Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش «تابناک» به نقل از ایرنا، جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا روز پنجشنبه در آغاز اجلاس سران قاره آمریکا، در حالی پیشنهاد خود را برای همکاری اقتصادی جدید به رهبران قاره آمریکا ارائه کرد که کشورهای منطقه از دولت بایدن به دلیل خودداری از دعوت رهبران ونزوئلا، کوبا و نیکاراگوئه برای شرکت در این اجلاس انتقاد کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بایدن در سخنانی در اجلاس سران قاره آمریکا در لس‌آنجلس مدعی شد که دولت او متعهد به کمک به آمریکای لاتین و کارائیب برای بهبودی از بیماری همه گیر کرونا، مقابله با مهاجرت های غیرقانونی و ارتقای استانداردهای زندگی است.

اندکی پس از سخنرانی بایدن که از دموکراسی در منطقه تعریف کرد، "جان بریچنو" نخست وزیر بلیز، از حذف کوبا و ونزوئلا از این اجلاس انتقاد کرد و "محاصره غیرقانونی علیه کوبا" را "مقابله با بشریت" خواند.

بریچنو در حالی که بایدن در چند قدمی او نشسته بود، گفت: این اقدام در واقع غیر آمریکایی است. زمان رفع محاصره فرا رسیده است.

آلبرتو فرناندز رئیس‌جمهوری چپ‌گرای آرژانتین نیز گفت: "سکوت غایبان در این اجلاس ما را فرا می‌خواند" و تاکید کرد که کشور میزبان قدرت تحمیل حق پذیرش به کنفرانس را ندارد.

این نشست به عنوان فرصتی برای احیای نفوذ ایالات متحده و مقابله با نفوذ اقتصادی رو به رشد چین در منطقه توصیف شده بود اما هدف بایدن به دلیل جنجال بر سر فهرست مهمانان زیر سوال رفته است.

بایدن در اظهارات پایانی خود در این اجلاس در پاسخ به رهبران این کشورها گفت: ایده های مهم زیادی مطرح شد. به رغم برخی اختلاف نظرهای مربوط به شرکت در این اجلاس، در مسائل اساسی تنها وحدت وجود داشت.

رئیس جمهوری آمریکا در یک کنفرانس اتاق بازرگانی آمریکا در لس آنجلس، از رهبران تجاری آمریکا خواست تا با افزایش سرمایه گذاری و حمایت از طرح همکاری طرفدار محیط زیست وی، به تقویت اقتصادهای آشفته منطقه کمک کنند.

کاخ سفید کوبا، ونزوئلا و نیکاراگوئه را به اجلاس سران قاره آمریکا به میزبانی آمریکا دعوت نکرده است و این اقدام رئیس جمهور مکزیک را بر آن داشت تا تهدید خود مبنی بر تحریم این رویداد به دلیل عدم دعوت از همه کشورهای نیمکره غربی را عملی کند. تحریم این اجلاس از سوی آندرس مانوئل لوپز اوبرادور رئیس جمهوری مکزیک و برخی سران دیگر کشورهای آمریکای لاتین، اهمیت نشست سران در لس آنجلس را کاهش داد که قرار است مسائل مهاجرتی و اقتصادی این منطقه را بررسی کند.

ند پرایس سخنگوی وزارت خارجه آمریکا دوشنبه به وقت محلی مدعی شد که تصمیم برای عدم دعوت از کوبا، ونزوئلا و نیکاراگوئه پس از هفته‌ها رایزنی‌های فشرده و به دلیل نگرانی‌ها در مورد نقض حقوق بشر و نبود مردمسالاری در این کشورها بوده است.

پرایس در باره تصمیم مکزیکوسیتی مبنی بر تحریم این نشست، ادعا کرد که واشنگتن موضع مکزیک را درک می‌کند، اما یکی از عناصر اصلی این اجلاس، داشتن دولت دموکراتیک است و این کشورها نمونه‌ای از حکومت دموکراتیک نیستند.

منبع: تابناک

کلیدواژه: متروپل آبادان محمود دعایی طبس صندوق امانات بانک شورای حکام قاره آمریکا اعتراضات انتقاد بایدن رئیس جمهور آمریکا متروپل آبادان محمود دعایی طبس صندوق امانات بانک شورای حکام اجلاس سران قاره آمریکا رئیس جمهوری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۹۳۴۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز به کار نشست مقدماتی پانزدهمین اجلاس سران سازمان همکاری‌های اسلامی در گامبیا

نشست مقامات ارشد سازمان همکاری برای آماده سازی اسناد پانزدهمین اجلاس سران این سازمان در بانجول پایتخت گامبیا از روز سه شنبه ۱۱ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ آغاز به کار کرد.

در این نشست که با موضوع اصلی “ارتقای وحدت و همبستگی از طریق گفتگو پیرامون توسعه پایدار” برگزار می‌شود، مسائل و چالش‌های مختلف جهان اسلام به ویژه موضوع فلسطین و وضعیت جاری در باریکه غزه مورد بحث و بررسی قرار گرفته و در مجموع سه سند شامل پیش نویس قطعنامه فلسطین، پیش نویس بیانیه بانجول و پیش نویس سند نهایی نشست سران برای تصویب به ترتیب به نشست شورای وزیران امور خارجه و سپس اجلاس سران ارائه خواهد شد. 

نشست شورای وزرای امور خارجه سازمان همکاری اسلامی طی روز‌های ۱۳ و ۱۴ و نشست سران نیز طی روز‌های ۱۵ و ۱۶ اردیبهشت ماه برگزار خواهد شد.

گامبیا میزبان پانزدهمین نشست سران سازمان همکاری اسلامی، کشوری اسلامی با حدود دو و نیم میلیون نفر جمعیت در منطقه غرب آفریقا واقع شده است. این کشور قرن‌ها مستعمره بریتانیا بود و در فوریه ۱۹۶۵ به استقلال رسید. گامبیا ریاست نشست سران سازمان همکاری اسلامی را به مدت سه سال از عربستان سعودی تحویل خواهد گرفت.

از جمهوری اسلامی ایران هیاتی به ریاست نجفی، معاون امور حقوقی و بین‌المللی وزارت امور خارجه در نشست مقامات ارشد سازمان همکاری اسلامی شرکت کرده‌ است.

منبع: میزان

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل بین‌الملل

دیگر خبرها

  • ادعای بایدن: حماس تنها مانع آتش بس فوری در غزه است
  • برگزاری نشست مقدماتی اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی
  • آغاز به کار نشست مقدماتی پانزدهمین اجلاس سران سازمان همکاری‌های اسلامی در گامبیا
  • نشست مقدماتی اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی در گامبیا
  • بایدن: آمریکا، مصر و قطر درباره توافق آزادی گروگان‌ها و آتش‌بس غزه همکاری خواهند کرد
  • بایدن: آمریکا٬ مصر و قطر درباره توافق آزادی گروگان‌ها و آتش‌بس غزه همکاری خواهند کرد
  • گفت‌وگوی تلفنی بایدن با امیر قطر و السیسی درباره آتش‌بس در غزه
  • بلینکن با سران جمهوری آذربایجان و ارمنستان گفت‌وگو کرد
  • نتانیاهو و بایدن تصمیم نهایی را برای منطقه گرفتند؟
  • بایدن و نتانیاهو تلفنی گفتگو کردند