Web Analytics Made Easy - Statcounter

مجتبی قهرمانی در خصوص جزئیات این پرونده گفت: با اعلام گزارش سربازان گمنام امام زمان (عج) در خصوص کشف و انهدام یک باند بزرگ جعل مدارک تحصیلی، پرونده‌ای در دستگاه قضایی استان هرمزگان تشکیل شد و پس از سیر مراحل قانونی، رسیدگی به اتهامات ۱۰ نفر از متهمین این پرونده دائر بر جعل صد‌ها مدرک تحصیلی در دستور کار محاکم شهرستان بندرعباس قرار گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او گفت: با توجه به مستندات پرونده، پس از انجام عملیات دقیق اطلاعاتی و انتظامی و ورود غافلگیرکننده مامورین ویژه به مخفیگاه این باند، سرکرده و دیگر اعضای اصلی شبکه جعل مدارک تحصیلی، دستگیر و از مرکز فعالیت آن‌ها تعداد ۴ هزار و ۷۲۸ مدرک تحصیلی جعلی و شبیه سازی شده به همراه مهر جعلی ادارات دولتی همچون آموزش و پرورش و فرهنگ و ارشاد اسلامی کشف و ضبط شده است.

قهرمانی گفت: بنابر گزارشات موجود در پرونده، ماموران با اشراف دقیق اطلاعاتی و در روند پیچیده تحقیقات خود دریافتند که با یک باند بزرگ و زنجیره‌ای مدارک تحصیلی که در سطح گسترده‌ای فعالیت کرده و تمامی استان‌های کشور را عرصه اقدامات مجرمانه خود قرار داده است، مواجه هستند.

‌رئیس کل دادگستری استان هرمزگان گفت: متهم اصلی و سرشبکه باند مذکور با نام اختصاری (ی–ز) در جریان اقرار‌های صریح خود با اعتراف به جعل و شبیه سازی بیش از ۶۵۰ مدرک مقاطع مختلف تحصیلی و همچنین معرفی دیگر همدستان خود که با نفوذ در ادارات مختلف دولتی و مراکز آموزشی در عملیات جعل و صدور مدارک جعلی با وی مشارکت می‌کرده اند، پرده از عمق فعالیت‌های تبهکارانه این شبکه بزرگ جعل برداشت و جزئیات تازه‌ای از سوءاستفاده مجرمان از نقایص موجود در سیستم صدور مدارک تحصیلی را به نمایش گذاشت.

قهرمانی گفت: پس از استماع اقاریر متهم (ی –ز) در رابطه با معرفی دیگر اعضای شبکه مذکور، بلافاصله به دستور مرجع قضایی و با اقدام سریع نیرو‌های ویژه اطلاعاتی و انتظامی، محل سکونت و اختفای این افراد، شناسایی و متهمین به صورت شبانه و طی عملیاتی غافلگیرکننده دستگیر شدند.

او گفت: سرشبکه این باند جاعل با اخذ مبالغ کلان از افراد، به جعل مدارک دیپلم و مهارت‌های صادره از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای اقدام کرده و در ازای هر پرونده بین شش و نیم تا ۲۹ میلیون تومان بنا به نوع مدرک جعل شده، دریافت کرده است.

رئیس کل دادگستری استان هرمزگان گفت: متهم دیگر این پرونده با نام (ع –ج) از مهره‌های کلیدی این شبکه جعل بوده که به جهت تسلط بر سیستم‌های رایانه‌ای به ویژه شبکه ثبت نمرات دانش آموزان، نسبت به ثبت نمرات غیرواقعی و صدور مدارک جعلی برای افراد با سرشبکه باند همکاری مستمر داشته است و پس از اخذ مبالغی در زمینه صدور گواهینامه‌های جعلی مهارتی اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی فعالیت می‌کرده که از نامبرده نیز تعداد قابل توجهی مهر تقلبی و اسناد و مدارک جعلی کشف و ضبط شده است.

به گفته قهرمانی در جریان بازرسی از محل سکونت سردسته این باند جاعل و دیگر همدستانش یک عدد هارد کامپیوتر نیز کشف شده است که حاوی مشخصات صد‌ها نفر از افراد متقاضی مدارک جعلی، معرفین آن‌ها و میزان مبالغ اخذ شده می‌باشد.

