Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از آسوشیتدپرس مقامات «مرکز کنترل و پیشگیری بیماری‌های» آمریکا (CDC) این هفته با این نظر که ویروس آبله میمونی می‌تواند از طریق هوا منتشر شود، مخالفت کردند و گفتند این ویروس معمولا از طریق تماس مستقیم با زخم‌های پوستی بیمار یا مواد آلوده شده با آنها سرایت می‌کند.

به گفته این مقامات، ویروس آبله میمونی همچنین ممکن است در هنگام تماس جسمی فرد دچار عفونت با فردی دیگر از طریق قطرک‌های تنفسی خارج شده از دهان و بینی او هم منتقل شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما این ویروس نمی‌تواند در هوا در مسافت‌های طولانی معلق بماند.

کارشناسان حوزه انتقال هواپخش ویروس‌ها با این گفته مخالفتی ندارند، اما برخی از آنها می‌گویند مقامات CDC احتمال اینکه قطرک‌های تنفسی بزرگ یا کوچک بیماران آبله میمونی بتوانند در فواصل کوتاه‌تر از بیمار استنشاق شوند، به طور کامل در نظر نگرفته‌اند.

سازمان جهانی بهداشت (WHO) و کارشناسان متعدد می‌گویند گرچه به نظر می‌رسد انتقال «کوتاه‌ برد» ویروس آبله میمونی از راه هوا ناشایع باشد، اما امکان‌پذیر است و باید درباره آن هشدار داد. بریتانیا نیز آبله میمونی را در فهرست «بیماری‌های عفونی با پیامدهای عمده» که می‌تواند از طریق هوا سرایت کند، قرار می‌دهد.

انتقال هواپخش ممکن است

لینسی مار، کارشناسان ویروس‌های هواپخش در دانشکده فنی ویرجینیا می‌گوید: «انتقال هواپخش ممکن است شیوه اصل انتقال این ویروس نباشد و در این مورد خیلی هم کارآمد نیست، اما باز هم رخ می‌دهد.»

او می‌گوید:‌ «به نظر من در این مورد حق با WHO است و پیام CDC در این باره گمراه‌کننده است.»

شمار موارد آبله میمونی در آمریکا اکنون به ۴۵ مورد در ۱۵ ایالت و منطقه کلمبیا رسیده است و شمار عفونت‌ها در سطح جهان در کشورهای گوناگون به بیش از ۱۴۵۰ مورد رسیده است. دست کم ۱۵۰۰ مورد مشکوک به بیماری هم در دست بررسی هستند.

بیماران مبتلا به آبله میمونی در شیوع‌های گذشته معمولا ابتدا علائم شبیه به آنفلوآنزا را گزارش می‌کنند و پس از آن دانه‌های پوستی شاخص تاول‌مانند بیماری ظاهر می‌شود. اما به گفته خانم راشل ولنسکی، مدیر CDC برخی زا بیماران در شیوع اخیر ابتدا دچار دانه‌های پوستی شده‌اند و برخی دیگر هیچ علامتی نداشته‌اند.

به گفته او،‌ هیچ مورد مرگی تا به حال در شیوع اخیر گزارش نشده است.

بیانیه CDC در روز پنجشنبه درباره اینکه ویروس آبله میمونی در هوا معلق نمی‌ماند و در طول دوره‌های کوتاه‌مدت به سر بردن افراد در فضاهای در بسته مشترک منتقل نمی‌شود، به دنبال مقاله روز سه‌شنبه نیویورک تایمز بود که دانشمندان در آن احتمالات و عدم قطعیت‌ها درباره سرایت این ویروس را مطرح کرده بودند.

ولنسکی روز جمعه گفت: «ما مطمئنا می‌دانیم که افرادی که در شیوع اخیر دچار آبله میمونی تشخیص داده شده‌اند، تماس نزدیک و مداوم جسمی با افراد دیگر دچار عفونت با ویروس را توصیف کرده‌اند. این توصیف‌ها با آنچه در شیوع‌های پیشین این بیماری دیده شده است و آنچه ما از دهه‌ها بررسی این ویروس و ویروس‌های خویشاوند نزدیک آن می‌دانیم، مطابقت دارد.»

