Web Analytics Made Easy - Statcounter

بین الملل تابناک: پرواز دو بمب افکن بی۵۲ آمریکا بر فراز خلیج فارس، حمله موشکی به پایگاه نیرو‌های ترکیه در شمال عراق، تصویب طرحی علیه پهپاد‌های ایرانی در سنای آمریکا، مقابله پدافند هوایی سوریه با حمله موشکی رژیم اسرائیل به دمشق و استعفای جمعی نمایندگان جریان صدر از پارلمان عراق، از مهم‌ترین خبر‌ها و رویداد‌های منطقه‌ای و بین المللی در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پرواز دو بمب افکن‌ بی۵۲ آمریکا بر فراز خلیج فارس

مرکز تروریستی سنتکام پنجشنبه شب در حساب توییتری خود نوشت: دو فروند بمب افکن بی-۵۲ نیروی هوایی آمریکا بر فراز خلیج فارس پرواز و جنگنده‌های اف-۱۶ ارتش اسرائیل این بمب افکن‌ها را در راه بازگشت اسکورت کردند.

در پیام توییتری مرکز تروریستی سنتکام آمده است که پرواز این بمب افکن‌ها در روز چهارشنبه ۸ ژوئن (۱۸ خرداد) در حوزه فعالیت سنتکام انجام شده است.

 این اقدامات آمریکا در حالی انجام می‌شود که این کشور دم از دیپلماسی زده و به دنبال بازگشت به برجام است.

آنتونی بلینکن، وزیر امورخارجه آمریکا، روز پنجشنبه به وقت محلی به تصویب قطعنامه ضد ایرانی شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی واکنش نشان داد و به رغم این اقدام تخریبی واشنگتن و متحدان اروپایی‌اش مدعی شد، ایالات متحده آمریکا همچنان متعهد به بازگشت به برجام است.

حمله موشکی به پایگاه نیروهای ترکیه در شمال عراق

منابع خبری عراق از حمله راکتی به پایگاه نظامی ترکیه در بعشیقه موصل خبر دادند.

یک منبع امنیتی عراقی در گفت‌وگو با شبکه سومریه نیوز اعلام کرد که محدوده پایگاه نظامی "زلیکان" ترکیه در منطقه "بعشیقه" در شرق موصل، پنج‌شنبه شب با چند راکت کاتیوشا هدف حمله قرار گرفت.

این منبع گفت که خسارت قابل توجهی درپی این حمله راکتی گزارش نشده است.

این پایگاه نظامی که محل حضور نیروهای ترکیه در شمال عراق است پیش از این نیز چندین بار مورد حمله راکتی و پهپادی قرار گرفته است.

منابع خبری عراق یکم خرداد جاری نیز از حمله پهپادی به این پایگاه نظامی ترکیه در بعشیقه موصل و کشته شدن دو سرباز ترکیه‌ای خبر داده بودند.

تصویب طرحی علیه پهپادهای ایرانی در سنای آمریکا

کمیته روابط خارجی مجلس سنای آمریکا عصر پنجشنبه به وقت محلی طرح مقابله با پهپادهای جمهوری اسلامی ایران موسوم به "متوقف کردن پهپادهای ایران" را تصویب کرد.

این طرح در کمیته روابط خارجی سنا به رهبری سناتور دموکرات باب منندز تصویب شد که در واکنش به قطعنامه ضد ایرانی شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی از اقدام تخریبی کشورش و حامیان اروپایی آن حمایت کرد. این سناتور آمریکایی مدعی شد: شورای حکام باید پیش از این ایران را به دلیل عدم همکاری بموقع و معتبر با پرسش‌های آژانس اتمی درباره مواد هسته‌ای اعلام‌نشده که با توافقنامه پادمانی ایران در تضاد هستند، پاسخگو می‌کرد.

در رأی‌گیری چهارشنبه شب شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، قطعنامه پیشنهادی ضد ایرانی آمریکا و متحدانش با ۳۰ رأی موافق، ۲ رأی مخالف روسیه و چین و ۳ رأی ممتنع هند، پاکستان و لیبی به تصویب رسید. جمهوری اسلامی ایران این قطعنامه را به عنوان اقدامی سیاسی، نادرست و غیرسازنده تقبیح و محکوم کرد.

