Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-29@10:36:50 GMT

بازچرخانی آب در سمنان اجرا شود/ ضرورت حفظ محیط زیست

تاریخ انتشار: ۲۰ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۱۹۵۹۵۲

بازچرخانی آب در سمنان اجرا شود/ ضرورت حفظ محیط زیست

به گزارش خبرنگار مهر، حجت‌الاسلام مرتضی مطیعی در خطبه‌های نماز جمعه این هفته سمنان به میزبانی مصلای این شهر ضمن گرامی داشت روز محیط بان و با اشاره به ضرورت نگهداری از محیط زیست، بیان کرد: مهمترین مشکلات محیط زیست استان سمنان مربوط به کم آبی است.

وی با بیان اینکه کمبود بارش علت مهم کمبود آب در استان سمنان است، افزود: عدم رعایت حریم رودخانه‌ها از جمله مسائلی است که در حفظ محیط زیست باید بیشتر درباره آن در سراسر استان سمنان حساسیت وجود داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امام جمعه سمنان درباره تهدیدات زیست محیطی این استان، توضیح داد: چرای بیش از حد دام‌ها در مراتع از دیگر دغدغه‌هایی است که سبب شده تا پوشش گیاهی مراتع استان به صورت محسوسی کاهش پیدا کند که باید درباره این موضوع هم توجه ویژه‌ای داشت.

مطیعی با بیان اینکه مردم باید به مدیریت بهینه آب و جلوگیری از هدر رفتن منابع آبی اهتمام داشته باشند، گفت: صرفه‌جویی در مصرف انرژی به خصوص آب و برق از توصیه‌های جدی دین مبین اسلامی است.

وی با بیان اینکه بازچرخانی آب به عنوان یکی از مهمترین روش‌های کنترل مصرف می‌بایست مد نظر مسئولان باشد، تاکید کرد: این طرح تنها در مهدی شهر انجام می‌شود و دو سال است که در سمنان در دست پیگیری بوده و تاکنون تکمیل و راه اندازی نشده است لذا از مسئولان می‌خواهیم این طرح را نیز به پایان برسانند.

نماینده ولی فقیه در استان سمنان با بیان اینکه محیط‌بانان حافظان اصلی محیط زیست هستند، گفت: رسیدگی به مسائل کاری و معیشتی محیط‌بانان از دیگر موضوعاتی است که مسئولان باید به آن رسیدگی کنند.

مطیعی در ادامه به برگزاری مراسم بزرگداشت آیت الله شاهچراغی نماینده سابق ولی فقیه در استان سمنان و نماینده مردم استان در مجلس خبرگان رهبری با حضور وزیر ارشاد همزمان با روز پنجشنبه اشاره کرد و بیان داشت: برگزاری مراسم گرامی داشت کسانی مانند آیت الله شاهچراغی تنها یک همایش نکوداشت نیست بلکه به معنای عام تر تکریم علما به حساب می‌آید.

وی در ادامه و با بیان اینکه فیلم ایرانی ساخته شده با موضوع اهانت به ساحت امام رضا (ع) نشان می‌دهد که مسئولان فرهنگی ما باید دقت نظر بیشتری داشته باشند، ابراز کرد: دشمنان از هر فرصتی برای ضربه زدن به اعتقادات ما استفاده می‌کنند.

امام جمعه سمنان همچنین خواستار هوشیاری بیشتر در قبال توطئه‌های دشمنان شد و بیان داشت: دشمنان اسلام و انقلاب اسلامی با استفاده از تمام امکانات به ویژه در فضای مجازی به دنبال تقابل مردم و حکومت در قالب اعتراضات هستند.

کد خبر 5510829

منبع: مهر

کلیدواژه: شورای سیاستگذاری ائمه جمعه استان سمنان مرتضی مطیعی خطبه های نماز جمعه حفاظت از محیط زیست بوشهر کرمانشاه خروج قطار از ریل دهه کرامت سفر استانی آمار کرونا ویروس کرونا مشهد خراسان رضوی اردبیل زیر سایه خورشید تغییر ساعت کاری سنندج استان سمنان محیط زیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۹۵۹۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رده‌بندی مناطق حفاظتی محیط‌زیست 

به گزارش گروه پژوهش خبرگزاری علم و فناوری آنا، مسألە حفاظت ازمحیط‌زیست در ایران مانند آن چه در اندیشە فلسفی سایر نقاط جهان نیز مشابه آن روی داده است، در پارادایم طبیعت‌گرایی ظهور یافت.

نرگس آذری (دانشجوی دکتری جامعه‌شناسی سیاسی) در مقاله‌ای با عنوان «در باب ضرورت یک انقلاب شناختی در جامعه‌شناسی ایرانی» به این موضوع اشاره می‌کند که اهمیت به محیط‌‌زیست به مثابۀ نوعی بینش در مقابل انسان‌محوری فزاینده عصر توسعه و مدرنیسم قد علم کرده است و رویکرد طبیعت‌محورانه‌ای را شکل داده  که در آن محیط‌زیست نیازمند توجه و مراقبت فوری است.

