Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک‌ کارشناس مسائل بین‌الملل در مورد اخبار منتشر شده در ارتباط با سفر احتمالی جو بایدن رئیس‌جمهور آمریکا به منطقه خاورمیانه از جمله عربستان سعودی گفت: روابط آمریکا و عربستان روابط در هم تنیده‌ای است و آمریکا به خاطر بحران اوکراین و مسائل پیش آمده در حوزه انرژی اکنون بیش از گذشته به ریاض نیاز دارد.

امیر علی ابوالفتح در گفت‌وگو با ایران اکونومیست در ارتباط با اخبار منتشر شده مبنی بر سفر احتمالی بایدن به ریاض و واکنش انتقادی  برخی از رسانه‌ها و فعالان حقوق بشر آمریکا به این سفر اظهار کرد: البته هنوز به صورت رسمی اعلام نشده که این سفر انجام می‌شود گرچه سخنگوی کاخ سفید به خبرنگاران اعلام کرده که اگر این سفر به مصلحت آمریکا باشد انجام خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه روابط بین آمریکا و عربستان روابط درهم تنیده‌ای است و آمریکا همیشه به عربستان نیاز داشته و اکنون به خاطر جنگ اوکراین و بحران به وجود آمده در زمینه انرژی این نیاز بیشتر شده است، افزود: باید توجه داشت که اگر بایدن به خاورمیانه سفر کند به احتمال زیاد به عربستان که یکی از نزدیک‌ترین متحدان واشنگتن در منطقه است نیز سفر خواهد کرد و با مقامات عالی‌رتبه این کشور از جمله ملک سلمان دیدار و رایزنی خواهد داشت.

این کارشناس مسائل بین الملل در مورد مخالفت برخی از فعالان حقوق بشری با انجام این سفر به خاطر نقش دولت ریاض در قتل «جمال  خاشقجی» و همچنین جنایات انجام شده از سوی عربستان در بحث یمن تصریح کرد: باید به این موضوع توجه داشت که حقوق بشر برای کشورهایی چون آمریکا فقط یک ویترین است. این دولت‌ها عموما به موضوع تجارت و بیزینس بیش از مسائلی چون حقوق بشر توجه می‌کنند. آن‌ها صحبت از نقض حقوق بشر در کشورهایی چون عربستان می‌کنند ولی به آن‌ها سلاح می‌فروشند، قراردادهای تجاری می‌بندند و دیدار و رایزنی می‌کنند.

وی با بیان اینکه برخی از جریان‌ها در داخل آمریکا هستند که منتقد اقدامات ضد حقوق بشری عربستان هستند و در همین چارچوب با انجام سفر بایدن به عربستان مخالفت هستند، گفت: عموما صدای این افراد چندان تأثیرگذار نیست و کاخ سفید به آن توجهی ندارد.
 
ابوالفتح همچنین در موضوع یمن و اختلاف آمریکا و عربستان سر بحران یمن نیز گفت: اکنون شاهد آتش بس در یمن با نقش‌آفرینی کشورهایی چون ایران، عربستان، آمریکا و سازمان ملل هستیم . این موضوع پیش از این از مسائل اختلافی بین واشنگتن و ریاض بود و دموکرات‌ها مخالف عملکرد عربستان در بحث یمن بودند، ولی اکنون با توجه به آتش‌بس ایجاد شده بعید به نظر می‌رسد که چنین موضوعی بخواهد سفر بایدن به عربستان را تحت الشعاع قرار بدهد.

وی خاطرنشان کرد: اگر این سفر هشت الی 10 ماه پیش و پیش از وقوع آتش‌بس  صورت می‌گرفت ، ممکن بود که فشارهایی از سوی آمریکا به عربستان وارد شود تا حملات خود به یمن را کاهش بدهد ولی اکنون با توجه به آتش‌بس صورت گرفته بعید است که بخواهد این موضوع تأثیر جدی بر سفر بایدن به‌ آمریکا داشته باشد. از طرف دیگر آمریکایی‌ها نیز به این موضوع توجه دارند که اگر بخواهند دست عربستان را در یمن بسیار تنگ کنند این خطر وجود دارد که دست ایران در یمن بازتر شود و این موضوعی نیست که آمریکایی‌ها آن را بخواهند.

