Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پول نیوز»
2024-04-30@02:52:39 GMT

نرخ دلار کف بازار گم شد

تاریخ انتشار: ۲۲ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۲۰۷۷۸۹

نرخ دلار کف بازار گم شد

نرخ طلای آبشده الان نزدیک سقف خودش یعنی ۶ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان شده که البته بیشتر فعالان این بازار انتظار اصلاح قیمت را دارند. دلار در بازار تهران سرگردان بود؛ نرخ‌ها پرت هستند و هر کسی برای خودش نرخ می‌دهد. اما علت چیست؟

اختلاف نرخ دلار در مرز پایتخت
اختلاف نرخ دلار در مرز با پایتخت در روز شنبه بیشتر از روز‌های گذشته شده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته این فقط در مورد مرز شرقی یعنی بازار هرات صدق می‌کند چرا که ظاهرا بازار هرات از روند نرخ‌ها در بازار‌های دیگر جا مانده و از آن طرف نرخ تهران خودش را به سلیمانیه رسانده بود.

در بازار متشکل، اما روند نرخ‌ها معکوس بوده و دلار و یورو کاهش یافت. دلار بیش از ۵۰ تومان و یورو هم تقریبا ۴۰۰ تومان.

ورود قیمت سکه به کانال ۱۶ میلیون تومان
بنا به گزارش اکوایران، در بازار غیررسمی دلار فراتر از مهر ۹۹ رفته است. نرخ سکه نیز در بازار آزاد وارد کانال ۱۶ میلیون تومان شد، اما در فتح سقف تاریخی خودش مثل دلار موفق نبود. سقف تاریخی سکه ۱۶ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان است. حباب سکه الان بیش از یک میلیون و ۶۰۰ هزار تومان شد که حباب بالایی محسوب می‌شود.

طلای آبشده صعودی شد
موازی با سکه، طلای آبشده نیز رفتار مشابهی داشت. نرخ طلای آبشده الان نزدیک سقف خودش یعنی ۶ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان شده که البته بیشتر فعالان این بازار انتظار اصلاح قیمت را دارند.

در بورس کالا نیز سکه رفاه ۱۵ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان را زد. بازهم عرضه‌های مقاومتی در بازار مشاهده شد. ۷ هزار عرضه، ۵۰۰ هزار تومان ارزان‌تر از بازار که معادل ۳.۵ میلیارد اختلاف ارزش با بازار دارد.

احتیاط در بازار رسمی
از آن طرف همچنان احتیاط در سمت رسمی بازار مشاهده می‌شود. سایت اتحادیه طلا از ۵ شنبه نرخ را آپدیت نکرده و آخرین نرخ اعلامی ۱۴ میلیون و ۹۴۰ هزار تومان بود.

اما فعالان بازار یک نکته مهم در مورد بازار ارز دارند: بازارساز طی چند وقت اخیر سعی کرده که نرخ‌های رسمی بازار را بر نرخ‌های غیررسمی چیره کند، اما تا حالا چقدر موفق شده؟

نرخ دلار کف بازار پرید زیرا...
در حال حاضر معامله‌گران خیلی کمتر از گذشته در بازار حضور دارند، اما روند بازار مطلوب بازارساز نیست. نرخ منوچهری که به عنوان کف بازار شناخته می‌شد، بخاطر جو انتظامی به طور کلی از بین رفته است.

نرخ اصلی بازار از کف بازار کشف می‌شد، اما فعلا کف بازار تعطیل شده است. معامله‌گران معتقدند که این فضای غبارآلود در بالا رفتن نرخ هم بی‌تاثیر نبوده است. چرا که مرجع عرفی دلار از بین رفته و حالا هر کسی و هر کانالی می‌تواند نرخ روز را دچار تغییر کند.

