Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا، سیدمحمد حسینی شنبه شب در مراسم افتتاحیه «اولین همایش سرود و سروده‌های انقلابی، نکوداشت حمید سبزواری شاعر انقلاب» در سبزوار افزود: ادیبان و شعاری مختلفی بودند که در ابتدا همراه انقلاب بودند اما در ادامه استحاله شدند و ریزش داشتند، اما سبزواری تا آخر انقلابی ماند.

وی ادامه داد: بررسی خط فکری استاد سبزواری از کودتای ۲۸ مرداد تا زمان رحلت ایشان نشان از آن دارد که هیچگاه در مسیر خود دچار تردید یا توقف نشد و قریحه خود را در مسیر آزادی مردم و ذهب به کار برد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون امور مجلس رییس جمهور تصریح کرد: حمید سبزواری هیچگاه در تعیین موضع خود تاخیر نداشت و در بزنگاه‌ها  موضع‌گیری اصیل خود را ابراز می‌کرد.

وی افزود: روحیه حماسی آن مرحوم میراث خطه خراسان و به ویژه دیار سبزوار است که بارها در تاریخ تجلی داشته و نمونه بارز آن قیام سربداران است.

حمید سبزواری نماد مظلومیت انقلاب و شعر انقلابی است

نماینده مردم شهرستان‌هاس سبزوار، جوین، جغتای، داورزن، خوشاب و ششتمد نیز در این مراسم گفت: انقلاب اسلامی اگرچه تاثیر شگرفی بر جهان گذاشت و معادلات دنیا را تغییر داد اما در داخل کشور مظلوم واقع شد.

علی اصغر عنابستانی افزود: هنر انقلاب نیز  در راستای جمهوری اسلامی مظلوم واقع شد و حمید سبزواری به عنوان پدر شعرانقلاب نماد این مظلومیت است.

وی ادامه داد: تا کنون پیشنهاد ما برای ثبت روز رحلت استاد حمید سبزواری در ۲۲ خرداد به عنوان شعر انقلاب اسلامی در تقویم ملی جمهوری اسلامی معطل باقی مانده که امیدواریم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و دیگر دستگاه‌های مربوطه هرچه سریع‌تر با این پیشنهاد موافقت کنند.

شهر استاد سبزواری مقبولیت خاص و عام داشت

رییس کانون ادبیات ایران نیز گفت: حمید سبزواری در برابر سخندانان خراسانی به گونه‌ای شعر می‎گفت که مردم عادی آن را بفهمند و  خواص نتوانند از آن ایراد بگیرند.

هادی سعیدی کیاسری افزود: قریحه شاعری در استاد سبزواری قوی بود و اهل تکلف نبود و تصنعی کار نمی‌کرد.

وی خاطرنشان کرد: از شاخصه‌های شعرانقلاب احیای قالب‌های سنتی با محتاوی جدید است که مرحوم سبزواری در این زمینه بسیار فعالیت کردند.

شعرهای حمید سبزواری هنوز الهام بخش روح حماسی انقلاب است

فرماندار سبزوار گفت: شعرهای حمید سبزواری در تاریخ انقلاب اسلامی ماندگار است و انتشار آن در رسانه ملی و دیگر مراسم‌های انقلابی نشان از آن دارد که روح حماسی آن همچنان الهام بخش نسل‌های آتی است.

حسین ابراهیمی کردیانی افزود: شعرهای فاخر سبزواری خود به عنوان یکی از شناسنامه‌های تاریخی انقلاب باقی خواهند ماند و از این نظر جایگاه والایی دارد.

ظرفیت ایجاد رشته‌های ادبیات انقلاب اسلامی در دانشگاه حکیم سبزواری وجود دارد

رییس دانشگاه حکیم سبزواری نیز در این مراسم گفت: این دانشگاه از ظرفیت لازم برای تشکیل رشته‌های مرتبط با ادبیات انقلاب اسلامی و نیز ادبیات پایداری برخوردار است.

محمدعلی زنگنه اسدی افزود: با ایجاد این رشته‌ها شناخت شخصیت‌های انقلابی مانند حمید سبزواری و آشنایی با ژرفای فکری و عمق هنری آثار آنان موثر است.

وی ادامه داد: برگزاری مراسم‌های نکوداشت شخصیت‌های انقلابی که به نظام اسلامی هویت بخشیده‌اند، آینده مطلوبی را از حیث فرهنگی برای کشور در منطقه و جهان  فراهم می‌کند.

رییس دانشگاه حکیم سبزواری تصریح کرد: برپایی چنین نشست‌هایی می‌تواند زمینه ارتقاء سطح فرهنگی ایران زمین را در سپهر بین الملل فراهم کند.

این همایش تا فردا(چهارشنبه) ادامه خواهد داشت.

