Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-04-27@18:48:20 GMT

هنگا ابتلا به اسهال ویروسی چی بخوریم، چی نخوریم؟

تاریخ انتشار: ۲۰ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۱۹۳۴۲۷

هنگا ابتلا به اسهال ویروسی چی بخوریم، چی نخوریم؟

دکتر نعمت الله مسعودی در خصوص عوامل موثر بر بروز اسهال گفت: عوامل بسیاری در بروز اسهال موثر است که از جمله آن‌ها می‌توان به تغییر سبک زندگی، تغییر آب و هوا، استرس، گرد و خاک و آلودگی اشاره کرد.

وی افزود: خیلی از بیماری‌ها نیز دستگاه گوارش را ضعیف می‌کنند؛ مثلا مغز و کبد روی گوارش اثر می‌گذارند و بالعکس گوارش نیز روی مغز و سایر ارگان‌ها اثرگذار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این متخصص طب سنتی خاطرنشان کرد: معمولا وقتی هوا گرم می‌شود، به دلیل غلبه صفرا، کودکان بیشتر دچار بیرون روی و اسهال می‌شوند، چون ضعف بدنی دارند و زیاد می‌خورند.

مسعودی با بیان اینکه درمان خاص و جدی برای اسهال معمولی و موقتی نیاز نیست، گفت: در مواردی که فرد علائم خطر داشته باشد مانند اسهال شدید، تهوع و استفراغ، ضعف بدنی و تغییرات غیر معمول مانند خون در مدفوع، باید به پزشک مراجعه کند؛ چون شاید ربطی به افزایش صفرا نداشته باشد و فرد دچار عفونت و بیماری دیگری باشد.

وی بیان کرد: بهتر است فردی که دچار انواع اسهال می‌شود، حرکت زیادی نداشته باشد و هر چه استراحت بیشتر باشد، بدن بیماری را راحت تر کنترل می کند. افراد بهتر است در این شرایط خیلی غذا نخورند چون معمولا اشتهای فرد در این زمان کم است و حالشان بدتر می شود.

این متخصص طب ایرانی اضافه کرد: در حالت خوابیده بودن به فرد کمک می کند که اخلاطی که در بدن هست ساکن بماند و به بهبودی بیماری کمک می کند. اگر فردی که دچار بیرون روی شده خواست مواد غذایی مصرف کند باید موادی را مصرف کند که حرکت دستگاه گوارشش را آرامتر کند.

مسعودی تأکید کرد: مصرف غذاهای ترش مثل رب انار، شربت انار، شربت مورد، آب به ترش، آب سیب ترش و ازگیل برای افرادی که دچار اسهال شده‌اند بسیار مفید است.

وی گفت: چون بدن افراد در هنگام اسهال آب بیشتری از دست می‌دهد، هضم آش ها و سوپ ها در این شرایط راحت تر است و افراد بهتر است از آش های ترش و ملس مانند آش زرشک، آش انار و آش زرشک استفاده کنند. همچنین اضافه کردن لیمو عمانی به انواع سوپ ها نیز بسیار کمک کننده است و تهیه ی شوربایی با عدس نیز می تواند مفید باشد.

این متخصص طب سنتی ادامه داد: افرادی که دچار بیرون روی می شوند نباید تا زمان بهبودی مواد قندی و شیرین، چرب و سنگین مثل عسل، کره و مواد روغنی را مصرف کنند زیرا اینها دستگاه گوارش را ضعیف کرده و علائمی که دارند را تشدید می کند.

نعمت الله مسعودی اشاره کرد: ساده ترین توصیه  ما برای پیشگیری از انواع اسهال از جمله اسهال ویروسی مصرف شربت های خنک و ملس مانند شربت آبلیمو است که برای همه ی مزاج ها مناسب است و می‌توانند با شکر، نبات و عسل برای شیرینی آن استفاده کنند.

این متخصص طب ایرانی گفت: مصرف انواع سکنجبیات در فصول گرم نیز برای پیشگیری از اسهال بسیار کمک کننده است، ولی بهتر است شربت‌هایی که استفاده می‌کنند خیلی شیرین نباشد چون همین مساله خودش بیرون روی را تشدید می کند.

منبع: بهداشت نیوز

منبع: فردا

کلیدواژه: اسهال ویروسی متخصص طب بیرون روی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۹۳۴۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این ویتامین از ابتلا به کبد چرب جلوگیری می‌کند

دکتر رضا همایونفر با بیان این که حدود ۲۱۰۰ نفر از مردم تهران به صورت انتخاب تصادفی وارد این مطالعه شدند، درباره جزئیات این طرح پژوهشی گفت: این مطالعه با مشارکت دانشگاه علوم پزشکی فسا و دانشگاه علوم پزشکی بهشتی انجام گرفت و طی آن، وضعیت کبد چرب و سطح ویتامین دی در افراد مورد مطالعه، بررسی شد.