رئیس کل دادگستری استان هرمزگان یکی دیگر از شگرد‌های این باند را سوءاستفاده از آرم و علائم سازمان‌های دولتی بیان کرد و گفت: همچنین در اماکن مذکور تعداد قابل توجهی مدارک تحصیلی جعلی مربوط به مقاطع مختلف تحصیلی به همراه تعداد زیادی تصاویر کارت ملی، شناسنامه و کارنامه تحصیلی افراد متقاضی و اسناد مالی مربوط به ثبت مبالغ دریافتی و میزان بدهکاری متقاضیان کشف و ضبط شد.

قهرمانی گفت: از ویژگی‌های خاص این پرونده، شناسایی تمامی اعضای باند از سوی سربازان گمنام امام زمان (عج) و همچنین تعقیب و محاکمه اعضای این باند بدون شکایت اولیه شاکیان خصوصی و با اعلام جرم است که این امر موید اهتمام ویژه قوه قضاییه در دوره تحول و تعالی به مقابله با مظاهر فساد و صیانت از حقوق عامه می‌باشد.

رئیس کل دادگستری استان هرمزگان همچنین با بیان اینکه اعضای این باند علاوه بر جعل مدارک تحصیلی با عناوین اتهامی دیگری، چون کلاهبرداری، پرداخت رشوه و تحصیل مال از طریق نامشروع نیز محکوم شده اند، گفت: با تکمیل روند تحقیقات و ختم مراحل دادرسی پس از رسیدگی به اعتراضات متهمین و استماع دفاعیات آنها، شعبه ششم دادگاه تجدیدنظر استان هرمزگان به موجب دادنامه شماره ۱۴۰۰۴۰۲۹۰۰۰۲۹۰۲۵۴۳، محکومیت متهمین این پرونده در مجموع به تحمل ۴۳سال و ده ماه حبس تعزیری و شلاق و رد مال و پرداخت جزای نقدی معادل ارزش عرفی مال اخذ شده در حق دولت را تأیید نموده است.

مجتبی قهرمانی با اشاره به اینکه رای دادگاه قطعی بوده و غیرقابل اعتراض می‌باشد، گفت: علاوه بر صدور حکم مجازات برای محکومین در این پرونده، حکم به معدوم شدن اسناد مجعول نیز صادرشده است که در مرحله اجرای رای می‌باشد.

باشگاه خبرنگاران جوان هرمزگان بندرعباس

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: جعل اسناد قوه قضاییه رئیس کل دادگستری استان هرمزگان مدارک تحصیلی مدارک جعلی جعل مدارک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۸۲۳۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سندروم فتوشاپ‌سازی از سلبریتی‌ها

به گزارش «تابناک»، رضا صائمی در عصر ایران نوشت: طی چند روز گذشته که خبر بیماری ترانه علیدوستی  در شبکه‌های اجتماعی به اصطلاح ترند و وایرال شده شاهد انتشار انواع و اَشکال عکس‌هایی بوده‌ایم که از طریق فوت‌و‌فن فتوشاپ یا تمهیدات هوش مصنوعی، او را بر تخت بیمارستان نشان می‌دهد که هر بار یکی از بازیگران یا چهره های سرشناس در کنارش ایستاده است.

     یکی از مهم‌ترین عکس‌هایی که دست‌مایۀ این جعل‌های فتوشاپی قرار گرفته است مربوط به بستری شدن «الناز شاکردوست» است که ظاهرا سر صحنه یکی از فیلم‌ها مصدوم و به بیمارستان منتقل شده بود و برخی از بازیگران در آن زمان به عیادتش رفته بودند.

    در یکی از این جعل‌های فتوشاپی، سر ترانه علیدوستی را به جای الناز شاکردوست گذاشته‌اند و سر حمید علیدوستی پدر ترانه را به جای مهران مدیری! جالب این‌که آن‌قدر این جعل ناشیانه است که حتی موهای مهران مدیری را بر صورت پدر ترانه علیدوستی ( که خود نیز به عنوان ستارۀ پیشین فوتبال شهرت و محبوبیت دارد) گذاشته بودند یا به این فکر نمی‌کردند حمید علیدوستی لباس زمستانی به تن دارد که با هوای بهاری اکنون همخوانی ندارد.

سمت چپ: واقعی: مهران مدیری و الناز شاکر دوست/ سمت راست: جعلی: حمید علیدوستی و دخترش ترانه

 آنچه بر تاسف این سندرم فتوشاپ‌سازی می‌افراید، استفاده برخی از صفحات سینمایی و خبری در اینستاگرام و تلگرام از همین عکس‌ها و اخبار جعلی است که حتی به اخلاق حرفه‌ای خود هم پای‌بند نیستند و بدون آزمودن صحت خبر به انتشار آن دست می‌زنند.