* محیطزیست  و مناطق حفاظت شده

به زعم این پژوهشگر حفاظت از محیطزیست نیازمند تعریف محیطزیست در تقابل با فعالیت‌های انسانی دانسته شده است و از همینجا مرز‌های محیط‌زیست در آن چه اکنون به عنوان مناطق چهارگانه‌ حفاظت شده می‌شناسیم پدید آمد. شکل‌گیری این مرز‌ها به زمان تصویب قانون شکار به عنوان اولین قانون محیط‌زیستی کشور و ایجاد مناطق ممنوعه در سال ۱۳۴۲ برمی‌گردد.

او در ادامه می‌نویسد در آن زمان با توجه به وسعت کشور و بودجه‌های محدودی که در اختیار شورای شکار قرار می‌گرفت، تشخیص داده شد اگر عمده منابع اعتباری به مناطقی تخصیص داده شود که به لحاظ بوم‌شناختی اهمیت ویژ‌ه‌ای دارند، موجب موفقیت بیشتر در حفاظت از آن مناطق خواهد شد. بنابراین نواحی حفاظتی که  بعداً مناطق حفاظت شده نامیده شد به وجود آمد. در این مناطق شکار ممنوع بود مگر آنکه مجوز لازم از شورای شکار گرفته شود.

* رده‌بندی مناطق حفاظتی محیط‌زیست 

آذری می‌نویسد مراتع و جنگل‌های واقع در مناطق حفاظت شده تابع محدودیت‌هایی بود که از سوی شورای شکار و وزارت کشاورزی و منابع طبیعی اعلام شده بود و با تصویب قانون شکار و صید در سال ۱۳۴۶ و تأسیس سازمان شکاربانی و نظارت بر صید، مفاهیم پارک‌های ملی و مناطق حفاظت شده به روشنی تعریف گردید.

آذری در ادامه توضیح می‌دهد که تا قبل از تأسیس سازمان حفاظت محیطزیست در سال ۱۳۵۰، حدود ۶ پارک ملی و ۳۵ منطقۀ حفاظت شده شکل گرفت. بدین ترتیب حدود هفتاد سال پیش، ترسیم این مرز‌ها با انگیزه ایجاد امکان حفاظت با توجه به محدودیت‌های موجود، محیط‌زیست مورد حمایت و حفاظت را به نام محیطزیست معرفی کرد و چهار طبقە حفاظتی با نام‌های پارک‌های ملی، پناهگاه‌های حیات‌وحش، مناطق حفاظت‌شده و آثار طبیعی ملی تعریف و رده‌بندی شد.

* جهان مدرن و محیط‌زیست

این پژوهشگر در ادامه می‌نویسد در کشور تمام تلاش براین بود که مناطق حفاظت شده  با ملاک‌های جهانی و حتی نام‌های رایج منطبق شود که در ایران آنها با نام مناطق چهارگانۀ محیطزیست شهرت دارند. اما این مرز‌ها هرگز نیازی به انطباق با زیست‌بوم تاریخی جامعۀ پیرامونی در خود ندیده‌اند؛ اگرچه این ظهور صنایع و شهر‌های مدرن و نیاز‌های فزاینده‌اش بود که محیط‌زیست را متأثر می‌ساخت.

این نویسنده در جمع‌بندی این پژوهش به این موضوع اشاره می‌کند که آنچه در تعیین مناطق چهارگانه، به عنوان تهدید نهایی معرفی و توسط مرز‌ها تهدید شد عمدتاً فعالیت‌های جامعۀ روستایی بود. جامعه‌ای که به واسطۀ همین اعلان جنگ، خود را برای گسترش مرز‌های جغرافیایی و مرز‌های بهره‌برداری‌اش حریص‌تر کرد، جدالی که تاکنون برای تعیین حدود مرز‌ها از دوسوی این جبهه‌ها ادامه دارد. موقعیتی که در میانه نبرد قانون و منافع نابودی محیط‌زیست در همە ابعاد و شاخص‌هایش را هدف گرفته است.  

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ۸۰ درصد تالاب کجی نمکزار نهبندان آبگیری شد
  • رده‌بندی مناطق حفاظتی محیط‌زیست 
  • ضرورت اجرای تفکیک زباله در کردستان
  • طرح مراقبت‌های روانی اجتماعی دانش‌آموزان در سمنان اجرا شد
  • ضرورت ساماندهی پسماندهای پلاستیکی اطراف مجتمع‌های بین‌راهی
  • برگزاری جشنواره زمین پاک در آستارا
  • مشارکت اجتماعی در حفظ محیط زیست
  • ضرورت تدوین دستورالعمل واحد فعالیت محیط زیستی در سطح محلات
  • وصول عوارض آلایندگی محیط‌زیست در استان سمنان پیگیری شود
  • زمین پاک یکی از ارکان مهم محیط زیست است