Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-06@00:02:50 GMT

بانوی معلولی که امید را با همه وجود معنا کرده است +عکس و فیلم

تاریخ انتشار: ۲۲ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۲۱۰۶۶۶

بانوی معلولی که امید را با همه وجود معنا کرده است +عکس و فیلم

‍‍‍‍‍‍

خبرگزاری فارس از قم – سیدمحمدهادی میرشریفی: بیش از 60 بهار از عمرش را پشت سر گذاشته و چند سال قبل بر اثر حادثه‌ای دچار فلج کامل و عارضه نخاعی شده است. بعد از چند مرحله عمل جراحی سنگین بهبود چندانی پیدا نکرده و حالا تقریبا تنها زندگی می‌کند.

شاید اگر اراده‌ای قوی نداشت، این از کارافتادگی و معلولیت می‌توانست او را به فردی گوشه‌گیر و نیازمند تبدیل کند، اما حالا نه تنها کارهای شخصی خودش را انجام می‌دهد و کارآفرینی کرده و درآمدی برای خود دارد، بلکه سودای توسعه کارگاه کوچک خیاطی خود و آموزش دادن و به‌کارگیری افراد دیگر را هم در سر می‌پروراند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فاطمه صالحی‌راد، بانویی است که امید را با همه وجود معنا کرده و توانسته الگویی برای دیگران باشد.

همراه با خانم ستوده یکی از تسهیل‌گران اشتغالزایی بسیج سازندگی قم و با هماهنگی وی راهی منزل خانم صالحی‌راد می شویم. وقتی از پله‌های زیرزمین پایین رفتیم، با کارگاه خیاطی کوچکی مواجه شدیم که بخشی از منزل وی بود.  منظم و مرتب بودن محیط اولین نکته‌ای بود که نشان از امید فراوان و اراده محکم صاحب‌خانه برای جدیت و موفقیت در کار داشت، در ادامه گفت‌وگوی ما با این بانوی موفق را می‌خوانید.

فارس: ضمن عرض سلام و خداقوت، لطفا خودتان را معرفی کنید و کمی درباره وضعیت زندگی خودتان توضیح دهید.

- من هم عرض سلام دارم و از این‌که به این‌جا تشریف آوردید، تشکر می‌کنم. فاطمه صالحی‌راد هستم  و 62 سال دارم. چندین سال قبل بر اثر حادثه‌ای که برایم پیش آمد دچار بیماری فلج کامل شدم و اگر چه آن زمان متاهل بودم اما بعد از آن تنها زندگی می‌کنم. اوایل پیش آمدن این وضعیت که چند عمل جراحی را پشت سر گذاشته بودم، مرتب با خودم می‌گفتم که نباید تسلیم شرایط شوم و باید حرکت کنم و کارهای شخصی را خودم انجام دهم. با  سختی و زحمت زیاد، از روی تخت پایین آمدم و به لطف خدا به تدریج توانستم علاوه بر اداره امور شخصی، درآمدی هم داشته باشم.

فارس: به عنوان فردی که دچار معلولیت جسمی و حرکتی هستید، برخورد اطرافیان با شما چگونه است؟

بسیاری از اطرافیان و افرادی که فعالیت‌های من را می‌بینند، متعجب می‌شوند و به صراحت می‌گویند چه روحیه خوبی داری که با وجود این وضعیت جسمی، فعالیت اجتماعی داری. افراد زیادی به اینجا می‌آیند و از دیدن کیفیت کارهای من تعجب می‌کنند و مشتری دائمی می‌شوند. بعضی هم هستند که درخواست می‌کنند تجربه و مهارت خودم را به آن‌ها آموزش دهم.

فارس: از چه زمانی کار خیاطی را شروع کردید؟

 من با خیاطی از حدود 25 سال قبل آشنایی داشتم. اما وقتی دچار معلولیت شدم، به فکر ایجاد درآمد برای خودم افتادم. البته با قالیبافی هم آشنایی کامل دارم و می توانم همه نوع نقشه ای را ببافم. اما چون در کار خیاطی مشتری های بیشتری داشتم و خانم هایی که از اطرافیان و بستگان بودند از تولیدات من استقبال کردند، آن را ادامه دادم و الان 6 سال است که کار خیاطی را به صورت جدی شروع کرده ام.

فارس: با بسیج سازندگی چطور آشنا شدید و چه کمکی به شما کردند؟

حدود دو سال قبل از طریق خانم‌هایی که ارتباط داشتند مطلع شدم که صندوقی به نام حضرت صاحب الزمان(عج) وجود دارد که توسط بسیج سازندگی ایجاد شده و به اعضا وام می دهد. من هم علاوه بر چرخ خیاطی خودم نیاز به یک چرخ سردوز حرفه ای داشتم که آن زمان توان خریدش را نداشتم. اما وقتی عضو این صندوق شدم از طریق آن وامی دریافت کردم و چرخ سردوز را خریدم. حالا می‌توانم از این ظرفیت هم استفاده کنم.

فارس: آیا حمایت دیگری هم از شما داشتند؟

بله. گروه جهادی بانوان به من سر می زنند و اگر نیاز به کمک داشته باشم انجام می دهند. کمک خوب دیگری که می کنند این است که در فروش محصولات و تولیدات من در نمایشگاه هایی که دایر می کنند، همکاری دارند و من از این بابت هم از آن‌ها تشکر می‌کنم.

