Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک متخصص عفونی با بیان این‌که اسهال ویروسی است که از راه مصرف آب و غذای آلوده به انسان منتقل می‌شود، گفت:‌ برای پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های گوارشی ناشی از ویروس و جلوگیری از ابتلا به وبا، سبزیجات و میوه‌ها باید به خوبی شسته شوند. - اخبار اجتماعی -

مینو محرز در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم درباره ابتلای تعدادی از هموطنان به مشکلات گوارشی نظیر اسهال، اظهار داشت: علت شیوع اسهال، نوعی ویروس از دسته "آنترو ویروس‌"هاست که عمدتا در فصل‌های گرم شایع می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: این ویروس عمدتا از راه مواد غذایی و آب آلوده انتقال می‌یابد و معمولاً ویروس به طور مستقیم از انسان به انسان منتقل نمی‌شود بلکه در صورتی که فرد مبتلا، دست‌های خود را پس از اجابت مزاج به خوبی نشوید و اقدام به تهیه غذا کند، این ویروس می‌تواند به افراد سالم منتقل شود.

وی ادامه داد: علائم بیماری شامل اسهال شدید است که گاهی با تهوع و استفراغ همراه است.

محرز تصریح کرد: به دلیل از دست رفتن آب و الکترولیت‌های بدن در مبتلایان، بیماران باید به مراکز درمانی مراجعه و مایعات کافی مصرف کنند. برای این افراد سرم تجویز می‌شود و این بیماری خیلی نگران‌کننده نیست.

متخصص بیماری‌های عفونی و گرمسیری با اشاره به این‌که افراد باید میوه‌ها و سبزیجات را به خوبی شست‌وشو دهند، بیان کرد: شستن میوه‌ها و سبزیجات اهمیت فراوانی دارد، به خصوص سبزیجات ممکن است دارای انگل‌ها و میکروب‌های مختلفی باشند؛ همچنین با گرم شدن هوا، بیماری‌هایی نظیر وبا نیز ممکن است از طریق مصرف سبزیجات آلوده شیوع پیدا کند بنابراین مردم پس از خرید سبزی، گِل‌های روی آن را بشویند و سپس آن را چند دقیقه در آب و مایع ظرفشویی قرار دهند تا تخم انگل‌ها از آن جدا شود و سپس دوباره آن را شست‌وشو دهند.

محرز با بیان این‌که بیماران در پی بروز مشکلات گوارشی ناشی از ویروس، به هیچ وجه نباید آنتی‌بیوتیک مصرف کنند، تاکید کرد: خطر مقاومت میکروب‌ها نسبت به داروهای آنتی‌بیوتیک، یک خطر جدی است که در پی مصرف بی‌رویه آنتی‌بیوتیک ایجاد می‌شود.

به گفته این پزشک متخصص بیماری‌های عفونی، به دلیل سرانه بالای مصرف و تجویز بی‌رویه آنتی‌بیوتیک در ایران، این داروها دیگر بر بسیاری از بیماران بستری در بیمارستان‌ها تأثیر نمی‌گذارد و در نتیجه باعث مرگ و میر آنها می‌شود.

"آبله میمونی" تبدیل به یک‌ همه‌گیری می‌شود؟/ علائم اولیه ابتلا به این بیماری چیست؟همه‌چیز درباره آبله میمونی/ راه پیشگیری از بیماری چیست؟

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: تغذیه سالم بهداشت و درمان تغذیه سالم بهداشت و درمان آنتی بیوتیک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۱۲۱۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برای افزایش هوش این پنج ماده غذایی را مصرف کنید

مغز عضوی است که ۲۴ ساعته، حتی زمانی که خواب هستید، مشغول به فعالیت است؛ کل سیستم عصبی را تنظیم می‌کند و سیگنال‌ها و دستورالعمل‌ها را از یک قسمت بدن به قسمت دیگر منتقل می‌کند. بیشتر غذا‌هایی که به تقویت حافظه کمک می‌کنند، حاوی مقادیر زیادی از این موارد هستند: آنتی اکسیدان‌ها، ویتامین B، چربی‌های سالم، اسید‌های چرب امگا.

