Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-30@02:44:57 GMT

افتتاح دبیرخانه مجمع جهانی سادات در کرج

تاریخ انتشار: ۲۱ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۲۰۴۰۰۱

افتتاح دبیرخانه مجمع جهانی سادات در کرج

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام و المسلمین سید شهاب‌الدین طباطبایی بعدازظهر شنبه در مراسم افتتاح دبیرخانه مجمع جهانی سادات که در سالن همایش فرودگاه پیام کرج برگزار شد، در خصوص تاریخچه این مجمع اظهار کرد: در دوره عباسیان دستگاه نقابه‌السادات بعد از دوره اموی شکل گرفت، چراکه عباسیان از سادات و بنی هاشم محسوب می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: براین اساس برای اینکه دستگاهی داشته باشند که متکفل امور سادات باشد و بتواند حقوق سادات (خمس) را بین آنها تقسیم کند، نقیب السادات را انتخاب می‌کردند که مشکلات و مسائل را به حکومت منتقل و او واسطه بین مردم و حکومت بوده است.

رئیس مجمع جهانی سادات کشور با بیان اینکه دستگاه نقابه السادات در حکومت‌های پادشاه‌های مسلمان ایران ادامه داشت، تصریح کرد: براین اساس این دستگاه به طور خاص در دوره صفویه شکل تشکیلاتی و بسیار محترم پیدا کرد، زیرا صفویه از سادات بودند و مذهب رسمی ایران را به مذهب تشیع اختصاص داده بودند.

وی خاطرنشان کرد: تا اواخر دوره قاجار دستگاه نقابه السادات در حکومت‌های پادشاهی ایران تشکیلاتی داشت و پس از آن به کلی منحل شد.

طباطبایی ادامه داد: بعد از انقلاب وقتی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی و مجمع جهانی اهل بیت (ع) شکل گرفت، حرکت‌هایی برای گردهمایی مجمع سادات اتفاق افتاد و صرفاً در حد جلسه و گردهمایی برگزار شد.

وی با بیان اینکه سرانجام در سال ۱۴۰۰ مجمع جهانی سادات مستقلاً با مجوزهای رسمی از وزارت کشور اعلام حضور کرد، گفت: براین اساس این مجمع درصدد است با نمایندگان ولی فقیه در استان‌ها ارتباط مستقیم و مستمر داشته باشد و تشکیلات ما در استان‌ها با مدیریت اشخاصی است که از سوی نمایندگان ولی فقیه معرفی و تأیید شده اند.

رئیس مجمع جهانی سادات کشور با بیان اینکه مجمع جهانی سادات تشکیلات مردم نهادِ عملگرا محسوب می‌شود، اظهار کرد: از این رو باید چابک، عملیاتی و در دسترس عموم مردم باشد، ضمن اینکه امنای کشور و امنای جامعه متولی امر باشند.

وی با بیان اینکه مهمترین محورهای در دستور کار مجمع جهانی سادات احیای جایگاه معنوی سادات در کشور و جهان اسلام است، تصریح کرد: در مجموع می‌خواهیم سادات را به عنوان یک پدافند غیر عامل معنوی در جامعه فعال کنیم تا ارزشهای دینی، اخلاقی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی در جامعه فعال شود.

طباطبایی دومین هدف مجمع جهانی سادات را تدوین نسب‌شناسی و شجره‌نامه سادات دانست و بیان کرد: حفظ نسل و خانواده سادات از آسیب‌ها یکی از دیگر از وظایف مجمع جهانی سادات محسوب می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: در حوزه توانمندسازی سادات نیازمند، مجمع جهانی سادات متعهد است تا سادات شریف و محجوب کشور که به لحاظ مالی مستضعف هستند را تقویت و مشاغلی را برای آنها شود.

رئیس مجمع جهانی سادات کشور با اشاره به کمک تحصیلی به سادات نخبه نیازمند در کشور گفت: در حوزه پزشکی باید تمهیداتی اتخاذ شود تا سادات پزشک نسبت به درمان سادات نیازمند اقدام نماید.

وی اظهار کرد: اگر بخواهیم جایگاه سادات احیا شود برای اینست که جامعه را از برخی آسیب‌ها مصون کنیم از این رو خدمات برای عموم افراد تعریف می‌شود.

طباطبایی متذکر شد: ۱۰ میلیون نفر سادات در کشور وجود دارد به غیر از آنها افرادی که مادر آنها سادات است نیز جزو سادات محسوب می‌شوند.

کد خبر 5511636

منبع: مهر

کلیدواژه: شهرستان کرج وزارت کشور بوشهر کرمانشاه دهه کرامت خروج قطار از ریل خطبه های نماز جمعه سفر استانی ویروس کرونا خراسان رضوی اردبیل مشهد آمار کرونا میلاد امام رضا ع امام رضا ع مجمع جهانی سادات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۰۴۰۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فرهنگ خیر و احسان ایرانی در حوزه برون‌مرزی ترویج می‌شود

دبیر کل مجمع جهانی تقریب گفت: در جهان اسلام و از جمله در کشور ما ظرفیت‌های مساعد بسیاری برای فعالیت‌های خیرخواهانه وجود دارد که می‌توان از طریق آنها به مسلمانان نیازمند یاری رساند. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، با هدف توسعه فرهنگ خیر و احسان و استفاده از ظرفیت‌های برون‌مرزی در حوزه نیکوکاری، تفاهم‌نامه همکاری میان مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی و کمیته امداد امضا شد.

در این مراسم که با حضور سید مرتضی بختیاری، رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) و حجت‌الاسلام والمسلمین حمید شهریاری، دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی برگزار شد، دو طرف بر همکاری مشترک در حوزه ترویج فرهنگ نیکوکاری در حوزه برون‌مرزی تأکید کردند.

