Web Analytics Made Easy - Statcounter

یکی از تهیه‌کنندگان موسیقی پاپ با انتشار متنی از مدیران دولتی عرصه فرهنگ و هنر خواست تا با بررسی چالش‌های موسیقی شرایط مناسب‌تری را برای حمایت از مخاطبان و فعالان این حوزه فراهم کنند.

به گزارش قدس آنلاین، میلاد ماهان راد از تهیه‌کنندگان و تولیدکنندگان موسیقی پاپ با انتشار متنی از مدیران دولتی عرصه فرهنگ و هنر خواست تا با بررسی چالش‌های پیش روی موسیقی شرایط بهتری را برای حمایت از مخاطبان و فعالان این حوزه فراهم کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در متن نوشته شده از سوی این تهیه‌کننده، آمده است:

این روزها اقتصاد هنر و فرهنگ وضعیت به مراتب بدتری را نسبت به کالاهای به ظاهر اساسی متحمل شده است. کاش برای یک بار هم که شده قبول می‌کردیم که محصولات هنری و فرهنگی سالم را جزئی از کالاهای اساسی بدانیم، اما دریغ از هر گونه یارانه هنری و فرهنگی!

در آغاز دولت جدید با کاهش کرونا و حمایت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و مدیران سایر بخش‌های مختلف این مجموعه، بارقه‌های امید به گشایش در فعالیت‌های هنری و فرهنگی به ویژه کنسرت‌ها بعد از دو سال رخوت، در دل مردم و اصحاب هنر شکل گرفت. این در حالی است که علیرغم پروتکل‌های سخت گیرانه بهداشتی در قالب ضریب اشغال ۵۰ درصدی سالن‌ها و به تبع آن درآمد ۵۰ درصدی در هر اجرا، پرداخت هزینه اجاره ۱۰۰ درصدی سالن، هزینه‌های مرتبط با تولید و در بهترین حالت هزینه‌های سر به سر با درآمد حاصله، هر چند دربرگیرنده منافع مالی چندانی به نسبت هزینه‌های صورت گرفته برای اصحاب هنر نبود اما لااقل باعث شد گوشه نشینی و خلوت گزینی هنرمندان کم کم جای خود را به گردهمایی‌های سالم هنری و لحظاتی فراموشی مشکلات و مصائب، بدهد.

اما موج جدید گرانی‌ها و از آن بدتر خودتحریمی و سخت گیری در صدور مجوزها در سایه تحریم‌های کمرشکن و افزایش میانگین بین ۱۰۰ تا ۲۰۰ درصدی هزینه‌های اصلی تولید آثار هنری از جمله کنسرت، هزینه سالن‌ها، اقامت و پروازها، تبلیغات، تجهیزات فنی و کاهش قدرت خرید مردم، خیل مشتاقان اقتصاد هنر و فرهنگ را دوباره با چالش شدیدی مواجه کرده است. به طوری که در برخی از موارد متأسفانه به اشتباه آثار هنری سالم موسیقی فاخر به ویژه پاپ، نماد ترویج فرهنگ غربی نام گذاری می‌شود که پیرو آن هر از گاهی در صدور مجوزها محدودیت‌هایی مضاعف اعمال می‌شود.

آنچه اکنون می‌توان با مدیران محترمی که در حوزه‌های عالی تصمیم‌گیری و سیاستگذاری در میان گذاشت، طرح چند پرسش است. اینکه آیا می‌دانید با کاهش یا سخت گیری در تولید محصولات هنری به ویژه موسیقی پاپ، چه محصولاتی جایگزین آن در سبد تقاضای نوجوانان و جوانان می‌شود؟ آیا آمارهای جدید آسیب‌های اجتماعی ناشی از فشارهای روحی و روانی و کمبود نشاط و شادابی در کشور را دیده‌اید؟ آیا اگر کنسرت‌های سالم عمدتاً خانوادگی کنسل شود، سفرهای خارجی برای کنسرت‌های دیگران و به تبع خروج ارز و به اعتقاد من شادی‌های کاذب و دورهمی های ناسالم و حتی مصرف روان گردان‌ها جایگزین آن نمی‌شود؟

به طور حتم اصحاب هنر اولین مخالفان افزایش قیمت‌ها در این شرایط هستند به شرطی که قیمت عوامل اصلی تعیین‌کننده از جمله هزینه سالن‌ها، اقامت گاه‌ها و پروازها نیز مدیریت شده و یا لااقل برای فعالیت‌های فرهنگی و هنری با سوبسید یا قیمت عادلانه تری حساب شوند.

باید گفت که یغماگران فرهنگی کشور به اسب خود نعل وارونه زده‌اند و ذهن بسیاری را به بیراهه برده‌اند. شرایطی که کلاف مشکلات موجود در فرآیند تولید، بازاریابی و فروش محصولات موسیقی در ایران را پیچیده‌تر کرده و منجر به کاهش حمایت‌ها در حوزه فعالیت‌های موسیقایی کشور به ویژه موسیقی پاپ شده است. این را هم بگویم که ما قطعاً قائل به رعایت ضوابط قانونی و نظارت‌های مرتبط با آن هستیم، اما چه بهتر که چنین شرایطی با «حمایت و توسعه» همراه باشد نه با افزایش شدید هزینه‌های تولید از جمله اجاره سالن و موارد دیگر که وابسته به بخش عمومی است.

