Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-30@11:58:26 GMT

آشنا نبودن به بازارهای هدف، از مشکلات حوزه صنایع دستی

تاریخ انتشار: ۲۱ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۱۹۸۱۶۰

آشنا نبودن به بازارهای هدف، از مشکلات حوزه صنایع دستی

رئیس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: حدود ۱۹۶ رشته مربوط به صنایع دستی در اصفهان وجود دارد، اگر دستگاه‌های ذی‌ربط در کنار هم قرار گیرند، می‌توانند حوزه صنایع دستی را به خوبی تقویت و به افراد شاغل در این صنعت پاک کمک کنند.

حجت‌الاسلام منوچهر مهروی‌پور در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا، با اشاره به مزیت‌های صنایع دستی برای اقتصاد کشور، اظهار کرد: صنایع دستی تلفیقی از هنر و صنعت و یکی از بخش‌های مهم و تأثیرگذار برای اقتصاد کشور است که برآمده از ذوق، اندیشه و فکر هنرمندان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه صنایع دستی از صنایع پیشران به حساب می‌آید و ظرفیت‌های بسیار زیادی دارد، ادامه داد: صنایع دستی یک صنعت پاک محسوب می‌شود که به محیط زیست ضربه نمی‌زند یا آسیب‌های آن بسیار کمتر از دیگر صنایع است.

رئیس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شورای اسلامی شهر اصفهان تصریح کرد: صنایع دستی از مزیت‌های بسیاری برخوردار است، برای مثال سهولت در ایجاد، توسعه و جابه‌جایی یکی از مزایای این صنعت است، این صنعت بستر مناسبی برای مقابله با برخی از مشکلات اجتماعی از جمله اشتغال است و می‌تواند معرف فرهنگ و تمدن ایران اسلامی نیز باشد.

وی با تاکید بر اینکه شهر اصفهان دارای شاخص‌های مختلفی در موضوع صنایع دستی است، گفت: اصفهان دومین شهر صنایع دستی در دنیا است، شاهد حضور چند هزار کارگاه گروهی و تک نفره در سطح شهر هستیم که این اتفاق نشان‌دهنده وجود هنرمندان فراوان و استادکاران ماهر در نصف جهان است و موجب سرآمد شدن اصفهان در بخش صنایع دستی می‌شود.

حجت‌الاسلام مهروی‌پور در خصوص رویکرد مدیریت شهری نسبت به توسعه حوزه صنایع دستی در اصفهان، اظهار کرد: در حال حاضر حوزه صنایع دستی نیازمند حمایت است و در این راستا شوراها و شهرداری‌ها نیز باید حامی این صنعت باشند.

وی در خصوص حمایت مدیریت شهری اصفهان از صنایع دستی، خاطرنشان کرد: در سال‌های اخیر حمایت جدی از سوی شوراها و شهرداری‌ها به ویژه مدیریت شهری اصفهان نسبت به موضوع صنایع دستی و ایجاد نمایشگاه‌های موقت وجود داشته است، باید برای توسعه صنایع دستی نمایشگاه‌های دائم به شکل ویژه ایجاد شده و فعالیت آنها تقویت شود.

رئیس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شورای اسلامی شهر اصفهان اظهار کرد: خرید آثار هنری صنایع دستی برای اهدا، بخشی از حمایت‌های مدیریت شهری از حوزه صنایع دستی است، اما در مورد چالش‌های این صنعت متولی مستقیم شهرداری‌ها نیستند و دستگاه‌های مربوطه باید در راستای رفع مشکلات این حوزه اقدامات مؤثری را انجام دهند تا شاهد رونق صنایع دستی باشیم.

وی با بیان اینکه در سال‌های اخیر شهرداری‌ها به حوزه صنایع دستی ورود کردند، ادامه داد: اعضای شورای اسلامی شهر اصفهان نیز با برخی از مشکلات استادکاران و هنرمندان حوزه صنایع دستی اصفهان آشنا هستند، مهجور بودن صنایع دستی یکی از مشکلات مهم این حوزه است، لذا تبلیغ مضاعف صنایع دستی در داخل و خارج از کشور می‌تواند به رفع این مشکل کمک کند.