دبیرکل مجمع تقریب مذاهب اسلامی طی سخنانی بر ضرورت ابتکار عمل در انجام اعمال خیر تأکید کرد و گفت: خلاقیت در ترویج آموزه‌های نیکوکاری می‌تواند زمینه رشد و پیشرفت را فراهم کند. در این زمینه نیازمند ایجاد زمینه برای جلب اعتماد عمومی هستیم.

ضرورت ایجاد پل ارتباطی میان خیران جهان با مردم غزه

شهریاری با اشاره به دغدغه عمومی میان مردم در انجام کارهای خیر تصریح کرد: به منظور جلب اعتماد عمومی برنامه‌هایی در نظر گرفته شد، از جمله سامانه‌ای به نام آی محسن به همت مجمع جهانی تقریب مذاهب طراحی شده است تا مسیری برای یاری رساندن به تمام مسلمانان در جهان اسلام باشد.

دبیر کل مجمع جهانی تقریب با بیان اینکه افراد می‌توانند با کمک این سامانه برای کمک به هم‌کیشان خود اقدام کنند، خاطرنشان کرد: از طریق برگزاری پویش‌های در سامانه، سقف و میزان نیازها برآورد می‌شود و از این مسیر زمینه‌ای مساعد برای کمک‌رسانی فراهم می‌شود.

او ادامه داد: در جهان اسلام و از جمله در کشور ما ظرفیت‌های مساعد بسیاری وجود دارد که می‌توان از طریق آنها به مسلمانان نیازمند یاری رساند.

 

راه‌اندازی کانون نهج‌ البلاغه در دانشگاه‌ها تصویب شد

 

شهریاری به دغدغه جهانی در راستای کمک به مردم غزه اشاره کرد و گفت: بسیاری از مردم در کشورهای دیگر می‌دانند که مسئولان حکومتی آنها ممکن است طرفدار آمریکا باشند و به همین دلیل کمک آنها به دست مردم غزه نرسد، با این وجود می‌خواهند به مردم غزه کمک کنند. به همین منظور لازم است تدابیری ایجاد پل ارتباطی میان این افراد و مردم غزه اندیشیده شود.

دبیر کل مجمع جهانی تقریب به ضرورت‌ها و بایسته‌های فرهنگ‌سازی در این رابطه اشاره کرد و توضیح داد: محروم، محروم است و تفاوتی ندارند که فرد ایرانی و یا از هر کشور دیگری باشد.

لزوم توجه به ظرفیت‌های امت اسلام در زمینه نیکوکاری

سخنران دیگر این مراسم سید مرتضی بختیاری، رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره)، بود به سوابق و پیشنیه همکاری کمیته امداد با مجمع جهانی تقریب اشاره کرد و آن را زمینه‌ای برای همکاری در ترویج فرهنگ خیر و احسان در حوزه برون‌مرزی دانست.

بختیاری با اشاره به اینکه کمیته امداد به عنوان یادگار امام خمینی و یکی از بزرگترین‌ نهادهای خیریه در سطح جهان، توجه ویژه‌ای به استفاده از ظرفیت‌های برون‌مرزی دارد، اظهار داشت: کمیته امداد در حوزه برون‌مرزی نیز دارای تجربیات خوب و موفقی است که نیاز به گسترش دارد.

رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) با تأکید بر لزوم توجه به ظرفیت‌های امت اسلام در زمینه نیکوکاری، گفت: تبادل تجربیات به ویژه در توانمندسازی و حرفه‌آموزی میان کشورهای منطقه در چارچوب تفاهم‌نامه دولت‌ها یکی از دستاوردهای مهم کمیته امداد است و زمینه اشتغال‌زایی بسیاری شده است.

 

حفظ موضوعی ‌زمینه‌ای برای رواج "حفظ تخصصی قرآن" در کشور است

 

او ادامه داد: ظرفیت‌ها و امکانات دو مجموعه کمیته امداد و مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی باید در عرصه فعالیت‌های انسان‌دوستانه و خیرانه تجمیع شود و از فرصت‌های مشترک در قالب همایش، سمینار علمی و پژوهشی و نمایشگاه‌های فرهنگی بهره ببریم.

رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) تصریح کرد: موضوع نقش نخبگان و نیز خیران حقیقی و حقوقی برای راه‌اندازی مراکز رشد نوآوری و فناوری در تفاهم‌نامه با مجمع جهانی تقریب مذاهب پیش‌بینی شده تا از این طریق هسته‌های خیر و احسان در داخل و خارج از کشور شکل بگیرد.

شناسایی و ایجاد ارتباط میان خیریه‌ها، خیران و ایرانیان فعال، مرتبط و مقیم خارج از کشور در راستای حمایت از نیازمندان از دیگر مواردی است که در این تفاهم‌نامه به آن اشاره شده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • باکو، میزبان ششمین مجمع جهانی گفت‌وگوی فرهنگ‌ها
  • فرهنگ خیر و احسان ایرانی در حوزه برون‌مرزی ترویج می‌شود
  • رشد اقتصادی در گرو صلح جهانی است
  • شبکه خیریه‌ها و خیران خارج از کشور ایجاد می‌شود
  • امضای تفاهم‌نامه همکاری میان کمیته امداد و مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی
  • عربستان به جای «داووس» میزبان مجمع جهانی اقتصاد شد
  • سفر معاون امیرعبداللهیان به ریاض
  • برپایی بیش از ۸ هزار محفل شیرخوارگان حسینی در ایران و کشور‌های جهان
  • حضور مقامات بین‌المللی در ریاض برای گفتگو پیرامون غزه
  • سفر نخست‌وزیر پاکستان به عربستان