Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون بازرگانی و توسعه تنظیم بازار وزارت جهاد کشاورزی گفت:طرح فروش کیلویی نان فعلا در دست بررسی است.اما با اجرای این روش از تخلفات احتمالی کم فروشی هم جلوگیری خواهد شد.

توزیع نان و کم کاری‌‌هایی که در برخی نانوایی‌ها پس از تغییر قیمت و تغییر روش عرضه آرد شاهد آن هستیم موضوعاتی بودند که برنامه سعادت رادیو تهران درباره آن با امید شریفی معاون بازرگانی و توسعه تنظیم بازار وزارت جهاد کشاورزی گفت و گو کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دولت ، جلوی مفسده‌های قیمت آرد را با واقعی شدن قیمت گرفته است

معاون بازرگانی و توسعه تنظیم بازار وزارت جهاد کشاورزی درباره توزیع نان و آرد در بستر طرح " مردمی سازی و توزیع عادلانه یارانه ها" و کم فروشی و کاهش کیفیت نان برخی نانوایی‌ها اظهار داشت: یکی از کالاهای هدف این طرح آرد ونان است که میزان یارانه زیادی در این حوزه توزیع می‌شد. به همین جهت دولت همت کرده تا این یارانه به شکل هدفمندتری و مطلوب تری به دست مردم برسد. به همین جهت در گام اول، واقعی سازی قیمت آرد در دستور کار قرار گرفت و قیمت تضمینی خرید گندم توسط دولت به ۱۲ هزار تومان رسید و متناسب با قیمت گندم ، قیمت آرد هم به صورت آزاد محاسبه خواهد شد. دولت در گام اول ، جلوی مفسده‌های قیمت آرد را با واقعی شدن قیمت گرفت و در این حوزه قیمت آرد یکسان خواهد بود.

نباید اجازه دهیم تخلفات حوزه آرد به حوزه نان وارد شود

وی با اشاره به انواع متفاوت نانی که در سطح کشور پخته می شود گفت: متناسب با نوع نان میزان سبوس گیری و وزن چانه نان متفاوت است و گام دوم برای نظارت این است که اجازه ندهیم تخلفات حوزه آرد به حوزه نان وارد شود. اگرچه عمده نانوایی‌های کشور غالبا سالم فعالیت می کنند اما این نظارت باعث می شود تا خدای نکرده تخلفاتی هرچند کم در این حوزه رخ ندهد.این کار با هوشمندسازی سامانه ها و نظارت‌های میدانی انجام می‌شود ضمن اینکه مردم به عنوان قوی‌ترین ناظران، می‌توانند تخلفات احتمالی را به دستگاه های نظارتی گزارش دهند.

با نصب دستگاه‌های کارتخوان هوشمند در نانوایی‌ها از فروش و قاچاق آرد جلوگیری می‌شود

شریفی با اشاره به نظارت هوشمند و نظام مند با نصب دستگاه های کارتخوان ویژه در نانوایی ها گفت: در حال حاضر این طرح به صورت آزمایشی در دو استان زنجان و قزوین انجام می‌شود و به تدریج استان‌های دیگری مثل اصفهان به طرح اضافه می‌شوند و در نهایت این طرح در تمام کشور اجرا خواهد شد. مزیت این دستگاه این است که نوع ، قیمت و وزن چانه نان در آن لحاظ شده و مردم می توانند آن را انتخاب کنند. از بعد نظارتی هم نانوایان به تعداد نانهایی که می فروشند، یارانه دریافت می کنند. با استفاده از این دستگاه ها از فسادی که در فروش و قاچاق آرد وجود داشت؛ جلوگیری خواهد شد.

وزن ویژه نان در کارتخوان‌های هوشمند نانوایی‌ها لحاظ می شود

وی با اشاره به مزیتی دیگر در نصب دستگاه‌های کارتخوان ویژه در نانوایی‌ها اظهار داشت: هر نان، چانه ای با وزن ویژه دارد که در این دستگاه ها لحاظ می شود. واحدهای نانوایی باید تابلوهای شناسایی که توسط اتحادیه بر اساس نوع نان پخت برای آنها تهیه شده را در محل نانوایی نصب نمایند تا مردم ملاحظه کنند این نان با چه وزن چانه و با چه وزن قرص نان تهیه می شود. 

