Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-05-03@04:47:43 GMT

قاب هایی برای افشای پشت پرده یک جشنواره

تاریخ انتشار: ۲۱ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۲۰۲۳۹۸

قاب هایی برای افشای پشت پرده یک جشنواره

دشمنی دیرینه کشورهای غربی و خصوصا انگلیسی ها هدفی جز ایجاد تفرقه بین شیعه و سنی در پس خود ندارد.

روزنامه ایران:  مدت‌هاست که فیلم یا کاریکاتور موهن می‌سازند و منتشر می‌کنند و جامعه اسلامی را با واکنش مواجه می‌کنند. به قول رهبر معظم انقلاب هنرشان ایجاد اختلاف است. وقتی هم که فیلم عنکبوت مقدس در جشنواره کن فرانسه جایزه گرفت، مقصد همین بود؛ ایجاد اختلاف و گسل و شکستن قلب هزاران مسلمان در سراسر جهان.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


نکته حائز اهمیت اما این است که به جای اینکه ناخواسته و غیرمستقیم، تبلیغاتچی عنکبوت مقدس شویم و به نوعی برای فیلم تبلیغات کنیم، به گونه‌ای دیگر برخورد کنیم. قطعاً خلق آثار هنری و ساخت آثار تصویری و نمایشی برای نشان دادن فضایل و کرامات اهل بیت به دنیا تأثیر بیشتری خواهد داشت.تاکنون هر فیلمی منتشر شد، در اذهان عمومی جایی پیدا نکرد. مگر با انتشار چنین فیلم‌هایی می‌توان جلوی انوار و پرتو خورشید امامت را گرفت؟ سالهاست که عشق به اهل بیت در دل مسلمانان می‌تپد. برگزاری نمایشگاه کارتون و کاریکاتور «کن از نمای نزدیک» درست چند روز بعد از این اقدام بهترین پاسخی بود که با زبان هنر به دنیا داده شد و بازتاب‌های وسیعی در سراسر جهان داشت. این نمایشگاه عصر روز 16 خرداد ماه در ایوان انتظار ایستگاه مترو ولیعصر(عج) به نمایش عموم درآمد و تا 26 خرداد ماه هم ادامه خواهد داشت. به قول سید مسعود شجاعی طباطبایی که آثارش در این نمایشگاه است، کارتون و کاریکاتور ابزار بسیار گویا و سریع برای واکنش‌های سریع است و خیلی زود هم جواب می‌دهد.


او درباره هدف از برگزاری این جشنواره به «ایران» می‌گوید:«قبلاً هم اقدامات بسیاری به‌صورت واکنش به توهین به ساحت مقدس ائمه اطهار انجام داده‌ایم. این اولین باری نیست که جشنواره‌ای در واکنش به چنین اتفاقاتی برگزار می‌شود. یادم هست که وقتی انگلیسی‌ها نفتکش ایرانی را دزدیدند، بلافاصله اقدام کردیم و در مقابل، نفتکش آنها را گرفتیم، چگونه رسانه‌های غربی خبر دوم را کار کردند و هیچ حرفی از دزدی نفتکش ایران توسط انگلیسی‌ها نزدند. ما بلافاصله نمایشگاهی با نام «ملکه کشتی ربا» گذاشتیم که خیلی هم خوب دیده شد و اتفاقاً رسانه‌های خارجی هم بسرعت به آن پرداختند. خوشبختانه با این نمایشگاه توانستیم به دنیا بفهمانیم که دزدی را آنها شروع کرده‌اند و اقدام ما مقابله به مثل بوده است.»