این نقصان در حوزه صدور مجوزها هم هست، شرایطی که منجر به اعمال محدودیت‌هایی در حوزه صدور مجوز شده، در حالی که «تسهیل در صدور مجوزهای قانونی» مکرراً به نقل از مسئولان مطرح شده اما گویی در عرصه فرهنگ و هنر به دست فراموشی سپرده شده است.

به هر ترتیب ای کاش شرایطی فراهم شود که وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی طی روزهای پیش رو با برگزاری مجموعه نشست‌های هدفمند با اصحاب فرهنگ و هنر نسبت به مرتفع کردن چالش‌های پیش روی موسیقی و افزایش حمایت‌های دولتی در این زمینه اقدامات مؤثری را انجام دهد تا تهیه‌کنندگان و تولید کنندگان موسیقی بتوانند با شرایط آسوده‌تر و مناسب‌تری که قطعاً کاهش هزینه‌های مرتبط با برگزاری کنسرت‌ها از بلیت گرفته تا دیگر موارد جزوی از آن است، فعالیت‌های مثبتی را در جهت حمایت از مخاطبان موسیقی انجام دهند.

انتهای پیام/

منبع: مهر

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: کنسرت موسیقی پاپ تهیه کننده موسیقی فرهنگ و هنر موسیقی پاپ کنسرت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۹۹۶۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کنسرت‌های موسیقی در بوشهر هیچ مشکلی برای مجوز ندارند

به گزارش خبرگزاری مهر، به نقل از روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان بوشهر، امیر حسین سمیعی گفت: بوشهر قلب تپنده موسیقی زندگی و حرکت است، که می شود سال های سال در مورد به آن صحبت کرد و راجع به مشکلات آن به صورت اضطراری تر نشست و صحبت کرد و دغدغه ها را شنید و گلایه ها را گوش داد.

مدیرکل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: تلاشمان این است که پهنای موارد بوروکراتیک کنار گذاشته شود و بی واسطه با شما صحبت کنیم، ما وافقیم اگر مشکلاتی وجود دارد آمده ایم برای اینکه بشنویم و تمام تلاشمان را به کار ببریم تا مشکلات کاهش پیدا کند.

وی ادامه داد: موسیقی در بوشهر زنده است، همین پویایی و دغدغه مندی که مطرح شد نشان از زنده بودن این شهر در حوزه موسیقی دارد، معتقدم در بوشهر موسیقی برای تمام ابعاد زندگی از جمله کار، سوگ، شادی، حرکت و امید در جامعه در نوع خودش گزینه دارد.

سمیعی یادآور شد: ما تلاش می کنیم که تمام کسانی که در حوزه فرهنگ و هنر فعالیت دارند نگاه تکریم و محبت به آنها داشته باشیم. تا جایی که قدرت داشته باشیم تلاش خواهیم کرد تا فاصله ما با هنرمندان کمتر شود و درصدد رفع مشکلات و دغدغه شما هستیم، و باید همت کنیم تنش ها را کاهش و ظرفیت های کاری را شناسایی و افزایش دهیم.

وی در خصوص مشکلات سامانه ای مجوزهای موسیقی گفت: ما نمی توانیم همه را با یک چارچوب مقایسه و بررسی نماییم و مشکلات ساختاری و فرایندی دارد که اینگونه مشکلات با همین نشست ها رفع خواهد شد.

وی در مورد سالن های موسیقی و سخت افزار تصریح کرد: باید تلاش کنیم با افزایش امکانات لازم و اساسی زمینه تسهیل اجرای کنسرت توسط شرکت های مجری را در شهرستان ها فراهم کنیم.

سمیعی اضافه نمود: ما باور داریم موسیقی به نشاط اجتماعی کمک می کند و همه تلاشمان این است که فضا را پویاتر کنیم.

وی در خصوص اینکه گروه‌های موسیقی در برخی فصول کم کار یا تعطیل می شوند، گفت: باید در این خصوص چاره اندیشی کرد و ایجاد رویدادهای اجرایی به تناسب آن ایام می تواند تاثیر گذار باشد و اگر در این مسیر موفق نبودیم باید از طریق صندوق هنر دنبال تدبیر و چاره اندیشی و راهکار باشیم.

در این نشست هنرمندان تک به تک با بیان مشکلات، دیدگاهها و نظرات خود خواستار حمایت بیشتر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به موسیقی استان بوشهر شدند.

کد خبر 6092840

دیگر خبرها

  • نگاهی به فصل دوم مسابقه معمایی موزیکال «صداتو» / نغمه‌ای در دل معمای موسیقی
  • سالن کنسرت در ملایر ساخته می شود
  • رامین حسین پور بهترین آهنگساز فستیوال لس‌آنجلس شد
  • کلاف سردرگم تعیین دستمزد کارگری (پادکست)
  • نقش فیلم، بازی و موسیقی روشنگرانه در ترویج فرهنگ حجاب
  • سریال نون خ ترادژی زندگی هنرمند سیستانی شد
  • هیچ نهادی مجاز به لغو کنسرت‌ها نیست/ در سوگِ مرگِ «موسیقی هنری»
  • مشکل برگزاری کنسرت موسیقی در بوشهر حل شد؟
  • بوشهر در تعداد اجراهای موسیقی از برترین استان‌های کشور است
  • کنسرت‌های موسیقی در بوشهر هیچ مشکلی برای مجوز ندارند