به گزارش خبرآنلاین، چند مورد از بهترین غذا‌هایی که مغز و حافظه را تقویت می‌کنند و سلامت آن را ارتقا می‌دهند، در ادامه به شما معرفی شده‌اند:

توت‌ها

انواع توت‌های غنی از آنتی اکسیدان مانند توت فرنگی، شاه‌توت و توت سفید، استرس اکسیداتیو را کاهش می‌دهند. مطالعات نشان می‌دهد که آنتی اکسیدان‌های موجود در توت‌ها می‌توانند به: بهبود ارتباط بین سلول‌های مغز، تقویت یادگیری و حافظه با افزایش انعطاف‌پذیری مغز، جلوگیری یا به تأخیر انداختن زوال شناختی کمک کند.

غلات کامل

سطوح بالاتر قند خون با کاهش بازدهی و فعالیت مغز مرتبط است. بر خلاف کربوهیدرات‌های تصفیه شده، غلات کامل دارای شاخص گلیسمی (قند) پایینی هستند و برای همین به آرامی در بدن تجزیه می‌شوند، قند را به تدریج آزاد می‌کنند و به مغز اجازه می‌دهند تا عملکرد مؤثرتری داشته باشد.

برخی از جایگزین‌های سالم غلات کامل که برای تقویت ذهن مفید هستند، عبارتند از: نان جو، بلغور جو دوسر، برنج قهوه‌ای، گندم سیاه، کینوا.

آجیل و دانه‌ها

درست مانند ماهی‌های چرب، آجیل‌ها و دانه‌ها نیز حاوی سطوح بالایی از اسید‌های چرب امگا ۳ و آنتی اکسیدان هستند که آن‌ها را به یکی از بهترین غذا‌ها برای مغز تبدیل می‌کند. این گروه هم‌چنین منبع غنی ویتامین E هستند که از مغز در برابر استرس اکسیداتیو در دوران پیری محافظت می‌کند. مطالعات نشان می‌دهد که مصرف منظم آجیل می‌تواند خطر از دست دادن حافظه مرتبط با افزایش سن را کاهش دهد.

گردو بهترین غذا برای مغز است و سطوح بالاتری از آنتی اکسیدان را نسبت به سایر مغز‌ها و دانه‌ها در خود دارد.

قهوه

کافئین موجود در قهوه به تقویت عملکرد کلی مغز کمک می‌کند. قهوه هم‌چنین منبعی غنی از آنتی اکسیدان است که [با افزایش سن]از سلامت مغز محافظت می‌کند. تحقیقات نشان می‌دهد که مصرف مادام‌العمر قهوه می‌تواند خطر زوال شناختی و بیماری آلزایمر را کاهش دهد.

با این وجود، در مصرف قهوه زیاده‌روی نکنید، چرا که کافئین می‌تواند چرخه خواب را مختل کند.

پرتقال

پرتقال سرشار از ویتامین C است و در بهبود توانایی‌های شناختی و تقویت سلامت مغز نقش دارد. ویتامین C یک آنتی اکسیدان قوی است که از سلول‌های مغز در برابر آسیب‌های ناشی از بالا رفتن سن محافظت می‌کند. هم‌چنین این ویتامین به پیشگیری از اختلالات روانی مانند افسردگی، اضطراب و اسکیزوفرنی کمک می‌کند. برخی از منابع سرشار از ویتامین C عبارتند از: کیوی، گوجه فرنگی، فلفل دلمه‌ای، سیب زمینی، انبه، آناناس.

دیگر خبرها

  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • برای افزایش هوش این پنج ماده غذایی را مصرف کنید
  • مشارکت پنج هزار خانواده اصفهانی در طرح تبدیل زباله میوه و سبزی به خشکاله
  • داروهای غیر آنتی‌بیوتیک باکتری‌ها را از بین می‌برند؟
  • چیز‌هایی که فکر نمی‌کنید به کبدتان آسیب بزنند
  • داروهای غیر آنتی‌بیوتیک باکتری‌ها را از بین می‌برند
  • هشدار شبکه دامپزشکی جغتای در خصوص بیماری تب نزله‌ای بدخیم
  • چیز‌هایی که فکر نمی‌کنید به کبدتان آسیب می‌زنند
  • شایع‌ترین اختلالات روانی کرونا و آمار آن
  • برداشت ۹۶۰ تن سبزیجات برگی از گلخانه‌های خراسان جنوبی