Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جماران؛ روزنامه رسالت نوشت: درحالی‌که انتظارات تورمی در بازارهای مالی کشور اوج گرفته و شاهد افزایش سطح عمومی قیمت‌ها در بخش‌های مطرح سرمایه‌گذاری هستیم، بورس وضعیت متفاوتی را به نمایش گذاشته و میل چندانی به صعود نشان نمی‌دهد. حال پرسش این است که بورس در حال جاماندن از تورم و رقبا است؟

دلیل این واکنش متفاوت بازار سهام و سرمایه‌گذاران آن به شرایط حاکم بر اقتصاد کشور چیست؟

احسان رضاپور، کارشناس بازار سرمایه در پاسخ به این سؤال و جاماندن بازار سهام از رقبا به خبرنگار «رسالت» اظهار داشت: بازارهای مختلف کشور متناسب باارزش دلار خود را تطبیق می‌دهند و تغییرات را در خود اعمال می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بنابراین با کاهش یا افزایش نرخ دلار شاهد تغییر قیمت سکه، مسکن، دلار، خودرو و سایر بازارها خواهیم بود. وی افزود: به‌عبارتی‌دیگر می‌توان گفت نرخ دلار به‌صورت لحظه‌ای بر بازارهای مالی کشور مؤثر واقع می‌شود. بورس اما از این قاعده مستثنی است و به‌سرعت خود را با نرخ دلار منطبق نمی‌کند. حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی و دلار نیمایی نیز براین مسئله قوت بخشید. رضاپور تصریح کرد: فاصله معنادار دلار در بازار نیمایی و بازار آزاد، نحوه محاسبه مبنای سود و زیان شرکت‌ها را تحت تأثیر قرار داده است چراکه شرکت‌ها بر اساس نرخ دلار در بازار نیما سود و ضرر خود را بررسی می‌کنند. کارشناس بازار سرمایه همچنین خاطرنشان کرد: به‌موجب این اتفاقات، گرایش سرمایه‌گذاران به‌سوی بازارهای غیرمولد زیاد می‌شود و سرمایه خود را از بازار سهام خارج می‌کنند. به طورحتم این موضوع به تشدید تورم بازارهای‌ غیرمولد و تداوم روند فرسایشی و نزولی بازار بورس کمک خواهد کرد.

او اضافه کرد: درصورتی‌که روند فرسایشی تداوم پیدا کند، حضور افراد در سایر بازارهای مالی که آزادی عمل و رشد بیش‌تری دارند، چشمگیر خواهد شد. به‌موجب این اتفاق روند فرسایشی تعمیق می‌گردد و دیگر بازار سهام تمایلی به صعود نشان نخواهد داد.

وی متذکر شد: متأسفانه در سطح بین‌الملل نیز اخبار نویدبخشی مخابره نمی‌شود. درچنین شرایطی سرمایه‌گذاران به‌سوی بازار سکه و طلا هدایت خواهند شد چراکه کم ریسک تر تلقی می‌شود.

رضاپور ادامه داد: افزایش نرخ دلار بربازار بورس تأثیر گذاشت و یکی از مهم‌ترین عوامل نوسان بازار در شرایط کنونی این است. درحال حاضر بازار نتوانسته مطابق نرخ دلار نیمایی واکنش نشان دهد و به همین خاطر سیر نزولی را طی می‌کند.

کارشناس بازار سرمایه درپایان این گفت‌وگو بیان کرد: به طورحتم در شرایط پرریسک، سرمایه‌گذاران به عقب‌نشینی و احتیاط بیش‌تر تمایل نشان خواهند داد. بنابراین به دلیل فشار فروش طبیعی و نمی‌توان به‌یک‌باره انتظاربازگشت به سیر صعودی را داشت. باید صبر کرد و کلیه عوامل محرک بازار را موردسنجش قرار داد. در شرایط‌ کنونی بلاتکلیفی سودآوری شرکت‌های پالایشگاهی و تعلیق عرضه خودرو در بورس کالا، سیر نوسانی بورس را قوت می‌بخشد و انتظار رشد را کاهش می‌دهد. روزهای کنونی بازار مبهم و توأم با سردرگمی است.

