Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک رسانه عربی در گزارشی با اشاره به اختلافات مصر و اتیوپی بر سر سد النهضه نوشت که قاهره در آستانه تکمیل خرید هواپیماهای جنگی از ایتالیا به ارزش سه میلیارد یورو است، این معامله‌ که عبدالفتاح سیسی منتظر تایید نهایی آن از سوی ماریو دراگی، نخست وزیر ایتالیا است، تنها بخشی از یک معامله تسلیحاتی عظیم به ارزش ۹ تا ۱۰ میلیارد یورو است که بزرگترین خرید تسلیحاتی تاریخ مصر به شمار می رود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایران اکونومیست، روزنامه العربی الجدید در گزارشی نوشت: نظام مصر در حال مذاکره بر سر معاملات تسلیحاتی بزرگ است، این در حالی است که بیانیه ها و مواضع صادره از سوی رهبران سیاسی مصر در مورد بحران سد النهضه اتیوپی درحال فراز و نشیب است. این موضوع یک درگیری واقعی و موجودیتی برای مصری ها به شمار می رود زیرا مربوط به امنیت آبی این کشور است. با این حال مصر اکنون در یک بحران اقتصادی سخت به سر می برد و همین امر باعث شد که این کشور برخی دارایی های دولتی را برای فروش در مقابل صندوق های سرمایه گذاری عربی قرار دهد.

بر اساس این گزارش، مصر اکنون در آستانه تکمیل خرید هواپیماهای جنگی از ایتالیا به ارزش سه میلیارد یورو است، معامله‌ای که این کشور از سه سال پیش در حال مذاکره درخصوص آن بود. این معامله که عبدالفتاح سیسی، رئیس جمهور مصر منتظر تایید نهایی آن از سوی ماریو دراگی، نخست وزیر ایتالیا از طریق تماس تلفنی است، خرید ۲۴ جنگنده "یوروفایترتایفون" را شامل می شود. این معامله بخشی از یک معامله تسلیحاتی به ارزش ۹ تا ۱۰ میلیارد یورو است که بزرگترین خرید تسلیحاتی در تاریخ مصر است. قرار است شرکت هواپیمایی و دفاعی"لئوناردو" ایتالیا حدود ۶۰ درصد از مبلغ سه میلیارد یورویی فروش جنگنده ها را دریافت کند؛ جنگنده هایی که توسط یک ائتلاف اروپایی متشکل از شرکت هایی از ایتالیا، انگلیس، آلمان و اسپانیا تولید می شود.

در بخشی از این گزارش آمده است که مذاکرات مصر و ایتالیا که در سال ۲۰۲۰ آغاز شد با مخالف داخلی ایتالیایی ها مواجه شد و دلیل این مخالفت ها توقف تحقیقات مقامات مصری در خصوص قتل جولیو ریجینی، دانشجوی ایتالیایی در قاهره در سال ۲۰۱۶ توسط عناصر امنیتی مصر بود.

روزنامه "ال فاتو کوتیدیانو" ایتالیا در حالی از این معامله پرده برداشت که چند روز قبل از آن وزارت دفاع آمریکا اعلام کرده بود که وزارت خارجه این کشور با فروش هلیکوپتر و تجهیزات وابسته به آن به مصر در معامله ای به ارزش ۲.۶ میلیارد دلار موافقت کرده است، این وزارت همچنین اعلام کرد که کشور مصر خواستار خرید ۲۳ فروند هلیکوپتر از نوع "شینوک ۴۷-اف" شده بود.

در ادامه این گزارش آمده است: رسانه های وابسته به نظام مصر در طول مدت گذشته همواره اعلام کرده اند که مصر در یک منطقه ملتهب قرار دارد و با چالش های وجودی زیادی دست و پنجه نرم می کند که مهم ترین آن ها مساله "سد النهضه" است و همین امر باعث انعقاد معاملات متعدد تسلیحاتی برای این کشور شده است تا جایی که کشور مصر از زمان روی کار آمدن عبدالفتاح سیسی به عنوان رئیس جمهور در صدر کشورهای وارد کننده سلاح قرار گرفته است.

سیسی در اولین اظهارنظر رسمی خود درباره اعلام اتیوپی مبنی بر آغاز سومین فرآیند آبگیری مخزن سد النهضه در تابستان امسال، تاکید کرد که کشورش برای افزایش سهم خود از آب های نیل وارد درگیری نشده است. وی گفت که سهم مصر ۵۵ میلیارد مترمکعب تخمین زده می شود و نسبت به سال های گذشته تغییری نکرده است و این میزان از زمانی که جمعیت کشور ما سه تا چهار میلیون بود تا به امروز همین بوده است.

رئیس جمهور مصر خاطرنشان کرد: ما برای افزایش این سهم با برادران آفریقایی خود وارد درگیری نشدیم، ما تلاش کردیم تا منابع خود را به حداکثر برسانیم و  بدون اغراق برای مقابله با چالش ها تلاش کردیم که از هر قطره آب محافظت کنیم.

تحلیلگران بر این باورند که اظهارات اخیر عبدالفتاح سیسی نشان می دهد که دولت مصر به این حجم عظیم از تسلیحات که مقامات مصری در حال حاضر خریداری می کنند، نیاز ندارد به ویژه اینکه کشور مصر اکنون با بحران اقتصادی مواجه است.

