلامت روان به صورت تلفنی نیز صورت می‌گیرد، افزود: طی یک سال اخیر ۱۹۴ هزار و ۵۶۸ نفر طی تماس با خط ۱۴۸۰ صدای مشاور، جهت برطرف کردن مشکلات روانشناختی در زمینه‌های فردی و خانوداگی، کودک و نوجوان، تحصیلی، شغلی، مشاوره قبل از ازدواج، مشاوره طلاق، توانایی تصمیم گیری صحیح و مناسب و همچنین تقویت مهارت‌های زندگی و مهارت‌های بین فردی مشاوره تلفنی دریافت و از مزایای این خط بهره مند شدند.

این مسؤول از ارائه آموزش به بیش از هشت هزارو ۳۰۰ نفر از جوانان در آستانه ازدواج در سال گذشته خبر داد و اظهار داشت: بی شک، یکی از راهکارهای مؤثر پیشگیری از جدایی و طلاق زوجین، آموزش پیش از ازدواج است که به ارتقای توانمندی فردی در انتخاب همسر مناسب و تشکیل خانواده موفق کمک می‌کند که این افراد جهت تقویت و ثبات خانواده در کارگاه‌ها و جلسات آموزشی پیش از ازدواج شرکت کردند.

وی اعلام کرد: سال گذشته، ۱۴۰۹۹ زوج مازنی جهت افزایش استحکام روابط زوجین در کلاس‌های آموزشی و مشاوره حین ازدواج شرکت کرده‌اند.
مدیر کل بهزیستی استان ارتقای سلامت و توانمندسازی روانشناختی زوجین، افزایش رضایتمندی زندگی زناشویی و تحکیم بنیان خانواده را از جمله اهداف برنامه‌های پیشگیرانه و ارتقایی سازمان بهزیستی در حوزه خانواده برشمرد و گفت: در این راستا در سالی که گذشت ۱۵۴۱۱ نفر از آموزش زندگی خانواده و ۴۴ هزار و ۹۹ نفر از آموزش‌های مهارت‌های زندگی بهره مند شدند.

وی انتخاب همسر و ازدواج را هم از بعد اجتماعی و هم از بعد فردی برای افراد جامعه، مرحله مهم و حساسی دانست و ادامه داد: ۹۶۸۰ نفر در سال گذشته از مراکز مشاوره سراسر استان جهت ازدواج و انتخاب همسر خدمات مشاوره‌ای دریافت نمودند. چرا که انتخاب درست و مناسب هم فرد را به آرامش می‌رساند و هم جامعه را از بحران مسائل اجتماعی آسیب زا مانند طلاق و پیامدهای آن حفظ می‌کند.

مدیرکل بهزیستی مازندران به مشاوره طلاق در مراکز بهزیستی نیز اشاره کرد و افزود: در سال گذشته تعداد، ۴۶ هزار زوج در مراکز مشاوره، خدمات مشاوره‌ای دریافت کردند و از این تعداد پرونده بیش از ۲۳ درصد منجر به سازش شده است که عمده ترین دلایل طلاق عدم مسؤولیت پذیری، بی توجهی، کمبود مهارت‌های زندگی، اعتیاد، خیانت و سو ظن، خشونت و دخالت اطرافیان بوده است.‌

کد خبر 6089518

دیگر خبرها

  • آغاز زندگی مشترک دو زوج ناشنوا در سلامت شهر
  • بهره‌مندی ۳۶۰ هزار نفر از خدمات روانشناختی در مازندران ‌
  • عروسی‌هایی بدون تالار و تشریفات
  • ۲۳ درصد پرونده های مشاوره طلاق در مازندران منجر به ساز شد
  • حفظ کیان خانواده سلامت جامعه را ارتقا می‌دهد
  • جوانان و نوجوانان هدف ترویج معضل بی هویتی قرار داده شده اند
  • معلمان سکانداران علمی جامعه هستند
  • کاهش سرقت درچناران با جمع آوری معتادان متجاهر
  • آغاز به کار نوزدهمین رویداد ملی جامعه‌پرداز در گلستان
  • تشکیل ستاد وصال شیرین در راستای تسهیل ازدواج جوانان در کشور