Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه سیاست خارجی خبرگزاری فارس، محمدرضا غائبی، سرپرست نمایندگی دائم کشورمان نزد سازمان‌های بین المللی در وین امروز (چهارشنبه) ضمن سخنرانی در نشست شورای حکام با موضوع راستی آزمایی و نظارت بر اجرای برجام در جمهوری اسلامی ایران، مواضع اصولی کشورمان را برای نمایندگان دولت‌های عضو تشریح کرد. 

سرپرست نمایندگی کشورمان در ابتدا با تأکید بر اینکه انتظار نتیجه متفاوت داشتن در حالی که کماکان علل و ریشه‌های اصلی مشکل موجود در ارتباط با برجام وجود دارد از نظر روش‌شناختی نادرست و از نظر منطقی بی تدبیری است، ضمن انتقاد از نادیده گرفتن تعهدات متقابل سایر شرکت کنندگان برجام افزود: اگر یک آژانس بین‌المللی برای نظارت بر اشاعه تحریم‌های غیرقانونی داشتیم، گزارش مربوط به نقض تعهدات توسط ایالات متحده و اتحادیه اروپا/E3 در پرتو قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت (۲۰۱۵) طولانی بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

غائبی در ادامه ضمن دعوت از هیات‌ها جهت مطالعه بخش‌های ۳ و ۷ ضمیمه II از پیوست A ذیل قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل که تصریح کننده تعهدات حقوقی طرف‌های دیگر برجام است، افزود: معتقدم که مطالعه این بخش  برای داشتن رویکردی متوازن تر و واقع بینانه تر نسبت به وضعیت فعلی برجام ارزشمند خواهد بود و در نهایت ارزیابی از گزارش فعلی مدیرکل را در چارچوب مناسب خود قرار می دهد. 

این دیپلمات کشورمان در ادامه با اشاره به خروج غیرقانونی آمریکا از برجام و همزمان اعمال مجدد تحریم های یکجانبه قهرآمیز ، غیر انسانی و ظالمانه علیه کشورمان و بر شمردن مشکلات ناشی از آن، افزود: این تحریم‌ها نه تنها بر فعالیت های افراد و شرکت‌های مستقل خصوصی در سراسر جهان فشار می‌آورد، بلکه در انتخاب‌های سیاست خارجی حاکمیتی کشورها و سازمان‌های بین‌المللی که حامی برجام و تجارت با ایران هستند نیز تاثیر منفی گذاشته و اختلال ایجاد می‌کند. اعمال فراسرزمینی چنین تحریم‌های یکجانبه، به نوبه خود نقض قوانین بین‌المللی است، چه رسد به نقض تعهدات ایالات متحده بر اساس قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت که خود مقوله ای جداست.

سرپرست نمایندگی دائم کشورمان در ادامه با اشاره به این‌که ایالات متحده اساساً هر کاری را که ذیل برجام متعهد به عدم انجام آن شده بود را مرتکب شد و هر کاری را که ذیل توافق متعهد به انجام آن شده بود، انجام نداد، اظهار داشت: چنین تحریم‌هایی نه تنها هیچ مبنایی ذیل قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل ندارند، بلکه به وضوح بر خلاف آن قطعنامه، که دستور لغو آن تحریم‌ها را می‌دهد نیز است. آنها همچنین به منزله تحمیل موازین اقتصادی غیرقانونی هستند که نقض اصل عدم مداخله مندرج در منشور ملل متحد می باشند.

وی افزود: با این تحریم‌ها، ایالات متحده اشخاص حقیقی و حقوقی خارجی را از طریق اعمال فراسرزمینی قوانین داخلی خود اجبار می کند که  با اختیارات نظارتی سایر بازیگران بین‌المللی نیز تداخل دارد،  آمریکا  از این طریق قصد دارد بر انتخاب‌های سیاسی سایر کشورهای مستقل در راستای ترجیحات سیاست خارجی خود  تأثیر بگذارد.

غائبی با تأکید بر صبر راهبردی ایران و اجرای کامل برجام تا یکسال پس از خروج آمریکا از آن و اعمال مجدد تحریم ها، ضمن اشاره به قانونی بودن اقدام کشورمان در اجرای تعهدات خود ذیل بندهای ۲۶ و ۳۶ برجام، افزود: اقدام آمریکا را نمی توان تلافی یا اقدام متقابل قانونی تلقی کرد، بلکه آنها صرفاً «سوء استفاده از قدرت» هستند که هنجارهای قوانین آمره حقوق بین‌الملل را نقض و قطعاً منشور سازمان ملل را نیز تضعیف می‌کنند.

