Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایتنا - این هواپیما با همان باتری‌های لیتیوم-یونی که در لپ‌تاپ و رایانه وجود دارد کار می‌کند.
هواپیمای ملخی ممکن است به‌زودی برقی شود: ناسا برای انجام نخستین آزمون پرواز هواپیمای آزمایشی تمام‌الکتریکی اکس‌ـ‌۵۷ (X-57) تا پایان سال آماده می‌شود، هواپیمایی که نه با بنزین هواپیما، بلکه با همان باتری‌های لیتیوم-یونی که در لپ‌تاپ و رایانه وجود دارد کار می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



پروژه نمایش پرواز اکس‌ـ‌۵۷ در سال ۲۰۱۶ با هدف پژوهش در زمینه نیروی محرکه تمام‌الکتریکی و با امید ساخت هواپیماهای کارآمدتر و سازگارتر با محیط‌ زیست راه‌اندازی شد. بر اساس اعلام سازمان بین‌المللی هوانوردی غیرنظامی، صنایع هوایی حدود ۲ درصد از انتشار دی‌اکسید کربن در جهان را تشکیل می‌دهد و ناسا نیز اشاره می‌کند که سوخت هواپیما برخلاف بنزین خودرو، همچنان حاوی سرب است، اگرچه به میزان کمتر، و عامل اصلی آلودگی سرب در محیط‌ زیست محسوب می‌شود.

اکس‌ـ‌۵۷ در حال حاضر قرار است نخستین پرواز آزمایشی‌اش را در ماه ژوییه انجام دهد.

هواپیماهای آزمایشی با نام اکس (X)، هواپیماهای اکس، به دهه ۱۹۴۰ بازمی‌گردند، زمانی که کار گروهی نیروی دریایی ایالات متحده آمریکا و پیشگامان ناسا و نیروی هوایی ایالات متحده آمریکا، برنامه اکس‌‌ـ۱ (X-1) را با محوریت ساخت هواپیمای دوکی‌شکل با پیشرانه موشکی بل اکس‌ـ‌۱ پشتیبانی کردند و چاک ییگر در سال ۱۹۴۸، از آن برای شکستن دیوار صوتی استفاده کرد.

نمونه‌های بعدی این سری اکس‌ـ‌۱۵ (X-15) در اواخر دهه ۱۹۵۰ و اکس‌ـ‌۵۱ (X-51) در دهه ۲۰۱۰ را شامل می‌شد که هر دو پروازهای مافوق صوت در ارتفاع بالا را بررسی و با سرعتی بیش از پنج برابر سرعت صوت پرواز می‌کردند.

شالوده اصلی اکس‌ـ‌۵۷ به اندازه برخی نمونه‌های قبلی هواپیماهای اکس (X-plane) عجیب‌وغریب نیست، با ‌وجود این، ناسا در حال آزمایش چندین فناوری پیشرفته با این هواپیما است. فناوری‌هایی که در این مورد به کار می‌روند نه برای پرواز در ارتفاع بالاتر یا سریع‌تر، بلکه [برای پرواز] آرام‌تر و با بازدهی بیشترند.

این سازمان فضایی یک هواپیمای معمولی دوموتوره ساخت ایتالیا، به نام تکنام پی‌۲۰۰۶تی (Tecnam P2006T) را که برای مصرف و کاربرد تجاری در دسترس بود انتخاب کرد و سپس، در آن تغییرهایی داد.

موتورهای دوقلوی چهار سیلندر چهار زمانه روتاکس ۹۱۲اس‌۳ (Rotax 912S3) پیستونی، که در نزدیکی بدنه در امتداد بال نصب شده‌اند، برداشته و با دو موتور الکتریکی ۶۰ کیلوواتی با ملخ‌هایی با قطر ۵ فوت (۱.۵ متر) در نزدیکی نوک بال‌ها جایگزین شده‌اند. در امتداد لبه‌های جلویی بال‌ها، ۱۲ ملخ کوچک‌تر با موتور الکتریکی با قطر ۱.۹ فوتی (نیم متری) تعبیه شده‌اند.