او در ادامه درباره استفاده غربی ها از هنر کارتون و کاریکاتور توضیح می‌دهد: «غربی‌ها بخصوص دولت فرانسه در حوزه کارتون و کاریکاتور تلاش داشته دین و مقدسات ما بخصوص پیامبر مهربانی‌ها را مورد هدف خود قرار دهند. کاریکاتور موهنی که در نشریه شارلی ابدو منتشر شد یا موارد دیگر بجز نفرت و فرافکنی چه پیام دیگری دارد؟ آزرده کردن قلب مسلمانان چه هدفی را به‌دنبال دارد؟ قطعاً جز نگاه نژادپرستانه و نفرت پراکنی نمی‌توان هدف دیگری برایش متصور شد. در کشوری که خود را مهد آزادی بیان می‌دانند، اما با رویکردی دوگانه در جهان کار می‌کنند. آنها به خود اجازه می‌دهند که به اعتقادات هر کشوری توهین کنند. اما وقتی مثلاً کسی در ارتباط با هولوکاست طرحی می‌دهد بشدت با او برخورد می‌کنند و مجازات‌های سنگین می‌دهند. سخت‌ترین جرایم نقدی متوجه کسانی است که راجع به اتاق‌های گاز یا هولوکاست نظر می‌دهند.»

جایزه کن نشان از اسلام ستیزی و اسلام هراسی دارد
طباطبایی ادامه می‌دهد:«در اتفاق اخیر کن کاملاً مشخص بود که نگاه سیاسی تندی نه تنها علیه ایران بلکه علیه مذهب و دین ما شد. و هجمه‌ای توسط فیلم عنکبوت مقدس ایجاد شد و جایزه‌ای به این فیلم تعلق گرفت و سر و صدایی که رسانه‌های غربی ایجاد کردند، همه و همه نشان از دشمنی و اسلام ستیزی و اسلام هراسی دارد. آنها طبیعت‌شان این است که یک چهره مخملی از خود ارائه می‎دهند تا در ظاهر به نظر برسد که کار هنری ارائه شده است.»
این هنرمند در پاسخ به کسانی که می‌گویند هنوز فیلم اکران نشده چطور درباره‌اش نمایشگاه گذاشته می‌شود، توضیح می‌دهد:«وقتی به پوستر فیلم نگاه کنید بارگاه ملکوتی امام رضا(ع) مورد هدف آنها قرار گرفته است و عنکبوتی که در فضای بالای حرم به تصویر کشیده شده‌ اوج خباثت فیلمساز و عواملی است که در آن سهیمند. امام رضا(ع) امام مهربانی‌هاست. می‌دانند که مسلمانان به امام‌شان حساس هستند و ما هر چه داریم از ائمه اطهار است.»

جواب هنری از نوع کاریکاتور دادیم
طباطبایی درباره شکل‌گیری نمایشگاه کارتون و کاریکاتور «کن از نمای نزدیک» می‌گوید: «امام خمینی(ره) می‌فرمایند: اگر جهانخواران بخواهند در مقابلِ دین ما بایستند، ما در مقابل همه دنیای آنان خواهیم ایستاد. ما به‌عنوان هنرمند وظیفه داشتیم از هنرمان استفاده کنیم و پیام‌مان را به دنیا عرضه کنیم. کارتون و کاریکاتور ابزار بسیار گویا و سریع برای واکنش‌های سریع است و خیلی زود هم جواب می‌دهد. نکته مهم این است که از چاشنی طنزی برخوردار است که باعث عصبانیت آنها می‌شود. بعداز برپایی نمایشگاه، رسانه‌های معاند با یکسری القاب در جهت تخریب این حرکت کار کردند. ما یک جواب هنری از نوع کاریکاتور دادیم. چرا اینقدر آشفته شدید؟ آنها بشدت می‌ترسند تا پشت صحنه این اتفاق برملا شود. پشت صحنه‌ای که یک بازی سیاسی کاملاً کثیف را در این مقطع به نمایش گذاشت و توهین به امام رئوف ما را در دستور کار خود قرار داد.»
او درباره اینکه چه هنرمندانی دراین نمایشگاه اثر خلق کرده‌اند توضیح می‌دهد:«در این نمایشگاه هنرمندان شاخصی مثل استاد محمد حسین نیرومند، عباس گودرزی، مازیار بیژنی از بهترین کاریکاتوریست‌های سیاسی هستند که اثر داده‌اند. خود من نزدیک به 40 سال است که کار می‌کنم.نکته مهم این نمایشگاه این بود که هنرمندانی که در این اتفاق شرکت کردند همین‌طور به تعدادشان اضافه شد. این نمایشگاه با تعداد آثار بیشتر گسترش یافت و جامع‌تر شد. نزدیک به 60 اثر تاکنون تولید شده و در فضاهای عمومی شهر به نمایش درآمده است.از زیر گذر مترو گرفته تا تالار ولیعصر و ایوان انتظار و پردیس ملت که همه و همه خوب دیده شد. حتی در فضای مجازی هم با وجود اینکه برخی شبکه‌ها مثل اینستاگرام برنتابید اما به لطف همکارانم و انتشار گسترده آثار در فضای مجازی با استقبال خوبی مواجه شد.»