 

منبع: خبرگزاری ایسنا برچسب ها: امیرعلی ابوالفتح ، سفر بایدن به عربستان

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: امیرعلی ابوالفتح سفر بایدن به عربستان آمریکا و عربستان سفر بایدن حقوق بشر آتش بس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۹۷۸۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حرف‌های جنجالی رابرت دنیرو درباره بازگشت ترامپ به قدرت

به گزارش قدس آنلاین، رابرت دنیرو در مصاحبه با شبکه ام‌اس‌ان‌بی‌سی گفت: «از تحقیرکردن او خسته شده‌ام... او واقعا و حقیقتا یک آدم بیمار است.»
این بازیگر در پاسخ به پرسشی درخصوص تمایل او به بازی در نقش ترامپ، صریحا گفت که هرگز این کار را انجام نخواهد داد، زیرا رئیس‌جمهور سابق حتا یک «ویژگی مثبت» نیز ندارد.او سپس حامیان ترامپ را نشانه گرفت و گفت: «فکر نمی‌کنم آنها متوجه باشند که اگر او خدانکرده دوباره رئیس جمهور شود، چقدر خطرناک است. فکر می‌کنم آنها واقعا درک نمی‌کنند. از منظر تاریخی، در آلمان نازی این اتفاق در مورد هیتلر افتاد. او را جدی نمی‌گرفتند. شبیه دلقک‌هاست. مثل یک ابله رفتار می‌کند. [بنیتو] موسولینی همین‌طور.»

این بازیگر ٨٠ ساله چشم‌انداز خود از انتخاب مجدد ترامپ به عنوان رئیس‌جمهور آمریکا را نیز ارائه داد. «بلبشویی فراتر از تصور ما به وقوع خواهد پیوست.»«مسئله درست و غلط است. این مرد یک هیولاست. فراتر از اشتباه است. تقریباً شبیه این است که می‌خواهد وحشتناک‌ترین کارهایی را که به ذهنش می‌رسد، انجام دهد... تا کفر ما را درآورد؟ نمی‌دانم اسمش را چه بگذارم ولی خیلی ترسناک است.»دنیرو در پایان مستقیما ترامپ و هیتلر را کنار هم نشاند و گفت: «...وقتی بچه بودم می‌گفتم هیتلر یک کابوس است. [در آمریکا] هرگز چنین اتفاقی نخواهد افتاد. اما اکنون ممکن به نظر می‌رسد.»

در طول چهارسال ریاست جمهوری ترامپ، سیاست‌ها و رفتارهای وی یکی از مواردی بود که در نطق‌های برندگان و مجریان جشنواره‌ها و مراسم‌های سینمایی معمولا مورد انتقاد قرار می‌گرفت.دنیرو یکی از هنرمندانی است که چندین مرتبه به ترامپ حمله کرده است. این هنرپیشه مطرح هالیوود در مصاحبه‌ای در دسامبر ۲٠۱٧ با روزنامه نیویورک تایمز او را فردی «بی‌مقدار و عوضی» خوانده بود. او هم‌چنین در مصاحبه‌ای با روزنامه ایندیپندنت در سال ۲٠۱٩، گفته بود که ترامپ تنها به یک چیز اهمیت می‌دهد و آن این است که «رئیس» باشد و نسبت به خطرات انتخاب وی به عنوان رییس‌جمهور آمریکا هشدار داده بود.براساس آخرین نظرسنجی‌ها، بایدن، نامزد احتمالی حزب دموکرات، فاصله بسیار کمی با ترامپ، نامزد احتمالی حزب جمهوری‌خواه، دارد و حتی در برخی از این نظرپرسی‌ها از رقیب خود عقب‌تر است. سیاست‌های بایدن درخصوص جنگ اکراین و غزه و همچنین مسائل اقتصادی، نارضایتی‌های عمیقی در جامعه آمریکا پدید آورده و پایگاه اجتماعی مرد شماره یک کاخ سفید را متزلزل ساخته است.

منبع: خبرگزاری فارس

دیگر خبرها

  • سالیوان: توافق دفاعی آمریکا با عربستان بدون رابطه ریاض با اسرائیل امکان‌پذیر نیست
  • حرف‌های جنجالی رابرت دنیرو درباره بازگشت ترامپ به قدرت
  • معامله ریاض – واشنگتن به مویی بند است
  • معامله ریاض – واشنگتن به مویی بند است/ عربستان نمی تواند از شرط تشکیل کشور مستقل فلسطین بگذرد/ غنی سازی بومی اورانیوم در عربستان؛ خط قرمز قانونگذاران آمریکایی
  • توافق نزدیک عربستان با آمریکا؛ آل‌سعود هسته‌ای می‌شود؟
  •  دولت بایدن و عربستان در آستانه یک توافق امنیتی
  • عربستان و آمریکا به توافق نزدیک شدند؟
  • آمریکا و عربستان در مسیر توافق هسته‌ای غیرنظامی؟
  • منابع آگاه: دولت بایدن و عربستان درحال انجام بررسی‌های نهایی درباره یک توافق هستند
  • احتمال توافق ریاض-واشنگتن بدون عادی‌سازی روابط با اسرائیل