Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک روانشاس گفت: مهمترین عامل شکل‌گیری رفتارهای پرخاشگرانه ناکامی، محرومیت از علاقه‌مندی‌ها و عدم موفقیت است.

به گزارش ایمنا، سیما فردوسی در دومین جلسه از ویژه برنامه «لوبیای سحرآمیز» با اشاره به پرخاشگری در کودکان و نوجوانان در پاسخ به اینکه پرخاشگری چیست و آیا رفتاری طبیعی است یا خیر، اظهار کرد: پرخاشگری رفتاری نشأت گرفته از هیجان، خشم و عصبانیت است، فرد در این زمان در درون خود دچار خشم می‌شود و در نهایت رفتارهای پرخاشگرانه مانند داد یا جیغ زدن را از خود نشان می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: رفتارهای پرخاشگرانه ممکن است بیرونی بوده و فرد آن را نشان دهد و گاهی اوقات حالت درونی دارد که از آن به نام خشم فروخورده نیز نام برده می‌شود.

این روانشانس با بیان اینکه پرخاشگری ارتباط مستقیمی با ناکامی دارد، گفت: زمانی‌که رسیدن به هدف برای فرد غیرممکن شود رفتار پرخاشگرانه ایجاد می‌شود.

وی با اشاره به تفاوت و شدت رفتارهای پرخاشگرانه در کودکان، تصریح کرد: هیچ کودکی رفتارهای پرخاشگرانه مشابهی ندارد، حتی در یک خانواده خواهر و برادر هم رفتار پرخاشگرانه متفاوت است.

کارشناس سابق برنامه‌های خانواده محور تلویزیون افزود: مهمترین عامل شکل‌گیری رفتارهای پرخاشگرانه ناکامی، محرومیت از علاقه‌مندی‌ها و عدم موفقیت است، بسیاری از نوجوانان به علت عجول بودن دوست دارند به آنچه می‌خواهند زودتر برسند و زمانی‌که رسیدن به هدف‌ها را غیرممکن می‌بینند، رفتارهای پرخاشگرانه را نشان می‌دهند.

فردوسی با تاکید بر همراهی والدین برای رسیدن به اهداف معقول فرزندان، اظهار کرد: والدین با بررسی و صحبت با فرزند خود بهترین یاور و راهنما برای رسیدن به هدف‌های آنها هستند اگر چه نباید این اهداف بالاتر از توانایی فرد باشد.

وی وراثت را زمینه ساز پرخاشگری عنوان کرد و گفت: پرخاشگری بیشتر در افرادی دیده می‌شود که آن را از خانواده خود به ارث برده است، بسیاری از کودکان پرخاشگر در محیط خانه شاهد این رفتار از والدین خود بوده‌اند که عامل شکل‌گیری رفتارهای پرخاشگرانه به صورت اتوماتیک است.

وی با بیان اینکه کودکان پرخاشگری را از طریق مشاهده می‌آموزند، خاطرنشان کرد: این پرخاشگری می‌تواند در منزل، مدرسه و یا در فیلم‌ها توسط قهرمان داستان‌ها و یا بازی‌های رایانه‌ای که آنها را دچار تنش ناکامی می‌کند ایجاد شود.

این روانشناس اضطراب را زمینه ساز خشم دانست و تصریح کرد: ریشه یابی و در نهایت جلوگیری از شکل‌گیری اضطراب در کودکان و نوجوانان مانع خوبی برای ایجاد رفتارهای پرخاشگرانه است.

فردوسی با تاکید بر خونسردی و همدلی والدین برای جلوگیری از خشم و پرخاشگری فرزندان، افزود: والدین در زمان گفت‌وگو با فرزند نباید به هیچ عنوان او را مورد سرزنش قرار داده یا تمسخر کنند، بنابراین ضروری است تا پدر و مادر نیازهای طبیعی و اساسی فرزند خود را بشناسند و آنچه زمینه ساز پرخاشگری است را بیابند و در رفع آن اقدام کنند.

