Web Analytics Made Easy - Statcounter

هدف اصلی دولت آمریکا در سیاست خارجی و از جمله در مواجهه با ایران، امتیازگیری یکطرفه و به عبارتی «ارائه وعده های نسیه در مقابل اقدامات نقد» است.

سرویس سیاست مشرق - روزانه می‌توان از لابه‌لای گزارش‌ها و عناوین خبری رسانه‌های مکتوب و حتی غیر مکتوب، نکات قابل‌توجهی استخراج کرد؛ موضوعاتی که می‌تواند برای مخاطبین قابل‌استفاده و محوری برای تحلیل باشد، در گزارش روزانه "ویژه‌های مشرق" نکات و تأملات قابل‌استخراج از رسانه‌ها برای مخاطبین عرضه خواهد شد؛ با  «ویژه‌های مشرق» همراه شوید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

*******

** در دولت رئیسی برخلاف دولت روحانی از کارشکنی خبری نیست

«مرتضی مبلغ» معاون سیاسی وزارت کشور در دولت اصلاحات در مصاحبه با روزنامه آرمان گفت:«واقعیت این است که در شرایط کنونی اصلاح‌طلبان در هیچ کجای قدرت قرار ندارند و با اتفاقاتی که در انتخابات رخ داد از عرصه قدرت سیاسی کنار گذاشته ‌شده‌اند... سیاست ورزی اصلاح‌طلبان در شرایط کنونی بسیار سخت شده است. این وضعیت به‌خصوص برای کسانی سخت شده که به‌صورت دلسوزانه قصد دارند روندهای اصلاحی را دنبال کنند.»

وی افزود:«مهم‌ترین موضوعی که امروز باعث می‌شود جامعه از چالش‌های کنونی عبور کند این است که تصمیم گیران اصلی جامعه متوجه رویکردهای اشتباهی که در گذشته دنبال شده و وضعیت کشور را به این نقطه رسانده بشوند... مسئولان باید به این باور برسند که تجدیدنظر در رویکردهای گذشته تنها راه عبور کشور از چالش‌های کنونی است. مهم‌ترین برنامه اصلاح‌طلبان در شرایط کنونی این است که در تحقق این امر بکوشند. این امر نیازمند روشنگری‌های مستمر و کارشناسی برای مردم و مسئولان است. از سوی دیگر باید برنامه‌های مدون و علمی برای عبور از چالش‌های کنونی جامعه ارائه شود. اصلاح‌طلبان باید در این دو زمینه تلاش کنند تا کشور از وضعیت کنونی خارج شود.»

این فعال اصلاح طلب در ادامه گفت:«مهم‌ترین نقطه قوتی که دولت با آن مواجه است که درگذشته بی‌سابقه بوده این است که تمام دستگاه‌ها به‌صورت تمام‌قد از دولت حمایت می‌کنند و در کنار دولت هستند. وضعیت این دولت مانند دولت اصلاحات نیست که هر9 روز با یک بحران مواجه شود. این وضعیت درباره دولت اعتدالی آقای روحانی نیز وجود داشت و شاهد بودیم که برخی کارشکنی‌هایی در مسیر دولت انجام می‌شد.»

جریان اصلاح طلب همواره طیف مقابل را به توهم توطئه متهم می کند، این در حالی است که اتفاقا این طیف سیاسی شدیدا آلوده به توهم توطئه است.

اگر جریان اصلاح طلب در انتخابات شکست بخورد، با دروغ تقلب زیر میز مردم سالاری و انتخابات می زند و اگر در انتخابات پیروز شود با دروغ اختیارات محدود و سنگ اندازی در مسیر دولت، از رسیدگی به امور کشور و مطالبات مردم شانه خالی می کند.

اصلاح طلبان از یکسو ادعای اختیارات محدود و انتخابات فرمایشی را مطرح کرده و از سوی دیگر در هر انتخابات برای رسیدن به کلید پاستور و یا صندلی بهارستان، سر و دست شکسته و با ترافیک کاندیدا مواجه می شوند.