اهمیت هم‌افزایی دستگاه‌های ذی‌ربط برای تقویت حوزه صنایع دستی در اصفهان

حجت‌الاسلام مهروی‌پور تصریح کرد: باید دستگاه‌های مختلف برای رفع مشکلات حوزه صنایع دستی ورود کنند، یکی از مشکلات حوزه صنایع دستی آشنا نبودن به بازارهای هدف است، بنابراین نیاز است که بازارهای هدف معرفی و به نوعی هم‌افزایی ویژه‌ای بین دستگاه‌ها ایجاد شود، همچنین لازم است دستگاه‌ها از جزیره‌ای عمل کردن فاصله بگیرند و به هم‌افزایی برسند تا در کنار هم بتوانند به ارتقای وضعیت صنایع دستی در اصفهان کمک کنند.

وی با تاکید بر اینکه حدود ۱۹۶ رشته مربوط به صنایع دستی در اصفهان وجود دارد، گفت: اگر دستگاه‌های ذی‌ربط در کنار هم قرار گیرند، می‌توانند حوزه صنایع دستی را به خوبی تقویت و به افراد شاغل در این صنعت پاک کمک کنند.

رئیس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: مدیریت شهری ارزیابی‌ها و فعالیت‌های لازم را برای توسعه صنایع دستی در شهر انجام خواهد داد.

وی در خصوص ایجاد شهرک صنایع دستی در منطقه ۱۵ شهرداری اصفهان، اظهار کرد: ایجاد این شهرک اتفاقی بوده که در دوره قبلی افتاده است، با همکاری افراد شاغل در حوزه صنایع دستی زمینی تهیه شده و بحث کاربری و استفاده برای این موضوع در دستور کار قرار دارد که مسئولان شهرداری اصفهان باید پاسخگوی این مسئله باشند، شواری ششم شهر اصفهان نیز در کمیسیون‌های مرتبط پیگیر این مسئله خواهد بود.

کد خبر 580292

منبع: ایمنا

کلیدواژه: کلانشهر اصفهان صنایع دستی برنامه ریزی شهری شهرداری اصفهان پروژه های شهری خدمات شهری مدیران شهری هنرمندان شهر خلاق صنایع دستی مدیریت شهری توسعه شهری مصوبات شورای ششم استاد کاران ساماندهي شهري حمایت از هنرمندان استادکاران و فعالان صنایع دستی مشکلات شهري درآمد پايدار شهری اشتغالزایی نمایشگاه صنایع ایمنی بازار صنايع دستي صنایع دستی اصفهان شهر جهاني صنايع دستي صنایع دستی خلاق هنرمندان صنایع دستی صنایع دستی استان اصفهان شهر صنایع دستی خلاق بازارچه صنایع دستی عضو شورای شهر اصفهان شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق اجتماعی و ورزشی شورای اسلامی شهر اصفهان صنایع دستی در اصفهان رئیس کمیسیون فرهنگی حوزه صنایع دستی مدیریت شهری شهرداری ها دستگاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۹۸۱۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توسعه گردشگری ایران و عمان باعث تقویت روابط اجتماعی می‌شود

سید عزت‌الله ضرغامی امروز یکشنبه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ در دیدار با لیلا بنت احمد بن عواد النجار وزیر توسعه اجتماعی عمان که در محل دفتر وزیر میراث‌فرهنگی برگزار شد، با اشاره به اهمیت تقویت روابط فرهنگی، اجتماعی و سیاسی بین دو کشور ایران و عمان، اظهار کرد: شما یک وزیر زن هستند. از این که یک خانم مسلمان مسئولیتی بزرگ دارد، برای جامعه اسلامی بسیار حائز اهمیت است و من از این بابت بسیار خوشحال هستم.

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، افزود: همکاری بین دانشگاهی بین ایران و عمان می‌تواند تقویت شود. با توجه به وجود دانشگاه الزهرا در عمان و نیز دانشگاهی به همین نام در ایران می‌توان راهکار‌های تقویت همکاری‌های دانشگاهی را بررسی کرد چرا که تبلیغات جهانی برخی از رسانه‌های مختلف منفی است و این گونه وانمود می‌کنند که حجاب مانع کسب علم است. اما این اقدامات مدیریتی توسط خانم‌ها می‌تواند باعث شود تا این تبلیغات منفی خنثی شود.

گردشگری مسئولیت اجتماعی ماست

او سپس به حوزه گردشگری اشاره کرد و ادامه داد: ما حدود ۳۰ حوزه گردشگری داریم که عمانی‌ها از گردشگری سلامت استقبال کردند و ۳۰ درصد گردشگران عمانی که به ایران سفر می‌کنند گردشگران سلامت هستند.

