Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-05-01@02:51:35 GMT

دلایل افزایش بی‌سابقه صادرات نفت و گاز قطر چیست؟

تاریخ انتشار: ۱۸ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۱۸۴۲۳۸

دلایل افزایش بی‌سابقه صادرات نفت و گاز قطر چیست؟

 

به گزارش تابناک به نقل از شفقنا، این آمار بالای صادرات انرژی منجر به افزایش حدود ۳۴.۲ میلیارد ریالی مازاد تجاری قطر و گذر از مرز ۷.۵ میلیون تُن صادرات گاز LNG در اواخر آوریل و پیشی گرفتن از امریکا شده است.

هند با واردات بیش از ۸۶۶ هزار تُن گاز در رتبه اول بزرگترین واردکننده گاز از قطر، پاکستان با ۵۵۹ هزار تُن، کره جنوبی با ۵۲۶ هزار تُن، بریتانیا با ۴۰۸.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۶ هزار تُن، چین با ۳۹۰ هزار تُن و ایتالیا با ۳۴۱ هزار تُن به ترتیب در جایگاه دوم تا ششم بزرگترین واردکنندگان گاز از قطر جای دارند.

کارشناسان اقتصادی و نفتی علت افزایش بی‌سابقه صادرات نفتی قطر را در درجه نخست به افزایش جهانی قیمت انرژی در نتیجه جنگ روسیه و اوکراین از چهار ماه پیش و افزایش صادرات نفت خام و فرآورده‌های نفتی به بیش از یک میلیون بشکه در روز طی ماه آوریل دانست که بالاترین رقم طی سه سال گذشته است.

در همین رابطه، «محمد حمدان»، تحلیلگر امور اقتصادی گفت: افزایش بی سابقه در صادرات انرژی قطر معلول سه عامل زیر است: نخست، افزایش تقاضای انرژی در اروپا به خطوط گاز مایع، دوم، افزایش قیمت انرژی در نتیجه تحریم غرب علیه روسیه و دغدغه کشورهای اتحادیه اروپا برای قطع وابستگی به نفت و گاز روسیه که فرصت مناسبی برای دیگر کشورهای تولیدکننده به خصوص کشورهای حوزه خلیج فارس برای صادرات انرژی به قاره پیر فراهم آورده است.

حمدان اظهار داشت: آمارهای اداره برنامه‌ریزی و آمار قطر درباره تجارت خارجی در آوریل نشان می دهد که بریتانیا برای نخستین بار جزء چهار کشور اصلی صادرات گاز مایع قطر قرار گرفته که به دلیل افزایش صادرات گاز مایع این کشور به تاسیسات گازی ساوث هوک در بریتانیا بوده است همچنین انتظار می رود سفر امیر قطر در ماه مه گذشته به چندین کشور اروپایی به افزایش صادرات گاز این کشور به اروپا منجر شود؛ امری که بازتاب مثبتی بر درآمدهای و ذخایر ارزی قطر خواهد داشت.

از زمان به صدا درآمدن طبل جنگ روسیه و اوکراین، کشورهای اتحادیه اروپا که به میزان ۴۰ درصد به واردات گاز روسیه وابسته هستند، به دنبال یافتن جایگزین‌های دیگری نظیر قطر به عنوان مهمترین کشور صادرکننده گاز مایع در جهان و امضای قراردادهای بلندمدت واردات گاز از دوحه هستند.

ایتالیا، فنلاند، کرواسی و لتونی از دیگر کشورهایی هستند که بشدت به گاز روسیه وابسته هستند و در صدر همه آنها آلمان، قدرت برتر اقتصادی اروپاست که بزرگترین مشتری اروپایی گازپروم روسیه محسوب می شود. حدود ۵۵ درصد گاز مورد نیاز آلمان از طریق روسیه تامین می شود. برلین از ابتدای جنگ اوکراین تاکنون بیش از۵ میلیارد یورو از روسیه انرژی وارد کرده است.