یکی از ویژگی های اصلی جریان اصلاح طلب، بی صداقتی با مردم است. این طیف در آستانه انتخابات مدعی می شود که در 100 روز گشایش عظیم اقتصادی رقم می زنیم و در مقابل در آستانه پایان 8 سال حضور در پاستور مدعی می شوند که همچنان مشغول آواربرداری هستند و این آواربرداری حداقل 16 سال زمان می برد!

** حامیان «کاپ اخلاق برجام» از دیپلماسی می گویند!

«محمدصادق جوادی حصار» از بازداشت شدگان فتنه ۸۸ و سخنگوی حزب اعتماد ملی در یادداشتی در روزنامه اعتماد نوشت:«وقتی غرور، تکبر و استکبار جهانی قصد می‌کند، ارکان تعادل آفرین اجتماعی ایران را به هم بریزد باید صلابت نشان داده شود. از سوی دیگر، گاهی اوقات در عرصه مناسبات جهانی، انعطاف نیاز است مانند همان رگ‌زنی که خون می‌ریزد، بعد التیام می‌بخشد و مرهم می‌نهد. عدم تعادل در منش و روش باعث عدم تعادل در بینش، گفتار و کردار می‌شود. ضمن اینکه عدم تعادل گفتمانی، تنش ایجاد می‌کند. تنش میان خود و پیرامون؛ تنش با خود، تنش با مردم و تنش با جهان بیرونی. به‌ طور کلی، تنش؛ شایسته اجتماعات بشری و روحیات انسانی نیست. انسان به آرامش و طمأنینه نیاز دارد.»

در ادامه این مطلب آمده است:«دولت روحانی، مرهم گذاشت و جامعه بشری را به آرامش، اطمینان و صلح دعوت کرد. دولت روحانی جامعه بشری را دعوت به آرامش قلبی کرد. گفت‌وگوهایی صورت گرفت و مذاکراتی انجام شد که برجام محصول این گفتمان تازه بود.»

نویسنده یادداشت مذکور ضمن اذعان به خوی استکباری آمریکا و تروئیکای اروپا، مدعی است که باید در مقابل این سلطه گری و غارتگری انعطاف به خرج بدهیم و در این زمینه از دولت روحانی به عنوان نمونه موفق در دیپلماسی نام برده است.

چندی پیش «علی ربیعی» سخنگوی دولت روحانی و وزیر کار استیضاح شده دولت قبل در یادداشتی نوشته بود:«امروز کاملا مشخص شده است که هیچ کس در پی گره زدن تحریم‌ها به سفره مردم نبود... خوشبختانه امروز به مدد تلاش‌های صورت گرفته، از ایران رفع شبح امنیتی‌سازی شده و امریکا تبدیل به یک محکوم اخلاقی و تنها در عرصه بین‌المللی شده است.»

یکی از بزرگترین اشتباهات دولت روحانی این بود که به آمریکا و تروئیکای اروپایی اعتماد کرد. خسارت محض برجام یکی از نتایج این اعتماد یکطرفه و بلاوجه است.

مقامات دولت روحانی بارها مدعی شده اند که ما در برجام «پیروزی اخلاقی» به دست آوردیم و آمریکا در اخلاق محکوم شد! این قبیل اظهارات چیزی نیست جز توهین به فهم و شعور مردم ایران. آیا ما در قلب راکتور هسته ای که حاصل زحمات شبانه روزی جوانان عزیز و نخبه مان بود بتن ریختیم تا کاپ اخلاق بگیریم!؟

دولت روحانی ظرف 2 ماه و با عجله و به صورت پیش دستانه تمامی تعهدات خود را یکطرفه انجام داد و سپس به انتظار نشست تا طرف مقابل که به قاتل زنجیره ای توافقات بین المللی مشهور است، اجرای تعهدات خود را آغاز کند! آیا این نشانه پیروزی اخلاقی است!؟ 

در دولت روحانی دلار از حدود 3 هزارتومان به حدود 32 هزارتومان نیز افزایش یافت و تحریم ها نیز تقریبا 2 برابر  شد. آیا این کارنامه بسیار ضعیف، قابل دفاع است؟!

