Web Analytics Made Easy - Statcounter

فوق تخصص بیماری‌های عفونی با حضور در برنامه «طبیب» در خصوص شیوع بیماری اسهال به ویژه در بچه‌ها تصریح کرد: در زمان کرونا به دلیل قرنطینه نسبی که داشتیم ویروس‌هایی که در تابستان شایع است کمتر شده و ایمنی ما نیز نسبت به آن‌ها کاهش پیدا کرده، لذا الان که این قرنطینه‌ها کم شده مواجهه با این ویروس‌ها به ویژه در بچه‌ها شایع شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو «علی اسداللهی امین» در برنامه «طبیب» با اشاره به اینکه بیماری که این روز‌ها شایع شده بیرون‌روی ویروسی است، یادآور شد: در واقع در این بیماری فرد دچار مدفوع شلی می‌شود که سه تا چند بار در روز اتفاق می‌افتد و اغلب خانواده‌ها تجربه آن را دارند، عموما نفخ، دل‌پیچه و احساس دفع از علائم شایع این بیماری است.

وی ادامه داد: در اصل در زمان کرونا به دلیل قرنطینه نسبی که داشتیم ویروس‌هایی که در تابستان شایع است کمتر شده و ایمنی ما نیز نسبت به آن‌ها کاهش پیدا کرده، لذا الان که این قرنطینه‌ها کم شده مواجهه با این ویروس‌ها به ویژه در بچه‌ها شایع شده است. خود ویروس‌ها از جمله کرونا یا آنفولانزا هم در ایجاد این بیماری نقش دارند، اما در حال حاضر بیشتر شاهد همان ویروس‌های ساده هستیم.
این پزشک متخصص در خصوص راهکار‌های درمان بیماری گفت: در صورت ابتلا یک سری مواد غذایی را نباید استفاده کنیم از جمله لبنیات (به جز دوغ و ماست کم چرب)، فست فودها، غذا‌های پرچرب و حجیم از جمله لوبیا، کلم، آلو، گلابی، کافئین و به طور کلی هر خوراکی که محرک دستگاه گوارش باشد نباید استفاده شود.
اسداللهی امین در ادامه به مواد غذایی مناسب برای درمان این بیماری اشاره کرد و یادآور شد: مصرف موز، پوره سیب، بیسکوئیت، سیب‌زمینی، نان تست و برنج رژیم غذایی است که می‌توان از آن استفاده کرد، همچنین می‌توان با ترکیب آب سرد جوشیده شده، نصف قاشق مرباخوری شکر و یک چهارم قاشق چایخوری نمک پودر اوآراِس خانگی تهیه و از آن استفاده کرد که خستگی و ضعف را از بین برده و آب بدن را جبران می‌کند.
وی با اشاره به اینکه این بیرون‌روی با این رژیم غذایی باید بین سه تا پنج روز قطع شود، اظهار کرد:، اما اگر در این مدت تمام نشد و طول کشید و یا همراه با اسهال خونی و یا تب بود حتما باید به پزشک مراجعه شو و به هیچ وجه افراد آنتی‌بیوتیک استفاده نکنند، چون این بیماری یک بیماری ویروسی است و با آنتی‌بیوتیک بهبود نمی‌یابد و خود آنتی‌بیوتیک ممکن است باعث اسهال شود.
این فوق تخصص بیماری‌های عفونی در خصوص موارد پیشگیری از بیماری نیز عنوان کرد: در مورد پیشگیری هم حتما باید دست‌ها با آب و صابون شسته شود، چون این ویروس‌ها در برابر الکل مقاومند، همچنین نباید با ترشحات فرد بیمار در تماس باشیم، باید تماس با افراد را محدود کنیم تا دوره بیماری طی شود و سبزیجات و میوه‌جات هم قبل از مصرف باید کامل ضدعفونی شده و مواد غذایی از جا‌های مطمئن خریداری شوند.
اسداللهی امین در پایان نیز در خصوص گزیدگی پشه‌های خطرناک هشدار داد و گفت: پشه‌های آئدس و آنوفل از جمله پشه‌هایی هستند که خطرناک هستند و گزیدگی پشه آئدس موجب بیماری‌های خطرناکی از جمله تب استخوان‌شکن شود، تب شدیدی که به آن تب دانگ نیز می‌گویند، خوشبختانه این بیماری هنوز به ایران نیامده، اما با توجه به آغاز فصل گرما و شروع مسافرت‌ها، افرادی که به فضای باز و طبیعت می‌روند باید مراقب این حشرات باشند و از لباس گشاد و سفیدرنگ استفاده کنند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: اسهال ویروس طبیب ویژه در بچه ها ویروس ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۰۶۲۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت

مورد تاسف‌بار مرد هلندی که بیش از یک سال‌ونیم به کووید-۱۹ مبتلا بود، در گزارش جدیدی مستند شده است. این مورد با ۶۱۳ روز ابتلا، طولانی‌ترین عفونت کووید است که از آن اطلاع داریم. درواقع این عفونت به‌قدری طولانی بود که ویروس فرصت داشت تا در بدن این مرد به واریانت جدیدی تبدیل شود.

