Web Analytics Made Easy - Statcounter

رابرت جنریک یک نماینده پارلمان بریتانیا حکم اعدام برای دو سرباز بریتانیایی حاضر در نبرد ماریوپل را نوعی گروگان‌گیری از سوی روسیه دانست و آن را جنایت جنگی و نقض آشکار قوانین بین المللی خواند.

به گزارش روز جمعه ایران اکونومیست از تارنمای روزنامه گاردین، «رابرت جنریک» نماینده پارلمان بریتانیا حکم اعدام دو بریتانیایی‌ را اساسا نوعی گروگانگیری از سوی روسیه خواند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به نوشته گاردین، وی در این خصوص گفت تنها کسی که می تواند به سرعت وضعیت «ایدن ازلن» و «شون پینر» (دو بریتانیایی به اسارت گرفته شده) را حل کند، «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه است.

این قانونگذار انگلیسی حکم اعدام دو بریتانیایی را در مناطق تحت کنترل روسیه جنایت جنگی، کاملا ظالمانه و نقض آشکار قوانین بین المللی توصیف کرد.

جنریک در یک گفت‌وگوی تلویزیونی با بی.بی.سی خاطرنشان کرد: این دو فرد مزدور نیستند. آنها شهروندان بریتانیا هستند که به دلایل شخصی و پیش از آغاز جنگ در اوکراین زندگی می کردند. آنها برای خدمت به نیروهای مسلح اوکراین ملحق شده، به اسارت گرفته شدند و اکنون باید همانند اسیران جنگی با آنها رفتار شود، که به معنای مراقبت مناسب است و در اولین فرصت باید به اوکراین بازگردانده شوند. وی در عین حال نسبت به صدور حکم این دو فرد در آنچه که یک دادگاه نمایشی خواند، ابراز تاسف کرد.  

این نماینده پارلمان بریتانیا توضیح داد: من از «لیز تراس» وزیر امور خارجه درخواست کرده ام این موضوع را با سفیر روسیه در کشورمان در میان بگذارد تا مطلع شوند که نمی توانند با شهروندان بریتانیا به این شیوه کاملا ظالمانه رفتار کنند.

جنریک پیشنهاد کرد که در مقطعی این دو بریتانیایی محکوم به اعدام می توانند بخشی از برنامه تبادل زندانیان بین دو کشور باشند، اما این امر بسته به تغییر نگرش روسیه دارد. وی سپس تشریح کرد تبادل اسرا بین ارتش اوکراین و روسیه در حال انجام است و سفیر اوکراین شب گذشته به من گفت که دو اسیر بریتانیایی در یکی از این تبادلات اسرا در اولویت خواهند بود.

جنریک در پاسخ به این سوال که آیا اوضاع پیچیده است، زیرا روسیه حمله به اوکراین را در تاریخ ۲۴ فوریه (۵ اسفند) نه به عنوان جنگ، بلکه تحت عنوان "عملیات نظامی ویژه" آغاز کرده و بنابراین اقدام مسکو تحت پوشش پروتکل های معمول جنگ قرار نمی دهد، وضعیت را نسبتا ساده ارزیابی کرد و گفت: این دو نفر از اعضای نیروهای مسلح اوکراین بودند. همه اعضای ارتش مشمول "کنوانسیون ژنو" (کنوانسیون ژنِو یا پیمان ژنو بین کشورهای امضاکننده ایجاد شده‌ و مهمترین ماده حقوق بین‌الملل بشردوستانه است) هستند و باید به درستی تحت نظر باشند، نه اینکه به این شیوه در دادگاه های نمایشی به اعدام محکوم شوند.

وی در پایان تاکید کرد که من می دانم دولت اوکراین خواهان کمک به ما است، اما در نهایت فردی که می تواند این مشکل را سریع حل کند ولادیمیر پوتین است.

رسانه‌های روسیه دیروز پنجشنبه از صدور حکم اعدام برای دو تبعه انگلیسی و یک تبعه مغرب به دلیل نبرد علیه ارتش روسیه در ماریوپل از سوی دادگاه عالی جمهوری دونتسک خبر دادند.

 

  منبع: خبرگزاری ایرنا برچسب ها: اوکراین

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: اوکراین دو بریتانیایی حکم اعدام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۹۵۸۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اصابت موشک کره‌شمالی به اوکراین؟

به گزارش خبرآنلاین در این گزارش ۳۲ صفحه‌ای که نسخه‌ای از آن دوشنبه به دست خبرگزاری رویترز رسید، آمده است ناظران تحریم‌های سازمان ملل «به این نتیجه رسیدند بقایای به دست آمده از موشکی که ۲ ژانویه ۲۰۲۴ در خارکیف اوکراین فرود آمد، از موشک سری «هوآسونگ-۱۱» (Hwasong-۱۱) کره‌شمالی ناشی می‌شود و این نقض تحریم تسلیحاتی کره‌شمالی است.»

