Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جماران، پاکسازی جو زمین از گاز دی‌اکسید کربن یکی از اصلی‌ترین چالش‌ها در مبارزه با تغییرات اقلیمی است اما در این بین یک استارت‌اپ ایتالیایی راهی برای تبدیل دی‌اکسید کربن به سلاحی در برابر گرمایش جهانی پیدا کرده است.

شرکت «انرژی دُم» (Energy Dome-گنبد انرژی) روز چهارشنبه نخستین باتری دی‌اکسیدکربن خود را در شهر ساردینیا فعال کرد و وارد فاز مقیاس تجاری شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این شرکت در حال توسعه یک روش ذخیره‌سازی بدون انتشار است که انرژی تولید شده از خورشید و باد را ذخیره می‌کند. دی‌اکسید کربن نقش مفیدی را در این فرآیند ایفا می‌کند زیرا دارای خواصی است که می‌تواند به ذخیره الکتریسیته از منابع انرژی تجدیدپذیر در هنگام تبدیل از گاز به مایع کمک کند.

به گزارش یورونیوز، فن‌آوری ذخیره‌سازی می‌تواند تغییری در نحوه استفاده از انرژی خورشیدی و باد باشد زیرا آن‌ها انرژی‌های متغیری هستند که تنها در هوای آفتابی یا به هنگام وزش باد تولید می‌شوند.

کلودیو اسپاداسیتی، بنیانگذار و مدیرعامل شرکت «انرژی دُم» به یورونیوز گفت: «مشکل درباره انرژی‌های تجدیدپذیر این است که این منابع انرژی بسیار تمیز هستند اما دوره‌ای هستند و نمی‌توان آن‌ها را گسیل داد.»

فن‌آوری گمشده برای گسیل همیشگی انرژی‌های تجدیدپذیر، فن‌آوری‌ای است که می‌تواند انرژی خورشیدی را در هنگام تابش نور خورشید و انرژی باد را در زمان وزش باد ذخیره کند و زمانی که خورشید نمی‌تابد یا باد نمی‌وزد آن را به شبکه بازگرداند.

 

چگونه کار می‌کند؟

این روش که انرژی را با استفاده از فشار و گرما ذخیره می‌کند تاکنون مورد استفاده قرار نگرفته است.

این فرایند با ذخیره‌سازی گاز دی‌اکسید کربن در یک گنبد بزرگ مهر و موم شده آغاز می‌شود. زمانی که انرژی وارد سیستم می‌شود، از طریق یک کمپرسور به گاز فشار می‌آورد تا آن را به مایع تبدیل کند در حالی که گرمای حاصل از این فشرده‌سازی جذب و ذخیره می‌شود تا بار دیگر استفاده شود.

هنگامی که زمان تخلیه انرژی فرا می‌رسد، گرمای ذخیره شده برای تبخیر مجدد گاز دی‌اکسید کربن مایع استفاده می‌شود و انبساط آن (همانطور که به گاز تبدیل می‌شود و به گنبد باز می‌گردد) توربینی را به حرکت در می‌آورد که انرژی تولید می‌کند.

گرچه این روند پیچیده به نظر می‌رسد اما این روش تنها به فولاد، دی‌اکسید کربن و آب نیاز درد.

اسپاداسیتی در توضیح گفت: «از قضا، ما از دی‌اکسید کربن برای کارکرد سیستم خود استفاده می‌کنیم. این تنها سوختی است که ما برای کارکرد فن‌آوری خود از آن استفاده می‌کنیم.»

وی تاکید کرد: «سیستم ما کاملا بسته است، هیچ انتشاری در جو نداریم. این تنها یک جعبه سیاه است که می‌تواند با برق اضافی در صورت فراوانی آن شارژ شود.»

برای تولید و ارسال الکتریسیته در زمان تقاضا، دی‌اکسید کربن مایع گرم شده و دوباره به حالت گازی شکل تبدیل می‌شود که انرژی یک توربین را تامین می‌کند که در واقع در یک سیستم ترمودینامیکی بسته نیرو تولید می‌کند.

اسپاداسیتی گفت: «باتری دی‌اکسید کربن کاملا پایدار و کاملا قابل بازیافت است.»

