Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-27@07:42:33 GMT

برای دفاع از ایران موشک نقطه زن داریم

تاریخ انتشار: ۲۰ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۱۹۷۴۴۹

برای دفاع از ایران موشک نقطه زن داریم

امیر عبداللهیان رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان تصریح کرد: خلاف دوران دفاع مقدس که حتی یک موشک برای پاسخ به صدام نداشتیم اکنون جمهوری اسلامی ایران؛ موشک نقطه زن در اختیار دارد.

به گزارش مشرق، رئیس دستگاه دیپلماسی تصریح کرد: خلاف دوران دفاع مقدس که حتی یک موشک برای پاسخ به صدام نداشتیم اکنون جمهوری اسلامی ایران؛ موشک نقطه زن در اختیار دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امیر عبداللهیان در جمع ایرانیان مقیم حیدر آباد گفت: امیدوارم با گذشت چهاردهه از پیروزی انقلاب، قانون جامع حمایت از ایرانیان خارج از کشور را با همکاری مجلس شورای اسلامی درماه‌های آینده تصویب کنیم.

وی افزود:مصمم هستیم تصویب این قانون به سال ۱۴۰۲ کشیده نشود. آقای قالیباف و مسئولان ذیربط در مجلس قول دادند تا برای تصویب این قانون همکاری لازم را داشته باشند.

آقای امیرعبداللهیان با اشاره به جزئیات این قانون گفت: این قانون تسهیلات فراوانی را برای ایرانیان مقیم خارج از کشور در نظر خواهد گرفت. با این قانون رفت و امد ایرانیان به سرزمین مادری راحت‌تر می‌شود. هدف اصلی این است که پیوند ایرانیان عزیز با سرزمین مادری روز به روز تقویت شود.

وزیر خارجه تاکید کرد: قطعا یکی از مشکلاتی که در این مسیر برای شما وجود دارد، مسئله ایرانیان دارای تابعیت مضاعف است.

وی گفت: مصمم هستیم یکبار برای همیشه در قانون جامع حمایت از ایرانیان مقیم خارج از کشور موضوع ایرانیان دو تابعیت را به نحوی حل و فصل کنیم که تبدیل به قانون شود و ایرانیانی که به هر علت در خارج حضور دارند، دو تابعیت بودن آنان، برای تردد هایشان مشکل ساز نشود.

وزیر خارجه افزود: این فرصتی است که هر ایده‌ای که قابل اجرا باشد مطرح کنید تا بتوانیم این کار را انجام دهیم. در تدوین این قانون وزارت دادگستری، مسئولیت مستقیم کار را برعهده گرفته است و معاون بین الملل وزیر دادگستری در این سفر همراه من است.

وی با اشاره به امضای سند همکاری‌های قضایی بین ایران و هند اظهار داشت: در این سفر، سند همکاری‌های قضایی را با همتای خود در وزارت خارجه هند امضا شد سندی که از تجارت خارجی و تجار هندی و ایرانی پشتیبانی می‌کند.

آقای امیرعبداللهیان افزود: دغدغه ایرانیان در داخل و خارج این است که در اعمال فشارها و تحریم‌های یکجانبه و ظالمانه امریکا جمهوری اسلامی چه برنامه‌ای دارد؟

وی گفت: راهبرد دولت مبتنی برتوسعه پایدار اقتصاد ایران است. در بسیاری از حوزه‌ها پیشرفت‌های بزرگی را در چهار دهه گذشته داشتیم و در حوزه‌هایی که بیشترین فشار بر ما بود بیشترین پیشرفت را داشتیم.

وزیرخارجه با تاکید بر این که ما درپی بمب هسته‌ای نیستیم افزود: می‌خواستند ایران را از توسعه دانش و فناوری محروم کنند، اما ایران در حوزه‌های مختلف علم و فناوری جزو ۵ کشور نخست جهان است.

وی اضافه کرد:ما در پی بمب هسته‌ای نیستیم، اما دانش هسته‌ای، دانش پیچیده‌ای است که تا کشوری مجهز به دانش فیزیک، ریاضی، شیمی و ابعاد مختلف علم و فناوری نشود، نمی‌تواند به دانش هسته‌ای دست پیدا کند و امروز کسی که دانش هسته‌ای دارد در اوج جایگاه علمی است.

رئیس دستگاه دیپلماسی ادامه داد: کشوری که از دانش هسته‌ای برخودار است از همه دانش‌های فنی مهندسی و علم و فناوری برخودار خواهد بود.