خبر‌های موثر در بازار
خبر‌های تاثیرگذار در بازار شنبه، هم داخلی بودند، هم خارجی. خبر‌های خارجی معطوف به واکنش‌ها به تحولات شورای حکام بود. در داخل نیز برخی همچنان معتقدند که ایران باید واکنش تندتری به قطعنامه اخیر شورای حکام نشان بدهد. سخنگوی کمیسیون سیاست خارجی مجلس، خواستار این شده که مجلس فورا تعلیق عضویت ایران در ان‌پی‌تی را بررسی کند. این به مذاق افزایشی‌های بازار خیلی خوش آمد.

از آن طرف، توییت رحمن قهرمان‌پور نیز در مورد تحولات اخیر، که نشست بعدی شورای حکام را خیلی مهم ارزیابی کرده، در بازار به شدت واکنش داشت. یک فعال رسانه‌ای نیز توییتی زده بود که خبر از موج دوم گرانی در ماه محرم می‌داد. این خبر را هم کانال‌های دلاری پوشش دادند.

به طور مشخص دو گروه در بازار مشاهده می‌شود:

دسته اول توصیه می‌کنند که خریداران مارکت داخلی احتیاط کنند، از نظر آن‌ها ریسک خرید در این نواحی بسیار بالاست و در این سطوح خرید پیشنهاد نمی‌شود. این دسته معتقدند که دلار بدون اصلاح آمده و نیاز به اصطلاح شارژی دارد.

شرط قیمت دلار برای کاهشی شدن
اما در مقابل گروهی هم هستند که معتقدند که دلار برای کاهش و اصلاح نیاز به خبر خوب دارد، خبر‌هایی هم برای بازار ارز خوب محسوب می‌شوند که قبلا به آن‌ها واکنش نشان داده باشد.

اما در داخل بازار شنبه خبر‌های جالب توجهی هم وجود داشت که بد نیست باهم مرور کنیم.

اول اینکه اطلاعیه‌ای را برخی اتاق‌های دلاری منتشر کردند که نشان می‌داد آن‌ها به دلیل تغییرات لحظه‌ای و خبری بودن مارکت فعلا فعالیتشان را متوقف کردند.

دوم اعلام نرخ کوتاژی در برخی کانال‌های درهم بود. این نرخی که مخصوص صادرکننده و واردکننده بدون دخالت شرکت تضامنی است. این نرخ در معاملات شنبه هشت هزار و ۴۰۰ تومان به ازای هر درهم بود که از نرخ آزاد در حدود ۵۰۰ تومان ارزانتر بود. این نرخ به این دلیل اعلام می‌شود که بسیاری از فعالان بازار می‌خواهند رفتار معامله‌گران بزرگ را رصد کنند.

یورو نایاب است
نکته سوم اینکه یورو همچنان نایاب و نرخ‌های یورو نیز خیلی متفاوت بود. این اختلاف بین صرافی‌ها به هزار و دویست تومان به ازای هر یورو می‌رسد؛ و عجیب‌ترین خبر یا شایعه اینکه دیروزبرخی می‌گفتند هیچکدام از شعب ارزی بانک‌ها، قادر به ارائه حواله ۵۰۰ دلاری مسافرتی بعد از گیت فرودگاه نبودند و دلاری ارائه نشد.

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: دلار بازار تهران نرخ نرخ دلار بازار ۵۰۰ هزار تومان طلای آبشده تومان شد کف بازار نرخ دلار نرخ ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۰۷۷۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دلار و سکه تا کجا کاهش پیدا می کنند؟

امتداد - یک کارشناس اقتصادی گفت: بازار آزاد می‌خواهد نرخ ارز مرکز مبادله را به سمت خودش بکشاند اما وقتی موفق نمی‌شود، کاهش پیدا می‌کند.

به گزارش پایگاه خبری امتداد ، آلبرت بغزیان به ایسنا افزود: کاری که بانک مرکزی به‌درستی انجام می دهد، این است که با افزایش نرخ ارز در بازار غیر رسمی، نرخ مرکز مبادله تغییر خاصی نمی کند؛ این نشان می‌دهد که بانک مرکزی بازیچه قرار نگرفته و وارد بازی بازارسازها نشده است.