وی افزود: نتایج این پژوهش نشان می‌دهد در جمعیت مورد بررسی، حدود ۳۴ درصد دارای کبد چرب هستند. این نتیجه تقریبا نتایج مطالعات دیگر را تایید می کند. مطالعات مشابه انجام شده در میان ایرانیان و کشورهای منطقه شیوع کبد چرب غیرالکلی را بین ۳۰ تا ۴۰ درصد می‌دانند.

عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی فسا با بیان این که در این پژوهش، سطح ویتامین دی نمونه مورد بررسی قرار گرفت، افزود: بررسی‌ها نشان داد که سطح ویتامین دی افراد مورد مطالعه وضعیت نامناسبی دارد. در کل جمعیت مورد بررسی، هیچکس سطح ویتامین دی کافی را نداشت و همه با درجات مختلف کمبود ویتامین دی داشتند.

همایونفر ادامه داد: اگر میزان ویتامین دی در خانم‌ها کمتر از ۱۸ نانومول بر لیتر و اگر برای آقایان کمتر از ۲۱ نانو مول بر لیتر باشد خطر ابتلا به کبد چرب در این افراد بیشتر می‌شود. نتیجه‌گیری‌که ما کردیم این بود که حفظ سطح ویتامین دی در حدود ۲۰ الی ۲۵ نانومول بر لیتر برای مردان و زنان در جمعیت ایرانی می‌تواند از ابتلا به کبد چرب پیشگیری کند.

وی با اشاره به اهمیت ویتامین دی اظهار کرد: ویتامین دی از موضوعاتی است که اخیرا خیلی جذاب شده و مطالعات زیادی در خصوص آن انجام گرفته؛ مثلا تاثیر ویتامین دی بر کنترل قند خون یا خطر ابتلا به سرطان در پژوهش‌ها بررسی شده است. مطالعات نشان داده گیرنده ویتامین دی با بیان حدود ۲۰۰ ژن از ژن‌های مربوط به متابولیسم بدن ارتباط دارد و به همین دلیل، گستره وسیع بیماری‌هایی که تحت تاثیر کمبود ویتامین دی قرار می‌گیرند کاملا قابل توجیه است.

به گفته‌ این پژوهشگر، یکی از مهم‌ترین چیزهایی که می‌تواند در بحث کبد چرب غیرالکلی و ارتباطش با ویتامین دی مورد بررسی قرار بگیرد این است که تحقیقات نشان داده کمبود ویتامین دی سطح التهاب را در بدن افزایش می‌دهد و التهاب یکی از قوی‌ترین ارتباط‌ها را با کبد چرب غیرالکلی دارد به همین دلیل محققان این پژوهش، احتمال می‌دهند کمبود ویتامین دی ریسک ابتلا به کبد چرب را بیشتر کند.

همایونفر در ادامه با بیان این که مصرف مداوم مکمل‌ها برای افزایش سطح ویتامین دی بدن از لحاظ پزشکی چندان جایز نیست، گفت: به جای مصرف مداوم مکمل‌ها پیشنهاد می‌کنیم افراد دچار کمبود ویتامین دی سبک زندگی خود را تغییر دهند و سعی کنند مواجهه خود را با نور آفتاب که اصلی‌ترین منبع ویتامین دی می‌تواند باشد افزایش دهند. در حد 10 دقیقه تا یک ربع در معرض آفتاب قرار گرفتن فرد را دچار آفتاب‌سوختگی نمی‌کند اما باعث می‌شود ویتامین دی مورد نیاز بدن ساخته شود.

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899947

دیگر خبرها

  • افزایش مسمومیت با قارچ‌ های سمی؛ ۱۴ نفر بستری شدند
  • ورود واکسن خوراکی روتاویروس برای برنامه ایمن‌سازی کشور
  • برای تقویت حافظه چی بخوریم بهتر است؟
  • کاهش ابتلا به بیماری‌های مشترک بین انسان و دام در یزد
  • بادامکی: نباید دقایق 97 و 122 گل بخوریم!
  • این ویتامین از ابتلا به کبد چرب جلوگیری می‌کند
  • به مایلی‌کهن زنگ زدم و گفتم بیا با هم فالوده بخوریم ! | میانجیگری میان محمد مایلی کهن و امیر قلعه نویی فایده دارد؟
  • برای تقویت حافظه چی بخوریم؟
  • هشدار شبکه دامپزشکی جغتای در خصوص بیماری تب نزله‌ای بدخیم
  • ۷ دلیل که باید انار بخورید