انتهای پیام/

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: کارتون و کاریکاتور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۰۲۳۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افشای اسرار گورهای تاریخی (+عکس)

باستان‌شناسان با کاوش در نقاط مختلف جهان گورهایی باشکوه و در برخی موارد حیرت‌آوری را کشف کرده‌اند، ‌ که اطلاعات جالبی را از زندگی گذشتگان افشا می‌کند.

به گزارش ایسنا، گورهای انسان‌ها از تلخ‌ترین و البته مهم‌ترین بقایای به‌جامانده از دنیای باستان‌ اند و مردم به روش‌های مختلفی در آن دفن می‌شدند، از خاکسپاری در داخل اهرام عظیم گرفته تا انداختن جسد در باتلاق، روش دفن و خاکسپاری مردم در دوره‌ها و نقاط مختلف جهان گوناگون بوده است.

در برخی موارد، مردم می‌ترسیدند مرده‌ها زنده شوند و آسیب بزنند، در نتیجه گاهی اجساد را قطع عضو می‌کردند و یا آنها را می‌بستند.

«پسوسنس یکم»

«پسوسنس یکم» فرعونی بود که در طول سلسله بیست‌ویکم مصر، یعنی در حدود ۳۱۰۰ سال پیش حکومت می‌کرد. در سال ۱۹۴۰ میلادی بود که مقبره او در شهر باستانی «تانیس» ‌کشف شد. او را با نقابی از جنس طلا به خاک سپرده بودند.

درونی‌ترین تابوت در تابوت‌دان او از نقره ساخته شده بود، از این‌رو برخی از نویسندگان امروزی، «سوسنس یکم» ‌را «فرعون نقره‌ای» نامیده‌اند. اشیاء مخصوص خاکسپاری نفیسی از جمله گردنبند و دستبند ساخته‌شده از فلزات گرانبها و جواهرات نیز در این مقبره کشف شد.

با وجود تمام این آثار چمشگیر، کشف این مقبره در مقایسه با کشف مقبره «توت عنخ آمون» مورد توجه مردم قرار نگرفت که البته بخشی از آن به دلیل کشف مقبره «پسوسنس یکم» در دوران جنگ جهانی دوم بود.

«مقبره آمفیپولیس»

مقبره آمفیپولیس که قدمت آن به قرن چهارم پیش از میلاد بازمی‌گردد، ‌ در «مقدونیه» ‌واقع در یونان ساخته شده است و در طراحی آن جزئیات زیادی به کار رفته است. ابوالهول‌هایی در این مقبره قرار دارند که از دروازه‌ها حفاظت می‌کنند، همچنین مجسمه‌های زن و موزائیک‌های تصویرگر داستان‌های اساطیر یونانی نیز در آن قرار دارد.

با اینکه بقایای دست‌کم پنج انسان در این مقبره کشف شده است، هویت این افراد یا اینکه مقبره برای چه کسی ساخته شده است، مشخص نیست. قدمت این مقبره به دوران «اسکندر مقدونی» ‌باز می‌گردد و این احتمال وجود دارد که برای یکی از اعضاء خانواده و یا یکی از دوستان او ساخته شده باشد.

«اوتسی مرد یخی»

بقایای یخ‌زده و سالم مردی که «اوتسی» نام گرفته است، به بیش از ۵۳۰۰ سال قبل تعلق دارد و توسط محققان در مرز ایتالیا و اتریش در سال ۱۹۹۱ میلادی پیدا شد. تحقیقات نشان داد که این مرد ۱.۶ متر قد داشته و در زمان مرگ حدودا ۴۵ ساله بوده است.

او پس از اصابت یک تیر جان خود را از دست داده است. همچنین اثری از یک زخم عمیق در دست راست او وجود دارد که احتمالا حین جلوگیری از اصابت تیر ایجاد شده است.