یک منبع دیپلماتیک مصری درخصوص معاملات متعدد تسلیحاتی از زمان روی کار آمدن عبدالفتاح سیسی گفت: معاملات مهمی مربوط به قطعات یدکی و تعمیر و نگهداری برخی از انواع تسلیحات وجود داشت، اما اکثر معاملات در راستای خرید موقعیت های بین المللی بود. در ابتدا، برخی معاملات تسلیحاتی توسط کشورهای حاشیه خلیج (فارس) و به نفع مصر حمایت مالی می شد تا از این طریق به نظامی که بعد از سی ژوئن ۲۰۱۳  روی کار آمد مشروعیت بین المللی بخشیده شود. بعد از آن، هدف از این معاملات کاهش بحران های سیاسی و دیپلماتیک بود همانند اتفاقی که با طرف ایتالیایی رخ داد زیرا تمام تلاش ها برای منصرف کردن مقامات این کشور از پیگیری ها برای محکوم کردن مقامات امنیتی عالی رتبه مصری در  قتل جولیو ریجینی، فعال ایتالیایی بی نتیجه ماند.

در پایان این گزارش آمده است: علاوه بر اروپا و آمریکا کشور مصر با کشورهای آسیایی از جمله کره جنوبی نیز معاملات تسلیحاتی منعقد کرد، قاهره و سئول در فوریه گذشته اعلام کردند که توافقی میان آن ها امضا شده است که بر اساس آن کشور کره  تسلیحات توپخانه ای از نوع " هویتزر کی-۹" به ارتش مصر می فروشد و ارزش این معامله، طبق گفته کره جنوبی ۱.۶۶ میلیارد دلار برآورد شده است. این توافق مصری- کره ای چند روز پس از موافقت وزارت خارجه آمریکا با فروش تجهیزات نظامی به مصر به ارزش ۲.۵۶ میلیارد دلار انجام شد، این تجهیزات ۱۲ هواپیمای ترابری "سی-۱۳۰ سوپر هرکولس" و قطعات وابسته به آن و همچنین سیستم های راداری دفاع هوایی را شامل می شود.

 

منبع: خبرگزاری ایسنا برچسب ها: مصر ، ایتالیا ، عبدالفتاح سیسی ، سد النهضة

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: مصر ایتالیا عبدالفتاح سیسی سد النهضة میلیارد یورو عبدالفتاح سیسی سد النهضه کشور مصر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۸۴۲۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر خارجه فرانسه به قاهره می‌رود 

یک منبع دیپلماتیک فرانسوی اعلام کرد که «استفان سژورنی» امروز (چهارشنبه) طی سفر منطقه‌ای خود، در یک توقف برنامه‌ریزی نشده به قاهره سفر می‌کند.

به گزارش الجزیره به نقل از این منبع مطلع، سفر غیرمنتظره وزیر خارجه فرانسه در چارچوب تلاش‌های مصر برای آزادی اسرا و دستیابی به آتش بس در غزه است.

فرانسه مدعی است که سه شهروند این کشور همچنان در غزه هستند. 

ساعاتی پیش، نشریه وال استریت ژورنال اعلام کرد رژیم صهیونیستی نیز آماده است در روز‌های آینده هیئتی را به قاهره بفرستد تا درباره توقف جنگ در نوار غزه گفتگو کند. با این حال، نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی می‌گوید نیرو‌های اشغالگر «با توافق یا بدون توافق» حمله به شهر رفح در جنوب غزه را انجام خواهند داد. 

گفتنی است، آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا در همین راستا به سرزمین‌های اشغالی سفر کرده و در حال گفتگو با سران صهیونیست در خصوص غزه است. گفته می‌شود حمله زمینی به رفح، بحران انسانی در غزه و توافق برای آزادی اسرا از موضوعاتی است که دو طرف در خصوص آن بحث خواهند کرد.

در همین حال، تظاهرکنندگان مقابل محل ملاقات بلینکن و رئیس رژیم صهیونیستی تجمع کرده و خواستار توقف جنگ و آزادی اسرا شدند.

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل بین‌الملل

دیگر خبرها

  • وزیر خارجه فرانسه به قاهره می‌رود 
  • اسلامی: ۱۳۰ بازرس آژانس مجاز به حضور در ایران هستند/ گروسی به ایران می‌آید
  • رژیم صهیونیستی پاسخ پیشنهاد حماس را با اصلاحات به مصر داد
  • نواخته شدن «زنگ سپاس معلم» در اردبیل+فیلم
  • وضع مقررات برای استفاده تسلیحاتی از هوش مصنوعی
  • امیر کویت فردا عازم قاهره می‌شود
  • منچستریونایتد در آستانه یک خانه تکانی بزرگ
  • منچستریونایتد حراج تابستانی راه می‌اندازد: شیاطین سرخ در آستانه یک خانه تکانی بزرگ
  • کمک تسلیحاتی آمریکا به ارتش اوکراین با خرید جنگنده‌های قزاقستان
  • اوکراین: ۱۰۰ میلیون دلار کمک‌های تسلیحاتی استرالیا در راه است