کمیته روابط خارجی سنای آمریکا عصر پنجشنبه به وقت محلی در بیانیه‌ای اعلام کرد طرح شماره H.R. ۶۰۸۹ با عنوان "متوقف کردن پهپادهای ایران" را تصویب کرده است. این مصوبه باید در صحن سنا نیز به رای گذاشته شود.

در بیانیه مشترک رابرت منندز رئیس کمیته روابط خارجی سنای آمریکا و جیم ریش عضو ارشد این کمیته با طرح ادعاها و اتهاماتی علیه ایران آمده است: تروریسم منطقه ای ایران نه تنها امنیت شرکای ما در خاورمیانه، بلکه منافع امنیت ملی آمریکا را نیز تهدید می کند. پهپادها به سلاح منتخب ایران تبدیل شده اند.

در این بیانیه ادعا شده است: از زمانی که دولت جو بایدن مذاکرات برای پیوستن مجدد به برجام را آغاز کرده است، ایران حملات پهپادی علیه شرکای خلیج فارس و اسرائیل، و علیه سربازان و دیپلمات های آمریکایی انجام داده است. این لایحه عواقب جدی بر برنامه پهپادی ایران و حامیان آن تحمیل خواهد کرد تا ایران دیگر نتواند این حملات را با مصونیت انجام دهد. مجلس سنا باید به سرعت این قانون مهم را تصویب کند.

آنها با طرح اتهامات ضد ایرانی و ادعاهای بی پایه خود مدعی شدند: تصویب این طرح، یک گام مهم رو به جلو در تضمین همگامی قوانین آمریکا با اقدامات خصمانه منطقه ای ایران و مسئول دانستن این کشور در قبال اقدامات بی ثبات کننده اش است.

این مصوبه کمیته روابط خارجی سنا در حالی است که مجلس نمایندگان آمریکا، هشتم اردیبهشت ماه امسال "قانون توقف هواپیماهای بدون سرنشین ایرانی" (SIDA ) ( طرحی که خواستار متوقف کردن توان پهپادی ایران است) را با ۴۲۴ رای موافق و ۲ رای مخالف به تصویب رساند.

در این طرح ضد ایرانی ادعا شده بود که جلوگیری از دستیابی ایران و متحدان آن به پهپادها و قطعات تجاری آنها که می توانند در حملات علیه شخصیت های آمریکایی و سایر کشورهای همکار مورد استفاده قرار گیرند، سیاست آمریکا خواهد بود.

این طرح دو حزبی از سوی مایکل مک کال (جمهوری خواه - تگزاس)، گریگوری میکس (دموکرات-نیویورک)، تد دوچ (دموکرات-فلوریدا) و جو ویلسون (جمهوری خواه- راستین کارولینای جنوبی) حمایت شده است.

در قوانین پیشین آمریکا که فروش تسلیحات به ایران یا صادرات تجهیزات نظامی از ایران را ممنوع و شامل تحریم ها می کرد، نام پهپادها وجود نداشت.

جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا نیز پیش از این، در هراس از فن آوری سیستم های هواپیمای بدون سرنشین، طرحی را برای مقابله با تهدید پهپادها معرفی کرده بود.

یک مقام ارشد آمریکایی در این زمینه هشدار داده بود که حملات پهپادی علیه مقامات سرشناس در سایر کشورها می تواند در آمریکا نیز رخ دهد.

ژنرال فرانک مک کنزی فرمانده سابق نیروهای آمریکایی در غرب و آفریقا (سنتکام) در اظهاراتی ضمن اذعان به قدرت پهپادی ایران اعلام کرده بود آمریکا باید اقدامات بیشتری برای مقابله با پهپادهای کوچک ایران انجام دهد.

مقابله پدافند هوایی سوریه با حمله موشکی رژیم اسرائیل به دمشق

خبرگزاری رسمی سوریه از مقابله پدافند هوایی ارتش این کشور با حمله موشکی رژیم صهیونیستی به دمشق خبر داد.

 خبرگزاری رسمی سوریه (سانا) اعلام کرد که پدافند هوایی ارتش این کشور، اهداف متخاصمی را در آسمان مناطق جنوبی شهر دمشق رهگیری و منهدم کرد.

