Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر گردشگری درباره اقدامات دولت برای استفاده از ظرفیت‌ها برای جام جهانی قطر گفت: با کمیته‌ای که تشکیل داده‌ایم سعی می‌کنیم وظایف خود را پیگیری کنیم تا گردشگری خود را ارتقاء دهیم.

به گزارش خبرنگار حوزه دولت ایران اکونومیست، سید عزت‌الله ضرغامی وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در حاشیه جلسه امروز هیئت دولت در جمع خبرنگاران طی سخنانی اظهار داشت: به‌دنبال گزارشی که از سفر دیروز از شهرهای شمالی کشور به ویژه کلاردشت دادم، آقای رئیس‌جمهور دستوراتی صادر کردند که متاسفانه به‌علت کمبود اعتبارات تپه‌های باستانی که باید بعدا با اعتبارات مناسب مورد اکتشاف قرار گیرد اما الان سالیان دراز است که مانده‌اند و مردم در زمینه عرصه آن منطقه تاریخی و حریم آن مشکل جدی دارند و اجازه فعالیت عادی خود را در آن مناطق که زمین خودشان است، ندارند و به لحاظ قوانین میراث باید از آن مناطق حفاظت شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: دیروز مردم آنجا تجمعی داشتند و من هم با آن‌ها صحبت کردم و قرار شد که مطالبات آنان را به دولت منتقل کنم. در دولت هم تا حد زیادی تصویب شد که اگر قرار است آن منطقه در اختیار وزارت میراث باشد، ما اگر نمی‌توانیم زمین‌های مردم را بخریم، حداقل از زمین‌های مجاور که عمدتا در اختیار جنگل‌ها و مراتع است زمین معوض به مردم بدهیم که بروند کشاورزی و زندگی کنند و آنقدر به مردم ظلم نشود. الان من وزیر میراث فرهنگی به درستی برای حفظ میراث فرهنگی در جاهایی به مردم ظلم می‌کنم. این ظلم سالیان دراز است که انجام می‌شود و باید راه‌حل‌هایی برای آن پیدا شود.

وزیر گردشگری گفت: ما باید با رعایت تمامی قوانین میراث، به مشکلات مردم توجه کنیم. هرچند که تعابیر نادرستی از آن می‌شود و مثلاً در مورد پاسارگاد ما گفتیم که اصولاً بنای بر چاه‌زدن در آنجا نداریم. این چاه‌ها از قدیم آنجا بوده است و کسی اعتراض هم نکرده است. ما آن چاه‌های موتور گازوئیلی را برقی می‌کنیم و وقتی این اتفاق افتاد محاسبه‌های لازم انجام می‌شود و هرکس به اندازه سهم خود از آب برداشت می‌کند. این کار هم برای میراث و هم برای کشاورزان خوب است. با وزارت نیرو هماهنگی می‌کنیم که این اتفاق رخ بدهد.

ضرغامی عنوان کرد: در این‌باره نیز سال‌هاست به مردم ظلم می‌شود و جنگل‌ها و مراتع زمین خداست و می‌تواند زمین معوض برای کشاورزان شود؛ من نمی‌دانم چرا عده‌ای نمی‌توانند زیر میز بزنند. قوانین را کنار بگذارید، زمین خدا آنجا هست و کشاورز هم پای‌کار است و سالیان دراز است او حسرت زمینش را می‌خورد چون میراث فرهنگی می‌گوید باید اکتشاف شود اما پول هم ندارد و الان کار مطالعاتی انجام می‌دهد و ممکن است ده سال بعد آنجا اکتشاف کند.

وی بیان کرد: رئیس‌جمهور از این طرح حمایت کرد و وزیر کشاورزی هم همراه بود و از نظر ما مسئله حل شده است و گروهی کارشناسی آن را پیگیری می‌کنند. با همکاری نهادهای مربوطه زمین‌های معوض به آنان داده می‌شود تا هم کشاورزی انجام شود و هم میراث به امور خود برسد.