وی با اشاره به اثرات اقدامات غیرقانونی و غیر انسانی ایالات متحده بر مردم عادی ایران از جمله در حوزه داروها و تجهیزات پزشکی که که ادعا می‌شود مشمول تحریم نیستند، افزود: دولت‌ها، به‌ویژه کشورهای عضو E3 و اتحادیه اروپا که بارها حمایت کلامی خود را از برجام ابراز کرده‌اند، باید به این فکر کنند که تا چه حد عملاً حمایت خود را از جمله از طریق ابزارها و اقداماتی برای کاهش این اثرات منفی انجام داده‌اند؟ کسی نمی‌تواند از برجام حمایت کند، در حالی که تحریم‌های غیرقانونی ایالات متحده را اجرا می‌کند یا دارایی‌های مردم ایران را در حوزه قلمرو خود مسدود می‌کند. آن حمایت شعاری بیش نیست و تناقض آن در عمل روشن است.  

نماینده کشورمان همچنین با تأکید بر اینکه تمام اقدامات جبرانی هسته‌ای انجام شده توسط ایران در راستای حقوق و تعهدات کشورمان بر اساس NPT است، با اشاره به دسترسی ها و بازرسی‌های گسترده شفاف ساز آژانس در ایران، افزود: جزئیات گزارش‌های مدیرکل، جلوه‌ای قوی از سطح بی‌سابقه شفافیت در برنامه و فعالیت‌های هسته‌ای ایران است که تاکنون ادامه داشته است.

وی همچنین  به مذاکرات احیای برجام اشاره کرد و افزود: این مذاکرات فرصتی منحصر به فرد برای طرف های برجام و ایالات متحده فراهم کرد تا نیت واقعی خود را برای بازگشت به اجرای کامل تعهدات خود از طریق لغو تمامی تحریم‌های غیرانسانی و غیرقانونی به شیوه ای موثر و قابل راستی آزمایی ثابت کنند.

غائبی افزود: بعد از مدت طولانی طی شده هنوز مشخص نیست که آیا دولت کنونی ایالات متحده آماده است تا سیاست رسوای فشار حداکثری و اعتیاد طولانی مدت خود را برای استفاده از تحریم علیه کشورمان را کنار بگذارد، به قوانین بین‌المللی احترام گذارد، تعهدات مربوط به لغو تحریم‌های خود را به طور کامل، مؤثر و قابل راستی‌آزمایی اجرا نماید، و تمام تصمیمات لازم اتخاذ کند.

 سرپرست نمایندگی دائم کشورمان در پایان با اشاره به اینکه ایالات متحده باید دریابد که نیاز دارد به نگرانی‌های ناشی از تخلفات قبلی خود رسیدگی کند، و حداقل آن این است که بتوان به اجرای آینده تعهداتشان اعتماد کرد، افزود: جمهوری اسلامی ایران نیز به نوبه خود به طور جدی و معنادار درگیر مذاکره با اعضای برجام برای رسیدگی به مسائل ناشی از خروج آمریکا شده است و مهم است که نتیجه این تلاش‌ها اجرای معنادار، مؤثر و قابل راستی آزمایی تعهدات سایر شرکت‌کنندگان برجام را نیز تضمین کند.

 

در حال تکمیل..

منبع: فارس

کلیدواژه: قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سرپرست نمایندگی راستی آزمایی ایالات متحده بین المللی تحریم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۸۱۶۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران ۵شرکت و ۷شخص حقیقی آمریکایی را تحریم کرد + جزئیات | بیانیه مهم وزارت خارجه

به گزارش همشهری‌آنلاین، وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در راستای اجرای قانون «مقابله با نقض حقوق بشر و اقدامات ماجراجویانه و تروریستی ایالات متحده آمریکا در منطقه»، به ویژه به استناد مواد ۴ و ۵ قانون فوق الذکر، اشخاص و نهادهای آمریکایی زیر را به دلیل حمایت و تامین مالی رژیم صهیونیستی در ارتکاب اقدامات تروریستی و ترویج و حمایت از تروریسیم و نقض فاحش حقوق بشری در جنگ علیه مردم فلسطین به ویژه مردم نوار غزه، تحت تحریم قرار می دهد:

اشخاص حقوقی زیر به دلیل حمایت و همدستی با رژیم صهیونیستی در ارتکاب اقدامات شنیع علیه مردم فلسطین به ویژه مردم نوار غزه تحت تحریم قرار می گیرند:

۱. شرکت تسلیحاتی لاکهید مارتین (The Lockheed Martin Corporation) به دلیل تهیه و تامین تجهیزات نظامی برای رژیم اسرائیل در طول جنگ غزه؛