«مقبره‌های سلطنتی اور» ‌

مقبره‌های سلطنتی «اور» که به حوالی ۴۵۰۰ سال قبل تعلق دارند، از حدود ۱۶ مقبره تشکیل شده‌اند که به افراد سطلنتی یا اشراف‌زادگان جامعه تعلق داشتند. این افراد به همراه اشیاء‌ نفیسی از جمله سربند، ‌گردنبند و گوشواره دفن شده بودند.

از جمله اشیاء قابل‌توجهی که در این مکان کشف شده است به یک چنگ می‌توان اشاره کرد که به شکل سر یک گاو نر طراحی شده بود. در نزدیکی این مقبره‌های سلطنتی همچنین افرادی به همراه اشیاء خاکسپاری به مراتب ساده‌تر دفن شده بودند.

«قبرهای چاتال‌هویوک»

قدمت محطوطه «چاتال‌هویوک» در ترکیه به بیش از ۹هزار سال بازمی‌گردد و این محوطه یکی از قدیمی‌ترین سکونتگاه‌های کره زمین شناخته می‌شود. در این سکونتگاه هیچ خیابانی وجود ندارد و ساختمان‌ها به اندازه‌ای به یکدیگر نزدیک بودند که مردم با استفاده از نردبان‌های روی سقف، وارد آن‌ها می‌شدند.

باستان‌شناسان همچنین به این نتیجه رسیدند که مردم در زیر ساختمان‌ها دفن می‌شدند و در برخی از موارد تا ۳۰ نفر در زیر یک ساختمان دفن می‌شد. در سال ۲۰۱۱ میلادی نتایج یک تحقیق نشان داد افرادی که زیر ساختمان‌ها دفن می‌شدند، اغلب از لحاظ بیولوژیکی با یکدیگر رابطه نداشتند که نشان می‌دهد خویشاوندی عامل مهمی در انتخاب محل دفن نبوده است.

«تابوت‌دان‌ پایان دنیا» ‌

در سال ۲۰۱۸ گروهی از باستان‌شناسان یک تابوت‌دان سیاه و گرانیتی در ابعاد ۲.۷ در ۱.۵ در ۱.۸ متر را در اسکندریه واقع در یونان کشف کردند. کشف این تابوت بسیار مورد توجه قرار گرفت و برخی در فضای مجازی این موضوع را مطرح کردند که باز کردن تابوت می‌تواند نفرینی را رها کند که ممکن به پایان رسیدن دنیا منجر شود.

زمانی که باستان‌شناسان در این تابوت باز کردند، دریافتند که آب فاضلاب به درون آن راه یافته است. کاوشگران همچنین بقایای سه انسان به همراه حکاکی‌هایی روی ورقه‌های طلا پیدا کردند. قدمت تابوت‌دان به حوالی بعد از فتح این مکان توسط «اسکندر مقدونی» ‌ در سال ۳۳۲ پیش از میلاد بازمی‌گردد، اما مشخص نیست که این تابوت‌دان برای چه کسی ساخته شده است.

«مقبره سن پیتر»

مقبره «سن پیتر» در زیر محراب کلیسای سنت پیتر در واتیکان واقع شده است، یعنی نزدیک به منطقه‌ای که اعتقاد بر این است که او در قرن اول پس از میلاد به صلیب کشیده شده است. چندین قبر با بقایای انسان در داخل مقبره قرار دارد، همچنین مجموعه‌ای از استخوان‌ها در این مکان وجود دارد که برخی معتقدند به «سن پیتر» تعلق دارد.

«مقبره سئوس سوم» ‌

«سئوس سوم» ‌(Seuthes III)، پادشاه «ادروسی»، ‌ قلمرویی واقع در «تراکیه» (سرزمینی در جنوب شرق اروپا) بود که در طول قرن چهارم پیش از میلاد حکومت می‌کرد. این پادشاه زمانی که در گذشت، در مکانی که اکنون مرکز بلغارستان محسوب می‌شود، دفن شد.