فارس: بجز بسیج سازندگی از جای دیگری هم تسهیلات دریافت کرده‌اید؟

در سفر اخیر دولت به قم، نامه‌ای برای رئیس جمهور نوشتم که مدتی بعد در پاسخ اعلام کردند با اعطای مبلغ 15 میلیون تومان وام موافقت شده است اما به دلیل شرایط خودم نتوانسته‌ام آن را دریافت کنم.

فارس: در این کارگاه تنها هستید یا نیروی دیگری هم به کارگیری کرده‌اید؟

اینجا هم منزل و هم کارگاه خیاطی من است و در حال حاضر یک نفر از خانم‌هایی که چند سال هست با هم آشنا هستیم در کار به من کمک می‌کند و دو نفری اینجا را اداره می کنیم. ایشان، هم در تهیه پارچه و وسایل مورد نیاز و هم در فروش تولیدات همکاری دارد.

فارس: اگر شرایطی فراهم شود که مورد حمایت بیشتری قرار بگیرید، چه درخواستی دارید؟

مهمترین مشکل من در حال حاضر محیطی است که در آن کار می‌کنم. به دلیل شرایط اقتصادی ناچار هستم در همین زیرزمین که زندگی می‌کنم کار کنم و بخطر پله‌هایی که دارد و حمل و نقل و تردد به بیرون را برای من بسیار دشوار کرده است، گاهی اتفاق می‌افتد که یک ماه از اینجا خارج نمی‌شوم. مشتری‌ها هم برای دیدن تولیدات یا دادن سفارش به همین مکان می‌آیند که برای آن‌ها هم سخت است. اگر شرایطی فراهم شود که محل زندگی و کار من جای مناسب‌تری از نظر تردد و حمل نقل شخصی خودم باشد، بسیار بهتر است. موضوع دیگر بحث تهیه مواد اولیه به ویژه پارچه است که با توجه به تورم موجود و افزایش قیمت‌ها هر روز کار ما دشوارتر می‌شود.

فارس: اگر شرایط فراهم شود، آمادگی توسعه دادن کارگاه خود را دارید؟

بله، افراد زیادی هستند که علاقه دارند برای مهارت‌آموزی با من ارتباط داشته باشند این موضوع هم جزو علایق من است و دوست دارم خدمتی به جامعه انجام دهم. پیگیری‌هایی هم انجام شده است. برای اینکه بتوانم از تسهیلات فنی‌و‌حرفه‌ای استفاده کنم ابتدا باید خودم در آزمون مربیگری شرکت کنم و مدتی است که بسیج سازندگی تلاش می‌کند تا با توجه به مشکل بنده برای تردد، از فنی‌وحرفه‌ای در همین محل حاضر شوند و از من آزمون بگیرند.

فارس: برای افرادی که فکر می‌کنند نمی توانند کارآفرینی کنند و امید به اشتغال ندارند، چه حرفی دارید؟

نمی‌خواهم بگویم هیچ مشکلی در جامعه وجود ندارد اما افراد برای رسیدن به موفقیت باید تلاش و حرکت داشته باشند، این مهمترین توصیه من است. به نظر من اولین گام در موفقیت مهارت‌آموزی است. اگر مهارتی داشته باشیم، هم می‌توانیم روی پای خودمان بایستیم و کار کنیم و درآمد داشته باشیم و هم اینکه با تولید یک محصول یا خدمت، یک فعالیت اجتماعی داشته باشیم. علاوه بر آن با آموزش دادن آن مهارت می‌توانیم به دیگران هم خدمت کنیم.

انتهای پیام/78032

منبع: فارس

کلیدواژه: بسیج سازندگی کارآفرینی کارگاه خیاطی صندوق اشتغالزایی بسیج سازندگی سال قبل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۱۰۶۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری آیین بانوی اهداکننده حیات در استان یزد

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز یزد، کانون دانشجویی فرهنگی نبض زندگی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد با همکاری اداره کل انتقال خون استان یزد، آیین بانوی اهداکننده حیات را برگزار می‌کند. 
در آیین بانوی اهداکننده حیات از بانوان ودخترانی که تا روز دختر (۲۱ اردیبهشت) خون اهدا کنند، بانوان و دخترانی که تا به حال حداقل یک بار اهدای خون داشته اند، بانوان ودخترانی که در سال ۱۴۰۳ برای اولین بار، خون اهدا کرده اند، تجلیل می‌شوند.

دیگر خبرها

  • خانواده ۵ معلولی در دشتستان صاحب خانه می‌شوند
  • نصراللهی با اعتقاد به «ما می‌توانیم» روحیه جهادی را معنا می‌کرد
  • هستی گهواره من/ اضطراب مرگ معنا بخش زندگی / گریز از مرگ با مد و دفن شدن در نقش اجتماعی
  • می‌ترسم جنگ تمام شود و این زندگی ادامه داشته باشد!
  • برگزاری آیین بانوی اهداکننده حیات در استان یزد
  • هدایای ویژه الساندرو دل پیرو برای همکارانش؛ میکا ریچاردز: به امضای قرارداد مدلینگ خودم نزدیک شدم / زیرنویس فارسی
  • شبی که رئال معجزه را معنا کرد! (عکس)
  • روبرتو دزربی: مایلم که در برایتون به کار خودم ادامه بدهم
  • اعترافات ناامیدکننده رایان بابل: در لیورپول تنها و مضطرب بودم
  • دعوت بانوی خوزستانی به اردوی تیم ملی فوتبال