Web Analytics Made Easy - Statcounter

مشاور رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه سفره‌های زیرزمینی کشور در ۵۰ سال گذشته ۲۵ متر پایین رفته است، گفت: طبق استانداردهای جهانی اگر کشوری حداکثر ۴۰ درصد از منابع آب تجدید شونده خود را مصرف کند دچار تنش آبی خواهد شد در حالی که ایران ۹۰ درصد این منابع را مصرف می‌کند و چند کشور معدود در دنیا مثل ایران هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از موج رسا; احمدرضا لاهیجان‌زاده، ظهر امروز در اولین نشست شورای حفاظت محیط زیست استان زنجان ضمن گرامیداشت دهه کرامت اظهار داشت: سالروز ولادت امام رضا(ع) در تقویم سازمان حفاظت محیط زیست به عنوان روز محیط‌بان نامیده شده و بیش از یک دهه است که تجیلی از محیط‌بانان در این روز انجام می‌شود و حتی این مراسم در برخی سال‌ها در مشهد مقدس برگزار می‌شد.

وی با بیان اینکه 150 نفر از محیط‌بانان مظلوم در جهت حفاظت از انفال به مقام شامخ شهادت رسیده و بیش از 300 نفر نیز مصدوم و مجروح شده‌اند، خاطرنشان کرد: به دلیل ضعف در قانون نسبت به دریافت عنوان شهید و جانباز برای بسیاری از این عزیزان دچار مشکل هستیم اما این موضوع در حال پیگیری است تا حل شود.

لاهیجان‌زاده با اشاره به سیاست‌های ابلاغی رهبر معظم انقلاب اسلامی در حوزه محیط زیست گفت: این سیاست‌ها در سال 1394 ابلاغ شده و قدم‌هایی نیز برداشته شده اما با گذشت بیش از 6 سال از ابلاغ این سیاست‌ها آنچنان که باید مورد توجه قرار نگرفته است.

مشاور رئیس سازمان حفاظت محیط زیست ابراز کرد: دولت سیزدهم به‌صورت جدی برای اجرای سیاست‌های ابلاغی رهبر معظم انقلاب، ورود کرده است.

وی با بیان اینکه از خط قرمزها در تمام آستانه‌های مربوط به محیط زیست عبور کرده‌ایم، خاطرنشان کرد: امروز از این مرحله خارج شده‌ایم که بگوییم فقط محیط زیست، آسیب می‌بیند چرا که تنش‌ها در این حوزه حتی به موضوعات امنیتی و اجتماعی نیز رسیده است.

لاهیجان‌زاده با بیان اینکه آب، مهمترین چالش کشور است، افزود: اتفاقاتی در حوزه آب افتاده که برخی از آن‌ها غیر قابل جبران بوده و جبران برخی دیگر نیز به هزینه‌های زیادی نیاز دارد ضمن اینکه میانگین بارندگی‌ها در درازمدت نیز کاهش یافته است.

مشاور رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: منابع آب تجدیدشونده کشور در سال 1373 معادل 130 میلیارد مترمکعب بود که این میزان در سال 1399 به 103 میلیارد مترمکعب رسیده است.

وی ابراز کرد: از سال 1387 وارد مرحله تنش آبی شده‌ایم چون سرانه منابع آبی تجدیدپذیر، کاهش یافته و پیش‌بینی می‌شود که در آینده نزدیک وارد مرحله بحران شویم.

لاهیجان‌زاده با بیان اینکه برداشت آب‌های زیرزمینی در دوران دفاع مقدس، کم بود، خاطرنشان کرد: بعد از سال 1369 و به‌ویژه از سال 1374 وارد برداشت آب از سفره‌های زیرزمینی شده‌ایم که یا برداشت آب از چاه‌های غیرمجاز بوده و یا برداشت از چاه‌های مجاز نیز بیش از اندازه و بی‌رویه بوده است.

وی با بیان اینکه سفره‌های زیرزمینی کشور در 50 سال گذشته 25 متر پایین رفته است، اظهار داشت: طبق استانداردهای جهانی اگر کشوری حداکثر 40 درصد از منابع آب تجدیدشونده خود را مصرف کند دچار تنش آبی خواهد شد در حالی که ایران 90 درصد این منابع را مصرف می‌کند و چند کشور معدود در دنیا مثل ایران هستند.