فروش کیلویی نان در دست بررسی است

معاون بازرگانی و توسعه تنظیم بازار وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: البته بحثی کارشناسی که مدنظر کارشناسی ما هم هست در حال پیگیری است که فروش نان به صورت کیلویی انجام شود با این روش از تخلفات احتمالی کم فروشی هم جلوگیری خواهد شد. به عنوان مثال چانه نان تافتون ماشینی ۲۰۰ گرم و وزن قرص نان ۱۵۰ گرم خواهد بود که وزن چانه باید توسط نانوایی رعایت شود اگر نان به صورت کیلویی فروش رود هم مردم می توانند نظارت داشته باشند آیا وزن چانه نان رعایت شده یاخیر؟ درمجموع دو نظارت سیستمی و میدانی برای این طرح در نظر گرفته شده است.

زمان پخت،تعداد نان پخته شده و تعداد کیسه آرد مصرفی در دستگاه کارتخوان نانوایی‌ها ثبت می‌شود

وی در پاسخ به اینکه برخی نانوایی‌های سنتی در پرند به بهانه نداشتن آرد فقط تا ظهر نان می‌پزند گفت: این اتفاق تخلف است و از نظر دستگاه های نظارتی مورد پذیرش نیست. هر واحد نانوایی باید حداقل سه بار پخت در بازه زمانی صبح ، ظهر و عصر را انجام دهند. یکی از مزیت های دستگاه های کارتخوان هوشمند این است که شیفت و زمان پخت و تعداد قرص نان پخت شده و تعداد کیسه آردهای مصرف شده ثبت و ضبط می شود. مرکز پایشی برای این نانوایی ها در مراکز استان ها و شهرستان ها تعریف می شود که ناظر آن بر میانگین ساعت های پخت و تعداد نانی که می پزد نظارت خواهد داشت. با این کار در مراحل اولیه اجرای طرح، واحدهای متخلف شناسایی شده و با آنها برخورد می شود چون هدف از اجرای این طرح در وهله اول رضایتمندی مردم است که باید حاصل شود.

هنوز دستور سراسری برای فروش نان کیلویی صادر نشده است

شریفی در پاسخ به اینکه آیا فروش کیلویی نان جدی شده است؟ گفت: این موضوع در مرحله کارشناسی قرار دارد. هنوز نصب دستگاه‌های کارتخوان هوشمند به صورت جامع در کشور انجام نشده است. این بحث مطرح است تا اگر اجماعی صورت گرفت طرح فروش کیلویی نان اجرا شود اگرچه این طرح در برخی مناطق در حال اجرا است اما دستور سراسری برای آن صادر نشده که در صورت اجماع کارشناسی ، در سراسر کشور اجرا خواهد شد.

نانوایی‌ها برای فروش نان سنتی سرد به فروشگاه‌ها باید مجوز داشته باشند

وی در پاسخ به اینکه برخی نان را از نانوایی‌های سنتی می‌خرند و با بسته بندی در فروشگاه‌ها به فروش می‌رسانند اظهار داشت: این در قالب تعریف استاندارد نان سرد بسته بندی است. فقط نانوایی‌هایی مجاز به عرضه نان سرد هستند که از اتحادیه، صنف و سازمان صمت مجوز پخت این نان‌ها را داشته باشند. تعداد این نانوایی‌ها محدود است و در تمام شهرها وجود ندارد. اما فروش نان سرد با هدف سودجویی و ایجاد انحراف در قیمت‌ها توسط نانوایی‌هایی که مجوز ندارند از طرف دستگاه‌های نظارتی قابل پذیرش نیست و تخلف محسوب می شود. تخلف‌های زیادی در این حوزه احراز و با آنها برخورد شده است.

تشدید نظارت دستگاه‌های دولتی با قرارگاه‌های «عدالت» 

شریفی تاکید کرد: در دولت قبل فرآیند توزیع یارانه ها و پخت نان دستور کار دیگری داشت. علیرغم اینکه هنوز مدت زیادی از استقرار دولت سیزدهم نگذشته است، اما همت بر این است که یارانه‌ هایی که با روش‌های مختلف از دست مردم خارج می شود به دست مردم برسد در همین راستا قرارگاه‌های «عدالت» در سطح کشور تشکیل شده و تمامی مجموعه‌های نظارتی به آن ورود کرده اند و در کنار عملیات اجرایی طرح به حوزه نظارتی هم ورود کرده اند به طوریکه حجم نظارت به ۱۵ برابر رسیده است. اما با توجه به اینکه ایران کشور بزرگی است و تعداد اصناف زیاد است ولی حجم تخلفات ثبت شده در دستگاه های تعزیراتی نشان می‌دهد میزان نظارت‌ها گسترش پیدا کرده است. من به مردم نوید می‌دهم با اجرای این طرح، بسیاری از این موانع و تخلفات برطرف خواهند شد.

