Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-04-27@16:52:29 GMT

پنج عضو غیردائم جدید شورای امنیت مشخص شدند

تاریخ انتشار: ۲۰ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۱۹۴۹۶۳

پنج عضو غیردائم جدید شورای امنیت مشخص شدند

پنج کشور موزامبیک، اکوادور، سوئیس، جمهوری مالت و ژاپن از اول ژانویه ۲۰۲۳ به جمع اعضای تصمیم‌گیر نهاد مسئول سازمان ملل متحد در زمینه صلح و امنیت جهانی ملحق خواهند شد.

به گزارش ایران اکونومیست، عبدالله شاهد، رئیس مجمع‌عمومی سازمان ملل در جلسه روز پنجشنبه ۹ ژوئن، نتایج رأی‌گیری اعضای غیردائم شورای امنیت را اعلام کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

شورای امنیت متشکل از ۱۵ عضو است که پنج عضو آن به نام‌های آمریکا، انگلیس، چین، روسیه و فرانسه اعضای دائم آن محسوب شده و هرکدام دارای حق وتو هستند.

ده کشور نیز به‌عنوان اعضای غیردائم شورای امنیت توسط ۱۹۳ عضو سازمان ملل به مدت دو سال انتخاب می‌شوند.

در هر دوره از ۴۸ ساعت پیش از آغاز رأی‌گیری اسامی کشورهای نامزد مشخص می‌شوند و محلی نیز برای پیشنهاد اسم سایر کشورها بر روی برگه‌های رأی وجود دارد.

نتایج رأی‌گیری روز پنجشنبه چگونه بود؟

به گزارش یورو نیوز، نامزدها امسال برای پنج کرسی در سه گروه منطقه‌ای با یکدیگر رقابت کردند: دو کرسی برای کشورهای آفریقایی و آسیا-اقیانوسیه، یک کرسی برای آمریکای لاتین و کارائیب، و دو کرسی برای اروپای غربی و سایر کشورها.

پنج کشور تازه منتخب به همراه کشورهای آلبانی، برزیل، گابن، غنا و امارات عربی متحده ۱۰ عضو غیردائم شورای امنیت را تشکیل خواهند داد.

این کشورها پایان سال جاری میلادی جایگزین اعضای فعلی یعنی هند، ایرلند، کنیا، مکزیک و نروژ خواهند شد.

در مراسم رأی‌گیری، ۱۹۲ کشور عضو سازمان ملل شرکت کردند که در نهایت پنج عضو منتخب با اختلاف توانستند به عضویت این شورا دربیایند.

در گروه آفریقا و آسیا -اقیانوسیه، موزامبیک ۱۹۲ رأی به دست آورد و برای اولین‌بار به عضویت این شورا در آمد. ژاپن نیز توانست ۱۸۴ رأی به دست آورد ولی مغولستان تنها موفق به کسب سه رأی شد.

اکوادور، تنها نامزد آمریکای لاتین و کارائیب، ۱۹۰ رأی به دست آورد و دو کشور هم به عضویت آن رأی ممتنع دادند.

سوئیس نیز یک تازه‌وارد به شورا خواهد بود. این کشور ۱۸۷ رأی و مالت ۱۸۵ رای دریافت کردند که دو کشور به آن‌ها رأی ممتنع دادند.

 

منبع: خبرگزاری ایسنا برچسب ها: شورای امنیت

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: شورای امنیت شورای امنیت سازمان ملل رأی گیری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۹۴۹۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سودان خواهان برگزاری نشست فوری شورای امنیت درباره «تجاوزات امارات» شد

سودان خواستار برگزاری نشست فوری شورای امنیت به منظور بررسی تجاوز امارات به خاک خود شد و اعلام کرد رفتار امارات بیانگر نقض آشکار منشور سازمان ملل است.

به گزارش ایسنا، «الحارث ادریس الحارث» نماینده دائم سودان در سازمان ملل امروز شنبه در خصوص آنچه «تجاوز امارات» به خاک خود توصیف کرد، پیامی به رئیس شورای امنیت فرستاد.

به نقل از سایت خبری المیادین، الحارث در این پیام اعلام کرد: «سودان تاکید می‌کند که حمایت امارات از شبه‌نظامیان جنایتکار "واکنش سریع" که علیه دولت و شهروندان جنگ به راه انداخته‌اند، امارات متحده عربی را در همه جنایات آن‌ها شریک می‌کند؛ به گونه‌ای که براساس قوانین بین‌المللی، مسئولیت بین‌المللی در پی دارد. رفتار تهاجمی امارات نقض آشکار منشور سازمان ملل، منشور اتحادیه عرب و قطعنامه‌های سازمان ملل در مورد منطقه دارفور و مخصوصا قطعنامه ۱۵۹۱ و سایر قطعنامه‌های مربوطه است.»

وی در ادامه پیام خود افزود سودان خواستار تشکیل جلسه شورای امنیت برای بررسی این تجاوز امارات به خاک خود است و «امارات مسوول حقوقی و کیفری جرائمی است که در حق ملت و کشور سودان مرتکب می‌شود».

پیشتر نماینده دائم سودان در سازمان ملل، امارات را به حمایت از جنگ سودان و تامین مالی آن از طریق حمایت از نیروهای واکنش سریع متهم کرده بود.

این در حالی است که امارات اعلام کرده بود «به هیچ یک از طرف‌های درگیر تسلیحات نمی‌دهد و طرف هیچ یک نیست.»

بیش از یک سال است که درگیری‌های شدید و گسترده میان ارتش و نیروهای واکنش سریع سودان در مناطق مختلف این کشور به ویژه در پایتخت آن خارطوم ادامه دارد و صدها کشته و زخمی برجای گذاشته است.

این درگیری که سازمان ملل آن را بزرگترین بحران آوارگی در جهان توصیف کرد، منجر به آواره شدن ۷.۱ میلیون سودانی شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • سودان خواهان برگزاری نشست فوری شورای امنیت درباره «تجاوزات امارات» شد
  • گزارش متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان بررسی می‌شود
  • تلنگری به طرفداران گفتمان سازش
  • در جلسه رادان با اعضای جامعه مدرسین چه گذشت؟
  • کاخ سفید مدعی شتاب تازه ای در مذاکرات غزه شد
  • اعضای شورا از بطن مردم انتخاب شده و همیشه و در تمام سختی‌ها در کنار مردم هستند
  • اعضای شورا در سختی‌ها کنار مردم است
  • ایروانی: شورای امنیت اسرائیل را مجبور به توقف فوری جنگ کند
  • نشست شورای امنیت سازمان ملل برای تحولات افغانستان
  • روسیه قطعنامه آمریکا درباره عدم استقرار سلاح‌های هسته‌ای در فضا را وتو کرد