به گزارش ایرنا، در ابتدای این مراسم دبیرخانه دایمی سرود و سروده‌های انقلاب اسلامی توسط معاون امور مجلس رییس جمهوری در دانشگاه حکیم سبزواری افتتاح شد

حسین آقاممتحنی معروف به حمید سبزواری شاعر معاصر که پدر شعر انقلاب لقب گرفته است سحرگاه شنبه ۲۲ خرداد ۱۳۹۵ در سن ۹۱ سالگی در یکی از بیمارستان‌های تهران چشم از جهان فروبست و در روز ۲۶ خرداد در بوستان جانبازان شهر سبزوار به خاک سپرده شد.

از آثار استاد حمید سبزواری می‌توان به دیوان اشعار، کاروان سپیده، یاد یاران، سرود درد، گزیده ادبیات معاصر و سرود سپیده اشاره کرد که مضامین آنها غالباً مرتبط با موضوع انقلاب اسلامی ایران و وقایع مرتبط با آن همچون دفاع مقدس و شهادت بزرگان انقلاب به دست گروهک‌هاست.

برچسب‌ها انقلاب اسلامی ایران دفاع مقدس وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سبزوار جمهوری اسلامی کودتای ۲۸ مرداد سیدمحمد حسینی حمید سبزواری علی اصغر عنابستانی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: انقلاب اسلامی ایران دفاع مقدس وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی انقلاب اسلامی ایران دفاع مقدس وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سبزوار جمهوری اسلامی کودتای ۲۸ مرداد سیدمحمد حسینی حمید سبزواری علی اصغر عنابستانی دانشگاه حکیم سبزواری انقلاب اسلامی حمید سبزواری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۰۶۱۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شیوه رفتاری امام صادق (ع) بهترین الگو برای تقریب مذاهب است

حجت‌الاسلام هادی محمدخواه، رئیس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان سنندج در گفت وگو با خبرگزاری تقریب،  ضمن تسلیت سالروز شهادت حضرت امام جعفرصادق (ع) و با اشاره به جایگاه این امام همام میان مذاهب اسلامی، اظهار داشت:  بسیاری از شاگردان آن امام همام از اهل سنت بودند و بزرگان فقهی اهل سنت این شاگردی را برای خود فضیلت و افتخار می دانستند و امام صادق (ع) را فقیه ترین شخصیت زمان خود می دانستند.

وی با بیان اینکه شیوه رفتاری امام صادق (ع) با پیروان مذاهب مختلف را می توان الگوی بارزی برای تقریب مذاهب دانست؛ تصریح کرد: شخصیت علمی و نوع مواجهه با افراد حتی ملحدان زمان خویش از فضایل برجسته امام صادق (ع) است که دوستان و دشمنان به آن اعتراف می کردند.

رئیس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان سنندج افزود: شیوه علمی آن حضرت مبتنی بر الگوی آزاد اندیشی بوده به گونه ای که همگان شبهات خود را آزادانه مطرح و آن امام همام با استدلال و همراه با احترام پاسخ می دادند.

حجت‌الاسلام محمد خواه به فضایل و مناقب امام صادق (ع) اشاره کرد و گفت: فضایل و مناقب امام صادق (ع) بر کسی پوشیده نیست ایشان در تمامی عصر‌ها همواره نه تنها معلم بوده‌اند و شخصیت ایشان به گونه‌ای بود که افراد می‌توانستند در زمینه‌های مختلف از آن بهره ببرند.

وی تأکید کرد: سخاوت، عدالت، انسانیت، شجاعت و سایر کرامت‌های انسانی در وجود این انوار مقدس است، پس شایسته است که در روزهای منسوب به ایشان در تعظیم شعائر دینی کوشیده شود.

حجت‌الاسلام محمد خواه همچنین پیرامون شخصیت امام صادق (ع) افزود: ایشان نمونه کاملی از یک انسان متعالی و همان قرآن ناطقی هستند که حق را از باطل جدا می کنند و مسیر هدایت را مشخص می کنند.

رئیس اداره تبلیغات اسلامی سنندج عنوان کرد: ایشان نه تنها در اخلاق بلکه در علم، عبادت، سیاست و سایر زمینه‌ها سرآمد روزگارخویش بوده و براساس این ابعاد به تربیت اصحاب و یاران خود پرداخته اند.
 
انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • شیوه رفتاری امام صادق (ع) بهترین الگو برای تقریب مذاهب است
  • ۳ عامل مهم در شکل‌گیری شخصیت محمد‌رضا سنگری
  • درگذشت خبرنگار روزنامه جمهوری اسلامی در یک حادثه رانندگی
  • مرگ خبرنگار روزنامه جمهوری اسلامی در یک حادثه رانندگی
  • برگزاری یادواره شهدای طلبه و فرهنگی در شهر خرو
  • مکتب امام صادق(ع) جامعه اسلامی را به سوی درستی هدایت کرد
  • انقلاب اسلامی ایران ادامه دهنده مکتب امام صادق (ع)است
  • مجالس شهدا میدان مقدس و اطهر حضرت فاطمه(س) است
  • شهید مطهری از معماران بنای فکری انقلاب اسلامی بود
  • شهید مطهری از معماران انقلاب اسلامی بود