معاون بازرگانی و توسعه تنظیم بازار وزارت جهاد کشاورزی در پاسخ به اینکه برخی مردم آرد را می خرند و به شیرینی فروشی‌ها می‌فروشند گفت: این عرضه خارج از شبکه محسوب می شود وبا توجه به اینکه قیمت آرد یکسان شده ، دیگر عرضه خارج از شبکه را به صورت سابق نخواهیم داشت فقط باید مراقب باشیم تخلف حوزه آرد به حوزه نان منتقل نشود.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: تنظیم بازار دولت کارشناسی وزارت جهاد کشاورزی یارانه ها نصب دستگاه های کارتخوان فروش کیلویی نان نانوایی ها برخی نان قیمت آرد فروش نان خواهد شد وزن چانه چانه نان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۰۱۷۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بستنی ایرانی در کدام کشورها پرطرفدار است؟ | خارجی ها بستنی ایرانی را با این طعم‌ها دوست دارند | جدیدترین قیمت بستنی قیفی، متری، سنتی و ویژه را ببینید

همشهری آنلاین-مرضیه ثمره‌حسینی: «در ایران روزانه حدود هزار و ۲۰۰تن بستنی مصرف می‌شود که از این میزان حدود هزار تن از سوی شرکت‌های صنعتی و ۲۰۰تن هم از سوی کارگاه‌ها و بستنی‌سازی‌های سنتی تولید می‌شود.» اینها را محمدجواد شکری، از فعالان صنعت تولید و تجارت بستنی در ایران در مورد آمار تولید و صادرات بستنی در کشور به همشهری می‌گوید. اما مهم‌تر از بستنی‌هایی که مصرف داخلی دارند، لژیونرها و صادراتی‌ها هستند؛ بستنی‌هایی که با برند ایرانی شهرت جهانی کسب کرده‌ و دل مشتری‌ها را به‌دست آورده‌اند.

شکری در مورد صادرات بستنی می‌گوید: «بسیاری از شرکت‌های تولیدکننده ایرانی به کشورهای همسایه صادرات بستنی دارند؛ صادراتی که رکورد ۴۰۰تن بستنی در روز را به دست‌آورده است؛ بستنی‌هایی که بیشتر به عراق و کشورهای حوزه خلیج‌فارس مانند عمان و کویت و امارات به‌ویژه شهر دوبی می‌رسند. علاوه بر حوزه خلیج‌فارس، بستنی‌های ایرانی به کشورهای آذربایجان، گرجستان، قزاقستان، قرقیزستان و ازبکستان و حتی کشورهای آفریقایی مانند لیبی هم صادر می‌شود و صادرکنندگان نیم‌نگاهی هم به بازار چین دارند.»

مردم جهان بستنی ایرانی را با چه طعم‌هایی دوست دارند؟

شکری با بیان اینکه صادرات بستنی ایرانی به کشورهای دیگر با توجه به فرهنگ و ذائقه هر کشوری و با بسته‌بندی‌های مختص هر منطقه انجام می‌شود، می‌گوید:« چینی‌ها مزه‌های ایرانی مانند رز، گلاب و زعفران را خیلی دوست دارند و کشورهای همسایه شمال ایران طعم زردآلو را می‌پسندند.»

این فعال صنعت تولید و تجارت بستنی با بیان اینکه بستنی ایران حتی به آمریکا و کانادا هم صادرات می‌شود، می‌گوید: «هرچند صادرات ما به این کشورها محدود به ایرانیان ساکن در آنجا می‌شود اما در شهرهایی مانند تورنتو عرضه بستنی ایرانی به جز فروشگاه‌های ایرانی به فروشگاه‌های غیرایرانی هم رسیده، ضمن اینکه به‌دنبال توسعه صادرات بستنی به آمریکا هم هستیم.»

بستنی زعفرانی ابتکار ایرانی

بستنی از فرنگ به ایران رسید. ناصرالدین‌شاه قاجار در سفر به فرانسه بعد از خوردن بستنی میوه‌ای فرانسوی، عاشق این دسر جذاب شد و به خدم‌وحشم خود دستور داد طرز تهیه آن را از فرانسوی‌ها بگیرند و به ایران بیاورند و اینگونه شد که پای بستنی به ایران باز شد. نخستین کسی که در تهران بستنی درست کرد «ممد ریش» نامی بود که با چرخ دوره‌گردی‌اش روانه کوچه و بازار می‌شد و بستنی می‌فروخت. پس از او، اکبر مشتی(مشدی) به بستنی رنگ و بوی ایرانی داد و بستنی زعفرانی تولید کرد. طعم این بستنی آنقدر خاص و خوب بود که خیلی زود در میان ایرانیان و جهانیان محبوب شد. اواخر دهه۴۰ شمسی، دستگاه‌های بستنی‌سازی وارد ایران شدند و بستنی در طعم‌ها و برندهای مختلف عرضه شد.