اما کارشناسان دیگر می‌گویند مسئله این است که پژوهش‌های چندانی درباره آبله میمونی انجام نشده است و موارد گاهگاهی انتقال از طریق هوا درباره ویروس آبله (انسان) که خویشاوند نزدیک ویروس آبله میمونی است، گزارش شده است. همچنین دانشمندان در کنفرانس اخیر WHO، اشاره کردند که در شیوع آبله میمونی در سال ۲۰۱۷ در نیجریه، دو نفر از کارکنان مراقبت بهداشتی که هیچ تماس مستقیمی با بیماران نداشتند، دچار عفونت شدند.

مقامات CDC  نیز  پذیرفته‌اند که درباره چند نفر از بیماران در شیوع اخیر زمان یا چگونگی انتقال ویروس شناخته نشده است.

دکتر دانلد میلتون، کارشناس انتقال هواپخش ویروس در دانشگاه مریلند می‌گوید CDC از این لحاظ که می‌خواهد مردم را مطمئن کند که شیوع اخیر برای اغلب افراد تهدیدی شمرده نمی‌شود، چرا که واگیری ویروس آبله میمونی با کروناویروس قابل‌مقایسه نیست، حق دارد.

میلتون می‌گوید بعید است انتقال هواپخش برای افرادی به جز مراقبان بیماران که در فاصله بسیار نزدیک از آنها قرار دارند، تهدید شمرده شود، اما در عین حال هشدار می‌دهد که انکار کردن کامل امکان انتقال ویروس آبله میمونی از طریق هوا «روشی اشتباه برای اطمینان دادن به مردم است.»

قطرک‌های بزرگ یا قطرک‌های بسیار کوچک

کارشناسان می‌گویند هنگامی که یک ویروس در بزاق یا در مجرای تنفسی وجود داشته باشد، همچنانکه درباره ویروس آبله میمونی می‌دانیم که این چنین است، ممکن است از طریق قطرک‌های تنفسی ایجاد شده هنگام صحبت کردن، آواز خواندن، سرفه کردن یا عطسه کردن منتقل شود.

این قطرک‌ها ممکن است سنگین باشد و به سرعت روی اشیا یا افراد بیفتند یا ممکن است کوچک و سبک باشند و برای مدت‌ها و مسافت‌های طولانی در هوا معلق بمانند. درستی یا نادرستی ارزیابی CDC تا حدی بستگی به این دارد که ویروس بیماری فقط در قطرک‌های بزرگ وجود داشته باشد یا قطرک‌های بسیار کوچکی که آنها را «آئروسل» (aerosol) یا هواویزه می‌نامند. (قطر آئروسل‌هاه یا هواویزه‌ها کمتر از یک میکرون یا یک میکرومتر است).

بحث مشابهی در این باره در ابتدای پاندمی کروناویروس درگرفت، هنگامی که CDC و WHO بر قطرک‌های بزرگ به عنوان شیوه اصلی انتقال بیماری متمرکز شدند. اما بعدها معلوم شد که قطرک‌های بسیار کوچکتر یا آئروسل‌ها عامل اصلی انتقال بیماری هستند.

بیشتر بخوانید:

ویروس کرونا از طریق هواپخش هم سرایت می‌کند

راهنمای جدید CDC درباره آبله میمونی قطرک‌های تنفسی پخش‌شده بوسیله بیماران را به عنوان «ترشحاتی که به سرعت در هوا سقوط می‌کنند» توصیف کرده است.

اما به گفته لیدیا موراوسکا، کارشناسان کیفیت هوا در دانشگاه تکنولوژی کوئینزلند در استرالیا، ویروس «می‌تواند در ذرات تنفسی در هر اندازه‌ای» و نه فقط در قطرک‌های بزرگ وجود داشته باشد.

او می‌گوید: «به نظر من، این بیانیه درباره اینکه ویروس فقط بوسیله قطرک‌های بزرگ منتقل می‌شود و خطر عفونت فقط در فواصل نزدیک وجود دارد، هیچ اساسی ندارد.»

مقامات CDC روز جمعه گفتند بیماران در شیوع اخیر از طریق تماس مداوم نزدیک دچار عفونت شده‌اند. اما تعیین کردن این موضوع می‌تواند کار مشکلی باشد.