سانا در این باره گزارش داد: ساعت ۴:۲۰ بامداد امروز جمعه (به وقت محلی) دشمن اسرائیلی حملات موشکی را از سمت بلندی‌های اشغالی جولان به مناطق جنوبی دمشق انجام داد.

طبق این گزارش، اغلب موشک‌های شلیک شده توسط رژیم صهیونیستی پیش از اصابت به اهداف مورد نظر، رهگیری و منهدم شدند.

یک منبع مطلع در این باره اعلام کرد که این حمله منجر به مجروح شدن یک غیرنظامی سوری و خسارت جزئی شده است.

این تجاوزات هوایی رژیم صهیونیستی در حالی تکرار می‌شود که دولت سوریه بارها با ارسال نامه به سازمان ملل متحد این حملات را محکوم کرده و خواستار توقف آن شده است.

استعفای جمعی نمایندگان جریان صدر از پارلمان عراق

نمایندگان جریان صدر عراق در پارلمان این کشور به درخواست رهبر این جریان نامه استعفای‌شان را امضا کردند.

به گزارش بغداد الیوم، ساعاتی پس از درخواست مقتدی صدر، رهبر جریان صدر عراق از نمایندگان این جریان برای استعفا از پارلمان، این نمایندگان استعفانامه‌های خود را امضا کردند.

جریان صدر در بیانیه‌ای در این باره اعلام کرد: همه نمایندگان جریان صدر بدون استثنا در "حنانه" (دفتر مقتدا صدر در نجف)، استعفای‌شان را امضا کردند.

در این بیانیه آمده است: این اقدام به دستور مقتدا صدر صورت گرفت.

رهبر جریان صدر عصر پنج‌شنبه در اظهاراتی تلویزیونی گفت: ماندن فراکسیون صدر مانعی در برابر تشکیل دولت بوده، پس تمامی نمایندگان فراکسیون آماده استعفا هستند.

وی ادامه داد: می‌بایست عزیزان من، نمایندگان فراکسیون صدر استعفاهای خود را بنویسند و بعد از دستور به آنها طی روزهای آتی، آن را تقدیم ریاست پارلمان کنند.

منبع: تابناک

کلیدواژه: متروپل آبادان محمود دعایی طبس صندوق امانات بانک شورای حکام تحولات خاورمیانه تحولات بین المللی جنگ اوکراین روسیه آمریکا اروپا ایران برجام متروپل آبادان محمود دعایی طبس صندوق امانات بانک شورای حکام آمریکا بر فراز خلیج فارس ترکیه در شمال عراق کمیته روابط خارجی سنا نمایندگان جریان صدر مقابله پدافند هوایی حمله موشکی رژیم پهپادهای ایران پایگاه نظامی سنای آمریکا وقت محلی شورای حکام بین المللی ضد ایرانی بمب افکن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۹۴۳۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سرنگونی پهپاد 30 میلیون دلاری آمریکا توسط انصارالله یمن/ حمله موشکی به یک میدان گازی در شمال عراق/ تعویق دیدار بایدن و اردوغان در کاخ سفید/شلیک ۲ موشک در سواحل یمن به یک کشتی

بین الملل تابناک: سرنگونی پهپاد 30 میلیون دلاری آمریکا توسط انصارالله یمن، حمله موشکی به یک میدان گازی در شمال عراق، تعویق دیدار بایدن و اردوغان در کاخ سفید، شلیک ۲ موشک در سواحل یمن به یک کشتی و هراس وزیر دفاع آمریکا از توان تسلیحاتی ایران از مهم ترین خبرها و رویدادهای منطقه ای و بین المللی در 24 ساعت گذشته بوده اند.

سرنگونی پهپاد 30 میلیون دلاری آمریکا توسط انصارالله یمن

نیروهای مسلح یمن بامداد شنبه شب سرنگونی پهپاد «ام‌کیو-۹» متعلق به ارتش آمریکا در آسمان استان صعده در شمال یمن را سرنگون کرد.

نیروهای مسلح یمن اعلام کرد که این پهپاد در حین انجام مأموریت خصمانه خود با موشک مناسب که به نام آن اشاره نشده هدف قرار گرفته شد.