آقای امیرعبداللهیان با تاکید بر این که دانش هسته‌ای را برای رفاه کشور می‌خواهیم گفت: از حفظ دانش و فناوری‌های هسته‌ای تحت هیچ شرایطی کوتاه نخواهیم آمد. در موضوع توسعه کشور در همه ابعاد اقتصادی اجتماعی، سیاسی، علم و فناوری پیشرفت‌های بزرگی حاصل شده است.

وی با اشاره به فشارها در صنعت دفاعی کشور افزود: در حوزه دفاعی بیشترین فشارها را شاهد بودیم و می‌گفتند چرا جمهوری اسلامی ایران موشک‌های نقطه زن در اختیار دارد.

وزیر خارجه تصریح کرد: یکی از مسئولین عالی رتبه جنگ بیان می‌کرد زمانی که صدام دستور شلیک موشک به شهرهای ما را داد و در شهری مثل دزفول ۹۰۰ موشک اصابت کرد ما حتی یک موشک برای مقابله به مثل نداشتیم، اما امروز برای دفاع از کشور، موشک نقطه زن در اختیار دارد.

آقای امیرعبداللهیان همچنین گفت: در عرصه اقتصاد باید به سرعت پیشرفت کنیم، اقتصاد ما نیازمند پیشرفت جدی و سریع است.

وی افزود: برنامه دولت آقای رئیسی اقدامات موثر برای توسعه پایدار اقتصاد در ایران است. در دستگاه دیپلماسی وظیفه داریم برای رفع تحریم‌های ظالمانه آمریکا از مسیر دیپلماسی اقدام کنیم و این را وظیفه خود می‌دانیم.

آقای امیرعبداللهیان گفت: برغم کارشکنی‌های طرف‌های مقابل و مشخصا کاخ سفید ما از مسیر دیپلماسی و سیاست گذاری‌های درست از تحریم‌ها عبور خواهیم کرد و آمریکا قادر نخواهد بود تحریم‌ها را روی ایران حفط کند.

وی خروج از تحریم‌ها را از دیگر هدفگذاری‌هایی دانست که با جدیت پیگیری می‌کنیم.

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

منبع: مشرق

کلیدواژه: بازار خودرو تحولات اوکراین حادثه متروپل قیمت دستگاه دیپلماسی موشک نقطه زن امیر عبداللهیان هند خودرو قیمت های روز در یک نگاه حوادث سلامت نقطه زن در اختیار آقای امیرعبداللهیان دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی موشک نقطه زن دانش هسته ای علم و فناوری تحریم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۹۷۴۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تیغ شدت مصرف انرژی روی گلوی اقتصاد ایران

بررسی روند شدت مصرف انرژی در ایران و جهان طی ۳۰ سال گذشته نشان می‌دهد درحالی که جهان به سمت کاهش شدت مصرف انرژی حرکت کرده، این مسیر در ایران بالعکس طی شده و بر خلاف جهان، به سمت افزایش شدت مصرف انرژی حرکت کرده‌ایم. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، اقتصاد روبه‌توسعه ایران یک پاشنه آشیل بزرگ دارد و آن هم "شدت مصرف انرژی" است. شدت بالای مصرف انرژی در ایران، فقط به‌معنای این نیست که ایرانی‌ها مردمی مُسرف هستند، بلکه بیشتر نشان‌دهنده این است که ساختار فعلی حاکم بر توزیع و مصرف انرژی در ایران، ساختار ناکارآمدی است که منجر شده بیش از نیاز طبیعی هر فرد، انرژی مصرف شود و عمده مصارف انرژی کشور در بخش غیرمولد باشد.

در ایران روزانه بر اساس ارزش حرارتی، به طور متوسط معادل 7 میلیون بشکه انرژی مصرف می‌کنیم و درحالی‌که چهارمین مصرف کننده گاز جهان و دوازدهمین مصرف کننده نفت جهان هستیم و در مجموع مصارف نفت و گاز ششمین رتبه مصرفی را در جهان داریم، اقتصاد ما اقتصاد بیست و پنجم جهان است. این آمار به‌معنای این است که انرژی را به‌حجم بسیار زیاد مصرف می‌کنیم اما این مصارف بالا، نقشی در رشد اقتصادی کشور ندارد.

ایران با داشتن بیشترین ذخایر نفت و گاز جهان، توانمندی مبتنی بر دانش روز در صنعت برق و گاز، وجود زیرساخـت‌های منحصربه‌فرد در انتقال و توزیع برق و گاز و نیروی توانمند انسانی باید از "انرژی" به عنوان یک نقطه قوت در معادلات اجتماعی، اقتصادی و سیاسی کشور منتفع شود، اما اکنون دچار ناترازی در بخش‌های مختلف مرتبط با انرژی هستیم و به‌عبارتی "انرژی" به جای نقطه قوت، به‌نقطه ضعف کشور تبدیل شده است.

