Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر- گروه استان‌ها: استان بوشهر میزبان صنایع عظیم نفت، گاز و پتروشیمی است که از شمال تا جنوب این استان را احاطه کرده‌اند و بخش عمده بهترین زمین‌های این استان در اشغال صنایع است.

این استان بیشترین میزان درآمد سرانه را برای کشور دارد و بیش از نیمی از صادرات کشور از طریق بنادر و گمرکات استان بوشهر انجام می‌شود ولی مردم آن سهمی در این درآمدها ندارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

استان بوشهر برخوردار و محروم است و با مشکلات فراوانی در حوزه آب، راه، برق، اشتغال، ارتباطات، بهداشت و درمان و… روبرو است که با نقش این استان در اقتصاد کشور هیچ تناسبی ندارد.

یکی از مهمترین ضعف‌ها و چالش‌ها در استان بوشهر مربوط به حوزه بهداشت و درمان است که هم از نظر زیرساخت‌ها و هم از نظر نیروی انسانی، ضعف‌های فراوانی در استان وجود دارد.

کمبود تخت‌های بیمارستانی، امکانات و تجهیزات بروز تشخیصی و درمانی و نبود پزشک متخصص باعث شده تا بسیاری از نیازهای مردم استان بوشهر در بیمارستان‌های استان تأمین نشود و برای درمان به خارج از استان مراجعه کنند.

با وجود صنایع بزرگی که در استان بوشهر وجود دارد، بار مراجعات به مراکز درمانی استان بوشهر به خاطر نیروهای غیربومی صنایع افزایش یافته است و انتظار می‌رود این صنایع به خاطر کارکنان خودشان هم که شده نگاه بهتری به حوزه درمان استان داشته باشند.

یک بیمارستان و ۵۰۰ هزار نفر

نماینده مردم دشتستان در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: دشتستان به عنوان بزرگترین شهرستان استان بوشهر با مشکلات و چالش‌های فراوانی در زمینه درمان روبرو است.

ابراهیم رضایی بیان کرد: فقط یک بیمارستان در شهرستان دشتستان وجود دارد که باید پاسخگوی ۵۰۰ هزار نفر جمعیت این شهرستان و مناطق پیرامونی آن باشد که به هیچ وجه پاسخگوی این حجم مراجعات نیست.

وی بر لزوم توسعه زیرساخت‌های درمانی در استان بوشهر تاکید کرد و ادامه داد: احداث بیمارستان دوم در دشتستان یک نیاز ضروری است که باید زمینه‌ساز رفع نیازهای مردم باشد.

نماینده مردم دشتستان در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: بیمارستان ۱۷ شهریور برازجان در صورت تکمیل می‌تواند بخشی از بار درمانی در این شهرستان را بردارد که شاهد بهبود خدمات رسانی خواهیم بود.

وی با تاکید بر اینکه دشتستان باید ویژه‌تر دیده شود ادامه داد: برخی از بخش‌های شهرستان دشتستان به اندازه یک شهرستان جمعیت دارند و دشتستان را نباید مانند دیگر شهرستان‌های استان دید.

وضعیت زیرساخت‌ها در شأن مردم نیست

نماینده مردم بوشهر، گناوه و دیلم در مجلس شورای اسلامی نیز با انتقاد از وضعیت ارائه خدمات درمانی در استان بوشهر اظهار داشت: زیرساخت‌های کنونی بهداشت و درمان استان بوشهر به هیچ وجه درخور شأن مردم نیست.

عبدالکریم جمیری بهبود زیرساخت‌های درمانی استان بوشهر را یک ضرورت دانست و ادامه داد: باید با ترسیم یک نقشه راه برای بهبود وضعیت زیرساخت‌های درمانی استان بوشهر، روال بهتری را شاهد باشیم.

وی با بیان اینکه در بعضی جاها می‌توان با تجمیع امکانات خدمات بهتری ارائه کرد، اظهار داشت: در جزیره خارگ باید این تجمیع امکانات بین دستگاه‌ها اتفاق بیفتد تا خدمات رسانی بهتری در حوزه بهداشت و درمان به مردم انجام شود، ولی این کار باید با محوریت و پیگیری دانشگاه علوم پزشکی اتفاق بیفتد.

نماینده مردم بوشهر، گناوه و دیلم در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: باید با توسعه زیرساخت‌ها و تأمین نیروی انسانی مناسب، نیازهای درمانی مردم در استان بوشهر تأمین و ارائه شود.

