Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اصغر سلیمی، روز یکشنبه در جلسه شورای عشایری شهرستان سمیرم در فرمانداری افزود: عشایر در جای جای کشور فعالیت تولیدی، دامی و کشاورزی دارند و در چرخیدن چرخ‌های اقتصاد مملکت سهیم هستند.

به گفته وی، این قشر پراکنده و سختکوش مانند اهالی شهر و روستا به امکانات نیاز دارند و دولت مردمی باید برای رفاه بیشتر آنها تلاش و برنامه‌ریزی سالانه و بلندمدت داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس یازدهم با اشاره به سفر آتی رییس جمهوری به استان اصفهان از مدیران ارشد دولت خواست تا نگاه خود به جامعه عشایری را تغییر دهند و همچون سایر مناطق به آنها بنگرند.

سلیمی خاطرنشان کرد: ۱۶ بار نام و عنوان عشایر در مباحث مربوط به پکیچ‌های خورشیدی، آب، راه، ورزش، بیمه، سلامت و بهداشت و درمان و آموزش آورده شده است اما در تخصیص‌ اعتبارات توجه چندانی به این قشر سختکوش نمی‌شود.

این نماینده مجلس با اشاره به تخصیص قیر رایگان برای راه‌های عشایری کشور برای نخستین بار در بودجه سال ۱۴۰۱ خاطرنشان کرد: سیاستمداران و مدیران کشور بدانند که باید خیلی پیشتر و بیشتر به نیازهای عشایر توجه می‌شده و توجه شود.

نماینده سمیرم در خانه ملت گفت: در ابتدای امسال شاهد تخریب سرپناه‌ها و اتاقک‌های عشایری در برخی از نقاط سمیرم بدون اطلاع قبلی بودیم که این موضوع را نیز در نُطق مجلس عنوان کردیم و امیدواریم سرپناه آنها که جایگاهی حداقلی برای امنیت و رفاه آنان است دیگر مورد تعرض یا تخریب قرار نگیرد.

وی تصریح کرد: هر اقدامی برای انجام و اقدام، نیاز به برنامه‌ریزی و اطلاع‌رسانی دارد چرا که اگر بدون اینها انجام شود تبعات جبران ناپذیری برای خانوارهای عشایری بدنبال دارد.

مدیر امور عشایر اصفهان نیز در این جلسه اظهار داشت: حدود ۵۰۰ پنل در چند سال گذشته به عشایر بویژه عشایری که در یک منطقه مجتمع بوده‌اند، اختصاص داده‌ایم.

مختار اسفندیاری افزود: علاوه بر این پنل‌ها، بدنبال ایجاد میدان دام اختصاصی برای عشایر هستیم که امیدواریم با همکاری بخش خصوصی و عشایر محقق شود.

به گزارش ایرنا، افزون بر چهار هزار و ۷۰۰ خانوار عشایری ایل قشقایی شامل طایفه‌های دره شوری، عمله، فارسیمدان و شش بلوکی، هر سال به ییلاق و سرحدات ییلاق سمیرم کوچ می‌کنند و افزون بر ۷۰۰ هزار راس دام را با خود به مراتع ییلاقی می‌آورند.
شهرستان سمیرم با ۱۵۰ روستا و آبادی، ۶ شهر و چهار بخش و افزون بر ۹۰ هزار نفر جمعیت روستایی، شهری و عشایری، با ۴۵۵ هزار هکتار عرصه‌های ملی و طبیعی در ۱۶۰ کیلومتری جنوب اصفهان واقع است.

برچسب‌ها جامعه عشایری کوچ سمیرم اصغر سلیمی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: جامعه عشایری کوچ سمیرم جامعه عشایری کوچ سمیرم اصغر سلیمی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۱۲۰۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کوچ بهاره عشایر در خراسان شمالی آغاز شد

ایسنا/خراسان شمالی مدیر کل امور عشایری خراسان شمالی از آغاز کوچ بهاره عشایر در این استان خبر داد.

رضا روشن ضمیر در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: عشایر خراسان شمالی کوچ خود را از مناطق قشلاقی در استان گلستان به مناطق ییلاقی در استان خراسان شمالی شروع کرده اند.

وی گفت: در حال حاضر عشایر در مناطق میانبند در استان مستقر می شوند و بعد از مدت کوتاهی که مناطق ییلاقی آماده شد، به این مناطق کوچ می کنند.

روشن ضمیر افزود: با مرزبانی پاسگاه‌های انتظامی، بسیج، پلیس راه و ... هماهنگ شده و امنیت کوچ عشایر برقرار شده است. از سوی دیگر هماهنگی‌های لازم صورت گرفته تا آبرسانی سیار در مکان‌هایی که نیاز است، انجام شود.

این مقام مسئول تصریح کرد: برخی از عشایر خراسان شمالی به صورت مکانیزه امر کوچ را انجام می دهند و برخی نیز غیرمکانیزه کوچ را انجام می دهند. مناطق شاه جهان، گلیل و ... برخی از مناطق ییلاقی عشایر خراسان شمالی هستند که این افراد در آنجا ساکن می شوند.

به گفته مدیر کل عشایری خراسان شمالی، در این استان ۲۶۰۰ خانوار تمام کوچ روی عشایری در این استان زندگی می کنند و البته برخی از خانوار عشایری نیز به صورت نیمه کوچ رو هستند.

وی گفت: عشایر خراسان شمالی دارای ۵۶۰ هزار راس دام سبک است که ۷۵۰۰ تن گوشت قرمز توسط این افراد در استان تولید می شود.

روشن ضمیر خاطرنشان کرد: خشکسالی و نامطلوب بودن وضعیت مراتع طی چند سال گذشته یکی از مشکلات اساسی عشایر این استان بود اما امسال به دلیل بارندگی های خوب صورت گرفته وضعیت مراتع خوب است و این قشر امسال امیدوار به تولید بیشتر هستند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • کوچ بهاره عشایر در خراسان شمالی آغاز شد
  • جامعه عشایری سومین جامعه استان کرمانشاه
  • مناطق ییلاقی و قشلاقی مستعد لرستان شناسایی شده است
  • کولیدر منطقه‌ای بکر برای توجه به مسئله گردشگری عشایر است
  • خسارت بیش از ۲ میلیارد تومانی سیل به زیر ساخت‌های عشایری سربیشه
  • درخواست بهسازی و مرمت راه عشایری قره داغ اهر ارسباران
  • سرآغاز کوچ عشایر قشقایی از قشلاق به ییلاق
  • بانگ کوچ، طنین زندگی در طبیعت پرسخاوت لرستان
  • ۱۸ درصد جمعیت جامعه عشایری ایلام در شهرستان آبدانان زندگی می‌کنند
  • ضعف ادارات کرمانشاه در پرداخت سهم اعتباری عشایر