Web Analytics Made Easy - Statcounter

امسال پس از دو سال برگزاری محدود مراسم حج تمتع، زائرانی از سراسر جهان عازم بیت الله الحرام خواهند شد.

زائران ایرانی نیز امسال در این مناسک مذهبی حاضر می‌شوند؛ در این میان برخی رسانه‌های معاند تلاش کردند تا با استفاده از وضعیت اقتصادی کشور و به ویژه قیمت دلار، این حضور معنوی را تحت شعاع قرار دهند.

کلید واژه هجمه به حضور ایرانیان در این مراسم بزرگ، موضوع اختصاص دلار ارزان قیمت به زائران بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این رسانه‌ها مدعی بودند که به زائران حج ارز ۹ هزار تومانی اختصاص یافته است؛ همین مساله در شبکه‌های اجتماعی نیز بازتاب پیدا کرد تا یک دوگانگی میان برگزاری این مراسم مذهبی مهم و قیمت ارز ایجاد کند.

واقعیت ماجرا، اما فاصله فراوانی با هجمه‌های فضای مجازی دارد.

در سال ۹۸ و پیش از همه گیری کرونا، زائران سال ۹۹ حج باید ضمن تکمیل وجه ارزش دلاری مراسم حج را واریز می‌کردند؛ قیمت دلاری اعلام شده برای مراسم حج سال ۹۹ در آن زمان از سوی عربستان حدود ۳۲۰۰ دلار اعلام شده بود.

سازمان حج و زیارت در آن دوره به دلیل افزایش ارزش دلار در بازار آزاد (حدود ۱۳ هزار تومان) از دولت درخواست مساعدت کرد و دولت وقت نیز دستور داد که به زائران ارز نیمایی (۹ هزار تومانی) اختصاص پیدا کند.

حجاج متقاضی اعزام نیز همین مبلغ را با ارز نیمایی به حساب سازمان حج و زیارت واریز کردند و دلار لازم برای پرداخت هزینه‌های حج آن‌ها توسط سازمان با قیمت دلار نیمایی خریداری شد.

همه گیری کرونا در سال ۹۹ اعزام زائران را ملغی و به بعد از پایان همه گیری کرونا موکول کرد و در واقع دلار خریداری شده برای اعزام زائران نیز در حساس سازمان حج و زیارت باقی ماند.

حالا بعد از گذشت ۲ سال و برگزاری همگانی مراسم حج، سازمان حج و زیارت با استفاده از همان ارز خریداری شده در سال ۹۸ اقدام به اعزام زائران خواهد کرد و در واقع ارز جدیدی به زائران امسال حج اختصاص پیدا نخواهد کرد.

نکته قابل توجه اینکه عربستان سعودی در اقدامی عجیب و غیر متعارف ۴۰ روز مانده به اعزام زائران اعلام کرد که حدود ۱۲۰۰ دلار به هزینه هر زائر اصافه شده است.

سازمان حج و زیارت برای حل این مشکل که هزینه‌ای حدودا ۴۰ تا ۴۵ میلیون تومانی را به زائران تحمیل می‌کرد، درخواست اختصاص ارز ارزان یا نیمایی نکرد.

راهکار سازمان حق و زیارت کنترل قیمت ها، کاهش اعزام عوامل و همچنین بهره گیری از هتل‌های ارزان قیمت‌تر برای اسکان زائران بود.

بر همین اساس زائران به جای پرداخت هزینه ۴۵ میلیون تومانی هزینه‌ای بین ۷ تا ۱۱ میلیون را پرداخت کرده اند.

مجموع اطلاعات فوق نشان می‌دهد که رسانه‌های معاند فارسی زبان تلاش می‌کنند با بهره گیری از مشکلات اقتصادی و افزایش قیمت ارز، ضمن تحت شعاع قرار دادن مراسم عظیم حج، افکار عمومی را نسبت به برگزاری این مراسم بزرگ بدبین کنند.