** اعتراف اصلاح طلبان به سیاست فریبکارانه غرب در مواجهه با ایران

روزنامه شرق در مطلبی نوشت:«به نظر می‌رسد واشنگتن بین شکست و موفقیت در مذاکرات بیشتر طالب دومی است... ازاین‌رو این گزاره تحلیلی هم وجود دارد که اقدامات همسوی آمریکا با بحرین و عربستان در جهت تحریم سپاه یا تحریکات واشنگتن در کنار لندن، پاریس و برلین برای صدور قطع‌نامه علیه ایران در شورای حکام با هدف واداشتن تهران برای بازگشت به میز مذاکره است؛ مذاکره‌ای که البته با موضع قوی ایالات متحده و موضع ضعیف جمهوری اسلامی همراه باشد.»

در ادامه این مطلب آمده است:«از این نظر سیاست چماق و هویج ایالات متحده در قبال ایران و احیای برجام خودنمایی می‌کند؛ چراکه از یک طرف در هفته‌های اخیر فشار آمریکا به یونان برای مصادره محموله نفتی یا تصمیم قاطع بایدن درخصوص خارج‌نشدن سپاه از لیست گروه‌های تروریستی، اعمال دور جدید تحریم‌ها علیه فروش نفت ایران و سپاه، همکاری ایالات متحده با اسرائیل در برگزاری مانورهای نظامی، آن‌هم با هدف شبیه‌سازی حمله هوایی گسترده به تأسیسات نظامی و هسته‌ای ایران و تلاش برای صدور قطع‌نامه علیه ایران در شورای حکام به صدر فعالیت‌های ایالات متحده بدل شده است؛ اما هم‌زمان در آن سو دوحه با چراغ سبز واشنگتن خواهان ازسرگیری مذاکرات وین برای احیای برجام است.»

این روزنامه اصلاح طلب در ادامه نوشت:«مجموعه این تحولات و اتفاقات متناقض و متضاد ذهن را به این واقعیت رهنمون می‌کند که نوعی تقسیم کار در سایه همان تز پلیس خوب و پلیس بد بین آمریکا و تروئیکای اروپایی با قطری‌ها در جریان است که با فشار بتوانند ایران را از موضع ضعیف‌تر به میز مذاکرات بازگردانند؛ اما مشروط به آنکه خبری از خطوط قرمز تهران نباشد.»

آمریکا و شرکای کاخ سفید سالهاست که در مواجهه با ایران از رویکرد فریبکارانه چماق و هویج و همچنین رویکرد پلیس خوب- پلیس بد استفاده می کند.

هدف اصلی دولت آمریکا، امتیازگیری یکطرفه و به عبارتی «ارائه وعده های نسیه در مقابل اقدامات نقد» است. با اینکه دولت آمریکا مشهور به عهدشکنی و غارتگری و زورگویی است، اما رسانه ها و فعالین جریان اصلاح طلب و برخی دولتمردان در دولت قبل با بزک چهره زشت و مشمئزکننده ساختار حاکمیتی آمریکا، در سالهای گذشته از رئیس جمهور آمریکا تمجید کرده و امضای مقامات آمریکایی را تضمین قلمداد می کردند.

در دولت قبل، رویکرد غلط اعتماد به آمریکای بدعهد تا جایی پیش رفت که وزیر خارجه سابق- تابستان 94- در پاسخ به یکی از اساتید دانشگاه- که معتقد بود تضمینی وجود ندارد که دولت بعدی آمریکا، برجام را ادامه دهد- گفت:«آمریکا نمی‌تواند این کار(خروج از برجام) را انجام دهد. زیرا آمریکا چاره‌ای ندارد جز اینکه قطعنامه(2231) را اجرا کند»! برخی فعالین اصلاح طلب نیز- تابستان 94(در زمان فعالیت دولت اوباما)- با اطمینان خاطر گفتند که «مردم آمریکا نمی‌گذراند رئیس‌جمهور بعدی این کشور، برجام را تحت‌الشعاع قرار دهد»!