او درباره تاثیر حراج سکه در کنترل قیمت‌ها بیان کرد: اگر هدف بانک مرکزی کاهش قیمت سکه بوده، باید توجه داشت که این کار یک مسکن موقت است برای تاثیر در قیمت؛ لذا این امر باید به‌طور مرتب انجام شود یا اینکه به تعدادی سکه عرضه شود که دیگر بازار اشباع شده باشد.

البته همه این‌ها منوط به این است که نرخ ارز هم ثابت باشد.

این کارشناس اقتصادی اظهار کرد: قبلا برگزاری حراج‌ سکه برای این بود که طلا به سازندگان عرضه شود و آنها بتوانند زیورآلات تولید کنند، در مقایسه با زمانی که نفت فروخته می‌شد و بانک مرکزی طلا و دلار تحویل می‌گرفت و به بانک کارگشایی می‌داد که به سازندگان و تولیدکنندگان زیورآلات عرضه کند؛ این کار در میان‌مدت نمی‌تواند اثری داشته باشد که قیمت‌ها را بشکند و کسانی که سکه خریدند هم به امید سوداگری هستند یا اینکه دنبال حفظ ارزش پولشان هستند.

اختلاف بین ارز دولتی و غیر رسمی

بغزیان خاطرنشان کرد: تا زمانی که سوداگری است و بین ارز دولتی و غیر رسمی اختلاف وجود دارد، نباید انتظار داشته باشیم که ثبات اقتصادی ایجاد شود و طلا و دلار برای خرید واقعی باشند نه برای استفاده از فرصت‌ها و سوداگری؛ زیرا اختلاف ارز دولتی با بازار غیر رسمی جذاب است و با عرضه محدود هم نمی‌توان نرخ را شکست بلکه می توان در کوتاه مدت بر بازار اثر گذاشت و این امر را بارها آزمون کردیم؛ لذا باید این موضوع ریشه‌ای حل شود.

وی ادامه داد: برای مثال منطقی بود که در آستانه سفرهای نوروزی، میزان دریافت ارز مسافرتی را افزایش دادند که فرد تشویق نشود ارز را از بازار آزاد بخرد، اما تا زمانی‌که محدودیت باشد، هرچه هم سهمیه افزایش پیدا کند، از طرف دیگر صف ایجاد برای خرید ایجاد می شود و چون به اندازه تقاضا عرضه نمی‌شود، در حد همان چند روز التهاب بازار را کنترل می‌کند و این را نباید به‌عنوان یک برد در نظر گرفت.

این کارشناس اقتصادی خاطرنشان کرد: کاری که بانک مرکزی به‌درستی انجام می دهد، این است که با افزایش نرخ ارز در بازار غیر رسمی، نرخ مرکز مبادله تغییر خاصی نکرد.

این نشان می‌دهد که بانک مرکزی بازیچه قرار نگرفته و وارد بازی بازارسازها نشده است.

بازار آزاد می‌خواهد نرخ ارز مرکز مبادله را به سمت خودش بکشاند اما وقتی موفق نمی‌شود، کاهش پیدا می‌کند. سال گذشته نرخ دلار به ۶۰ هزار تومان رسید اما به ۵۰ هزار تومان برگشت.

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

دیگر خبرها

  • کف قیمت دلار کجاست؟
  • قیمت طلا، قیمت دلار، قیمت سکه ارز ۱۴۰۳/۰۲/۱۰
  • قیمت طلا، قیمت دلار، قیمت سکه و قیمت ارز ۱۴۰۳/۰۲/۱۰
  • ویدیو/ سقوط موج ارز؛ کف بازار دلار چه خبر است؟
  • بازگشت دلار به کانال ۵۰ هزار تومان
  •  چرا دلار سقوط کرد؟
  • احتمال بازگشت دلار به کانال ۶۱ هزارتومانی
  • دلار و سکه تا کجا کاهش پیدا می کنند؟
  • ارزش بازار آلفابت از ۲ تریلیون دلار گذشت
  • بازار دلار سرد‌تر می‌شود؟