وی تصریح کرد: «ما تنها از فولاد برای تولید باتری دی‌اکسید کربن استفاده می‌کنیم و فقط یکبار از آب برای پر کردن مخزن نیز استفاده می‌شود. ما حین کار باتری دی‌اکسید کربن از آب استفاده نمی‌کنیم و تنها مقدار کمی دی‌اکسید کربن برای شارژ باتری در ابتدا استفاده می‌شود.»

بدون نیاز به مواد معدنی کمیاب

مزیت دیگر این فن‌آوری عدم اتکا به باتری‌های لیتیوم یونی است که اغلب برای ذخیره انرژی استفاده می‌شوند. همچنین در این فرایند از مواد معدنی کمیاب خاکی مانند کبالت استفاده نمی‌شود.

اسپاداسینی گفت: «وابسته نبودن به مواد معدنی و مواد کمیاب، از نقطه نظر امنیت انرژی و همچنین از نظر ثبات ژئوپلیتیکی یک مزیت بزرگ است.»

بنیانگذار این شرکت گفت که نخستین نیروگاه‌های ذخیره‌سازی باید به ازای هر کیلووات ساعت کمتر از ۲۰۰ دلار هزینه داشته باشد که این رقم تقریبا نصف قیمت یک سیستم ذخیره انرژی لیتیوم-یونی است.

جزیره ساردینیا ایتالیا به دلیل آفتاب و باد فراوان مکان مناسبی برای ساخت چنین نیروگاهی است. این تاسیسات همچنین دو نیروگاه زغال سنگ در جزیره را در کنار هم قرار داده است که به تدریج در حال حذف شدن هستند .

اسپاداسینی گفت که ایجاد نیروگاه ذخیره‌سازی انرژی خورشیدی به روشی پایدار در این مکان می‌تواند به ساردینیا اجازه دهد نخستین جزیره کاملا سبز در اروپا باشد.

 

منبع: جماران

کلیدواژه: افغانستان سهام عدالت لیگ برتر لیگ قهرمانان مقدماتی جام جهانی واردات خودرو ویروس کرونا دی اکسید کربن گرمایش زمین افغانستان سهام عدالت لیگ برتر لیگ قهرمانان مقدماتی جام جهانی واردات خودرو ویروس کرونا دی اکسید کربن باتری دی اکسید ذخیره سازی فن آوری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۸۹۶۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شرکت‌های تامین سرمایه بهبود شبکه برق تعریف شود

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا، سال هاست موضوع صادارت برق ایران به اروپا مطرح و به نظر می‌رسد دولت برای توسعه تبادلات برقی خود مصمم است و مذاکرات برای رسیدن برق ایران به اروپا به‌طور جدی انجام می‌شود. اواسط فروردین‌ماه، وزیر نیروی جمهوری اسلامی ایران با وزیر انرژی و منابع طبیعی ترکیه دیداری داشتند و در این دیدار اعلام شد که تبادل برق ایران و ترکیه وارد فاز عملیاتی شده است. با عملیاتی شدن تبادل برق ایران و ترکیه، برق ایران در مسیر اروپا هم قرار گرفته است.

در همین رابطه آرش نجفی در گفت‌وگو با خبرنگار آنا اظهار کرد: زیرساخت‌های شبکه توزیع و انتقال به منظور صادرات برق مناسب نیست و فرسوده است، اما با توجه به اینکه ذائقه دنیا به مرور از مصرف گاز به سمت برق خواهد رفت و سیستم‌های گرمایشی منازل نیز برقی خواهد شد به طور قطع باید فرآیندی تعریف و جلب و جذب سرمایه‌گذاری خارجی صورت گیرد تا بتوان شبکه موجود را برای تولید و انتقال بهتر برق بهبود داد.

ترکیه مسیری برای انتقال و سوآپ برق ایران به اروپا

وی افزود: ترکیه این امکان را دارد که بخشی از برق صادراتی ایران را تجارت کرده و سوآپ کند. اکنون تجاری در کشور ترکیه وجود دارند که ۶۰۰ هزار کنتور برق در کشور‌های اروپای شرقی و مجاور خود دارند و برقی را که تولید کرده یا از ایران و کشور‌های دیگر خریداری می‌کنند به سایر کشور‌ها عرضه می‌کنند.

