Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون صنایع‌دستی و هنرهای‌سنتی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گفت: صنایع دستی و هنرهای سنتی احتیاج به یک بازخوانی معنایی در حوزه کسب و کار دارد، سیاست‌گذاری‌ها در حوزه صنایع‌دستی باید به نقشه‌راه و عملیات تبدیل شود.

به‌گزارش ایران اکونومیست از اداره کل روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، نشست قائم‌مقام وزیر میراث‌فرهنگی و معاون صنایع‌دستی و هنرهای سنتی با مدیران‌کل و معاونان صنایع‌دستی استان‌ها به شکل ویدئو کنفرانس روز شنبه - ۲۱ خرداد ۱۴۰۱ - در سالن فجر این وزارتخانه برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مریم جلالی معاون صنایع‌دستی و هنرهای سنتی وزارت میراث فرهنگی در این نشست گفت: نامگذاری‌هایی مثل هفته صنایع‌دستی بهانه‌ای برای همگرایی است. صنایع دستی و هنرهای سنتی احتیاج به یک بازخوانی معنایی در حوزه کسب و کار دارد. قرار است بر اساس اهداف تعریف شده از سوی وزیر در حوزه مردمی‌سازی و رونق اقتصادی، زنجیره ارزش صنایع‌دستی را ارتقا ببخشیم.

وی افزود: برنامه‌ ما بازخوانی مثبت شناسایی نقاط قوت و ضعف، خلق محصول، تا مصرف آن و مطالعات بازار و شناسایی نیاز مخاطب و... هر مولفه و کلیدواژه‌ای که در حوزه معیشت مرتبط با صنایع‌دستی است. این کلیدواژه‌ها سه زمینه تحولی را مبنا قرار داده است. تحول در محتوا، که می‌تواند شامل محصول و معنا و مصداق باشد. این مفاهیم باید در اتاق‌های فکر استان‌های مختلف بررسی شود و با ارزش‌ها و فرهنگ آنها مطابقت داده شود تا ما به یک شبکه واحد از موضوعات حوزه صنایع‌دستی برسیم. به این ترتیب حرکات ما بر اساس آن نظام مسئله‌محور پیش می‌رود.

معاون صنایع‌دستی کشور گفت: رویکرد تحولی دوم ما به این صورت است که بتوانیم ارتباطات سازمانی خودمان را سامان‌دهی کنیم، نهادهای هم‌عرض را شناسایی کنیم و زاویه دید دستگاه‌ها، نهادها و ذی‌نفعان را مطابق با عزت و منزلت صنایع‌دستی و هنرهای سنتی تغییر دهیم.

جلالی ادامه داد: سومین زمینه تحولی این است که بتوانیم تحولی در سازوکار صنایع‌دستی ایجاد کنیم. ما می‌دانیم که همه دوستان در سراسر کشور و اداره‌کل‌ها با انسدادهای سازوکاری و قوانین دست‌وپا گیر مواجه هستند. موانعی که انجام بعضی از امور را برای آنها سخت می‌کند. این انسدادها در حوزه‌ نیروی انسانی، حوزه مجوزها و رویه‌های قانونی و ... وجود دارد که با احصا و نگاه کارشناسان در ادارات کل استانی می‌توان یک شبکه مویرگی از ستاد به صف و کوچک‌ترین روستاها و بازارچه‌های صنایع‌دستی و میز تولیدکننده صنایع فرهنگی ایجاد کرد.

وی اظهار داشت: سیاست‌گذاری‌ها در ستاد باید به نقشه راه و راهبرد و در انتها به عملیات تبدیل شود. فعالیت‌های ما زیاد است، اما باید یک مغناطیس ایجاد کنیم تا بتوانیم فرآیند طرح‌ریزی‌ها را به شکلی متوازن به عملیات متصل کنیم.

معاون صنایع‌دستی کشور تصریح کرد: با تجربه کارشناسان، علاقه‌مندان و دلدادگان این حوزه و کسانی که تجربه عملی و علمی دارند بتوانیم این فرآیند اتصال خط مشی به برنامه و برنامه به عملیات را تبیین کنیم. همچنین باید ببینیم اگر انسدادی وجود دارد به سرعت آن را رفع کنیم و یک آسیب‌شناسی داشته باشیم تا در صحنه، مسائل را رفع کنیم، که لازمه آن ایجاد نظام مسائل در عرصه صنایع‌دستی است.

وی گفت: باید سه وجه مخاطبان و مشتریان، از یک سو، کارشناسان و متخصصان از سوی دیگر و سیاست‌گذاران را مد نظر قرار بدهیم و در خلق زنجیره ارزش از شناسایی تا مصرف و کسب درآمد یک سلسله مراتب را در نظر داشته باشیم.

جلالی تاکید کرد: نقدها و پیشنهادها را به چشم مثبت نگاه می‌کنیم و از آنها به بهترین شکل استفاده خواهیم کرد تا حوزه صنایع‌دستی را ارتقا ببخشیم.

معاون صنایع‌دستی کشور افزود: چشم تولیدکنندگان و فعالان عرصه اقتصادی به ماست تا بتوانیم صنایع‌دستی را در حوزه اقتصاد و فرهنگ اعتلا ببخشیم. پیوند بین فرهنگ و اقتصاد همیشه سخت بوده است، این وظیفه ماست که این دو حوزه را به هم پیوند بدهیم و اقتصاد را بر اساس اقتضائات هر استان فرهنگ‌بنیان و هویت‌بنیان کنیم.