وی کمبود محبت، جدا شدن والدین و اختلاف آنها با یکدیگر، نبود فضای صمیمی در خانواده را عامل محرومیت فرزندان و زمینه ساز ایجاد پرخاشگری دانست.

فردوسی محبت بی رویه والدین را یکی دیگر از عوامل شکل گیری پرخاشگری در کودکان عنوان کرد و گفت: این محبت نابجا سبب می‌شود تا کودک از قدرت تحمل، تاب آوری و شکیبایی لازم برخوردار نبوده و موجب ایجاد پرخاشگری در کودک می‌شود.

کارشناس سابق برنامه‌های خانواده محور تلویزیون با تاکید بر پیاده‌سازی تشویق و پاداش در مقابل محرومیت و قانون، افزود: کودک با این روش می‌آموزد که در صورت انجام ندادن این کار به او پاداش داده می‌شود بنابراین تمام تلاش خود را برای رفتار خوب و هدفمند انجام می‌دهد.

وی بر قاطع بودن والدین در زمان روبه‌رو شدن با رفتارهای پرخاشگرانه کودکان تاکید کرد و گفت: زمانی که کودک قشقرق راه می‌اندازد و خودش را روی زمین می‌اندازد، بهترین راهکار تسلیم نشدن والدین و قاطع بودن آنان در برابر این رفتار کودک است.

این روانشناس با اشاره به پرخاشگری خصمانه در برخی از کودکان، افزود: این نوع پرخاشگری در کودکانی مشاهده می‌شود که اذیت شده یا مورد ضرب و شتم والدین قرار گرفته است، بنابراین با رفتار تلافی جویانه در صدد آسیب رساندن به دیگری است این رفتار در کودک عمدی بوده و با وجود اینکه می‌داند که با این کار والدین خود را اذیت می‌کند باز هم به این رفتار خود ادامه می‌دهد.

فردوسی صحبت کردن و گفت‌وگو والدین با فرزندان را بهترین روش برای آگاهی والدین از مشکلات فرزندان عنوان کرد و ادامه داد: علت اصلی عدم گفت‌وگوی فرزندان با والدین ترس از والدین است، در صورتی‌که این ترس مرتفع شود می‌توانند به راحتی مشکلات خود را با والدین در میان بگذارند البته برخورد پدر و مادر و عدم سرزنش و تحقیر در شکل‌گیری گفت‌وگوی خوب مؤثر است.

وی با تاکید بر شناخت والدین و ایجاد ارتباط خوب با فرزندان، گفت: در صورت عدم موفقیت بهترین راهکار مراجعه به مشاور است، کودک یا نوجوان می‌تواند خیلی راحت و در آرامش با مشاور صحبت کرده و در نهایت مشاور آن را با والدین در میان می‌گذارد، در این بین پذیرش والدین و تغییر رفتار آنان بسیار مهم است.

این روانشاس تغذیه و خواب کافی را عامل مهمی در سلامت روان کودک عنوان کرد و ادامه داد: عدم مصرف بستنی، شکلات، نوشابه، چیپس، پفک، فست فود، خواب کافی شبانه، استراحت در طول روز، خوش خلقی و صبر از جمله موانع اصلی برای ایجاد رفتارهای پرخاشگرانه است.

وی با اشاره به نوجوانان و ایجاد استقلال در سنین بین ۱۱ تا ۱۹ سالگی در بسیاری از آنان، گفت: نوجوان دوست دارد مستقل باشد و از کنترل کردن و برخود کودکانه والدین بیزار است بنابراین زمانیکه نوجوان حس کند که والدین او را کنترل می‌کنند رفتارهای پرخاشگرانه از خود بروز می‌دهد، در این زمان ضروری است تا پدر و مادر به فرزند خود احترام بگذارند، مقایسه نکنند و هیچ وقت دوران نوجوانی خودشان را به رخ فرزند نکشند.