‏سفرهای‬ پرتعداد ‬ به شیراز برای درمان

معاون توسعه مدیریت و منابع‏ استاندار بوشهر گفت: مشکلات بخش درمان این استان از جمله نبود شبکه درمان بخش خصوصی و ضعف در سرمایه‌گذاری و ماندگار نبودن پزشکان متخصص و فوق تخصص نیازمند آسیب‌شناسی و چاره‌اندیشی است.

اصغر جعفری اظهار کرد: ۵۰ تا ۶۰ درصد سفر مردم بوشهر به شیراز برای استفاده از زیرساخت‌های درمانی و پزشکان متخصص این شهرستان است و کمبود این امکانات در استان بوشهر زندگی مردم را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

وی افزود: بهبود زیر ساخت‌های درمانی استان بوشهر کیفیت زندگی بوشهری‌ها را افزایش می‌دهد که لازم است بیمه‌ها بویژه سلامت که به قشرهای ضعیف جامعه خدمت‌رسانی می‌کند، در کنار اقدامات معمول خود در این زمینه نیز اقدام کنند.

صنایع در حوزه درمان کمک کنند

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: صنایع مستقر در استان بوشهر باید سهمشان را در بیماری زدایی به معنای واقعی تأمین و جبران کنند و به کمک‌های ناچیز بسنده نکنند.

حسن ملکی‌زاده اظهار داشت: باید در شیوه‌نامه آلایندگی و پیوست سلامت بازنگری شود و یک طرح و شیوه‌نامه جامعی برای این موضوع نوشته شود.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: باید با یک کار کارشناسی دقیق‌تر شیوه‌نامه آلایندگی و پیوست سلامت نوشته و تصویب شود.

ملکی‌زاده با تأکید بر اینکه صنایع مستقر در استان بوشهر سهمشان در حوزه سلامت را به‌صورت واقعی ادا کنند گفت: سهم کمک و حمایت صنایع از حوزه سلامت باید به‌صورت عملیاتی و کارشناسی مشخص شود.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی بوشهر خاطرنشان کرد: پیشنهاد دانشگاه علوم پزشکی بوشهر این است که برای بازنگری و بازنویسی دقیق‌تر پیوست سلامت یک کارگروهی تشکیل شود و در آن میزان حمایت صنایع مستقر در استان به حوزه سلامت و بیماری زدایی به‌صورت دقیق و کارشناسی مشخص شود.

کد خبر 5511030

منبع: مهر

کلیدواژه: ابراهیم رضایی دشتستان حسن ملکی زاده گناوه دانشگاه علوم پزشکی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر بوشهر اصغر جعفری عبدالکریم جمیری شهرستان دشتستان بوشهر کرمانشاه خروج قطار از ریل دهه کرامت خطبه های نماز جمعه سفر استانی اردبیل آمار کرونا مشهد خراسان رضوی ویروس کرونا تغییر ساعت کاری زیر سایه خورشید دانشگاه علوم پزشکی بوشهر مجلس شورای اسلامی زیرساخت های درمانی درمانی استان بوشهر بهداشت و درمان استان بوشهر نماینده مردم زیرساخت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۹۸۰۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شناخت زودهنگام اختلالات رشد، موثر بر عملکرد فردی و اجتماعی کودک در آینده

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز خراسان رضوی، دبیر اجرایی سیزدهمین کنگره روانشناسی کودک و نوجوانان گفت: از ابتدای تولد، کودکان و شیرخواران لازم است تحت نظر مراکز خدمات جامع سلامت بهداشتی، ارزیابی رشد و تکامل دریافت نمایند تا در صورت بروز اولین فاکتور‌های نگران کننده، خانواده به کارشناسان متخصص در این حوزه ارجاع داده شوند.

دکتر فاطمه محرری با اشاره به اینکه ۴ تا ۷ اردیبهشت ماه سیزدهمین کنگره روانپزشکی کودک و نوجوان در شهر مشهد برگزار شد، افزود: برخی از کودکان رشد و تکامل طبیعی را ندارند، به موقع صحبت نمی‌کنند و راه نمی‌روند و توانمندی‌های ارتباطی و اجتماعی متناسب با سن ندارند لازم است برای این کودکان به سرعت مداخلات تشخیصی و درمانی انجام گیرد.

وی گفت: شناسایی و درمان به موقع این اختلالات از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است برخی از کودکان از اولین مراحل رشد دچار نقص هستند و برخی در سنین بالاتر شاهد کاهش توانمندی تکاملی آنها هستیم که برای هر دو گروه باید درمان‌های مورد نیاز در نظر گرفته شود. 

