Web Analytics Made Easy - Statcounter

استاد اقتصاد دانشگاه امام صادق گفت: اخبار منفی سیاسی باعث جهش و پرش نرخ ارز می‌شود وگرنه روند حرکت نرخ ارز روند افزایشی است، اما با شیب ملایم، یعنی افزایش نرخ ارز را در اقتصاد ایران خواهیم داشت و موضوعی اجتناب ناپذیر است.

گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، نرخ ارز به عنوان یکی از متغیر‌های اثر گذار در کلیت اقتصاد کشور به شدت اقتصاد، تولید و معیشت مردم را تحت تاثیر خود قرار داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بالا رفتن نرخ ارز از جمله مسائل سوال برانگیزی است که همواره اذهان را پی خود می‌کشاند که به چه دلیلی یا دلایلی نرخ ارز روند صعودی گرفته و این افزایش کجا به پایان می‌رسد. دانشجو در گفتگو با استاد اقتصاد و عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق به این پرسش ها، پاسخ داده است.


کامران ندری؛ استاد اقتصاد و تحلیلگر مسائل اقتصادی در گفتگو با دانشجو گفت: به نظر می‌رسد امروز بسیاری از مسائل سیاسی و اقتصادی دست به دست هم داده اند تا در بازار ارز تاثیر بگذارند، بنابراین نوسانات ارزی را نمی‌توان محدود به یکی دو عامل دانست، چرا که بخش بزرگی از مسائل اقتصادی اعم از سیاست گذاری‌ها تا مسائل سیاسی همه و همه عوامل نوسان زا در نرخ ارز به شمار می‌روند.

وی در این باره افزود: با توجه به رشد بالای نقدینگی و باقی ماندن تحریم‌ها و کاهش درآمد‌های ارزی کشور به نظر می‌رسد شاهد تداوم روند افزایشی نرخ ارز باشیم، بنابراین می‌توان تصور کرد که اخبار منفی سیاسی باعث جهش و پرش نرخ ارز می‌شود و گرنه روند حرکت نرخ ارز روند افزایشی است، اما با شیب ملایم، یعنی افزایش نرخ ارز را در اقتصاد ایران خواهیم داشت و موضوعی اجتناب ناپذیر است. هر چند که اخبار مثبت درباره برجام می‌تواند منجر به آرام گرفتن و ثبات و حتی کاهش نرخ ارز شود، اما پمپاژ هر خبر منفی متاسفانه چند کانال نرخ ارز را بالاتر می‌برد.

عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق در خصوص افزایش نرخ ارز به دلیل انتظارات تورمی گفت: سیاست حذف یک باره ارز ترجیحی در یکی دو ماه اخیر انتظارات تورمی را دامن زده و مردم را نسبت به پس‌انداز‌های ریالی بدگمان کرده، لذا انتظارات تورمی شدید باعث شده مردم به سمت خرید دارایی‌های سرمایه‌ای مثل ارز بروند. به بیان بهتر، یکی از دارایی‌هایی که مردم در چنین شرایطی از قدیم آن را خریداری و نگهداری می‌کردند ارز بود، بنابراین در شرایط تنگنای اقتصادی تقاضا برای ارز افزایش می‌یابد و بخشی از تقاضای ارز برای حفظ ارزش دارایی و پس اندازی است که بتواند در مقابل تورم ایجاد شده افزوده‌ای معادل تورم بلکه بیشتر ایجاد کند چرا که سپرده‌های بانکی چنین کارکردی ندارند، بنابراین به طور طبیعی مردم به سمت خرید ارز و طلا می‌روند، چون نقد شوندگی آسان‌تر و بازدهی متناسب با تورم دارند.

کامران ندری در پاسخ به این سوال که ارزیابی شما از وضعیت بازار دلار و قیمت‌های آتی چیست، گفت: در صورتی که وضعیت توافق بر همین منوال باشد و توافقی حاصل نشود اخبار منفی باعث صعودی شدن نرخ دلار و جهش قیمتی می‌شود. ضمن اینکه دست بانک مرکزی برای تدبیر در امور بازار ارز خالی است چرا که برای مدیریت این بازار ابزار خاصی ندارد.