در حالی که دولت سیزدهم هیچ ارز ارزان قیمتی را برای برگزاری حج امسال اختصاص نداده است و کلیه هزینه‌ها در سال ۹۸ توسط حجاج اعزامی پرداخت و حتی هزینه ناگهانی اضافه شده نیز توسط خود حجاج و با تدبیر مورد اشاره سازمان حج پرداخت شده است.

منبع: برنا

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: مناسک حج رسانه های معاند سازمان حج و زیارت اعزام زائران مراسم حج رسانه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۹۸۳۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۰۵۵ قزوینی به حج تمتع اعزام می‌شوند

مدیرکل حج و زیارت استان قزوین گفت: امسال از استان قزوین اعزام ۱۰۵۵ زائر به حج تمتع قطعی شده و ۳۰ نفر هم خدمه کاروان‌ها هستند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از قزوین، بشیر سلیمی امروز _جمعه هفتم اردیبهشت_ در همایش متمرکز زائران بیت‌الله الحرام اظهار کرد: پس از ۹ سال انتظار دو روز پیش نخستین کاروان عمره‌گزاران به حج عازم شدند و در دعای پر فیض کمیل شرکت کردند.

وی افزود: امسال ۸ کاروان از استان قزوین به حج تمتع اعزام می‌شوند و سبد متنوعی با هزینه‌های متوسط و بالا در اعزام‌ها پیش‌بینی شده تا همه گروه‌ها بتوانند از این سفر معنوی بهره‌مند شوند؛ امسال از استان قزوین اعزام ۱۰۵۵ زائر به حج تمتع قطعی شده و ۳۰ نفر هم خدمه کاروان‌ها هستند.

مدیرکل حج و زیارت استان با یادآوری اینکه یک مجموعه اقامتی و هتل در مدینه منوره با ۶ گروه داریم که توسط استان قزوین مدیریت می‌شود و در ایام حج به زائران خدمت‌رسانی می‌کند، گفت: قرار شد ظرفیت حداکثری حج با شفافیت عرضه شود و در این راستا وقتی با یک روز اطلاع قبلی سایت باز شد، در چند دقیقه ثبت‌نام زائران انجام شد و شفافیت و عدالت توزیعی صورت گرفت.

سلیمی ادامه داد: درباره عتبات عالیات با توجه به جمعیت استان رتبه هشتم اعزام کشور را داریم و استان‌های غربی را هم پوشش می‌دهیم و شرکت‌های مجری را بیشتر می‌کنیم تا خدمت‌رسانی تسهیل شود.

وی با بیان اینکه استقبال دانشگاهیان از زیارت عتبات بیشتر شده است، تصریح کرد: امسال کوچک‌ترین زائر استان یک کودک ۴ ساله و کهنسال‌ترین فرد هم یک مادر ۸۷ ساله است و رده سنی در اعزام‌ها جوان‌تر شده است.

کد خبر 748065

دیگر خبرها

  • ۸۵ زائر گیلانی حج تمتع به عربستان اعزام شدند
  • (عکس) تصاویری دیده نشده از مراسم حج ۷۰ سال پیش
  • (تصاویر) تصاویری دیده‌نشده از مراسم حج ۷۰ سال پیش
  • ۸۵ گیلانی امروز به سرزمین وحی اعزام می شوند
  • حاجیان ایرانی با میانگین سنی ۵۷ سال عازم حج تمتع می‌شوند
  • برگزاری همایش آموزشی توجیهی مناسک حج تمتع در مشهد
  • ۱۰۵۵ قزوینی به حج تمتع اعزام می‌شوند
  • رسانه ملی و لزوم توجه به تکنیک‌های خبری رسانه‌های معاند
  • ارز حج ۱۴۰۳ تأمین شد
  • (تصاویر) گران قیمت‌ترین استایل‌های زنان هالیوودی در مراسم‌های فرش قرمز