مشاور رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: میزان برداشت آب از سفره‌های زیرزمینی در استان زنجان 166 درصد یعنی 66 درصد بیشتر از برنامه‌ریزی‌های ابلاغی است.

وی با بیان اینکه فرونشست زمین در اغلب دشت‌های کشور اتفاق می‌افتد و شرایط در برخی استان‌ها مانند کرمان و اصفهان حاد است، اظهار داشت: کشور از سال 1379 وارد خشکسالی شده و به جز سال 1398 که پرآب بود در سایر سال‌ها خشکسالی کماکان دامن کشور را گرفته و پیش‌بینی می‌شود که این وضعیت تا سال 2030 و حتی 2050 میلادی ادامه داشته باشد.

لاهیجان‌زاده با اشاره به مقایسه تولید انرژی‌های تجدیدپذیر ایران با ترکیه افزود: این میزان تا سال‌های 2007 و 2008 در شرایط یکسان بوده اما در سال 2020 فقط 850 مگاوات توانسته‌ایم تولید کنیم در حالی که ترکیه توانسته 15500 مگاوات تولید داشته باشد.

وی ادامه داد: ایران، هشتمین کشور تولیدکننده گازهای گلخانه‌ای در دنیا است.

مشاور رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه سیاست‌های کلی حفاظت محیط زیست در سال 1394 از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی ابلاغ شده است، گفت: 15 سیاست در این حوزه تبیین شده و هیچ نقطه‌ای مغفول نمانده و یک جامع‌نگری اتفاق افتاده است.

وی افزود: با ورود دستگاه قضایی به حوزه محیط زیست، دستگاه‌ها موظف به عمل هستند و عملکرد دستگاه‌ها از سال 1394 تا 1400 باید ارسال شود وگرنه ترک فعل است.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: مشاور رئیس سازمان حفاظت محیط زیست سفره های زیرزمینی لاهیجان زاده برداشت آب سیاست ها منابع آب تنش آبی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۸۳۶۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازدید جمعی از مسئولان قضایی استان قم از منطقه حفاظت شده پلنگ دره

جمعی از مسئولان، قضات و بازپرسان دادگستری استان قم با هدف آشنایی هرچه بهتر با وظایف و شرایط کاری محیط بانان به عنوان ضابطان خاص قضایی و بررسی مشکلات حقوقی و قضایی زیست محیطی استان، از منطقه حفاظت شده پلنگ دره قم بازدید کردند.

 محمدحسین بازگیر مدیرکل حفاظت محیط زیست استان قم در این بازدید با اشاره به ظرفیت‌های کم نظیر زیست محیطی در مناطق و زیستگاه های طبیعی استان، خاطرنشان کرد: امیدواریم با همدلی و مشارکت تمامی نهادهای ذیربط بتوانیم با هرگونه تعدی و تخلف که موجب تخریب و از بین رفتن محیط زیست می‌شود، به خوبی مقابله کنیم. 

باشگاه خبرنگاران جوان قم قم

دیگر خبرها

  • حدود ۵۰ درصد تالاب هامون آب‌گیری شد
  • طالبان حق‌آبه هیرمند را رهاسازی کرد | ۵۰ درصد تالاب هامون آبگیری شد
  • صندوق ملی محیط زیست از طرحهای حافظ محیط زیست حمایت می کند
  • بازدید جمعی از مسئولان قضایی استان قم از منطقه حفاظت شده پلنگ دره
  • ​​​​​​​توسعه همکاری محیط زیستی ایران و آفریقای مرکزی
  • حقابه هورالعظیم چگونه تامین می‌شود؟
  • یک بزمجه بیابانی در زیستگاه‌ طبیعی نیک‌شهر رهاسازی شد
  • مشاهدۀ پلنگ ایرانی در لرستان
  • تالاب کجی نمکزار نهبندان ۸۰ درصد آبگیری شد
  • رده‌بندی مناطق حفاظتی محیط‌زیست