روحانی-اردیبهشت 97- (چند روز پیش از خروج آمریکا از برجام) در سفر به خراسان رضوی در اظهارنظری تأمل برانگیز گفت:«اگر اهداف ما از برجام بدون آمریکا محقق شود، چه بهتر، در غیراین‌صورت تصمیم خود را خواهیم گرفت»! بیان این موضع از سوی رئیس‌جمهور کشور که از سوی برخی دیگر از مقامات دولت و فعالین جریان اصلاحات نیز پیش از آن بیان شده بود، پیامی شبیه «خزانه خالی است» را به طرف غربی ارسال کرد. این موضع تأمل برانگیز روحانی، به آمریکایی‌ها این پیغام را داد که شما هرکاری می‌خواهید با توافق هسته‌ای بکنید و خیالتان راحت باشد که ما پایمان را از محدودیت‌های برجام فراتر نخواهیم گذاشت!

 22 اردیبهشت 97- چهار روز پس از خروج آمریکا از برجام- نیز پایگاه تحلیلی «پولیتیکو» به نقل از «فدریکا موگرینی» مسئول وقت سیاست خارجی اتحادیه اروپا نوشت:«از حسن روحانی رئیس‌جمهور ایران تضمین گرفتم که این کشور علیرغم تصمیم «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا برای خروج از برجام و وضع مجدد تحریم‌ها علیه ایران، همچنان در توافق می‌ماند»!

یک سؤال:آیا خروج از برجام، راهبرد دولت جمهوری خواه ترامپ بود؟! آیا اگر یک دولت دموکرات بر سر کار می‌آمد، ممکن بود روش دیگری را در موضوع برجام اتخاذ کند؟! پاسخ منفی است. «جان کری» وزیر خارجه دولت اوباما- شهریور 97- با اشاره به این مسئله که اگر ما-دموکرات ها- در کاخ سفید بودیم، به وقتش از برجام خارج می‌شدیم، تاکید کرد که ترامپ می‌توانست امتیاز بیشتری از ایران بگیرد و سپس از برجام خارج شود. کری گفت:«شما این توافق را نگه می‌دارید و به ایرانی‌ها می‌گویید ببینید، ما به شما گفته‌ایم که باید این چیزها [فعالیت‌های موشکی و منطقه‌ای] را متوقف کنید. من به شما دو سال یا یک سال یا هر زمان دیگری، وقت می‌دهم. ما حاضریم درباره این چیزها مذاکره کنیم. اما اگر شما مذاکره نکنید، اگر تا آن زمان این کار را نکنید، من از این توافق خارج می‌شوم».

علاوه بر این، کارنامه دولت بایدن در مواجهه با مسئله برجام بیش از پیش ثابت کرد که جمهوری خواهان و دموکرات های آمریکایی اگر در هر مسئله ای با یکدیگر اختلاف داشته باشند، در دشمنی با ملت ایران هیچ اختلاف بنیادی با یکدیگر ندارند. در حقیقت اختلافشان صرفا تاکتیکی است و در موضوع ایران دارای وحدت استراتژیک هستند.

منبع: مشرق

کلیدواژه: بازار خودرو تحولات اوکراین حادثه متروپل قیمت ویژه های مشرق امریکا حزب اعتماد ملی تهران برلین عربستان پاستور ترامپ روزنامه اعتماد دولت اصلاحات پیروزی اخلاقی ایالات متحده بحرین روزنامه اصلاح طلب رئیس جمهور آمریکا دولت رئیسی مرتضی مبلغ شورای حکام فدریکا موگرینی روزنامه اصلاح طلب دولت روحانی حزب اعتماد ملی علی ربیعی آمریکا برجام حسن روحانی توافق هسته ای ویژه های مشرق اصلاح طلبان روحانی ویژه های مشرق خراسان رضوی جمهوری اسلامی اصلاح طلب پاریس مذاکرات وین اسرائیل یونان دولت آمریکا حسن روحانی اخبار داغ خودرو قیمت های روز در یک نگاه حوادث سلامت جریان اصلاح طلب ایالات متحده دولت روحانی اصلاح طلبان رئیس جمهور تحریم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۸۵۸۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معلم محور تمدن ساز جامعه اسلامی است

حجت السلام راشد رئیسی در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: معلم با تعلیم و نشرِ علم، انسان‌ها را به سوی کمال و پیشرفت سوق می‌دهد و مربی انسان‌سازی در جامعه است‌.