در ادامه بیانیه ارتش یمن آمده است که یک کشتی نفتی انگلیسی به نام (ANDROMEDA STAR) در دریای سرخ نیز با موشک دریایی مناسب هدف حمله قرار گرفت.

یحیی سریع سخنگوی نیروهای مسلح یمن همچنین اعلام کرد که این سری از عملیات برای یاری ملت مظلوم فلسطین و نیز حمله آمریکا و انگلیس به کشورمان صورت گرفته است.

در پایان این بیانیه نیز تأکید شده که عملیات نظامی ارتش یمن تا شکسته شدن محاصره غزه و توقف حملات به آن ادامه خواهد یافت.

ساعاتی پیش بود که یک مقام آمریکایی به شبکه «سی بی اس» این کشور، سرنگونی پهپاد ارتش ایالات متحده در سواحل یمن را تأیید کرد.

این مقام آمریکایی البته اشاره‌ای به علت سرنگونی نکرد و نگفت به خاطر نقص فنی بوده یا هدف حملات ارتش یمن قرار گرفت.

این پهپاد ساخت جنرال اتمیکس است که بالغ بر ۳۲ میلیون دلار قیمت دارد. پیش از این، نیروهای مسلح یمن در ماه نوامبر هم یک پهپاد از همین نوع را شکار کرده بودند.

حمله موشکی به یک میدان گازی در شمال عراق

حمله ساعاتی پیش به میدان گازی در سلیمانیه در کردستان عراق، ۴ کشته برجای گذاشته است.

 دولت محلی کردستان عراق ضمن تأیید این حمله به میدان گازی «کورمور» در استان سلیمانیه در شمال عراق، اعلام کرد که در این حمله ۴ کارمند خارجی که به تابعیت آنها اشاره نکرده، کشته شدند.

دولت کردستان عراق به شمار زخمی های احتمالی و عامل این حمله موشکی هیچ اشاره ای نکرده است.

ساعاتی پیش بود که منابع امنیتی در تشریح حمله به میدان گازی شمال عراق گفتند: میدان گازی «کورمور» در شهر «چمچال» در استان سلیمانیه با موشک کاتیوشا مورد حمله قرار گفت و شماری کشته و زخمی برجای گذاشت.

منابع امنیتی به شمار کشته ها و زخمی ها اشاره نکرده بودند.

وزارت نیروی عراق نیز در این باره گزارش داد که به دنبال حمله به میدان گازی «کورمور» در استان سلیمانیه، خدمات پمپ بنزین‌های این منطقه متوقف شد.

دولت اقلیم کردستان عراق ساعتی پیش نیز در این ارتباط اعلام کرد که در نتیجه حمله به میدان گازی کورمور در سلیمانیه انتقال ۲ هزار و ۵۰۰ مگاوات ساعت برق به منطقه متوقف شده است.

این در حالی است که مقامات شهرداری چمچمال که محل حمله موشکی بوده، در این باره اعلام کردند: این حمله با یک پهپاد انجام شد که به ساختمان در حال ساخت داخل میدان گازی کورمور اصابت کرد.

تعویق دیدار بایدن و اردوغان در کاخ سفید

رویترز به نقل از یک مقام مطلع کاخ سفید اعلام کرد که دیدار از پیش‌ برنامه‌ریزی شده جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا و رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه در ماه آتی میلادی به تعویق افتاده است.

 این مقام کاخ سفید در این رابطه گفت: ما مشتاق بازدید رئیس‌جمهور اردوغان از کاخ سفید در زمانی که برای طرفین مساعد باشد هستیم. ما نتوانستیم برنامه‌های‌مان را تطابق دهیم و نمی‌توانیم در این زمان هیچ برنامه دیداری را به شما اعلام کنیم.

مطابق با گزارش‌ها، ایالات متحده پیشتر از اردوغان دعوت کرده بود تا در تاریخ ۹ مه به ترکیه سفر کند.

جان کربی، هماهنگ‌کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی کاخ سفید روز پنج‌شنبه اعلام کرده بود که جو بایدن هم‌اکنون هیچ برنامه‌ای برای دیدار با رجب طیب اردوغان ندارد.