در مقبره او اشیاء خاکسپاری مختلفی از جمله یک تاج طلا، جام طلا، سلاح، سپر و یک کلاه‌خود برنز و یک سردیس برنزی که احتمالا تصویرگر خود شاه است، وجود داشت. مقبره او زیر تپه‌ای به ارتفاع ۲۰ متر و قطر ۹۰ متر قرار دارد.

«مقبره هادریان» ‌

مقبره هادریان که در رم واقع شده است، مقبره‌ای است که برای «هادریان»، ‌امپراتور روم ساخته شده است و در آن خاکستر این امپراتور، همسر و تعدادی از جانشینانش نگهداری می‌شود. این ساختمانِ استوانه‌ای ۵۰ متر ارتفاع دارد و بعدها به قلعه‌ای تبدیل شد که در مقطعی توسط پاپ مورد استفاده قرار گرفت. این مکان اکنون یک موزه را در خود جای داده است.

«تئودوریک بزرگ»

مقبره تئودوریک برای «تئودوریک بزرگ» (حکومت در حدود ۴۷۱ تا ۵۲۶ پس از میلاد) ساخته شد که پادشاه «استروگوت‌ها» بود. این مقبره یک سازه مدور واقع در «راونا» در ایتالیا است.

این سازه دو طبقه ۱۵ متر ارتفاع و ۱۱ متر قطر دارد و از دست‌کم ۲۳۰ تن سنگ ساخته شده و سقف آن به صورت گنبدی طراحی شده است. پس از اینکه امپراتوری بیزانس در سال ۵۴۰ «استروگوت‌ها» را شکست داد، آنها بقایای تئودوریک را برداشتند و مقبره را به کلیسا تبدیل کردند.

«هرم جوزر» ‌

«جوزر»، یکی از فرعون‌های مصر بود که حدود ۴۷۰۰سال قبل حکومت کرد. او یک هرم پلکانی را در «سقاره» ساخت. این هرم نخستین هرمی بود که در مصر ساخته شد و ارتفاع آن به ۶۰ متر می‌رسید و در مجموع از ۶ طبقه پلکانی تشکیل شده بود.

تونل‌هایی که زیر این هرم ساخته شده است یک هزارتو به طول ۵.۵ کیلومتر را تشکیل می‌دهد و داخل آن‌ها یک اتاقک خاکسپاری قرار دارد که «جوزر» در آن دفن شده است. با اینکه اثری از مومیایی او وجود ندارد، اما ۳۲ تکه از تابوت‌دان گرانیتی فرعون در این اتاقک پیدا شد.

«مقبره سلطنتی مایا» ‌

در ژانویه سال ۲۰۲۴ باستان‌شناسانی از دانشگاه تولین از کشف مقبره ۱۷۰۰ساله یک پادشاه «مایا» در محوطه‌ای واقع در «چوچکیتام» (Chochkitam) در «گواتمالا» خبر دادند. در این مقبره یک نقاب یشم، صدف نرمتنان و طراحی‌ها و کنده‌کاری‌هایی روی استخوان ران انسان پیدا شد.

یکی از این کنده‌کاری‌ها فردی شبیه به یک پادشاه را به تصویر می‌کشد که یک نقاب یشم شبیه به آنچه را که در مقبره پیدا شده است، دست دارد. نوشته‌های کشف‌شده نیز به پدر و پدربزرگ پادشاه اشاره دارند و آنها را به حکمرانان شهرهای «تیکال» و «تئوتیئواکان» مرتبط می‌کنند.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • تور سراسری تصویر ایران آغاز شد
  • ششمین جشنواره ملی روستایی عشایری رضوی در بوشهر آغاز شد
  • آغاز جشنواره ملی روستایی عشایری رضوی در بوشهر + تصویر
  • افشای اسرار گورهای تاریخی (+عکس)
  • افشای یک سند خاص توسط شهردار تهران
  • شماره هجدهم کتاب هدهد سفید در نمایشگاه کتاب رونمایی می‌شود
  • واکنش زاکانی به افشای قرارداد جنجالی با چین: می‌خواهند عده‌ای سود کنند! | فیلم
  • ببینید | واکنش زاکانی به افشای قرارداد خرید واگن مترو از چین
  • افشای راز زن دوم مرد میانسال بعد از مرگش
  • افشای راز ازدواج دوم مرد میانسال بعد از مرگ