وی در این باره تصریح کرد: ضمن اینکه تصمیماتی که به لحاظ زمانی نابجاست و سیاست‌های اتخاذ شده توسط دولت اگر با کلیت ان موافق باشیم، ولی از نظر زمان اجرا سیاست‌های دولت در بدترین زمان ممکن اعمال شده، به این معنا که دولت با انتخاب اشتباه زمان اجرای سیاست‌های اقتصادی خود به اقتصاد شوک وارد می‌کند، بنابراین تنها توصیه این است که فعلا دست از وارد کردن شوک به اقتصاد بردارند و فعلا برنامه جدیدی در اقتصاد پیاده نکنند، ضمن اینکه دولتمردان به این موضوع واقف باشند که اخبار منفی سیاسی باعث پرش و جهش دو سه کانال نرخ ارز می‌شود، حتی اگر این موضوع هم درمیان نباشد روند افزایشی را با شیب ملایم تری در نرخ ارز در پی خواهیم داشت.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: دلار دلار 4200 تومانی نرخ ارز کامران ندری برجام انتظارات تورمی روند افزایشی اخبار منفی نرخ ارز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۸۲۲۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مسوولان برای درمان سراغ پزشکان معروف می روند

به گزارش خبرگزاری مهر، ایرج خسرونیا، در آستانه برگزاری کنگره متخصصان داخلی ایران، اظهار داشت: امسال در مورد تازه‌های بیماری‌های دستگاه گوارش، تازه‌های بیماری‌های قلب و عروق، ریه، بیماری‌های عفونی و…، سخنرانی خواهیم داشت؛ همچنین پیرامون عوارض مزمن و کهنه بیماری کرونا و تازه‌های درمان آن نیز مباحث خوبی خواهیم داشت.

وی افزود: در شرایط پیش رو مهم‌ترین نگرانی بی توجهی به بهداشت فردی و اجتماعی است و اینکه مردم دیگر ترسی از بیماری کرونا ندارند و بهداشت را رعایت نمی‌کنند، ماسک نمی‌زنند و دخانیات مصرف می‌کنند؛ متاسفیم که بگوییم تعداد مصرف کنندگان سیگار و دخانیات نسبت به چهار دهه پیش بیشتر شده و به ویژه در زنان کشور گسترش بیشتری پیدا کرده است.

خسرونیا گفت: متأسفانه هر روز شاهد گسترش مصرف سیگار هستیم و عوارض مصرف دخانیات، بیشتر از گذشته مشهود است.

رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران با بیان اینکه هر سال تعداد فراوانی رزیدنت داخلی پذیرش می‌شود ولی همچنان از این بابت کمبودهایی داریم، افزود: اغلب این متخصصان برای ادامه تحصیل به رشته‌های فوق تخصصی جذب می‌شوند یا اینکه مهاجرت کرده و یا از گردونه درمان به دلایل مختلف خارج می‌شوند.

خسرونیا گفت: عده فراوانی از پزشکان فارغ التحصیل، متأسفانه به اقدامات زیبایی برای مراجعان مطب خود روی آوردند این در شرایطی است که وجود متخصص داخلی در مسیر درمان و رسیدگی به بیماران در سراسر کشور همیشه پر اهمیت بوده است.

وی افزود: امروزه همکاران جوان فارغ التحصیل به رشته‌هایی که درآمد بیشتری خواهد داشت مانند فوق تخصص گوارش و یا قلب و عروق گرایش پیدا کردند و متأسفانه به رشته‌های عفونی و خون کمتر توجه می‌شود و متقاضی کمتری دارد.

رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی ضمن ابراز نگرانی از اینکه مطب‌های متعددی تعطیل شده و بدین ترتیب در آینده نزدیک جایگزینی برای متخصصان و فوق تخصص‌هایی که از گردونه طبابت خارج شده و یا مهاجرت می‌کنند وجود نخواهد داشت، گفت: شاید در آینده‌ای نه چندان دور هموطنان برای درمان بیماری‌های صعب العلاج خود مجبور به خروج از کشور باشند.

خسرونیا ادامه داد: پزشکان از دیدگاه مردمی جز گروه‌های شغلی با درآمد خوب هستند ولی در واقع این‌طور نیست و فقط حدود ۱۰ درصد پزشکان درآمد خوبی دارند و از شغل خود راضی هستند؛ جالب اینکه تمامی مسئولین و سیاستگذاران کشور نیز برای درمان خود به همین ۱۰ درصد پزشک معروف و پردرآمد مراجعه می‌کنند و تصور می‌کنند همه مطب‌ها به همین اندازه شلوغ و پر مریض است.

رئیس سی و چهارمین کنگره علمی سالیانه جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران افزود: یکی از مشکلات عدیده جامعه پزشکی مربوط به تعرفه است، به همین خاطر نامه‌ای خطاب به رئیس جمهور، مجلس شورای اسلامی و وزیر بهداشت نوشتیم، مبنی بر اینکه متخصصین طب داخلی فقط نسخه نویس هستند و درآمد دیگری ندارند پس باید مورد حمایت تعرفه‌ای قرار بگیرند که در ابتدا موافقت‌هایی صورت گرفت ولی در عمل شاهد حمایت از همکاران متخصص داخلی در کشور نبودیم.