به گزارش خبرآنلاین، مرد ۷۲ ساله‌ی هلندی سابقه‌ی سلامتی پیچیده‌ای داشت. او قبلا برای درمان نوعی سرطان خون، پیوند سلول‌های بنیادی انجام داده بود؛ اما بعد‌ها سرطان دیگری به‌نام لنفوم بزرگ سلول بی منتشر (DLBL) در او تشخیص داده شد. این مرد در نتیجه‌ی دارو‌هایی که برای درمان بیماری خود مصرف می‌کرد به‌شدت دچار نقص سیستم ایمنی شد؛ به این معنی که مورد جدی ابتلا به کووید-۱۹ همیشه برای او به عنوان خطری بالقوه به‌شمار می‌رفت.

مرد هلندی در فوریه‌ی ۲۰۲۲ به کووید مبتلا شد و با ترکیبی از آنتی‌بادی‌های مونوکلونال و استروئید‌ها تحت درمان قرار گرفت؛ اما متاسفانه دارو‌ها اثر نکردند و عفونت او ماندگار شد. اگرچه این مرد پیش از ابتلا به بیماری چندین دوز واکسن کووید دریافت کرده بود، هیچ شواهدی مبنی‌بر پاسخ آنتی‌بادی در بدن او مشاهده نشد.

بیمار برای بیش‌از ۶۰۰ روز آلوده به ویروس باقی ماند و مجبور شد چندین‌بار در بیمارستان بستری شود؛ اما خیلی زود و تنها ۲۱ روز پس از نخستین درمان، علائم جهش ویروس در او مشاهده شد. در ابتدا تعیین توالی نشان داد که ویروس در بدن مرد جهشی پیدا کرده که با سوتروویماب (یکی از دارو‌هایی که بیمار با آن تحت درمان قرار گرفته بود) مرتبط است.

ویروس در بدن بیمار بیش از ۵۰ بار جهش داشت

تجزیه‌وتحلیل‌های بیشتر ۲۷ سواب بینی جمع‌آوری‌شده بین فوریه‌ی ۲۰۲۲ تا سپتامبر ۲۰۲۳ حکایت از این داشت که ویروس در بدن این مرد بیش از ۵۰ بار جهش داشته است. برخی از این جهش‌ها در پروتئین اسپایک رخ داده بود؛ اتفاقی که نشان می‌دهد ویروس درحال سازگاری برای فرار از سیستم ایمنی بدن انسان است.

مشکلات سلامتی اساسی در مورد مرد هلندی به این معنی بود که سیستم ایمنی بدن او درواقع هرگز فرصتی برای پاکسازی ویروس نداشت. بستری‌شدن طولانی مدت در بیمارستان، همراه با نیاز به انجام اقدامات احتیاطی بیشتر برای جلوگیری از آلوده‌شدن دیگران، کیفیت زندگی مرد را تحت‌تاثیر قرار داده بود. به‌گفته‌ی تیم پزشکی، هیچ مدرکی وجود ندارد که واریانت جهش‌یافته در بدن این مرد، افراد دیگری را در جامعه آلوده کرده باشد.

بیمار در ماه اکتبر ۲۰۲۳ و در نتیجه‌ی عود بیماری زمینه‌ای خود از دنیا رفت. تاکنون هیچ موردی مشاهده نشده که تا این حد طولانی‌مدت دوام آورده باشد و از طرفی عفونت‌های پایدار پدیده‌ی شناخته‌شده‌ای هستند که با ویروس کرونای عامل کووید ۱۹ ارتباط دارند. برخی از تحقیقات اخیر نشان می‌دهد که از هر ۱۰۰ عفونت، تنها سه مورد ممکن است بیش از یک ماه باقی بماند.

مشکل این است که هرچه ویروس به‌مدت طولانی‌تری در بدن انسان تکثیر شود و تکامل یابد، شانس بیشتری برای ایجاد جهش‌های فرار ایمنی وجود دارد. این یکی از تئوری‌های مطرح‌شده در مورد چگونگی پیدایش اومیکرون است. باید توجه داشت که هر گونه‌ی جهش‌یافته به واریانتی نگران‌کننده تبدیل نمی‌شود؛ اما همچنان مهم است که عفونت‌های مداوم تحت نظر قرار گیرند و بیمارانی که از قبل با سایر مسایل پزشکی درگیر بوده‌اند، بهترین مراقبت‌های ممکن را دریافت کنند.

نویسندگان مقاله در بیانیه‌ای می‌گویند: «مدت زمان عفونت کووید در مورد مرد هلندی بسیار زیاد بود؛ اما عفونت‌های طولانی‌مدت در بیماران دارای نقص ایمنی در مقایسه با عموم افراد جامعه شایع‌تر است. کار بیشتر تیم ما شامل توصیف گروهی از عفونت‌های طولانی‌مدت بین یک ماه تا دوسال در بیماران نقص ایمنی بستری در بیمارستان بود. بااین‌حال به‌طور کلی عفونت‌های طولانی‌مدت اتفاق نادری است؛ چراکه افراد دارای نقص ایمنی تنها درصد بسیار کمی از کل جمعیت را تشکیل می‌دهند.»

مورد مرد هلندی در کنفرانس جهانی ESCMID ارائه خواهد شد.

دیگر خبرها

  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • ورود واکسن خوراکی روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور
  • شایع ترین نوع سرطان در استان
  • ورود واکسن خوراکی روتاویروس برای برنامه ایمن‌سازی کشور
  • شیوع آفت سن گندم با گرم شدن هوا افزایش می‌یابد
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • شیوع بیماری ناشناخته در بدخشان
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • شروع کار نمایشگاه کتاب بعد از شیوع کرونا نیازمند شجاعت بود
  • چیز‌هایی که فکر نمی‌کنید به کبدتان آسیب بزنند