دکتر محرری با اشاره به اینکه از جمله اختلالات عصبی تکاملی می‌توان به اختلال طیف اوتیسم و اختلال بیش فعالی و نقص توجه اشاره نمود تصریح کرد: متاسفانه در سال‌های اخیر شاهد رشد بیماران طیف اوتیسم هستیم، علاوه براین براساس ارزیابی‌های صورت گرفته ۵ تا ۱۰ درصد کودکان مبتلا به اختلال بیش فعالی و نقص توجه هستند و در شهر مشهد این امار به ۱۰ درصد می‌رسد.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد تصریح کرد: کودکان دچار اختلال بیش فعالی عملکرد تحصیلی، شناختی، عاطفی و اجتماعی مناسبی ندارند، بدلیل توجه و تمرکز ناکافی افت عملکرد تحصیلی داشته، در روابط بین فردی کنترل تکانه ندارند و از صبر و حوصله کمی برخوردارند که این موضوع می‌تواند باعث نگرانی خانواده شود.

دکتر محرری با اشاره به اینکه اختلال اوتیسم بیشتر کودکان پسر را درگیر می‌کند، اما اگر کودک دختری به این اختلال دچار شود شدت بیماری اش بیش از پسران است، اظهار کرد: در این کودکان تماس چشمی، خنده اجتماعی و ارتباط کودک با والد کمرنگ است و از همان ابتدا والدین با این علائم هشدار دهنده روبرو می‌شوند، اما در برخی از کودکان بعد از دو سالگی کودک دچار افت عملکرد می‌شود.

وی با تاکید براینکه مهمترین علت مراجعه والدین به مراکز درمانی عدم گفتار کودک است این در حالی است که پس از بررسی‌های بیشتر تشخیص اوتیسم برای کودک گذاشته می‌شود و درمان‌های متناسب با شرایط کودک برای او در نظر گرفته می‌شود، اظهار کرد: کودکان طیف اوتیسم ضعف در حوزه‌های ارتباطی و اجتماعی داشته، علائق محدود و رفتار‌های کلیشه‌ای و تکراری دارند، بنابراین برای این کودکان درمان‌های مختلفی مانند گفتار درمانی، مشاوره و آموزش‌های ویژه، بازی درمانی، کار درمان ذهنی و حرکتی توصیه می‌شود.

دکتر محرری با بیان اینکه همکاران متخصص کودکان و نوزادان در حوزه اختلالات عصبی تکاملی مسلط هستند و اکثر خانواده‌ها در قدم اول با متخصص اطفال مشکل کودک را در میان می‌گذارند و در صورت لزوم به سایر کارشناسان ارجاع می‌شوند، ابراز کرد: در اختلالات خفیف شروع با دارو درمانی نیست، اما اگر در معاینه کودک شاهد اختلالاتی در خواب، پرخاشگری یا صدمه زدن به خود و دیگران باشیم، درمان‌های دارویی نیز برای کودک توصیه می‌گردد که هیچ گونه خطری برای سلامتی کودکان ندارند و اعتیاد آور نیست.

وی تاکید کرد: خانواده‌ها باید علائم هشدار دهنده را بشناسند و به موقع برای درمان مراجعه کنند تا از پیامد‌های نامناسب بعدی جلوگیری شود و کودک بتواند حضور موثری در اجتماع داشته باشد.

دیگر خبرها

  • ۴۲ هزار کودک سرطانی در «محک» در حال درمان هستند
  • سفرهای درمانی رایگان با اسنپ 
  • لوسمی رایج‌ترین سرطان کودکان/ ۶۵ تا ۷۰ درصد کودکان مبتلا به سرطان در ایران درمان می‌شوند
  • کمک هزینه ۱۸ میلیاردی برای درمان مددجویان کمیته امداد هرمزگان
  • سفرهای درمانی رایگان با اسنپ
  • بیماران«ای‌ال‌اس» با امانت دادن تجهیزات به یکدیگر زنده‌اند
  • رایگان شدن درمان کودکان زیر هفت سال از امروز
  • شناخت زودهنگام اختلالات رشد، موثر بر عملکرد فردی و اجتماعی کودک در آینده
  • زیرساخت‌های گردشگری شهر دژکرد اقلید تقویت و توسعه می‌یابد
  • خواسته به حق مردم ایفای مسئولیت‌های اجتماعی صنایع است