خسرونیا افزود: تعرفه اعلامی کنونی امکان پاسخگویی هزینه‌های اداره مطب و معیشت پزشکان را نخواهد داد به همین خاطر عده‌ای از همکاران ما به ناچار مجبور به خروج از گردونه درمان هستند، مهاجرت می‌کنند و یا به شغل‌های جانبی و خدمات زیبایی برای مراجعان می‌پردازند.

استاد پیشکسوت دانشگاه علوم پزشکی گفت: مالیات و درآمدهای دولت با میزان رشد تورم افزایش پیدا می‌کند، ولی متأسفانه تعرفه پزشکی از این روند تبعیت نمی‌کند و همیشه در محدوده ۲۰ یا ۳۰ درصد افزایش، ثابت و اصطلاحاً «فریز» شده است!

خسرونیا افزود: با تورم ۴۰ درصدی ولی سال گذشته تعرفه ۲۰ درصد افزایش یافت، امسال هم با وجود تورم و افزایش چند برابری هزینه‌های جاری زندگی و نگهداری مطب، مالیات، افزایش تعرفه ورود به محدوده طرح ترافیک و سایر مسائل، شاهد رشد چندانی در میزان تعرفه‌های پزشکی نیستیم؛ به خصوص پزشکان جوان که درآمد کمتری دارند مشکلات خیلی بیشتری خواهند داشت و موجب بی انگیزگی آنان خواهد شد.

وی با اشاره به مسائل فرهنگی جامعه گفت: از سوی دیگر برخی برنامه‌های نمایشی و سریال‌های تلویزیونی، جامعه پزشکی را به شیوه‌های مختلف مورد تمسخر قرار می‌دهد که این رفتار موجب توهین به این افراد خدوم و تحقیر جایگاه ارزشمند آنان در سلامت مردم خواهد شد.

رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران با اشاره به اینکه هزینه برگزاری کنگره‌ها در کشور به طور عجیب و فزاینده افزایش یافته به طوری که برگزاری یک همایش علمی در فضای دانشگاهی هزینه چندین میلیاردی به همراه دارد، افزود: برای چهار روز اجاره سالن همایش، حدود یک و نیم میلیارد تومان هزینه دریافت می‌شود که با احتساب هزینه‌های جانبی دیگر مبلغ کلانی خواهد بود؛ به اعتقاد من دولت باید حمایت لازم را جهت برگزاری همایش‌های علمی انجام دهد در غیر این صورت شاهد تعطیلی برخی از همایش‌های علمی خواهیم بود چون با این مبالغ دریافتی از پزشکان بابت ثبت نام، امکان گرداندن همایش‌ها و کنگره‌های دوره‌ای مقدور نخواهد شد.

سی و چهارمین کنگره علمی سالیانه جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران، ۲۵ تا ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ در مرکز همایش‌های رازی دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار خواهد شد.

کد خبر 6089691 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • جلائی‌پور، استاد دانشگاه: برای عملیات «وعدهٔ صادق» به قدر کافی پیوست‌های دیپلماتیک و مربوط به سیاست داخلی و اقتصاد تمهید و عملیاتی نشده/ به جای انسجام داخلی و افزایش همبستگی ملی و رضایت عمومی شهروندان، شاهد تجدید طرح گشت ارشاد بوده‌ایم
  • پشت پرده فعال‌شدن دیپلماسی آفریقاییِ ایران چیست؟
  • پیشرفت اجتماعی ایران از سال ۲۰۱۹ کم و در سال ۲۰۲۳ منفی شد / در بخش فرصت ها وضعیت ایران خطرناک است / قربانی‌شدنِ پیشرفت اجتماعی در ساحتِ سیاست و اقتصاد
  • بازدید خبرنگاران داخلی و خارجی از بافت تاریخی بوشهر
  • دعوت معاون استاندار فارس از سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی
  • نگاه متفاوت کارشناس اقتصادی بعد از حمله موشکی سپاه: معادلات تغییر کرد | فیلم
  • تسهیل گری برای سرمایه گذاران داخلی و خارجی از وظایف مناطق آزاد است
  • مسوولان برای درمان سراغ پزشکان معروف می روند
  • حداقل چند درصد اقتصاد جهان وابسته به ذخایر ژنتیکی است؟
  • افغانستان در اقتصاد و سیاست رو به پیشرفت است