به گفته مار، هنگامی که افراد در تماس نزدیک هستند، ناممکن است تشخیص داد که ویروس از طریق تماس پوستی، افشانده شدن قطرک‌های بزرگ تنفسی یا استنشاق قطرک‌های بسیار کوچک یا آئروسل‌ها منتقل شده است.

او می‌گوید: «اینکه سرایت ویروس در تماس‌های بسیار نزدیک رخ داده است، چگونگی انتقال ویروس از یک فرد به فرد دیگر را تعیین نمی‌کند.»

با این وجود، اغلب کارشناسان توافق دارند که میزان دخالت آئروسل‌های استنشاقی در انتقال ویروس در آبله میمونی هر چقدر که باشد، به نظر نمی‌رسد این ویروس بتواند مانند ویروس کرونا یا ویروس سرخک در فواصل طولانی انتقال یابد.

میلتون می‌گوید:‌ «من موافقم که اغلب موارد انتقال آبله میمونی از طریق تماس- با احتمال زیاد از طریق تماس مستقیم غشاهای مخاطی رخ می‌دهد.»

اما به گفته او، «به نظر می‌رسد CDC در بیانیه‌اش از اصطلاحات قدیمی استفاده کرده است. لازم است هنگام صحبت درباره انتقال از اصطلاحاتی استفاده شود که به وضوح چگونگی انتقال - از طریق تماس، از طریق افشانده شدن یا استنشاق را بیان کند.»

انتقال در فواصل کوتاه

CDC در توصیه‌هایش به مراقبان بالینی امکان انتقال هواپخش ویروس را در فاصله کوتاه پذیرفته است. این سازمان توصیه می‌کند که بیماران ماسک بزنند و کارکنان مراقبت بهداشتی مراقبت‌کننده از آنها از ماسک‌های تنفسی N95 استفاده کنند که برای فیلتر کردن آئروسل‌ها یا هواویزه‌ها ضروری هستند.

این سازمان همچنین هشدار می‌دهد که «اعمال پزشکی که احتمال با انتشار ترشحات دهانی همراه هستند باید در یک اتاق ایزوله در برابر عفونت هواپخش انجام شوند.»

شواهدی وجود دارد که ویروس آبله میمونی می‌تواند در آئروسل‌ها زنده بماند و ویروس استنشاق‌شده از این طریق در میمون‌ها باعث بیماری می‌شود. اما ممکن است انتقال هواپخش روش ایدئال برای این ویروس نباشد.

مار می‌گوید بیماران ممکن است مقدار زیادی ویروس درون  آئروسل‌ها وارد نکنند، ویروس ممکن است برای مدت طولانی واگیر نماند یا مقدار بیش از حد بالایی از ویروس استنشاق شده برای ایجاد عفونت لازم باشد.

در چنین صورتی، انتقال هواپخش احتمالا فقط در میان افرادی رخ می‌دهد که برای مدت‌های طولانی در فاصله نزدیک هم قرار دارند. با این وجود مقامات بهداشتی در بریتانیا، مانند مقامات بهداشتی در آمریکا گفته‌اند بسیاری از بیماران ظاهرا نمی‌دانند در چه هنگامی و در کجا دچار عفونت شده‌اند.

مار می‌گوید، اگر این افراد بدون تماس نزدیک دچار عفونت شده باشند، «ممکن است انتقال هواپخش ویروس بیش از آن حدی که ما تصور می‌کنیم، در حال رخ دادن بوده است.»

بیشتر بخوانید:

ممکن است ویروس آبله میمونی به شکلی واگیرتر تبدیل شده باشد کد خبر 682659 برچسب‌ها كروناويروس آبله میمونی

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: كروناويروس آبله میمونی انتقال هواپخش ویروس ویروس آبله میمونی آبله میمونی قطرک های تنفسی آبله میمونی انتقال ویروس شیوع اخیر طریق تماس طریق هوا دچار عفونت آئروسل ها قطرک ها شده اند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۰۶۹۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برای نابودی ویروس‌ها پنجره را باز کنید

پژوهشگران می‌گویند سطوح بالاتر کربن دی اکسید (CO۲) به این معنی است که ویروس‌ها طول عمر بیشتری خواهند داشت و افراد بیشتری را آلوده می‌کنند، بنابراین باز کردن پنجره می‌تواند یک راه موثر برای کم کردن ویروس‌های معلق در هوا باشد.