آلمان می‌گوید در نظر دارد طی ماههای آینده به وابستگی خود به انرژی وارداتی از روسیه پایان دهد با این حال کشورهایی نظیر اتریش، ایتالیا، مجارستان و اسلواکی نگران تاثیر چشمگیر چنین تصمیمی بر بهای انرژی هستند.

همزمان این احتمال وجود دارد که بوداپست تصمیم اتحادیه اروپا برای تحریم انرژی روسیه را وتو کند.

طبق داده‌های مرکز پژوهش انرژی و هوای پاک کشورهای اتحادیه اروپا از آغاز حمله نظامی روسیه به خاک اوکراین در ۲۴ فوریه در مجموع حدود ۴۵ میلیارد یورو از روسیه نفت و گاز خریده اند. روسیه منبع ۴۰ درصد گاز و ۲۶ درصد نفت مورد نیاز اتحادیه اروپاست.

منبع: تابناک

کلیدواژه: آبله میمونی متروپل آبادان مهدی صباغی محمود دعایی طبس صندوق امانات بانک صادرات انرژی کارشناسان اقتصادی محمد حمدان آبله میمونی متروپل آبادان مهدی صباغی محمود دعایی طبس صندوق امانات بانک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۸۴۲۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مکرون دوباره طرح کاربرد سلاح هسته‌ای در مقابل روسیه را مطرح کرد

امانوئل مکرون رئیس‌جمهور فرانسه طی سخنانی از آمادگی کشورش برای استفاده از کلاهک‌های هسته‌ای به عنوان بخشی از «دفاع معتبر اروپا» در برابر تهدیدات روسیه خبر داد و گفت که تمایل دارد درباره این موضوع با دیگر کشور‌های اروپایی تبادل نظر کند.

مکرون طی مصاحبه‌ای گفت که شخصاً علاقمند مطرح کردن موضوع استفاده از سلاح‌های دوربرد، هسته‌ای و سامانه‌های دفاع موشکی با آن کشور‌های اروپایی هست که سلاح‌های هسته‌ای آمریکا را در کشور‌های خود مستقر کرده‌اند.

وی افزود: فرانسه موضع خود را حفظ خواهد کرد، اما آماده است تا در دفاع از خاک اروپا بیشتر مشارکت کند. فرانسه که حدود ۳۰۰ کلاهک هسته‌ای دارد، تنها قدرت هسته‌ای اتحادیه اروپا است.

رئیس‌جمهور فرانسه در هفته‌های اخیر موضع شدیدتری را علیه روسیه اتخاذ کرده است و این اولین بار نیست که استفاده از سلاح‌های هسته‌ای فرانسه را برای دفاع اتحادیه اروپا پیشنهاد می‌کند. مکرون اولین بار در سال ۲۰۲۰ به این اقدام احتمالی اشاره کرده بود.

منبع: ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی مجلس

دیگر خبرها

  • سنای آمریکا واردات اورانیوم از روسیه را ممنوع کرد
  • ترامپ برای کمک به کی‌یف شرط گذاشت
  • روسیه در آستانه ساخت اولین نیروگاه هسته‌ای ازبکستان
  • برنامه‌های آمریکا و اروپا برای نفوذ در قفقاز
  • دولت اوکراین به دنبال راه حل های جدید برای مقابله با تهاجم روسیه
  • روسیه: با اعمال تحریم‌های احتمالی اروپا گاز گران‌تر می‌شود
  • اعلام آمادگی مکرون برای استفاده از سلاح هسته ای علیه روسیه
  • مکرون دوباره طرح کاربرد سلاح هسته‌ای در مقابل روسیه را مطرح کرد
  • چین از اتحادیه اروپا می‌خواهد تا سیاست‌های تجاری «تبعیض آمیز» را متوقف کند
  • اروپا نیاز به قوای هسته‌ای مستقل دارد