Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی پروژه، آیین رونمایی از آلبوم «شطحیات» اثر حامد ثابت که به تهیه‌کنندگی احسان رسول‌اف توسط نشر نوفه منتشر شده با حضور محمدرضا اصلانی، محمد پرویزی، علی احمدی‌فر، ستار اورکی، فردین خلعتبری، آریا عظیمی‌نژاد، هادی ثابت، حامی حقیقی، کیوان میرهادی، رضا فرهادی، کاوه میرحسینی، شهرام صارمی، نیما روشن، سهراب خسروی، ابراهیم ایرج‌زاد، سینا صدقی، شروین عباسی، آسو کهزادی برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ابتدای مراسم، حامد ثابت به مخاطبان آلبوم توصیه کرد که قطعات آلبوم را با صدای بلند (شبیه و هم‌اندازه با صدای خود پیانو) بشنوند؛ چراکه ظرفیت‌های صوتیِ موجود در آن، با صدای بلند، مشخص و شنیده می‌شود.

وی پس از قدردانی از همکاری و همراهیِ احسان رسول‌اف، در پایان صحبت‌های کوتاهش، از احمدرضا اسماعیلی، آهنگساز و نوازنده تازه‌درگذشته یاد کرد و گفت: در این سال‌ها که مشغول کار روی شطحیات بودم، خیلی با احمدرضا دراین‌باره حرف زدم و متاسفم که احمدرضا این‌جا نیست.

محمد پرویزی، منتقد هنری، نویسنده و فیلمساز نیز در این مراسم با اشاره به اینکه رسالت موسیقی بالاتر از بستری برای به‌لذت‌رساندن مخاطب و آن را مسیری برای تعمق و تفکر است، توضیح داد: تجربه تازه‌ حامد ثابت، ما را به لایه‌های معنایی دیگری می‌برد و فضایی برای فکرکردن ایجاد می‌کند. این قطعات موسیقی از پسِ تجربه‌ای فردی و متکی بر خاطره‌ای شخصی شکل گرفته است. انگار که قطعات «شطحیات»، از منظر خاطره و تجربه‌ فردی به تاریخ نگاه می‌کنند. قطعات این آلبوم برای پیانو تنظیم شده‌اند، اما هم‌زمان از موسیقی ایرانی وام گرفته‌اند. درواقع این قطعات، استمرار موسیقی‌مان و سنتزِ موجود را که درطول تاریخ با آن مواجه بودیم، نمی‌پذیرند.

دقیق نمی‌دانیم ادامه موسیقی مدرن اروپا هستیم یا موسیقی ایرانی؟

علی احمدی‌فر، آهنگساز، کارشناس و مدرس موسیقی، نیز در ادامه مراسم ضمن اشاره به بحران آهنگسازی گفت: در دهه‌های قبل در ایران، در مدیوم موسیقی مشکل نوازنده و اجرا داشتیم، اما امروز، حداقل درباره‌ سازهای متداول و شناخته‌شده با محدودیت نوازنده روبه‌رو نیستیم؛ آن‌چه محدودیت و مشکل ایجاد کرده، وجود و حضور آهنگساز و تفکر جدید در موسیقی است. بحران دومی که می توان به آن اشاره داشت سردرگمی جریان موسیقی ایران است. این‌که درست و دقیق نمی‌دانیم ادامه‌ موسیقی مدرن اروپا هستیم یا موسیقی ایرانی؟ یا اساساً آیا باید ادامه‌روی جریانی در گذشته بود؟

احمدی‌فر در بخش بعدی سخنرانی‌اش با ارائه‌ی تعریفی از آهنگسازی ایرانی بیاین کرد: به اعتقاد من «شطحیات» یک اثر مولف است. آهنگسازی ایرانی، یعنی کمپوزیسیون مؤلف و روایتی بداهه از موسیقی یک ناحیه و ترکیبی متضاد از اجزای آن. شرایطی که می توان برای آلبوم شطحیان نیز به کار برد که با موسیقی ایرانی نسبت دارد.

این مدرس موسیقی، با بیان این نکته که آلبوم حامد ثابت تلفیقی از تکنیک‌های موسیقی کلاسیک و مدرن و میراث‌دار تاریخ موسیقی ایران با اتکا به تجربه و تاریخ است، ادامه داد: «آلبوم «شطحیات» مانند اثر انگشت مؤلف است. البته این انگشت، به کالبدی متصل است که میراث تاریخ است و ژنتیک گذشتگان را در خود به یادگار دارد. در «شطحیات» میراث موسیقی ایران و عوامل متضاد، یک‌جا گرد هم آمده، اما کمپوزیسیون آن منحصربه‌فرد است. در این اصر آهنگساز معاصر، به تاریخ معاصر به چشم تجربه نگاه کرده و بدون جانبداری از منش و ایسمِ تاریخی، تکنیک آن را فراگرفته و عناصر تألیفی خود را در آن ظاهر کرده است. «شطحیات»، تاریخی به قدمت تاریخ موسیقی ایران دارد و تکنیک‌های معاصر و مدرن و کلاسیک را یک‌جا در خودش جا داده است.»