بستنی گران‌ شده، مشتری آب رفته

مغازه‌داران می‌گویند رشد قیمت این خوراکی پرطرفدار باعث شده تقاضا برای خرید بستنی کاهش پیدا کند. رئیس اتحادیه بستنی، آبمیوه و کافی‌شاپ تهران با تأیید این موضوع می‌گوید: «تورم بر میزان تقاضا برای آبمیوه و بستنی اثرگذار بوده و تقاضا تا حدودی کم شده است. برای همین با وجود اینکه هزینه‌ها بیش از ۵۰درصد افزایش یافته است، صنف ما برای حمایت از مصرف‌کنندگان و برای حفظ بازارمان، تصمیم گرفت امسال فقط حدود ۲۰درصد افزایش قیمت داشته باشد».

محسن مبرا، ضمن تأکید بر اینکه بستنی قیمت مصوب ندارد، ادامه می‌دهد: «از سال۱۴۰۲ بنا بر مصوبه سازمان حمایت، دیگر نرخ مصوب نداریم و نرخ‌ها از سوی خود تولیدکننده‌ها تعیین می‌شود.»

قیمت انواع بستنی در بازار

کماکان ارزان‌ترین بستنی بازاری بستنی یخی است. بستنی یخی میوه‌ای در برندهای مختلف ۷ هزار تومان است. بستنی چوبی میلکی۱۰ هزار تومان، بستنی کیم ۱۰ هزار تومان، بستنی کیک تیرامیسو ۱۵ هزار تومان، قیفی ۱۵ هزار تومان، بیسکورول ۲۰ هزار تومان، بستنی لیوانی ماراش با شیر بز ۳۰ هزار تومان، بستنی چوبی سالار ۳۰ هزار تومان و بستنی مگنولیا ۴۰ هزار تومان است.

همچنین بستنی یک لیتری طالبی و وانیلی۸۰ هزار تومان است.

هر کیلو بستنی سنتی ساده هم در تهران بین ۱۳۰ تا ۱۷۰ هزار تومان و نوع ویژه و ۴ مغز آن بین ۲۰۰ تا ۲۷۵ هزار تومان است. هر کیلو بستنی میوه‌ای هم در طعم‌های مختلف انبه، توت‌فرنگی و غیره بین ۱۵۰ تا ۱۹۰ هزار تومان است.

اگر بخواهید بستنی سنتی در میزان کم سفارش دهید یک ظرف کوچک بستنی سنتی حدود ۴۰ هزار تومان و یک ظرف کوچک بستنی میوه‌ای شامل ۴ اسکوپ (هر اسکوپ بین ۱۵ تا ۲۰ هزار تومان) حدود ۷۰ هزار تومان است. اگر هوس بستنی قیفی هم کنید هر عدد آن بین ۱۵ تا ۲۵ هزار تومان است. بستنی قیفی متری هم که در بعضی مغازه ها عرضه می شود با توجه به اندازه کوچک، متوسط و بزرگ به قیمت ۵۰ هزار، ۶۰ هزار و ۷۰ هزار تومان فروخته می‌شود.

کد خبر 848579 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها صادرات قیمت - تنظیم بازار بستنی و فالوده عراق عمان امارات

دیگر خبرها

  • فروش نان بدون برچسب تولید و قیمت جریمه به دنبال دارد
  • بستنی ایرانی در کدام کشورها پرطرفدار است؟ | خارجی ها بستنی ایرانی را با این طعم‌ها دوست دارند | جدیدترین قیمت بستنی قیفی، متری، سنتی و ویژه را ببینید
  • فروشگاه اینترنتی هفت گالری افتتاح شد
  • قیمت باطری ماشین با دریافت باتری کهنه
  • کانال‌های خبری، مجوز بگیرند
  • افزایش ۳۳ درصدی خدمات پستی البرز در خرید و فروش اینترنتی
  • کشف ۲ محموله کالای قاچاق ۱۸۰ میلیاردی در تهران
  • ۵۰ میلیارد ریال لوازم خانگی در شمال تهران توقیف شد
  • نکات کلیدی که قبل از خرید فایل گرافیکی لایه باز باید بدانید
  • مجوز‌های کاغذی باید شناسه یکتا بگیرند