Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-04-30@18:39:15 GMT

نماینده مجلس: حذف قیر رایگان در مجلس رأی نخواهد آورد

تاریخ انتشار: ۲۲ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۲۱۳۴۹۲

نماینده مجلس: حذف قیر رایگان در مجلس رأی نخواهد آورد

محسن زنگنه عضو کمیسیون برنامه بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی ظهر امروز (یکشنبه ۲۲ خرداد ماه) در حاشیه جلسه علنی مجلس در جمع خبرنگاران در خصوص تقاضای دولت برای بررسی دو فوریتی لایحه اصلاح دو ماده از قانون بودجه سال ۱۴۰۱، گفت: لایحه دو فوریتی که در جلسه علنی امروز مجلس به رأی گذاشته شد، شامل دو بخش بود به عبارتی دو بحث کاملاً مجزا در آن مطرح شده بود، بخش اول آن درباره قیر و بخش دیگر آن نیز درباره عوارض حقوق گمرکی بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اینکه بهتر بود که این دو بحث به صورت مجزا به مجلس می‌آمد، تصریح کرد: کاملا مشخص بود که مجلس به بخش اول لایحه دولت که مرتبط با موضوع قیر رایگان بود، رأی نخواهد داد، اینکه دولت بخش دوم لایحه که مربوط به حقوق گمرکی است را با موضوع قیر به صورت همزمان در لایحه مطرح کرده بود یعنی خودِ دولت نیز تمایلی به رأی آوردن این لایحه دو فوریتی نداشت.

زنگنه بیان کرد: در بخش اول این لایحه، آمده است: قیر رایگانی که در بند (ز) تبصره (۱) دولت ملزم به تحویل آن از محل منابع داخلی شرکت ملی نفت ایران به صورت ماهیانه شده‌ است، بعد از تحقق ۴۸۵ هزار میلیارد تبصره یک از محل فروش نفت و چهار و نیم میلیارد یوروی حوزه دفاعی، اختصاص یابد؛ این در حالی است که همه می‌دانیم تحقق این ارقام قطعاً تا پایان سال زمان خواهد برد.

نماینده مردم تربت حیدریه در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: اینطور نیست که این منابع در اردیبهشت و خرداد تأمین شوند، بنابراین می‌توان گفت دولت با این لایحه در پی آن است که قیر رایگان تقریبا حذف شود؛ البته مسلم است که حذف قیر رایگان در مجلس رأی نخواهد آورد.

وی با اشاره به اینکه قسمت اول لایحه به معنای حذف رایگان بود، تصریح کرد: تبصره (۱۴) منابع خوبی در اختیار شرکت ملی نفت گذاشته‌ است و همچنین به گفته دولت درآمد امسال شرکت ملی نفت نیز خوب بوده است، به طوری که این درآمد از سهم چهارده و نیم درصد که در لایحه بودجه پیش‌بینی شده بود هم فراتر می‌رود؛ با توجه به این‌ها حذف قیر رایگان که تأثیر بسیار زیادی در توسعه روستایی و مناطق محروم دارد، اقدام معقولی نیست.

زنگنه درباره بخش دوم لایحه دولت که مرتبط با حقوق گمرکی بود، تأکید کرد: همه کالاهای وارداتی براساس قانون گمرک ملزم به پرداخت حقوق ورودی هستند، این حقوق شامل دو بخش حقوق گمرکی و بازرگانی می‌شود. رقم سود بازرگانی می‌تواند از صفر تا ۲۵ درصد باشد که تعیین مقدار آن بر عهده دولت است، اما میزان حقوق گمرکی برای همه کالاها ۴ درصد ارزش آن کالا است. در قانون بودجه برای کالاهای اساسی، نهاده‌های دامی، دارو و تجهیزات پزشکی این چهار درصد را به یک درصد کاهش داده‌ایم.

نماینده مردم تربت حیدریه در مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: دولت در این لایحه تقاضا داده بود که برای کالاهایی که حقوق ورودی آن‌ها کمتر از ۱۰ درصد است، حقوق گمرکی از ۴ درصد به یک درصد کاهش یابد؛ در حالیکه این موضوع نیاز به لایحه ندارد، چراکه دولت می‌تواند سود بازرگانی که مقدار آن توسط خودش تعیین می‌شود را صفر کند و در این صورت به کسری بودجه نیز دچار نخواهد شد.

وی تأکید کرد: چنانچه حقوق گمرکی از ۴ درصد به یک درصد کاهش یابد، با ۲۸ هزار میلیارد تومان کسری بودجه مواجه خواهیم شد که دولت پیشنهاد داده این رقم را از محل فروش اوراق تأمین کند، اما این به آن معناست که بار و فشار این کار بر عهده مصرف‌کننده خواهد بود.

زنگنه با بیان اینکه رأی نیاوردن بررسی دو فوریتی لایحه دولت قابل پیش‌بینی بود، تأکید کرد: از دولت و مجلس انتظار داریم در شرایط فعلی همانطور که رهبری فرمودند، مسئولیت اقدامات خود را بپذیرند. اگر دولت می‌خواهد لایحه‌ای به مجلس ارائه کند، این کار را شفاف انجام دهد.