تجارت معقول برق با کاهش افت شبکه

رییس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران عنوان کرد: تجارت برق تجارت معقول و مطلوبی است به شرط آنکه میزان افت آن را کاهش دهیم و لات شبکه را کاهش دهیم.

وی بیان کرد: در حال حاضر راندمان تولید بدون شبکه توزیع در نیروگاه‌ها ۳۹ درصد است. این میزان پس از ورود به شبکه توزیع به ۳۵ درصد کاهش می‌یابد و معنای آن این است که به ازای هر مترمکعب گاز ورودی به نیروگاه‌ها اگر ۳ کیلووات برق تولید می‌شود عملا ۲.۴ کیلووات به مصرف‌کننده تحویل می‌شود و مابقی هدر می‌رود که به معنای زیان برای تولید است.

تشریح راهکار‌های افزایش راندمان در صنعت برق

نجفی خاطرنشان کرد: پیشنهاد ما این است که با ارتقای تکنولوژی و تقویت پست‌های تقویت فشار و تعویض کابل‌ها و بازنگری در مدارها، لاین خوبی را برای صادرات برق به عراق، پاکستان و ترکیه تعریف کنیم. ضمن آنکه در ارتباط با برخی از کشور‌ها مانند ارمنستان که مازاد تولید برق دارند می‌توان کار سوآپ برق را انجام داد.

شرکت‌های تامین سرمایه در داخل کشور تعریف شود

وی با بیان اینکه برآورد دقیقی از میزان سرمایه‌گذاری مورد نیاز به منظور بهبود وضعیت موجود در شبکه برق کشور ندارد، عنوان کرد: با توجه به حجم نیروگاه‌های نصب شده در کشور کاملا مقرون به صرفه است که شرکت‌های تامین سرمایه در داخل کشور تعریف شود به شرط آنکه دولت وجه این مقدار افزایش راندمان را به سرمایه‌گذار ارایه دهد، اما دولت‌ها معمولا در این زمینه‌ها کم‌لطف هستند به این معنا که سرمایه‌گذاران هزینه‌هایی انجام می‌دهند که بازدهی لازم را ندارد و موجب بی‌اطمینانی سرمایه‌گذاران می‌شود.

رییس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران تصریح کرد: باید تغییر ساختار ایجاد شود تا بتوان تولید برق را افزایش داده و هدررفت شبکه انتقال و توزیع را کاهش داد.

نجفی با اشاره به دیدار وزرای انرژی ایران و ترکیه در فروردین سال جاری بیان کرد: می‌توان در ایام غیرپیک صادرات مناسبی از برق را از طریق ترکیه به انجام رساند. ترکیه در نقطه صفر مرزی برق ایران را خریداری می‌کند و ملاکش برقی است که از کنتور مرزی رد می‌شود بنابراین برقی که در شبکه جمع‌آوری و از طریق شبکه توزیع می‌شود باید بیشترین افزایش راندمان را داشته باشد.

رییس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران تصریح کرد: باید هدررفت در شبکه تولید و توزیع برق را کاهش داد تا صادرات برای کشور صرفه اقتصادی داشته و سود مناسبی را نصیب کشور کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آسمان‌خراش‌ها؛ قاتل یا ناجی شهرها؟
  • گرمایش جهانی چگونه بر وقوع بلایای طبیعی تاثیر می‌گذارد؟
  • رونمایی بریتانیا از سیستم ذخیره‌سازی انرژی آبی جدید
  • «خودروی برقی» راه‌حلی بدون جایگزین
  • ابتکار وزارت نیرو برای حل بحران خاموشی‌ها؛ راه‌اندازی پویش!
  • پیش بینی ناترازی ۱۰ تا ۱۱ هزار مگاواتی برق در تابستان
  • بیش از ۸۰ میلیون جایزه غیرنقدی پیش‌بینی شده برای خوش‌مصرف‌ها
  • دردسرهای افزایش بیش‌ از حد انرژی‌های تجدیدپذیر برای آینده
  • دردسرهای افزایش بیش‌ازحد انرژی‌های تجدیدپذیر برای آینده
  • شرکت‌های تامین سرمایه بهبود شبکه برق تعریف شود