کربن دی اکسید یک عمل کلیدی برای بیشتر زنده ماندن ویروس‌های معلق در هوا و در نتیجه احتمال انتشار بیشتر آنهاست؛ بنابراین باز کردن پنجره می‌تواند یک راه علمی برای جلوگیری از انتشار ویروس‌های تنفسی نسبت به آنچه که در ابتدا پیش‌بینی شده بود، باشد.

به نقل از ان‌ای، با ظهور کووید-۱۹، جهان یاد گرفت که بودن در فضای نزدیک با فرد یا افراد دیگر چگونه می‌تواند خطر ابتلا به این ویروس را افزایش دهد.

اکنون تحقیقات جدید به رهبری پژوهشگران دانشگاه بریستول در بریتانیا یک پاسخی به این پرسش داده است که چگونه و چرا ویروس‌های تنفسی موجود در هوا برای مدت طولانی‌تری در فضا‌های بسته باقی می‌مانند. آنها می‌گویند پای کربن دی اکسید در میان است.

آلن هادرل، سرپرست و نویسنده ارشد این مطالعه و محقق ارشد علوم هواپخش در دانشکده شیمی دانشگاه بریستول می‌گوید: ما می‌دانستیم که ویروس عامل کووید-۱۹ موسوم به SARS-CoV-۲ مانند سایر ویروس‌ها، از طریق هوایی که تنفس می‌کنیم، پخش می‌شود، اما این مطالعه نشان‌دهنده پیشرفت بزرگی در درک ما از این است که دقیقاً چگونه و چرا این اتفاق می‌افتد و مهم‌تر اینکه چه کاری می‌توان برای متوقف کردن آن انجام داد.

کربن دی اکسید (CO۲) یک شاخص خوب برای سنجش تهویه در یک فضای داخلی است. تعداد افراد در یک اتاق بر غلظت CO۲ تأثیر می‌گذارد و از آنجایی که هم کربن دی اکسید و هم ویروس‌های تنفسی دیگر در هوای بازدمی وجود دارند، منطقی است که از غلظت CO۲ به عنوان شاخصی برای خطر انتقال ویروس استفاده شود.

در اینجا ما باید کمی عمیق‌تر به بررسی تنفس بپردازیم. PH بالای (قلیایی) بازدم ناشی از ترشحات تنفسی است که از آن منشاء می‌گیرد. به عنوان مثال، بزاق و مایع ریه حاوی سطوح بالایی از بی‌کربنات قلیایی هستند. pH قطرات خارج شده در تنفس با تبخیر بی‌کربنات به گاز CO۲ تغییر می‌کند، اما تحت تأثیر عواملی مانند رطوبت نسبی، اندازه قطرات و غلظت CO۲ در محیط قرار می‌گیرد.

از آنجایی که تصور می‌شود PH محرک عفونت‌پذیری ویروس‌های معلق در هوا باشد، پژوهشگران بررسی می‌کنند که آیا غلظت CO۲ محیط بر پایداری ویروس‌های موجود در هوا (هوا پایداری) و خطر انتقال آنها تأثیر می‌گذارد یا خیر.

در شرایط همه‌گیری کووید-۱۹ از مانیتور‌های سنجش CO۲ برای تخمین تهویه ساختمان استفاده شد. هوای معمولی خارج از منزل حاوی حدود ۴۰۰ قسمت در میلیون (ppm) کربن دی اکسید است. در فضا‌های داخلی معمولی و دارای تهویه مناسب، غلظت بین ۴۰۰ تا ۱۰۰۰ ppm است. در فضا‌های دارای تهویه ضعیف، غلظت CO۲ می‌تواند از ۲۰۰۰ ppm بیشتر شود و در محیط‌های شلوغ‌تر از ۵۰۰۰ ppm بالاتر رود.

پژوهشگران با تغییر غلظت CO۲ در هوا بین ۴۰۰ ppm و ۶۵۰۰ ppm، ارتباط بین غلظت CO۲ و مدت زمانی که ویروس‌های موجود در هوا عفونی می‌مانند را تأیید کردند.