۲. شرکت جنرال داینامیک (General Dynamics Corporation) به دلیل تهیه گلوله های ۱۵۵ میلی متری برای رژیم اسرائیل در جنگ علیه غزه؛

۳. شرکت اسکایدیو (Skydio) به دلیل ارسال پهپاد به رژیم اسرائیل در جنگ غزه؛

۴. شرکت شورون (Chevron Corporation) به دلیل همکاری با اسرائیل در استخراج چاه های گاز واقع در شرق مدیترانه و بهره برداری رژیم اسرائیل از منابع مالی حاصل از آن در حمله به غزه؛

۵. شرکت اطلاعاتی خارون (Kharon Company) به دلیل نقش آن در تحریم وزارت خزانه داری آمریکا علیه حماس، کوشش جهت قطع دسترسی حماس و جهاد اسلامی به شبکه انتقال ارز کریپتو به بهانه پولشویی؛

اشخاص حقیقی زیر به دلیل حمایت و همدستی با رژیم صهیونیستی در ارتکاب اقدامات شنیع علیه مردم فلسطین به ویژه مردم نوار غزه تحت تحریم قرار می گیرند:

۱. جیسون گرینبلات (Jason Greenblatt): مشاور ارشد دونالد ترامپ رئیس جمهور پیشین آمریکا به دلیل حمایت از نابودی حماس و اولویت دادن حذف این گروه به هر گونه اقدام اصلاحی در فلسطین؛

۲. مایکل روبین (Michael Rubin): از اندیشکده امریکن اینترپرایز به دلیل حمایت از تداوم حمله به حماس تا نابودی کامل این گروه و حذف آن در نوار غزه؛

۳. جیسون برادسکی :(Jason Brodsky) مدیر اجرایی گروه اتحاد علیه ایران هسته ای به دلیل طرح ایده های ضد فلسطینی و انتشار گزارش غیر واقعی در مورد جمهوری اسلامی ایران در عملیات طوفان الاقصی؛

۴. کلیفورد می (Clifford D. May): رئیس بنیاد دفاع از دموکراسی به دلیل حمایت از اقدامات ضد حقوق بشری در جنگ غزه؛

۵. ژنرال برایان فنتون (Bryan P. Fenton): فرمانده نیروهای عملیات ویژه ارتش آمریکا به دلیل کمک اطلاعاتی و امنیتی به رژیم صهیونیستی اسراییل؛

۶. براد کوپر(Brad Cooper) : فرمانده ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا به دلیل حمایت از اقدامات ضد حقوق بشری در جنگ غزه؛

۷. گرگ هایز (Gregory J. Hayes) :مدیرعامل شرکت تسلیحاتی RTX به دلیل حمایت از اقدامات ضد حقوق بشری در جنگ غزه؛

جمهوری اسلامی ایران در راستای تعهدات بین المللی خود در حوزه حقوق بشر و نیز در مبارزه با تروریسم و تامین مالی تروریسم، به ویژه مبارزه با تروریسم دولتی ایالات متحده آمریکا ، تحریم های یادشده را علیه اشخاص و نهادهای فوق اعمال می نماید.

کلیه نهادهای جمهوری اسلامی ایران طبق مصوبات مراجع مربوطه، اقدامات لازم را جهت اجرای این تحریم ها معمول خواهند داشت.

کد خبر 848875 برچسب‌ها ایران و اسرائیل ایران و آمریکا خبر ویژه تحریم فلسطین

دیگر خبرها

  • ایران هفت شخص و پنج نهاد آمریکایی را تحریم کرد
  • ایران ۷ شخص و ۵ نهاد آمریکایی مرتبط با جنگ علیه فلسطینیان را تحریم کرد
  • عضویت فلسطین در سازمان ملل، در راستای رسیدگی به بی عدالتی علیه فلسطینان است
  • تحریم‌های جدید ایران علیه آمریکا
  • ایران ۷ شخص و ۵ نهاد آمریکایی را تحریم کرد
  • ایران ۵شرکت و ۷شخص حقیقی آمریکایی را تحریم کرد + جزئیات | بیانیه مهم وزارت خارجه
  • تحریم های جدید ایران علیه آمریکا
  • ایران ۵شرکت و ۷شخص حقیقی را تحریم کرد + جزئیات | بیانیه مهم وزارت خارجه
  • ایران: راه حل مسئله فلسطین، ایجاد کشور مستقل در تمامی سرزمین‌های فلسطینی با پایتختی قدس است
  • ایروانی: آمریکا تنها مانع تحقق آرمان شریف مردم فلسطین است