Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-03@02:53:25 GMT

تولید سالانه ۱۲۰ هزار متر مربع فرش دستباف در فارس

تاریخ انتشار: ۲۱ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۱۹۸۴۴۴

تولید سالانه ۱۲۰ هزار متر مربع فرش دستباف در فارس

به گزارش خبرگزاری مهر، حمید رضا ایزدی با اشاره به آخرین وضعیت فرش دستباف در استان فارس، گفت: ۱۷۰ هزار بافنده در استان فارس با تولید میانگین سالانه ۱۲۰ هزار مترمربع فرش دستبافت وجود دارد.

او به مزایا و نقاط قوت فرش دستباف اشاره کرد و افزود: هزینه پایین برای ایجاد اشتغال در مقایسه با سایر بخش‌های تولید، ایجاد ارزش افزوده بالا، استفاده از رنگ‌زاهای طبیعی و ارگانیک و تولید انواع رنگ‌های مدرن و به‌روز ازجمله نقاط قوت و مزایای این هنرصنعت در استان فارس است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ایزدی گفت: شیوه تولید غیرمتمرکز و خانگی، بافت انواع فرش‌های دستبافت با انواع دارها وگره‌ها در استان، عجین‌بودن فرشبافی به‌صورت نسل به نسل در خانواده‌های روستایی، وجود دانش آن در منطقه، تنوع بی‌نظیر در محصولات و تعدد طرح و نقشه فرش دستبافت در استان از دیگر مزایای فرش دستبافت فارس است.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت فارس به نقاط ضعف این هنرصنعت هم در استان اشاره کرد و گفت: طولانی‌بودن دوره بازگشت سرمایه در تولید و تجارت فرش دستبافت، مواردی همچون ضعف سفارش‌پذیری، سلیقه بازار الگوی مصرف، ابزارهای سفارش‌پذیری، ضعف نظارت بر کنترل کیفیت در برخی از واحدهای تولیدی، کم‌بودن تعداد کارگاه‌ها و مجتمع‌های متمرکز قالی‌بافی و فروشگاه‌های عرضه مواد اولیه و ضعف تحقیق و توسعه در هنرصنعت فرش استان از دلایل استقبال نکردن از این صنعت است.

ایزدی افزود: دیگر عوامل ضعف این هنرصنعت، کاهش بافندگان، خواب سرمایه و پراکندگی سرمایه یعنی طولانی‌بودن دوره بازگشت سرمایه در تولید و تجارت فرش دستبافت، تبلیغات ناکافی و به‌روز از سوی متولیان برای ارتقا خرید و فروش فرش دستباف، بالا رفتن هزینه تولید و قیمت فرش دستبافت استان، تغییر الگوی مصرف داخلی به سمت فرش ماشینی و رشد فزاینده رقبای فرش دستبافت ایران در جهان است.

او تصریح کرد: فرصت‌ها و شهرت جهانی دست‌بافته‌های فارس اعم از گبه و فرش دستبافت و مورد پسند بودن نقوش این فرش در دنیا، ارگانیک‌بودن فرش دستبافت فارس، وجود خصیصه مهم اقتصاد مقاومتی در هنرصنعت فرش دستبافت استان، درون‌زا و برون‌گرا بودن و همچنین ثبت جهانی فرش دستبافت و گبه استان فارس بسیار ویژه و حائز اهمیت در دنیا و بازارهای بین‌المللی است.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان فارس تصریح کرد: تخصیص بودجه عمرانی مناسب به منظور برگزاری دوره‌های آموزشی مرتبط، ایجاد کنسرسیوم صادراتی فرش دستبافت در استان با حضور تولیدکنندگان خرد، تجهیز هنرستان‌های مربوطه در سطح کشور، حمایت مالی از حضور شرکت‌های تعاونی موفق در نمایشگاه‌های درون و برون‌مرزی، استفاده از امکانات شهرداری‌ها در ساخت المان‌های فرش دستبافت، پوشش بیمه‌ای مناسب و حمایت از استارتاپ‌ها از دیگر مواردی است که موجب توسعه صادرات می‌شود.

بر اساس آمار و اطلاعات موجود، فارس بیش از ۱۵ درصد از سهم کل صادرات فرش کشور را به خود اختصاص داده و بیشتر بازارهای هدف فرش استان کشورهای چین، پاکستان، گرجستان، آذربایجان، آلمان، استرالیا، انگلستان، اندونزی، ایتالیا، ترکیه و یونان است.