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی ادامه داد: سیاست دولت آقای دکتر رئیسی بر این است که گردشگران ایرانی نیز به عمان سفر کنند و روابط گردشگری دو کشور تقویت شود. سیاست ایران این است که عمان را در حوزه گردشگری در اولویت قرار بدهیم.

او در ادامه صحبت‌های خود به سابقه تاریخی و تمدنی ایران اشاره کرد و افزود: ما با عمان اشتراکات زیادی داریم. تمایل داریم روابط بین ملت‌ها تقویت شود و شما به‌عنوان وزیر توسعه اجتماعی عمان می‌توانید نقش مهمی در تقویت و ارتباط این روابط اجتماعی ایفا کنید.

گردشگری دریایی ایران و عمان تقویت می‌شود

ضرغامی سپس به مرز دریایی ایران و عمان اشاره کرد و افزود: گردشگری دریایی یکی از ظرفیت‌های مهم بین ایران و عمان در حوزه توسعه گردشگری است. با این حال متأسفانه گردشگری دریایی ایران و عمان در وضعیت خوبی قرار ندارد. اگر گردشگری دریایی تقویت شود به طور حتم باعث تحکیم و تقویت روابط اجتماعی بین دو کشور خواهد شد.

همکاری در حوزه میراث‌فرهنگی و صنایع‌دستی

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی سپس به اهمیت مشارکت دو کشور در حوزه مرمت آثار تاریخی اشاره کرد و افزود: آمادگی داریم در پروژه‌های مرمتی در عمان مشارکت داشته باشیم.

ضرغامی افزود: صنایع‌دستی ایران جایگاه اول را در سطح جهان دارد و در ۳۰۰ رشته صنایع‌دستی فعال هستیم. در این باره نیز آماده همکاری با عمان هستیم و امید داریم مسئولان عمانی درباره حضور هنرمندان صنایع‌دستی و برگزاری نمایشگاه‌ها همکاری کنند.

او در بخش دیگری از صحبت‌های خود به اهمیت حضور بانوان در دستگاه‌های مختلف به عنوان مشاور و مدیر اشاره کرد و افزود: بانوان ما در دستگاه‌های مختلف در سطوح مدیریتی مختلف حضور دارند. این که یک مشاور امور بانوان مسائل مرتبط با زنان را به طور ویژه ارتقا دهد، اهمیت دارد.

پیشنهاد برپایی نمایشگاه‌های مشترک صنایع‌دستی

لیلا بنت احمد بن عواد النجار وزیر توسعه اجتماعی عمان نیز در این نشست با ابراز خرسندی از توسعه گردشگری بین ایران و عمان، گفت: یک کنفرانس به زودی قرار است در حوزه تخصصی گردشگری با حضور وزیر گردشگری عمان برگزار شود و از شما نیز برای حضور در این کنفرانس دعوت می‌کنیم.

او به حوزه صنایع دستی و اهمیت همکاری‌ها در این حوزه نیز اشاره کرد و گفت: در حوزه صنایع‌دستی نیز ۹۰ درصد فعالان صنایع دستی در عمان را بانوان تشکیل می‌دهند. در این باره آماده و علاقه‌مندی برای همکاری در حوزه صنایع‌دستی هستیم. از این رو پیشنهاد می‌دهیم نمایشگاه‌های مشترک برای فروش صنایع‌دستی برپا کنیم.

این مسئول عمانی در ادامه به حضور بانوان در دستگاه‌های مختلف به عنوان مشاور اشاره کرد و افزود: در ایران دستگاه‌های مختلف از بانوان به عنوان مشاور استفاده می‌کنند و نیز مشاور امور خانواده و بانوان دارند و این بسیار کار ارزشمندی است.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری میراث و گردشگری

دیگر خبرها

  • هدف دولت سیزدهم تقویت گردشگری در استان‌های غربی است
  • سقوط فرش دستباف؛ صادرات به ۴۰ میلیون دلار رسید
  • مرزهای جغرافیایی صادرات فرش باید توسعه پیدا کند
  • فرش دستباف هنر مادر است
  • اجرای طرح‌های مهم برای شکوفایی صنعت پتروشیمی
  • دریافت نشان ملی مرغوبیت ۲۸ کالای صنایع دستی مازندران
  • توسعه گردشگری ایران و عمان باعث تقویت روابط اجتماعی می‌شود
  • رایزنی برای افزایش سفر بین ایران و عمان
  • اجرای پروژه‌های گردشگری با بیش از ۲۰ همت سرمایه‌گذاری
  • لزوم استفاده از شیوه‌های نوین در جذب گردشگر