Web Analytics Made Easy - Statcounter

صنایع دستی در توسعه اقتصادی و ایجاد اشتغال نقش مهمی داشته و در کهگیلویه و بویراحمداین هنر نیازمند برند سازی و نگاه ملی مسئولان در توسعه اقتصادی و اشتغال است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از صبح زاگرس با نگاهی گذرا به تقویم آخرین ماه از فصل بهار به روزی برخورد می کنیم که می توان این ادعا را داشت ، عشایر کهگیلویه و بویراحمد هم سهم بسزایی در آن دارند و سر پنجه هنرمندانه ایلیاتی ها دل هر بیننده را با خلق آثارشان می برد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روز جهانی صنایع دستی در تاریخ همه ملتها ثبت شده تا با بررسی این موضوع در کهگیلویه و بویراحمد گذری در سیر تاریخ داشته باشیم.

صنایع دستی عشایر استان از دیرباز به عنوان فرصتی در خلق آثار هنری با نگاه سنتی و کالایی برای درامد زایی پایدار اقتصادی و امرار و معاش این قشر از مردم بوده تا متاسفانه این هنر در نسل های جدید تا حدودی رنگ باخته و کمتر کودکی باشد که در کلاس درس مادران به صورت سنتی این هنرها را بیاموزد.

خوشبختانه نگاه دولت ها به کهگیلویه و بویراحمد در حمایت از صنایع دستی با نگاه احیاء تا حدودی کارساز بوده و اجازه نداده است هنر دست بافته های عشایر به فراموشی سپرده شود اما شوربختانه این نگاه به گونه ای نبوده که به جایگزینی اقتصادی تبدیل شود.

آنگونه که مسئولان متولی اذعان می کنند بالغ بر 35 هزار هنرمند در این استان زیست می کنند که با هنر دست بافته های سنتی و صنایع دستی آشنایی دارند اما وضعیت مالی ضعیف هنرمندان در راه اندازی کارگاه های تولید و فروش، قیمت بالای مواد اولیه، بروکراسی های اداری در ثبت مجوز و صدور کالا ، حمایت ضعیف بانکی و نبود بازارچه های دائمی همه دست به دست هم داده تا آنگونه که باید صنایع دستی استان در جهان معرفی نشده و دست بافته های زنان و مردان این دیار در استان های دیگر عرضه شود.

جاجیم‌بافی، نمدمالی، گبه بافی، قالی بافی، گلیم بافی، جور یا جوال دوزی،سیاه چادر دوزی،نین بافی، خورجین بافی، گچمه بافی از جمله  آثارهنر مندانه صنایع دستی مردان و زنان کهگیلویه و بویراحمد است که متاسفانه نتوانسته برند سازی و این آثار به صورت چمدانی از استان خارج و یا خریداران با خرید عمده آنها را با نام دیگر استان ها به فروش می رسانند.

تکمیل چرخه تأمین تا فروش شامل، آماده‌سازی، تهیه مواد و اجزا تشکیل‌دهنده، نقشه و بافت، تبلیغات، بازاریابی و بازارسازی و فروش از اهمیت ویژه‌ای برخوردار بوده و باید متولیان صنایع دستی کهگیلویه و بویراحمد بر اساس استاندارد های فروش و صادرات هنرمندان را حمایت و آثار آنها به نام استان عرضه و اجازه ندهند واسطه ها این هنر را با نام سایر استان ها به فروش برسانند.

اگر چه حمایت از صنایع دستی می تواند مانع مهاجرت روستاییان شده و توسعه اقتصادی در روستا و اشتغالزایی را به همراه داشته باشد اما این حمایت نیازمند اهتمام مسئولان و نمایندگان استان بوده تا با چانه زنی ملی توسعه اقتصادی و برند سازی صنایع دستی کهگیلویه و بویراحمد را شکوفا کنند.