نماینده مردم تربت حیدریه در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: ارائه همزمان لایحه اصلاح دو ماده از قانون بودجه با موضوعات متفاوت، کار شایسته‌ای نیست. مجلس نیز باید درباره موضوعات مختلف به صورت مجزا اعلام نظر کند. چه بسا اگر لایحه مربوط به حقوق گمرکی به صورت مجزا به مجلس ارائه می‌شد، نمایندگان با بررسی آن به صورت دو فوریت موافقت می‌کردند./مهر

منبع: فردا

کلیدواژه: محسن زنگنه مجلس شورای اسلامی حقوق گمرکی قیر رایگان دو فوریتی لایحه دو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۱۳۴۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مجلس با یارانه نان، دارو و شیرخشک موافقت کرد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، ادامه رسیدگی به بخش دوم لایحه بودجه (جداول) سال ۱۴۰۳ که از روز گذشته در دستور کار مجلس قرار گرفته بود در دستورکار وکلای ملت در جلسه نوبت صبح امروز، سه‌شنبه، نیز قرار دارد.

آنگونه که تسنیم روایت کرده، وکلای‌ ملت پس از استماع نظرات موافقان و مخالفان با کلیات گزارش کمیسیون تلفیق در مورد جدول ۱۴ درباره هدفمندی یارانه‌ها از مجموع ۲۱۳ نماینده حاضر با ۱۵۶ رأی موافق، ۱۹ رأی مخالف و ۸ رأی ممتنع، موافقت کردند.

رحیم زارع سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه سال ۱۴۰۳ در این جلسه علنی در توضیح جزئیات بخش درآمدی جدول ۱۴ لایحه بودجه ۱۴۰۳ گفت: همان مبلغی که دولت در نظر گرفته بود کمیسیون تلفیق و صحن علنی آن را تأیید کردند که ۳۱۵همت برای یارانه نقدی و معیشتی در نظر گرفته شد، کار مهمی که مجلس انجام داد ۱۰ درصد به مستمری مددجویان کمیته امداد و بهزیستی اضافه کرد که در لایحه ۲۰ درصد بود و به ۳۰ درصد افزایش پیدا کرد.

وی افزود: ۴۲همت برای کمیته امداد، ۲۳همت برای بهزیستی، ۱۴۳همت برای یارانه نان و یارانه دارو و شیرخشک و ملزومات مصرفی برای وزارت بهداشت ۷۴ هزار و ۹۰۰ میلیارد در نظر گرفته شد.

سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه اضافه کرد: مواردی همچون هزینه سرمایه‌گذاری در شرکت ملی نفت و شرکت پخش و پالایش فرآورده‌های نفتی و همچنین شرکت گاز را مصوب کردیم و مبالغی را که دولت برای بحث واردات بنزین و گازوئیل نیاز داشت، تأمین کردیم که این موارد کلیات جدول ۱۴ است که آنچه دولت در لایحه گنجانده بود در کمیسیون تلفیق نیز به تصویب رسید.

در ادامه جلسه حاجی‌بابایی رئیس کمیسیون تلفیق بودجه در توضیح جزئیات جدول ۱۴، گفت: هدفمندی یارانه‌ها حدود ۷۵۸همت در بخش درآمدها و ۷۵۸همت نیز در بخش هزینه‌ها است به‌دلیل اینکه توازن این جدول به هم نخورد ریالی در آن کم و زیاد نشده است حتی ریالی از هزینه‌های نفت نیز کم نشده است. قرار بود دولت ۶۳همت از محل فروش مشتقات به دست آورد که حذف شده است این ۶۳همت از طریق مدیریت منابع صورت می‌پذیرد بنابراین این جدول بدون هیچ تغییری ۱۰۰درصدی نظر دولت است. هرگونه تغییر در این جدول موجب تغییرات کلی می‌شود. در بحث صیادان و ملوانان نیز باید اصلاح شود، صیادان را نیز به آن اضافه می‌کنیم.

همچنین داوود منظور رئیس سازمان برنامه و بودجه که در جلسه علنی حضور دارد درباره جدول ۱۴ یادآور شد: این جدول مربوط به هدفمندی یارانه‌ها است، سعی شده است با توجه به منابع و محدودیت‌ها تنظیم شود تا هدفمندی یارانه‌ها محقق شود، ۲ موضوع در آن مورد بررسی قرار گرفت؛ یکی کالابرگ‌ها که از محل سایر درآمدها باید تعیین می‌شد همچنین در خصوص عنوان صرفه‌جویی انرژی که در این جدول آورده شده است، این عنوان با نظر کمیسیون تلفیق تبدیل به درآمدها شده است که مورد قبول دولت نیست. پیشنهاد می‌شود همان سایر درآمدها عنوان شود از طرفی کالابرگ‌ها باید به‌صورت نقدی و در جدول جداگانه‌ای مطرح شود.

۲۷۲۱۸

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901361

دیگر خبرها

  • مجلس با یارانه نان، دارو و شیرخشک موافقت کرد
  • قالیباف: اراده دولت و مجلس اجرای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان است
  • حقوق بازنشستگان از پایان اردیبهشت ۴۰ درصد افزایش خواهد یافت
  • مجلس با وجود مخالفت دولت با الحاق جدولی به بودجه ۱۴۰۳ موافقت کرد
  • موافقت مجلس با جدول شماره ۱۲ لایحه بودجه ۱۴۰۳ کل کشور
  • آخرین نطق رشیدی کوچی در مجلس
  • تجربه تازه مجلس برای بررسی «سند دخل و خرج کشور»
  • منابع بودجه ۱۴۰۳ تصویب و جدول حقوق و مزایا رد شد
  • ببینید | سرکار گذاشتن مردم توسط دولت رئیسی به روایت یک نماینده مجلس
  • مجلس وارد بررسی جزئیات لایحه ارتقای امنیت زنان شد