وی یادآور شد: در آینده نزدیک به استان‌ها سفر می‌کنم و به سراغ فعالان صنایع دستی در هر استان می‌روم چون تنوع بسیار بالاست. در آینده نزدیک نظام مسائل صنایع‌دستی استان‌ها را تجمیع خواهم کرد.

  منبع: خبرگزاری ایرنا برچسب ها: مریم جلالی ، وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی ، میراث فرهنگی

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: مریم جلالی وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی میراث فرهنگی صنایع دستی و هنرهای سنتی وزارت میراث فرهنگی معاون صنایع دستی صنایع دستی استان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۰۳۸۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حضور ۲ هزار بازرگان خارجی و ۸۰ کشور در «ایران اکسپو ۲۰۲۴»

علی اصغر شالبافیان معاون گردشگری کشور ظهر امروز شنبه ۸ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ با حضور در ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی جمهوری اسلامی ایران (ایران اکسپو ۲۰۲۴) که صبح امروز در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران افتتاح شد از سالن فرش دست‌باف، صنایع‌دستی و گردشگری بازدید کرد.

شالبافیان با اشاره به استقبال بیش از ۸۰ کشور و دو هزار تاجر و بازرگان خارجی از اکسپو ۲۰۲۴ ایران افزود: وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی با دو ماموریت در این نمایشگاه حضور دارد.

او معرفی ظرفیت‌ها و محصولات گردشگری کشور را به‌عنوان ماموریت اصلی مطرح کرد و ادامه داد: متناسب با این ماموریت محتوا‌های مکتوب و ویدئویی متعدد و متنوعی تهیه شده است که علاوه بر پاویون وزارتخانه در نقاط مختلف نمایشگاه به بازدیدکنندگان ارائه می‌شود.

معاون گردشگری کشور تصریح کرد: در درب ورودی سالن‌های نمایشگاه استند‌هایی همراه با کیو آر کد به هشت زبان جانمایی شده است که برای بازدیدکنندگان امکان دسترسی کامل و متنوعی را به جاذبه‌ها و واقعیت‌های جامعه ایران فراهم می‌کند.

شالبافیان با بیان اینکه در تولید محتوای امسال تنها معرفی جاذبه‌های گردشگری مدنظر نبوده است، نشان دادن ویژگی‌های جامعه ایران و برقراری امنیت در پهنه کشور را در محتوا‌های عرضه شده حائز اهمیت عنوان کرد.

او حضور فعالان گردشگری و صنایع‌دستی را به‌منظور تعامل با تجار سایر کشور‌ها دومین ماموریت وزارتخانه عنوان کرد و افزود: دو سالن برای عرضه و ارائه محصولات صنایع‌دستی در اختیار فعالان این حوزه قرار گرفته است و در حوزه گردشگری نیز برخی دفاتر خدمات مسافرتی برای تسهیل سفر تجار و ارائه بسته‌های سفر آتی در نمایشگاه حضور دارند.

معاون گردشگری کشور برگزاری این نمایشگاه را با توجه به وقایع اخیر کشور حائز اهمیت دانست و از آن به‌عنوان مهم‌ترین ویژگی اکسپو امسال نام برد و ادامه داد: برگزاری این نمایشگاه نشانگر امنیت موجود در کشور است که این واقعیت تصویری می‌تواند توسط تجار و بازرگانان به دنیا مخابره شود و اندک تردید‌های به وجود آمده به دلیل شرایط اخیر را خنثی کند.

شالبافیان در توضیح ارائه بسته‌های سرمایه‌گذاری در این نمایشگاه گفت: یکی از محور‌های فعالیت بازرگانان و تجار می‌تواند سرمایه‌گذاری روی پروژه‌های گردشگری باشد که به این منظور ۶۰۰ بسته سرمایه‌گذاری که فعالیت‌های اداری و مجوز‌های آنها اخذ شده آماده شده است.

معاون گردشگری کشور ادامه داد: همچنین از ۶۰۰ بسته سرمایه‌گذاری آماده شده ۱۶۰ پروژه دارای حجم سرمایه‌گذاری بالای ۴ میلیون دلار هستند.

او با بیان اینکه رویداد‌های این چنینی می‌تواند به جذب سرمایه‌گذاری خارجی کمک کند، افزود: از ابتدای دولت سیزدهم حجم سرمایه‌گذاری خارجی در حوزه گردشگری رشد ۱۸ برابری داشته و تا پایان سال ۱۴۰۲ به رقم ۲۵۶ میلیون دلار رسیده است.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری میراث و گردشگری

دیگر خبرها

  • حضور ۲ هزار بازرگان خارجی و ۸۰ کشور در «ایران اکسپو ۲۰۲۴»
  • ‌کرمان‌ میزبان سومین جشنواره ملی چند رسانه‌ای میراث فرهنگی
  • نمایشگاه صنایع‌دستی در عمارت خسروآباد سنندج برپا شد
  • کاروانسرای ینگی‌امام به بخش خصوصی واگذار می‌شود
  • واگذاری کاروانسرای ینگی امام به بخش خصوصی در اولویت است
  • میمند فارس شهر ملی شیشه‌گری می‌شود
  • میمند فارس شهر ملی شیشه‌گری شود
  • میراث‌فرهنگی اصفهان باید دوباره زنده شود
  • ساخت مستند تصویری شبیه‌سازی حرم مطهر امام حسین (ع) در شیراز
  • گردشگری و صنایع دستی،‌ مردمی‌ترین نوع اقتصاد است