وی با اشاره به حدیث پیامبر بزرگ اسلامی (ص) که فرمودند:«انَّما بُعِثتُ لِاُتمِمَّ مکارم الأخلاق»، افزود: اخلاق از مسائل مهم دین اسلام است و تکمیل و تعلیم مکارم اخلاقی هدف اصلی معلمان در نظام تعلیم و تربیت است.

نماینده ولی‌فقیه در ناحیه مقاومت بسیج عشایری کوهرنگ ادامه داد: معلمان با صبر و حوصله رسالت تعلیم و تربیت خود را برای شکوفایی و پویایی علم و فرهنگ و اخلاق جوامع بشری اجرا می‌کنند.

رئیسی عنوان کرد: تربیت و احیای اخلاق وظیفه سنگینی است که بر دوش فرهنگیان و معلمان نهاده شده است، همچنین کلید سعادت و شقاوت یک ملت دست فرهنگ است.

وی با اشاره به اینکه آموزش و پرورش آینه ی تمام نمای آینده کشور است و شادابی و نشاط جامعه در حول محور معلمان با انگیزه می چرخد بیان داشت: در راس این هرم معلم قرار دارد چون تمدن ساز است.

رئیسی با بیان اینکه جایگاه معلمان به ویژه معلمان ابتدایی در نقش پذیری و الگو برداری دانش آموزان بی بدیل و تاثیر گذار است گفت: تبیین جایگاه معلمان از نگاه حاکمیت می‌بایست توسعه محور باشد.

وی با اذعان بر اینکه هویت بخشی به آموزش و پرورش توسط معلمان خوب صورت می‌پذیرد و امروز معلمان خلاق و مبتکر می‌توانند در جایگاه آموزش و پرورش تاثیر گذار باشند گفت: آموزش و پرورش یک دستگاه حاکمیتی است و همگان باید در این راستا حرکت کنند.

رئیسی خاطر نشان کرد: تمامی برنامه آموزش و پرورش در اجرای سند تحول بنیادین و ساحت‌های شش گانه آن و گام دوم انقلاب که توسط مقام معظم رهبری باید تبیین گردد.

کد خبر 6093946

دیگر خبرها

  • وقتی «فرهنگ» در میدان «دیپلماسی» قد عَلَم می‌کند
  • شبح جنگ چگونه از ایران دور شد؟
  • دیپلماسی انرژی دولت سیزدهم، راهبردی برای توسعه روابط ایران با همسایگان
  • معلم محور تمدن ساز جامعه اسلامی است
  • روحانی: برجام بازدارندگی‌مان را افزایش داد | امروز دعوا بر سر ساخت مسجد است | ساکت ننشینیم، مردم را به پشتیبانی از نظام تشویق کنیم | مگر در انقلاب با زور مردم را باحجاب کردیم؟
  • رئیسی پروژه‌ای که در دولت روحانی افتتاح شده بود را دوباره افتتاح کرد!
  • هم‌میهن آمریکا و انتساب رکورد تورمی روحانی به رئیسی!
  • روحانی: پاسخ من به شورای نگهبان به زودی منتشر می‌شود تا مردم از سطح درک اعضای این شورا از مسائل حیاتی کشور مطلع شوند!
  • افشاگری روحانی درباره دلایل ردصلاحیتش
  • با دیپلماسی فعال منطقه‌ای ایران خط لوله صلح با وجود کارشکنی آمریکا در حال ساخته شدن است