کربی در رابطه با سفر احتمالی اردوغان به واشنگتن و بازدید از کاخ سفید گفته بود: هنوز هیچ برنامه خاصی برای بازدید رئیس‌جمهور اردوغان وجود ندارد و من هیچ نظر خاصی در این رابطه ندارم.

شلیک ۲ موشک در سواحل یمن به یک کشتی

آژانس «عملیات دریایی انگلیس» (UKMTO) اعلام کرد که روز جمعه یک کشتی در نزدیکی سواحل یمن هدف دستکم ۲ موشک قرار گرفت و آسیب دید.

این آژانس امنیت دریایی گفت که این حادثه در نزدیکی سواحل بندر «مخا» در یمن رخ داد و تاکنون کسی مسئولیت آن را بر عهده نگرفته است.

این آژانس در شبکه اجتماعی ایکس نوشت که بر اثر حمله اول «انفجاری در نزدیکی این کشتی رخ داد که خدمه کشتی آن را احساس کردند.»

بر اساس این گزارش، «به نظر می‌رسد که حمله دوم با ۲ موشک انجام شد که خساراتی به کشتی وارد کرد.»

پیش از آن شرکت امنیت دریایی «آمبری» انگلیس گزارش داده بود که حمله‌ای در سواحل مخا رخ داده است.

این شرکت با اعلام اینکه «سه موشک مشاهده شده است» افزود: یک تانکر حامل پرچم پاناما، نزدیک‌ترین کشتی به این موشک‌ها بوده است. این کشتی پیشتر تحت مالکیت انگلیس بود و در نوامبر ۲۰۲۳ مالکیت آن تغییر کرد.»

آمبری اعلام کرد که این کشتی در حال حاضر در «سیشل» ثبت شده و در زمینه «تجارت مرتبط با روسیه» فعالیت می‌کند و از «پریمورسک» روسیه در حال حرکت به «وادینار» در هند است.

هراس وزیر دفاع آمریکا از توان تسلیحاتی ایران

 لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا روز جمعه در هراس از توان موشکی و پهپادی ایران و با نادیده گرفتن عملیات وعده صادق و حمله به رژیم صهیونیستی مدعی شد که ایران باید سیستم های تسلیحاتی خود را مورد بررسی قرار دهد.

به گزارش "آناتولی" آستین با نادیده گرفتن موفقیت عبور موشک های ایران از لایحه های پدافند هوایی رژیم اسرائیل که ادعای غیرقابل نفوذ بودن آن را داشت, به خبرنگاران گفت: "از این حمله درس زیادی آموخته شده است."

وی ادعا کرد: آنها از مهمات زیادی استفاده کردند و هدف آنها تحمیل خسارت قابل توجه در اسرائیل بود.

آستین در ادامه ادعاهای خود گفت؛ "ایران باید کارآمدی سیستم های تسلیحاتی و برنامه ریزی خود را بررسی کند. فکر می کنم اسرائیل نشان داده است که توانایی قابل توجهی برای دفاع از خود دارد."

 

دیگر خبرها

  • سرنگونی پهپاد ۳۰ میلیون دلاری آمریکا توسط انصارالله یمن/ حمله موشکی به یک میدان گازی در شمال عراق/ تعویق دیدار بایدن و اردوغان در کاخ سفید/شلیک دو موشک در سواحل یمن به یک کشتی
  • سرنگونی پهپاد 30 میلیون دلاری آمریکا توسط انصارالله یمن/ حمله موشکی به یک میدان گازی در شمال عراق/ تعویق دیدار بایدن و اردوغان در کاخ سفید/شلیک ۲ موشک در سواحل یمن به یک کشتی
  • تحلیل اندیشکده آمریکایی از توان پهپادی و موشکی ایران
  • توانایی پهپادی و موشکی ایران در اوج
  • روز ۲۰۴ طوفان‌الاقصی| حمله پهپادی به حیفا
  • ایران در اوج توانایی پهپادی و موشکی است
  • اندیشکده شورای آتلانتیک: ایران در اوج توانایی پهپادی و موشکی است
  • اندیشکده شورای آتلانتیک : ایران در اوج توانایی پهپادی و موشکی است
  • اسرائیل با اطلاعات پایگاه ترکیه، موشک‌های ایران را زد
  • مأموریت‌های مستشاران ایرانی در سوریه ادامه دارد