   این حجم بالای تولید اخبار و تصاویر جعلی، صرفا برای جذب فالوئر بیشتر و منافع مالی و کاری برآمده از آن صورت گرفته و مصداقی از بی اخلاقی رسانه‌ای است و یا بی اطلاعی و ساده‌انگاری.

   البته زندگی سلبریتی‌ها و کنج‌کاوی برای کشف رخدادهای آن، در همه جای دنیا وجود دارد اما جعل عکس و خبر برای جلب فالوئر و دنبال‌کننده بیشتر را نمی‌توان ذیل فرهنگ هواداری قرار داد.

    به نظر می‌رسد این سندروم ناشی از نوعی اختلال عاطفی در بخشی از جامعه ماست که نیازمند توجه‌اند.  ‌توجهی افراطی که برای جلب نظر دیگران به خود، به جعل خبر دست زده و با خبرسازی‌های کذب، کمبود توجه خود را جبران و ارضا می‌کند. ظهور و گسترش هوش مصنوعی و کاربرد عمومی آن هم بر شدت این سندرم افزوده و شاهد جعل انواع و اقسام عکس و ویدئوهایی هستیم که اغلب با تصویری از سلبریتی‌ها گره می‌خورد و به تولید محتواهای کاذب و جعلی می‌انجامد که صرفا به مثابه تمهیدات سودجویانه مورد استفاده قرار می‌گیرد.

   واقعیت این است که پاپاراتزی‌ها هم در جهان رسانه‌ای، قواعد و قوانین خود را دارند و در دایره اخلاق حرفه‌ای فعالیت می‌کنند. آنچه در شبکه‌های اجتماعی ما به واسطه فناوری‌های نوین دیجیتالی صورت می‌گیرد نوعی دست‌کاری در واقعیت است و می‌تواند مصداق فریب افکار عمومی به مثابه جرم هم تعریف شود. این جعل‌سازی‌ها نه نتها به اعتماد عمومی خدشه وارد می‌کند بلکه زیست فردی سلبریتی‌ها را هم دچار مخاطراتی می‌سازد.

     اگر بخواهیم این رخداد را در یک خوانش کلی‌تر جامعه‌شناسانه مورد تحلیل قرار دهیم باید آن را مصداقی از گفتمان ابتذال بدانیم که متاسفانه بر زیست-مجازی ما حاکم شده و سلامت روایت و سلامت روانی را تهدید می کند.

    گاه برخی از این محتواهای ساختگی مصداق شوخی و کمدی است که صرفا برای خنده و سرگرمی تولید می‌شوند و همه کارکرد آن را می‌دانند مثل شوخی تصویری که چند سال پیش با عباس جدیدی در گرفتن عکس سلفی شده بود اما جعل عکسی که در ارتباط با خبر بیماری ترانه علیدوستی صورت گرفته نه شوخی کردن با خبر که شوخی گرفتن خبر و اطلاع رسانی بود و می‌تواند آسیب‌های اجتماعی گزنده‌ای در پی داشته باشد و اخلاق عمومی را در سراشیب سقوط قرار دهد. سوء استفاده از شهرت فقط  توسط افراد مشهور صورت نمی گیرد بلکه گاهی با شهرت آنها صورت می‌گیرد و این هشداری است تا بفهمیم در جهان رسانه‌ای امروز، رعایت اخلاق رسانه‌ای ضرورت بیشتری دارد.

دیگر خبرها

  • ایسنا: تکذیب خبر فعال شدن سامانه دهک ریاست جمهوری
  • تکذیب خبر فعال شدن سامانه دهک ریاست جمهوری
  • بازداشت اعضای ۲۰ باند غیربومی سرقت در مازندران
  • کلاهبرداری با ترفند رسیدساز جعلی
  • پایان یک دهه قتل و تجاوز توسط 11 مرد خشن | این افراد خشن چه کسانی هستند؟
  • مهاجرت با ویزای جعلی
  • متلاشی شدن باند قاچاق دختران
  • اعضای شبکه «چتر بیت» دستگیر شدند؛ شبکه «چتر بیت» چه کسانی هستند و چه کاری انجام می‌دادند؟!
  • سندروم فتوشاپ‌سازی از سلبریتی‌ها
  • بازار سیاه مهاجرت با ویزای جعلی