شدت بالای مصرف انرژی که شامل مصارف بیش‌از نیاز در بخش‌های غیرمولد و مصارف غیربهینه در بخش‌های مولد است، دلیل تبدیل شدن "انرژی" به نقطه ضعف کشور به‌جای اتکای اقتصاد به "انرژی" به عنوان نقطه قوت است.

بررسی روند شدت مصرف انرژی در ایران و جهان در طی 30 سال نشان می‌دهد درحالی که جهان به سمت کاهش شدت مصرف انرژی حرکت کرده، این مسیر در ایران بالعکس طی شده و بر خلاف جهان، به سمت افزایش شدت مصرف انرژی حرکت کرده‌ایم.

همانطور که در نمودار بالا مشخص است، شدت مصرف انرژی در ایران در 30 سال اخیر رشدی 85درصدی داشته است؛ درحالی که متوسط شدت مصرف انرژی در همین مدت در جهان کاهشی بوده است.

در سال 1389 مصوب شد که شدت مصرف انرژی کشور در برنامه پنجم توسعه 50درصد کاهش یابد و بعد از عدم تحقق این امر، همین تکلیف برای برنامه ششم توسعه مشخص شد که آن هم محقق نشد.

از دلایل عدم تحقق کاهش شدت مصرف انرژی، با وجود طرح‌ها و برنامه‌های متعددی که تدوین و اجرایی شده، "ارزان‌بودن انرژی" در ایران است. حامل‌های انرژی امروزه مهمترین فاکتور اقتصادی هر جامعه‌ای محسوب می‌شوند و در کشورهای مختلف جهان، از همسایگان آسیایی ما تا کشورهای اروپایی و امریکایی، حامل‌های انرژی به‌گونه‌ای قیمت‌گذاری شده که مصرف کننده چه در خانه‌ها و چه در بخش‌های تجاری و صنعتی، "بهینه‌سازی مصرف" را در اولویت خود قرار می‌دهد.

در ایران اما ارزان‌بودن انرژی موجب شده در هیچ‌کدام از بخش‌های مصرفی، چه در نگاه مردم در خانه‌ها و چه در بخش صنعت و ... "بهینه‌سازی مصرف انرژی" و "ارتقای بهره‌وری در بخش انرژی" اولویت نداشته باشد.

اگر در پایان هر سال مطابق تورم اعلامی بانک مرکزی و یا مرکز آمار ایران، میزان انرژی‌بها نسبت به تعرفه‌های سالانه در سال بعد افزایش یابد، این به‌معنای ثابت ماندن تعرفه‌های انرژی است اما اگر مطابق با آنچه در یک دهه اخیر در ایران حاکم بوده، تعرفه‌ها برای سالهای متمادی بدون تغییر باقی بماند، بر اساس تورم دو رقمی که در جامعه وجود دارد، هر ساله سهم هزینه‌های انرژی در سبد خانوار در حال کاهش است و به‌عبارتی فاکتور مهم انرژی که مصارف بی‌رویه و غیربهینه، آن‌را به پاشنه آشیل اقتصاد کشور تبدیل کرده، سال‌به سال در ایران در حال ارزان‌تر شدن است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تیغ شدت مصرف انرژی روی گلوی اقتصاد ایران
  • اوکراین| کی‌یف به صلاح خود از موشک‌های دوربرد استفاده می‌کند
  • حمله جنگنده ها و موشک های روسیه به قطار حامل تسلیحات غربی/ تهدید روسیه به نابود کردن تسلیحات هسته ای آمریکا در لهستان
  • مقررات‌زدایی در نزدیکی کارآفرین‌ها / قانون هست اجرا خیر
  • مقررات‌زدایی در نزدیکی کارآفرین‌ها / قانون هست اجرای خیر
  • مخالفت یونان با تامین سیستم‌های دفاع هوایی اوکراین
  • برد موشک‌های حزب‌الله برای رسیدن به هر نقطه‌ای از اسرائیل کافی است
  • پیشگامی پلیس در استفاده ازظرفیت دانش‌آموزان درگسترش قانون‌
  • افزایش تولید فولاد خام ایران
  • بدون دانش ایرانیان اجرای طرح بزرگ «اومااویا» غیرممکن بود