وزیر گردشگری در پاسخ به پرسشی درباره برنامه‌های این وزارتخانه برای آماده‌سازی جزایر کیش و قشم برای جام‌جهانی فوتبال در قطر، خاطر نشان کرد: استفاده حداکثری از ظرفیت گردشگری مسابقات جام جهانی در دستورکار دولت است. وظایف همه روشن است و وظیفه ما هم روشن است. ما با کمیته‌ای که تشکیل داده‌ایم سعی می‌کنیم وظایف خود را پیگیری کنیم تا گردشگری خود را ارتقاء دهیم. توریسم دریایی ما در جمهوری اسلامی صفر بوده اما الان با همت صورت گرفته، وضعیت این امر دارد بهبود پیدا می‌کند.

ضرغامی ادامه داد: مصوبه‌ی اخیر دولت برای یارانه‌ای کردن سوخت شناورهای تفریحی به خصوص کشتی‌های تفریحی بسیار مورد استقبال قرار گرفته و امیدوارم به گردشگری رونق بخشد که مسابقات جام‌جهانی موقعیت خوبی برای این امر است.

 

منبع: خبرگزاری تسنیم

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: میراث فرهنگی جام جهانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۸۳۰۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تورهای بازدید نمایشگاه کتاب تهران در دیگر کشورها شوند

به گزارش خبرگزاری مهر، مسلم شجاعی مدیرکل بازاریابی و توسعه گردشگری خارجی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: «رویداد» یکی از محصولات اصلی صنعت گردشگری کشورهاست. رویداد از جنس محصولاتی است که انسان محور و تعامل محور است. نمایشگاه کتاب همچون دیگر رویدادها از منظر گردشگری جذاب است.

وی به آمار بازدید نمایشگاه کتاب در سال ۱۴۰۲ اشاره کرد و افزود:‌ بازدید چند میلیونی از نمایشگاه در ۱۱ روز عددی قابل توجه است. این رویداد برای ما ارزشمند است چرا که کمک می‌کند تا گردشگران خارجی را نیز جلب کنیم.

مدیرکل بازاریابی و توسعه گردشگری خارجی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، ادامه داد: برخی از کشورهای همسایه و منطقه نظیر عراق، عمان، کویت، بحرین، هند، روسیه، چین و... که برای ما بازار هدف گردشگری هستند، در نمایشگاه کتاب حضور دارند. حضور کشورها به عنوان مهمان ویژه یا جذابیت آثار ناشران ایرانی، باعث می‌شود تا نمایشگاه کتاب تهران به رونق گردشگری خارجی کمک کند.

شجاعی انتشارات میراث فرهنگی را که به صورت تخصصی کتاب منتشر می‌کند، عامل ترویج گردشگری در بستر نمایشگاه کتاب خواند و افزود: در این مجال می‌توان فرصت‌های گردشگری از طریق کتاب را به بازدیدکنندگان خارجی نمایشگاه معرفی کرد. به این ترتیب هم نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران به توسعه گردشگری از طریق کتاب‌های تخصصی کمک می‌کند و به نوعی زمینه تعامل نمایشگاه کتاب و گردشگری محسوب می‌شود.

وی برگزاری تور بازدید گردشگران خارجی از نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران را عامل توسعه گردشگری رویداد محور برشمرد و گفت: برای سال‌های آتی برگزاری نمایشگاه کتاب تهران، می‌توان با همکاری بخش خصوصی تور بازدید گردشگران خارجی از این رویداد را برگزار کرد؛ می‌دانم مردم کشورهایی نظیر تاجیکستان علاقه بسیاری به نمایشگاه کتاب تهران دارند. همینطور کشورهای عرب و فرهیختگان کشورهای فارسی زبان به نمایشگاه کتاب تهران علاقه‌مندند.