انتهای پیام/

 

منبع: دانا

کلیدواژه: کهگیلویه و بویراحمد توسعه اقتصادی صنایع دستی برند سازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۸۵۴۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استخدام ۵۸۱ نفر در آموزش و پرورش کهگیلویه و بویراحمد

سرپرست اداره کل آموزش و پرورش کهگیلویه و بویراحمد با گریزی به طرح رتبه‌بندی معلمان، این طرح را از خدمات ارزشمند نظام به جامعه فرهنگیان دانست و گفت: ۵۸۱ نفر در مهرماه سال‌جاری در آموزش و پرورش استان به عنوان معلم استخدام می‌شوند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از یاسوج، محمد جمالی‌آرند ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه ضمن تبریک هفته معلم، اظهار داشت: توسعه زیرساخت‌ها و تحولات اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی در جامعه مدیون تلاش معلم است.

وی از اجرای بیش از 400 برنامه در نواحی آموزش و پرورش کهگیلویه و بویراحمد به مناسبت هفته گرامیداشت مقام معلم اشاره کرد و افزود: زنگ سپاس در پاسداشت مقام معلم در مدارس استان نواخته شد.

سرپرست آموزش و پرورش کهگیلویه و بویراحمد گفت: در هفته گرامیداشت مقام معلم از 94 معلم نمونه شهرستانی و منطقه‌ای تجلیل می‌شود.

وی با گریزی به طرح رتبه‌بندی معلمان، این طرح را از خدمات ارزشمند نظام به جامعه فرهنگیان دانست و تصریح کرد: 581 نفر در مهرماه سال‌جاری در آموزش و پرورش استان به عنوان معلم استخدام می‌شوند.

جمالی‌آرند خاطرنشان کرد: برنامه‌محوری و قانون‌مداری دو اصل هستند که به عنوان سیاست کاری در آموزش و پرورش کهگیلویه و بویراحمد مد نظر است.

وی افزود:دو ناحیه‌ای شدن آموزش و پرورش شهرستان بویراحمد از قبل مطرح بوده و هم‌اکنون نیز در حال بررسی است.

سرپرست آموزش و پرورش کهگیلویه و بویراحمد گفت: از ظرفیت شایستگان در بدنه مدیریتی آموزش و پرورش استان استفاده استفاده می‌شود و هرگز دنبال نگاه قومی و جغرافیایی در آموزش و پرورش کهگیلویه و بویراحمد نیستیم.

وی به مشکل مسکن فرهنگیان اشاره کرد و افزود: جهت حل مشکل مسکن فرهنگیان در حال رایزنی با حوزه استانداری استان هستیم.

جمالی‌آرند خاطرنشان کرد: برنامه ابتکاری «بام» از طرف آموزش و پرورش استان ارائه شده‌است و از اول مهر سال‌جاری در مقاطع ابتدایی استان با هدف کاستن از میزان مشق دانش‌آموزان اجرا می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • هنرمندان صنایع دستی در اکسپو ۲۰۲۴/ حضور فارس با بسته‌های گردشگری
  • استخدام ۵۸۱ نفر در آموزش و پرورش کهگیلویه و بویراحمد
  • بی بهره بودن استان از ظرفیت سدها را به رهبر انقلاب گزارش می دهیم
  • برگزاری جشن روز معلم در دانشگاه فرهنگیان کهگیلویه و بویراحمد
  • استان فارس برند جهانی در عرصه صنایع دستی محسوب می‌شود
  • آغاز کوچ عشایر به مناطق ییلاقی کهگیلویه و بویراحمد
  • آموزش محور اصلی بازاریابی و تجاری‌سازی در صنایع دستی
  • اولین دستگاه رادیو تراپی وارد کهگیلویه و بویراحمد شد
  • حماسه‌سازی رزمندگان باعث ناکامی دشمن در جنگ تحمیلی شد
  • کوهنوردان کهگیلویه و بویراحمد بر فراز کوه خامی