کد خبر 5511073

منبع: مهر

کلیدواژه: فرش دستبافت شیراز بوشهر کرمانشاه خروج قطار از ریل دهه کرامت خطبه های نماز جمعه سفر استانی اردبیل آمار کرونا مشهد خراسان رضوی ویروس کرونا تغییر ساعت کاری زیر سایه خورشید فرش دستبافت فرش دستباف استان فارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۹۸۴۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بزرگترین خدمت به عرصه تولید مدیریت مصرف انرژی است

ایسنا/فارس استاندار فارس بزرگترین خدمت به عرصه تولید را مدیریت مصرف انرژی دانست و خواستار نقش‌آفرینی بسیج سازندگی در این عرصه شد.

محمدهادی ایمانیه امروز، ۱۲ اردیبهشت‌ماه در جلسه قرارگاه محرومیت‌زدایی استان فارس با اشاره به نامگذاری سال به نام «جهش تولید با مشارکت مردم» از سوی رهبر معظم انقلاب خواستار جلب مشارکت‌های مردمی در راستای تحقق شعار سال شد.

وی با بیان اینکه پیشنهاد می‌شود بسیج سازندگی در راستای کاهش مصرف انرژی نقش‌آفرینی کند، افزود: ناترازی آب، برق و گاز از موانع جدی هستند که در برابر تولید ایستادگی می‌کند.

ایمانیه، بزرگترین خدمت به عرصه تولید را مدیریت مصرف انرژی دانست و افزود: راهکارهایی مانند انتقال آب از خلیج فارس، احداث چاه‌های عمیق و بارورسازی ابرها به صورت مقطعی می‌توانند انرژی پایدار را برای بخش صنعت تامین کنند.

استاندار فارس با تصریح اینکه با کاهش ۱۰ درصدی مصرف آب در استان شاهد رونق چشمگیر پروژه‌های تولیدی خواهیم بود، گفت: تکنولوژی شرکت‌های دانش‌بنیان به یاری مجتمع‌های تولیدی در کاهش مصرف انرژی بیاید و این امر در مقیاس کلان می‌تواند نقش مهمی در مدیریت مصرف ایفا کند.

وی در بخش دیگری از سخنانش خواستار بهره‌مندی از ظرفیت‌های بسیج برای راه‌اندازی نهضت صنایع دستی شد و افزود: با تأمین زنجیره تولید و فروش در عرصه‌های داخلی و خارجی می‌توان به ارزش افزوده و درآمدزایی چشمگیری دست یافت.

ایمانیه از آزادسازی ۳ هزار هکتار زمین برای اجرای نهضت مسکن روستایی خبر داد و افزود: با سرمایه‌گذاری در این عرصه شاهد پیشگیری از مهاجرت و کاهش حاشیه‌نشینی خواهیم بود.

استاندار فارس  در بخش پایانی سخنان خود با اشاره به اهمیت بسط حوزه‌های اعتقادی و معرفتی در جامعه افزود: تعریف پیوست فرهنگی برای پروژه‌ها نقش موثری در مقابله با آسیب‌های اجتماعی دارد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • بیش از ۳۳ هزار متر مربع از اراضی ملی سوادکوه شمالی خلع ید شد
  • افزایش ۲۱درصدی تولید نفت ایران در خلیج فارس
  • سالانه ۲۵ درصد تولید برق به واسطه ناترازی‌ها کم می‌شود
  • بزرگترین خدمت به عرصه تولید مدیریت مصرف انرژی است
  • تولید سالانه ۴۰۰ هزار اکسل خودرو در واحد صنعتی دانش بنیان چهارمحال و بختیاری
  • حمل بیش از ۲۸۰ هزار تن گندم از خوزستان به سراسر کشور
  • تولید سالانه ۴۰۰ هزار اکسل خودرو پژو در چهارمحال و بختیاری + فیلم
  • چهار میلیون متر مربع از معابر بجنورد نیازمند آسفالت
  • سقوط فرش دستباف؛ صادرات به ۴۰ میلیون دلار رسید
  • مرزهای جغرافیایی صادرات فرش باید توسعه پیدا کند