منبع: جماران

کلیدواژه: افغانستان سهام عدالت لیگ برتر لیگ قهرمانان مقدماتی جام جهانی واردات خودرو ویروس کرونا تورم بورس نرخ تورم بورس ایران روزنامه رسالت افغانستان سهام عدالت لیگ برتر لیگ قهرمانان مقدماتی جام جهانی واردات خودرو ویروس کرونا سرمایه گذاران بازار سهام نرخ دلار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۸۷۴۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا بورس به تنهایی می‌تواند باعث رونق تولید شود؟ 

رونق تولید موضوعی است که در سال های اخیر بیشتر مورد توجه سیاست گذاران کلان و مسئولان اقتصادی کشور قرار گرفته و سال ۱۴۰۳ نیز شعار جهش تولید با مشارکت مردم انتخاب شده است اما نقش بورس در این زمینه چیست؟

به گزارش ایسنا، کارشناسان اقتصادی بازار سرمایه را یکی از ابزارهای مناسب برای اجرای سیاست رونق تولید عنوان می‌کنند، اما آیا بورس به تنهایی می‌تواند باعث رونق تولید در کشور شود؟ برخی معتقدند که بورس به واسطه بازار ثانویه امکان جذب نقدینگی جدیدی ندارد و بنابراین نمیتواند به شرکت ها کمک کند و  آنچه در بورس اتفاق می افتد، نوسانات متعدد است.

برزو حق شناس در گفت و گو با ایسنا با اشاره به اینکه بازار سرمایه یکی از مولفه‌های اقتصادی هر کشوری است، گفت: در  واقع رونق تولید نیز یکی از سیاست‌های کلان کشور در حوزه اقتصاد  محسوب می‌شود که بورس جزئی از آن و یکی از ابزارهای اجرای این سیاست کلان محسوب می‌شود. 
وی با اشاره به اینکه بورس نمی‌تواند به تنهایی باعث رونق تولید شود، یادآور شد: اگر سیاست های دیگر کشور در کنار بورس به کمک رونق تولید بیاید در آن زمان است که رونق تولید شکل می گیرد. 
وی در بخش دیگری از صحبت های خود به تفاوت بازارهای اولیه و ثانویه پرداخت و ادامه داد: اینکه بورس بازار ثانویه است تعریف درستی است،  اما اگر به درستی مدیریت نشود باعث اختلال در بازار اولیه می شود.
به گفته حق شناس، بازار اولیه به شرکت‌ها کمک می‌کند تا تامین مالی شوند و بتوانند عرضه اولیه خود را برای سرمایه گذاران به نمایش بگذارند، اما در کنار بازار اولیه اگر بازار ثانویه یعنی بورس فعالیت بانشاطی نداشته باشد نمی توان انتظار داشت که بازار اولیه هم رونق پیدا کرده و با استقبال سرمایه گذاران رو به رو شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • بازارگردانی به نفع یا به ضرر بورس؟
  • افزایش شرکت های بورسی در کرمانشاه
  • پیش‌بینی فعالان بازار از قیمت طلا و ارز در روزهای آینده/ منتظر این قیمت‌ها در بازار باشید
  • رمزخوانی از یکشنبه قرمز بورس
  • تابلوی بورس، تابلوی رکود
  • چرا بورس درجا می‌زند؟!
  • افزایش سرمایه بیش از ۴ هزار درصدی یک نماد بورسی
  • حکمرانی آرامش در بازار طلا و ارز
  • حکمرانی آرامش در بازار طلا و ارز/ قیمت‌ها ریزشی شد
  • آیا بورس به تنهایی می‌تواند باعث رونق تولید شود؟