هیئت‌های روسیه و کره‌شمالی در سازمان ملل در نیویورک به درخواست ناظران تحریم‌ها برای اظهارنظر درباره این گزارش پاسخ ندادند.

به نقل از ایسنا کره‌شمالی که به طور رسمی به‌عنوان جمهوری دموکراتیک خلق کره شناخته می‌شود، از سال ۲۰۰۶ تحت تحریم‌های سازمان ملل به دلیل موشک‌های بالستیک و برنامه‌های هسته‌ای خود قرار گرفته و این اقدامات در طول سال‌ها تقویت شده است. روابط نظامی پیونگ‌یانگ-مسکو هم بعد از جنگ اوکراین در فوریه ۲۰۲۲ بیش از پیش تقویت شده اما طرفین جزئیات همکاری‌های خود را علنی نکرده‌اند.

این ادعاها در حالی مطرح می‌شود که سه ناظر تحریم‌ها اوایل ماه جاری برای بازرسی بقایای یافت شده به اوکراین سفر کردند و هیچ مدرکی دال بر ساخت این موشک در روسیه پیدا نکردند. آنها نمی‌توانستند به‌طور مستقل تشخیص دهند که موشک از کجا پرتاب شده و همچنین نمی‌دانستند چه طرفی آن را پرتاب کرده است.

با این حال آنها بعدا در گزارش ۲۵ آوریل به کمیته تحریم‌های کره‌شمالی در شورای امنیت مدعی شدند: «اطلاعات در مورد مسیر ارائه شده توسط مقامات اوکراینی، نشان می‌دهد که این موشک از داخل خاک فدراسیون روسیه پرتاب شده است. و اگر این موشک در کنترل نیروهای روسیه بوده باشد، اصابت در چنین نقطه‌ای احتمالا نشان‌دهنده این است که از سوی طرف‌های مرتبط با فدراسیون روسیه تهیه شده است. این می‌تواند نقض تحریم تسلیحاتی علیه کره‌شمالی باشد که سال ۲۰۰۶ معرفی شد.»

ایالات متحده و متحدانش، کره‌شمالی را به انتقال سلاح به روسیه برای استفاده علیه اوکراین متهم کرده‌اند، با این حالی مدرکی در اثبات ادعای خود ارائه نمی‌کنند. مسکو و پیونگ‌یانگ با اینکه سال گذشته متعهد شدند روابط نظامی خود را تعمیق کنند، هر دو این اتهامات را رد کرده‌اند.

در نشست شورای امنیت سازمان ملل در فوریه، ایالات متحده روسیه را به پرتاب موشک‌های بالستیک ارائه شده توسط کره‌شمالی علیه اوکراین در حداقل ۹ مورد متهم کرد. ناظران سازمان ملل همچنین گفتند که موشک‌های بالستیک سری هوآسونگ-۱۱ اولین بار در سال ۲۰۱۹ توسط پیونگ‌یانگ آزمایش شد.

روسیه ماه گذشته تمدید سالانه فعالیت ناظران تحریم‌های سازمان ملل را وتو کرد. این گروه به عنوان هیاتی متشکل از کارشناسان شناخته می‌شود که به مدت ۱۵ سال بر اجرای تحریم‌های سازمان ملل علیه کره‌شمالی به دلیل برنامه‌های موشکی و هسته‌ای این کشور نظارت داشته‌اند. ماموریت هیات کارشناسان فعلی امروز (سه‌شنبه) به پایان می‌رسد.

چند روز پس از حمله ۲ ژانویه، دفتر دادستانی منطقه خارکیف قطعاتی از موشک را در اختیار رسانه ها قرار داد و مدعی شد که این موشک با مدل‌های روسی متفاوت است و «ممکن است این موشکی باشد که کره‌شمالی تهیه کرده باشد.»

۳۱۱۳۱۱

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901253

دیگر خبرها

  • روسیه کنترل کامل یک روستا در «دونتسک» را به دست گرفت
  • تصاویر تجهیزات چهارده کشور در روسیه
  • تحریم ایران علیه تعدادی از نهادها و اشخاص بریتانیایی + جزئیات | کدام مقامات انگلیس در لیست هستند؟
  • تعدادی از نهادها و اشخاص بریتانیایی از سوی ایران تحریم شدند
  • ایران تعدادی از نهادها و اشخاص بریتانیایی را تحریم کرد
  • تعدادی از نهادها و اشخاص بریتانیایی تحریم شدند
  • حمله معترضان گرجستانی به پارلمان در اعتراض به لایحه «عوامل خارجی»
  • شاید ما در حال حاضر در یک جنگ جهانی هستیم!
  • اصابت موشک کره‌شمالی به اوکراین؟
  • لندن و تجهیز اوکراین برای جنگ بهاره پیش از انتخابات انگلیس