مدیرکل بازاریابی و توسعه گردشگری خارجی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، افزود: می‌توانیم با برنامه‌ریزی ساده تورهای گردشگران خارجی را در بازه زمانی برپایی نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، برگزار کنیم؛ اینطور گردشگران خارجی علاوه بر بازدید از مناطق تاریخی و دیدنی ایران از نمایشگاه کتاب هم بازدید می‌کنند. این یعنی تقاطع‌هایی که نمایشگاه کتاب می‌تواند با صنعت گردشگری کشور ارتباط برقرار کند.

شجاعی با طرح این موضوع که آمار دقیقی از حضور گردشگران خارجی در ادوار گذشته نمایشگاه کتاب تهران در دسترس نیست، گفت:‌ امسال می‌توانیم رصد کنیم و متوجه شویم که چه میزان گردشگر خارجی به نمایشگاه کتاب می‌آیند. دوره‌های قبل حضور تعداد قابل توجهی گردشگر خارجی را در نمایشگاه کتاب شاهد بودم. به جرأت می‌توانم بگویم نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران بازدید کننده خارجی دارد و بخشی از این بازدیدها از مسیر گردشگری محقق شده است.

وی هماهنگی بین بخشی میان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی را برای استفاده بیشتر از موقعیت نمایشگاه کتاب تهران برای گردشگری خارجی را مهم خواند و ادامه داد: می‌توان با نگاه فرهنگی به مقوله گردشگری ادبی و گردشگری رویدادمحور منافع اقتصادی برای کشور ایجاد و بخش خصوصی را در این حوزه به خوبی فعال کرد. آنها که به طور حرفه‌ای اصول جذب گردشگر خارجی به کشور را می‌دانند می‌توانند نظر گردشگر خارجی را برای بازدید از نمایشگاه کتاب تهران، جلب کنند.

مدیرکل بازاریابی و توسعه گردشگری خارجی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی افزود: می‌توانیم میان معاونت گردشگری وزارت میراث فرهنگی و معاونت امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نشست مشترک برگزار کرد. همچنین بخش خصوصی نیز تورهای گردشگری کتاب و گردشگری ادبی و... را فعال کند. می‌توان این مهم را برای دوره‌های بعدی نمایشگاه کتاب ریل‌گذاری کرد. لازم است سیاست جدیدی برای سال‌های آینده درباره این امر مهم اتخاذ کرد.

شجاعی در رابطه با شعار امسال نمایشگاه کتاب با عنوان «بخوانیم و بسازیم» گفت: با کتاب خواندن می‌توان گردشگری ایران را ساخت. من کتاب «در سرزمین مردمان نجیب» را برای مطالعه پیشنهاد می‌کنم؛ این کتاب نوشته هرؤیه روپچیچ، موسیقیدانی از کشور کرواسی است و داستان آن ۲ بار سفر مرد کروات به تمام نقاط ایران را روایت می‌کند. این موسیقیدان حس خود را از هر آنچه در ایران و از مردم ایران دیده توصیف کرده و مهمترین توصیفی که مرد کروات از ایران در ذهنش ثبت شده مهمان نوازی است که به آن معروفیم.

کد خبر 6096279 فاطمه میرزا جعفری

دیگر خبرها

  • تور‌های بازدید از نمایشگاه کتاب تهران در دیگر کشور‌ها را فعال کنیم
  • از سند ثبت ملی مهارت لَردِه دوزی روستای بیابانک ثبت‌شده در فهرست میراث‌ فرهنگی ناملموس رونمایی شد
  • تورهای بازدید نمایشگاه کتاب تهران در دیگر کشورها شوند
  • از سند ثبت ملی بافت تاریخی روستای بیابانک رونمایی شد
  • اتمام پروژه‌های نهضت ملی مسکن تنها با مشارکت‌های مردمی امکان‌پذیر است
  • روستای فهرج کاندیدای بهترین روستا‌های جهانی گردشگری
  • خدمات دندانپزشکی با استفاده حداکثری از ظرفیت گروه‌های جهادی ارائه می‌شود
  • تعطیلی بنا‌های تاریخی استان اصفهان فردا
  • فعالیت ٦١ دفتر خدمات مسافرتی و گردشگری در کردستان
  • ثبت روز گل محمدی و گلاب