ناسا بال‌های اکس‌ـ‌۵۷ را فقط تا ۴۲ درصد اندازه قبلی آن بازسازی کرد، طرحی که به گفته این سازمان فضایی، موجب کاهش نیروی پَسار (drag) برای کارآمدتر کردن پرواز می‌شود.

۱۲ ملخ کوچک‌تر به کاهش اتلاف در نیروی بَرآر (lift) از بال کوچک کمک می‌کند و در واقع نیروی  بَرآر موجود هواپیما را دو برابر می‌کند. این توسعه فناوری است که ناسا آن را فناوری پیشران پیشرفته پروانه‌ای غیرهمزمان یا «لیپتِک» (Leaptech) می‌نامد که سازمان فضایی ناسا در سال ۲۰۱۵ آن را روی بال مدل نصب‌شده روی کامیونی که با سرعت بالا در بیابان حرکت می‌کرد، آزمایش کرد.

موتورهای الکتریکی و وسایل الکترونیکی هوانوردی انرژی خود را از دو مجموعه باتری لیتیوم‌ـ‌یونی ۴۰۰ پوندی نصب‌شده در کابین هواپیمای اکس‌ـ‌۵۷ می‌گیرند که در مجموع ۲۳ کیلووات ساعت یا توان تولید می‌کنند. ناسا زمان و تلاش زیادی صرف کرد تا اطمینان پیدا کند این باتری‌ها احتمال گرم‌شدن بیش از حد و آتش گرفتن ندارند.

اگر اکس‌ـ‌۵۷ بتواند قابلیت پرواز تمام‌الکتریکی را بر فراز صحرای کالیفرنیا در نزدیکی مرکز تحقیقات پرواز آرمسترانگ ناسا نشان دهد، می‌تواند راه را برای هواپیماهای برقی هموار کند که ۴۰ درصد کارآمدتر از هواپیماهای امروزی‌اند و این پروازها بدون موتورهای احتراقی، می‌توانند بی سرو‌صداتر باشند، اگرچه چندان هم بی‌صدا نیستند‌‌ــ و هر کسی که پرواز یک پهپاد تجاری را دیده باشد [می‌داند که] حتی ملخ‌های الکتریکی نیز سروصدا ایجاد می‌کنند.

منبع: ايتنا

کلیدواژه: هواپیمای برقی باتری ناسا باتری های لیتیوم یونی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.itna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ايتنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۰۸۰۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نخستین پلتفرم هیبریدی الکتریکی در جهان توسط چری ساخته شد

چری در سال ۲۰۲۳ با صادرات ۹۳۷ هزار دستگاه خودرو و دستیابی به نتایج قابل توجه به برترین برند صادرات خودرو چین تبدیل و در نهایت اعتماد بیش از ۱۳ میلیون مشتری در سراسر جهان را به خود جلب کرده است. - اخبار بازار -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، کنفرانس تجاری بین المللی چری 2024 در 28 آوریل با حضور گسترده دلالان و سرمایه گذاران از کشورهای مختلف جهان در ووهو چین برگزار شد تا فعالان صنعت خودرو در سراسر جهان شاهد گام های محکم و دستاوردهای درخشان چری در مسیر جهانی شدن باشند.

ژو شائودونگ، مدیر عامل برند چری، با ارائه گزارشی با محوریت «کاوش در عصر جدید» و استراتژی توسعه آتی برند چری اظهار داشت: هدف چری همکاری با همه فروشندگان و سرمایه گذاران در دنیا به منظور ایجاد سیستمی با قابلیت پشتیبانی از هدف فروش یک میلیون دستگاه خودرو می باشد.

وی ادامه داد: چری در سال 2023 با صادرات 937 هزار دستگاه خودرو و دستیابی به نتایج قابل توجه به برترین برند صادرات خودرو چین تبدیل و در نهایت اعتماد بیش از 13 میلیون مشتری در سراسر جهان را به خود جلب کرد.