فردوسی ادامه داد: نوجوان امروزی متفاوت از آنچه در گذشته وجود داشته است، ضروری است تا والدین یک مطالعه در باب نوجوان عصر دیجیتال داشته باشند، فردی که دسترسی به اینترنت دارد و هرگونه اطلاعی که بخواهد را می‌تواند به دست آورد و او می‌تواند با دوستانش در این باب صحبت کنند و اگر والدین این مسائل را نداند موجب خشم می‌شود.

کد خبر 580490

منبع: ایمنا

کلیدواژه: سیما فردوسی لوبیای سحرآمیز خانواده تاب آوری اجتماعی کودکان پرخاشگر تربیت فرزندان بستنی ضرب و شتم فست فود شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق پرخاشگری در کودک زمینه ساز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۸۱۵۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تراکتور به دنبال پایان ناکامی برابر استقلال/ ۳ شکست متوالی سرخ‌ها

به گزارش خبرنگار مهر، تیم‌های فوتبال تراکتور و استقلال تهران در یکی از حساس‌ترین دیدارهای هفته بیست و پنجم روز چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت باید در ورزشگاه یادگار امام تبریز رو در روی هم قرار گیرند. تراکتور ۴۰ امتیازی است و برای زنده نگه داشتن اندک امید خود برای حضور در رقابت‌های آسیایی سال آینده نیاز مبرم به ۳ امتیاز این بازی دارد. تراکتور در ۳ دیدار اخیر خود برابر استقلال تهران بازنده بوده و این تیم در مجموع ۳ دیدار، ۱۱ گل از استقلال دریافت کرده و تنها دو بار توانسته دروازه آبی‌پوشان را باز کند.

حمید مطهری مربی تیم تراکتور که در اولین حضور خود روی نیمکت این تیم توانست ذوب آهن را در جام حذفی شکست دهد، در اولین تجربه خود روی نیمکت تراکتور در لیگ برتر کار سختی را برابر استقلال تهران خواهد داشت. آبی‌های پایتخت مدعی اصلی قهرمانی به شمار می‌روند و با ۵۳ امتیاز در صدر قرار دارند، مطهری و شاگردانش می‌توانند دلخوش حضور هوادارانشان در این بازی باشند تا جو ورزشگاه را به سود خود کنند.

آخرین باری که استقلال برای دیدار با تراکتور راهی تبریز شد به ۱۶ دی ۱۴۰۱ برمی‌گردد که آن بازی با نتیجه دو بر صفر به سود تراکتور به پایان رسید و هواداران این تیم امیدوارند تا بار دیگر استقلال در مقابل تراکتور شکست بخورد و روند ناکامی این تیم پایان یابد.

کد خبر 6090687

دیگر خبرها

  • رویکرد نوین ثبت احوال برای ارائه خدمات به والدین با سامانه تعاملی نام
  • رفتارهای نادرست در شیوه زندگی تهدیدی جدی برای سلامتی انسان
  • آیین اختتامیه سیزدهمین جشنواره نوجوان سالم
  • ناکامی قاچاقچی در انتقال ۴۲۴ کیلو تریاک
  • ناکامی متا در مقابله با اطلاعات نادرست پیش از انتخابات
  • گلایه والدین از افزایش قیمت برخی برند‌های شیرخشک
  • تراکتور به دنبال پایان ناکامی برابر استقلال
  • تراکتور به دنبال پایان ناکامی برابر استقلال/ ۳ شکست متوالی سرخ‌ها
  • چه زود زنگ خطر برای استقلال و پرسپولیس به صدا درآمد؟/ رفتارهای خریداران این دوتیم ،غیرحرفه ای است
  • حماسه‌سازی رزمندگان باعث ناکامی دشمن در جنگ تحمیلی شد