حامد ثابت که در کارنامه‌ خود موسیقی متن فیلم‌های شناخته‌شده‌ای چون «تنگه‌ی ابوقریب»، «پرسه در مه»، «این‌جا بدون من» و چند فیلم دیگر را دارد، برای دو فیلم «برلین ۷-» و «بی‌همه‌چیز» در سال‌های ابتدایی و انتهایی دهه‌ی نود، موفق به کسب سیمرغ بلورین بهترین موسیقی متن از جشنواره‌ فجر شده است. به گفته ثابت آلبوم «شطحیات» سرآغاز فصل تازه‌ای در زندگی هنری این آهنگساز به‌حساب می‌آید.

کد خبر 5511412 علیرضا سعیدی

منبع: مهر

کلیدواژه: حامد ثابت آلبوم موسیقی موسیقی ایرانی موسیقی تلفیقی تئاتر ایران سریال ایرانی موسیقی ایرانی کارگردان تئاتر فیلم هناس شبکه سه سیما درگذشت چهره ها خانه هنرمندان ایران هنرمندان تئاتر فیلم کوتاه شبکه پنج سیما تئاتر شهر سازمان صداوسیما حضور هنر ایران در جهان موسیقی ایرانی موسیقی ایران حامد ثابت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۰۲۵۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کتاب نامداران موسیقی سنندج رونمایی شد

کتاب نامداران موسیقی سنندج به نویسندگی احسان مردوخ روحانی امروز به مناسبت هفته فرهنگی سنندج رونمایی شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کردستان، کتاب نامداران موسیقی سنندج به نویسندگی احسان مردوخ روحانی و چاپ انتشارات آمیار، عصر امروز _یکشنبه نهم اردیبهشت_ با حضور شهردار سنندج، اعضای شورای شهر و اهالی فرهنگ و هنر این شهر به مناسبت هفته فرهنگی سنندج رونمایی شد.

احسان مردوخ روحانی، پژوهشگر و نویسنده کتاب نامداران موسیقی سنندج در مورد این کتاب اظهار کرد: با توجه به اینکه سال ۱۳۹۸ شهر سنندج در شبکه شهرهای خلاق موسیقی یونسکو به ثبت رسید، ایده اولیه نوشتن کتاب نامداران موسیقی سنندج نیز به پیشنهاد دبیرخانه شهر خلاق موسیقی سنندج شکل گرفت که اتمام آن حدود چهار سال طول کشید.

وی افزود: نامدارانی که در این کتاب اسامی آنها آمده شامل خواننده، نوازنده، آهنگساز و مدرس موسیقی هستند که توسط دبیرخانه شهر خلاق موسیقی سنندج انتخاب شده‌اند.

نویسنده کتاب نامداران موسیقی سنندج ادامه داد: در این کتاب اطلاعاتی در مورد ۴۰ نفر از اهالی موسیقی و گروه کامکارها که همگی از نامداران موسیقی شهر سنندج هستند به ترتیب حروف الفبا آمده و کتاب به ۳ زبان فارسی، کردی و انگلیسی چاپ شده است.

مردوخ روحانی اضافه کرد: در مورد برخی از نامداران موسیقی سنندج اطلاعات و داده‌های بسیار کمی وجود داشت که این جزو سختی‌های کار ما بود اما آنچه که آمده سعی شده به درستی بیان شود.

وی خاطرنشان کرد: در جلدهای آتی این کتاب به زندگی سایر نامداران شهر سنندج نیز پرداخته می‌شود و سعی خواهیم کرد نواقص و ایرادات این جلد را رفع کنیم که امیدواریم این کتاب فتح بابی برای توجه بیشتر به هنرمندان این شهر باشد.

به گزارش ایمنا، علاقه‌مندان جهت تهیه این کتاب می‌توانند به انتشارات آمیار واقع در پاساژ عزتی شهر سنندج مراجعه کنند.

کد خبر 748888

دیگر خبرها

  • سامان احتشامی در تهران کنسرت برگزار می‌کند
  • پشت‌پرده محبوبیت تیلور سوئیفت چیست؟
  • پشت پرده محبوبیت تیلور سوئیفت در ایران
  • شهید مطهری صدای بلند عقلانیت انقلاب اسلامی بود
  • پیرمغان را با صدای علیرضا عصار و با شعر حافظ بشنوید
  • پشت پرده محبوبیت تیلور سوئیفت در ایران | وقتی او در مورد پایان رابطه عاطفی خود حرف می‌زند...
  • یک درگذشت، خبرهایی از حج و پخش ۳ سریال جدید از تلویزیون
  • چرا صدای جنبش‌های دانشجویی عربی در حمایت از فلسطین بلند نمی‌شود؟
  • کتاب «نامداران موسیقی در سنندج» رونمایی شد
  • کتاب نامداران موسیقی سنندج رونمایی شد