مدیر عامل برند چری یادآور شد: این دستاوردها نتیجه تلاش‌های بی وقفه نزدیک به 50 هزار فروشنده در سراسر جهان است که ارزش‌های اصلی چری را از طریق مهارت‌های حرفه‌ای و خدمات عالی خود به کاربران جهانی منتقل می کنند.

توسعه 27 ساله چری

در عصر جهانی شدن و رقابت شدید بازار، پنج سال آینده یک دوره حیاتی مرگ و زندگی برای برندهای خودروسازی چینی و همتایان جهانی آنها خواهد بود. در این چشم‌انداز چالش‌برانگیز، رشد پایدار تنها با پرورش قدرت برند قوی و قابلیت‌های بازاریابی چند وجهی حاصل می‌شود، زیرا تنها اتکا به «قیمت‌گذاری غارتگرانه» در بلندمدت قابل دوام نیست. بنابراین، چری خود را در نقطه‌ای حساس از تحول می‌بیند، که به کاوش در راه‌های جدید فراتر از رقابت متعارف برای ایجاد یک سیستم بازاریابی برند در سطح جهانی نیاز دارد.

چری در راستای ارتقای کیفیت محصول در حال ساخت نخستین پلت‌فرم هیبریدی الکتریکی در جهان است که مجهز به چهار حالت رانندگی بنزینی، هیبرید، پلاگین-هیبرید و برقی است و از پنج گواهینامه ایمنی جهانی IIHS، C-NCAP، EUCAP،JNCAP و NHTSAپیشی خواهد گرفت.

بر این اساس چری در آینده با گسترش حضور خود را در بازارهای بزرگ بین‌المللی و شرکت در فعالیت‌های رفاهی عمومی و توسعه ابتکارات بشردوستانه به تثبیت جایگاه و حفظ قدرت خود در جهان ادامه خواهد داد.

گفتنی است در این کنفرانس تجاری بین‌المللی، تجزیه و تحلیل عمیقی از آخرین پیشرفت‌های فن‌آوری چری ارائه و قدرت نوآوری قوی این برند نشان داده شد و در مراسم اهدای جوایز، از نمایندگان فروش برجسته به دلیل برتری و سخت کوشی آن‌ها تقدیر شد.

همچنین در پایان کنفرانس، آقای ژانگ گویبینگ، رئیس چری اینترنشنال تاکید کرد: هدف فروش میلیون واحدی برای سیستم بازاریابی، نه تنها چشم اندازی از نقطه عطف مهم دیگری در مسیر توسعه برند چری است، بلکه یک طرح اولیه با انتظارات بالا برای کل تیم فروشندگان است.

وی با بیان اینکه چری به دنبال ایجاد شبکه های همکاری قوی تر و کارآمدتر با شرکای فروشنده جهانی خود است، خاطرنشان کرد: موفقیت کامل کنفرانس تجاری بین المللی چری در سال 2024، آغاز یک سفر کاملاً جدید برای چری است چراکه شرکای فروشنده جهانی با همکاری یکدیگر از فرصت‌ها استفاده کرده و با رفع چالش ها، مسیر را برای آینده‌ای موفقبرای چری و همه شرکای خود هموار خواهند کرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • چطور باتری های لیتیومی صنعت خودرو را دگرگون کردند
  • چرا چشم مردم به دیدن ۵۰ فروند هواپیمایی که دولت می‌گوید وارد کشور کرده، روشن نمی‌شود؟
  • دعوای زنان هواپیمای کویتی را وادار به فرود اضطراری کرد
  • پیک موتوری برقی در راه بازار تهران
  • نخستین پلتفرم هیبریدی الکتریکی در جهان توسط چری ساخته شد
  • آغاز فروش هواپیمای برقی عمود پرواز ارزان تر از هلی کوپتر
  • «بویینگ» و «ناسا» فضاپیمایی جدید پرتاب خواهند کرد
  • اولین خلبان بازرگانی ایرانی؛ کاپیتان داریوش تیمسار
  • نخستین فضاپیمای سرنشین‌دار بوئینگ به مدار می‌رود
  • هفتمین سفر فضایی «ویرجین گلکتیک» ماه آینده انجام می‌شود