در مقایسه با CO۲ معمولی جو که حدود ۵۰۰ ppm است، افزایش متوسط در CO۲ از ۴۰۰ ppm به ۸۰۰ ppm در محدوده یک اتاق با تهویه خوب منجر به افزایش قابل توجهی در هواپایداری ویروس برای همه سویه‌های ویروس SARS-CoV-۲ از جمله دلتا، بتا و اومیکرون پس از دو دقیقه شد. ضمن اینکه تفاوتی در میزان عفونت و سرایت‌پذیری بین ۸۰۰ و ۶۵۰۰ ppm مشاهده نشد.

افزایش غلظت CO۲ عمیقاً بر سرایت‌پذیری SARS-CoV-۲ در طول زمان تأثیر گذاشت. در مقایسه با هوای معمولی، زمانی که غلظت کربن دی اکسید ۳۰۰۰ ppm بود (مشابه غلظت یک اتاق شلوغ) ویروس‌ها پس از ۴۰ دقیقه تقریباً ۱۰ برابر بیشتر عفونی باقی ماندند.

هادرل می‌گوید: این رابطه روشن می‌کند که چرا رویداد‌های اَبَرپخش‌کننده ممکن است تحت شرایط خاصی رخ دهند. PH بالای قطرات بازدمی حاوی ویروس SARS-CoV-۲ احتمالاً عامل اصلی عفونت است. CO۲ هنگامی که با قطرات برهمکنش می‌کند مانند یک اسید عمل می‌کند. این باعث می‌شود که pH قطرات کمتر قلیایی شود و در نتیجه ویروس درون آنها با سرعت کمتری غیرفعال شود.

خوشبختانه توصیه پژوهشگران برای کاهش عفونت ویروسی یک توصیه ساده است.

هادرل می‌گوید: به همین دلیل است که باز کردن یک پنجره یک استراتژی کاهش موثر است، زیرا هم از نظر فیزیکی ویروس را از اتاق خارج می‌کند و هم باعث می‌شود قطرات هواپخش برای ویروس سمی‌تر شوند.

با توجه به تمرکز جهانی بر کاهش CO۲ جو که دانشمندان اقلیم پیش‌بینی می‌کنند در دهه‌های آینده به بیش از ۵۵۰ ppm افزایش یابد، پژوهشگران می‌گویند یافته‌های آنها پیامد‌های گسترده‌تری دارد.

هادرل می‌گوید: بنابراین، این یافته‌ها پیامد‌های گسترده‌تری نه تنها در درک ما از انتقال ویروس‌های تنفسی، بلکه اینکه چگونه تغییرات در محیط ما ممکن است احتمال همه‌گیری‌های آینده را تشدید کند، دارد.

وی افزود: داده‌های مطالعه ما نشان می‌دهد که افزایش سطح CO۲ در جو می‌تواند با افزایش قابلیت انتقال سایر ویروس‌های تنفسی از طریق افزایش مدت زمانی که آنها در هوا عفونی می‌مانند، همزمان باشد.

این مطالعه در مجله Nature Communications منتشر شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی کلينيک

دیگر خبرها

  • تفکرات شهید مطهری به نسل آینده منتقل شود
  • موفقیت واکسن‌های موسسه رازی در کنترل و پیشگیری بیماری آبله در گوسفند و بز در کشور
  • برای نابودی ویروس‌ها پنجره را باز کنید
  • سرقت خودرو در پوشش مسافر
  • فصل آبله مرغان رسید، چه بخوریم تا زودتر خوب شویم
  • برخورد کامیون با وانت یک کشته و یک زخمی بر جا گذاشت
  • استفاده از منابع مسدودی آزاد شده ارزی کلید خورد | ارز حج امسال از این طریق به کشور عربستان منتقل شد
  • وضعیت زباله بهشهر پس از ۶۰ سال ساماندهی شد
  • آبله مرغان تا چند روز واگیر دارد ؟ | برای آبله مرغان چی بخوریم ؟ ؛ درمان سریع آبله مرغان در خانه
  • نجات جان مادر باردار قمی از مرگ حتمی