Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارشناس مسائل بین الملل گفت: افرادی در داخل کشور که سخنانی در قبال خروج از NPT به میان می‌آورند، احتمالا درک درستی از ساختار نظارتی آژانس بین‌المللی اتمی ندارند زیرا خروج از NPT به معنای ساخت بمب هسته‌ای و شکل گیری اجماع علیه ما در بین دوستان و دشمنان‌مان است.

مهراد نجفی، کارشناس مسائل بین الملل در گفتگو با خبرنگار بین الملل خبرگزاری دانشجو درباره قطعنامه شورای حکام بیان کرد: قطعنامه اخیر تا حدودی قابل پیش بینی بود؛ لحن قطعنامه ملایم و نه چندان تند بود و برنامه هسته‌ای ایران را فعلا به شورای امنیت سازمان ملل ارجاع نداده است، البته ممکن است در جلسه بعدی شورای حکام این اتفاق رخ دهد و این قضیه،  منوط به روند مذاکرات وین است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ما در طی سال‌های اخیر بیشترین همکاری را با آژانس داشتیم؛ بیش از ۲۰%  کل عملکرد نظارتی آژانس از کشور ما صورت گرفته است؛ این در حالی است که ما میبینیم کشور‌هایی همچون اسرائیل حتی عضو NPT هم نیستند، ولی کشور ما علاوه بر NPT، پروتوکل الحاقی و نظارت‌های فراپادمانی  ذیل برجام را نیز پذیرفته است و ثابت کرده است به تعهدات پایبند است. آژانس، با وجود اثبات حسن نیاتمان در مسئله همکاری، با سیاسی کاری علیه ما اقدام میکند.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

 

وی گفت: کشور‌های غربی در صدد این هستند که خواسته‌های خودشان را ذیل برجام، به ایران تحمیل کنند. ایستادگی و مقاومت کشورمان و دیپلمات‌هایمان در مقابل زیاده خواهی‌های غرب، علی الخصوص آمریکا، موجب شده است که غربی‌ها از شورای حکام و ظرفیت‌های این چنینی، علیه کشورمان به عنوان یک اهرم فشار استفاده کنند تا خواسته هایشان را در مذاکرات پیش‌رو به زور تحمیل نمایند. ما در سال‌های گذشته و تا اواخر سال ۹۷، بیش از ۱۵ بار عملکردمان و تعهداتمان نسبت به برجام، توسط همین آژانس بین المللی انرژی اتمی، تایید شده بود. عملکرد آژانس تحت تاثیر غربی‌ها قرار گرفته است و تایید‌های قبلی راجع به عملکرد ایران دیگر جایگاهی ندارد، زیرا ایالات متحده میخواهد از این اهرم فشار علیه ما استفاده کند و طبق معمول قصد زورگیری دارد.

نجفی ادامه داد:افرادی در داخل کشور که سخنانی در قبال خروج از NPT به میان می‌آورند، احتمالا درک درستی از ساختار نظارتی آژانس بین‌المللی اتمی ندارند. معاهده منع گسترش سلاح هسته‌ای، حتی در همین عنوانش هم تبعیض است، نمیگوید منع گسترش هسته‌ای بلکه می‌گوید منع گسترش، یعنی بعضی کشور‌ها داشته باشند و صرفا به بحث گسترش پرداخته است؛ این معاهده از اساس تبعیض آمیز است. عمده نظارت‌هایی که از ایران انجام می‌شود، طبق پروتکل الحاقی و تعهدات فرا پادمانی ذیل برجام در حال انجام است. ما اگر صرفا از همین تعهداتمان در قبال نظارت‌های فرا پادمانی ذیل برجام و پروتکل الحاقی خارج شویم، که مطابق است با قانون اقدام راهبردی مجلس، همین کفایت میکند برای اهرم فشار بر غرب. تعهدات فرا پادمانی باعث شده است پرونده PMD به جریان بیافتد. خروج از NPT به معنای ساخت بمب هسته‌ای است و اجماع علیه ما در بین دوستان و دشمنان‌مان ایجاد میکند. این معاهده هیچ محدودیتی در قبال مسئله غنی سازی و فعالیت صلح آمیز هسته‌ای ما ایجاد نمی‌کند. اولویت عدم اجرای پروتکل الحاقی و متوقف کردن اجرای تعهدات فراپادمانی ذیل برجام است. تجربه نشان داده است تا زمانی که با هدف و راهبرد بهانه زدایی با غرب و آژانس تعامل کنیم و اقدام متقابل جدی انجام ندهیم، باعث زیاده خواهی آن‌ها به مرور زمان خواهد شد.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

 

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: برجام شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی پادمانی انرژی هسته ای خروج از NPT ذیل برجام هسته ای علیه ما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۱۴۱۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روسیه قطعنامه آمریکا درباره عدم استقرار سلاح‌های هسته‌ای در فضا را وتو کرد

قطعنامه پیشنهادی کشور‌های آمریکا و ژاپن درباره عدم استقرار سلاح‌های هسته‌ای در فضا در نشست روز چهارشنبه شورای امنیت سازمان ملل مطرح و با مخالفت روسیه مواجه شد.

۱۳ عضو از ۱۵ عضو شورای امنیت سازمان ملل به قطعنامه پیشنهادی آمریکا و ژاپن رای مثبت دادند، چین یکی از اعضای دائم شورای امنیت رای ممتنع داد و روسیه دیگر عضو شورای امنیت به این قطعنامه رای مخالف داد و آن را وتو کرد.

یک قطعنامه برای تصویب در شورای امنیت ۱۵ عضوی سازمان ملل به ۹ رای موافق بدون مخالفت یا همان وتوی اعضای دائم (آمریکا، روسیه، انگلیس، چین و فرانسه) دارد.

شورای امنیت ملی ایالات متحده آمریکا در واکنش به وتوی قطعنامه کشورش از سوی روسیه گفت که این وتو، نگرانی‌های جدی را در مورد برنامه‌های روسیه برای فضای ماورای جو ایجاد می‌کند.

قطعنامه‌ای که آمریکا و ژاپن برای جلوگیری از استقرار سلاح‌های هسته‌ای در فضا ارائه دادند، تنها هدفش روسیه بود.

این رای گیری پس از آن صورت گرفت که واشنگتن، مسکو را به ساخت سلاح هسته‌ای برای ارسال به فضا متهم کرد؛ ادعایی که روسیه آن را رد کرده است. ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه گفته است که مسکو مخالف استقرار سلاح‌های هسته‌ای در فضا است.

لیندا توماس گرینفیلد سفیر ایالات متحده آمریکا در سازمان ملل پس از رای گیری به شورای امنیت گفت که این رای " شرم آور است. "

واسیلی نبنزیا، سفیر روسیه در سازمان ملل متحد نیز گفت که واشنگتن برای متهم کردن مسکو تلاش می‌کند و افزود که روسیه به زودی مذاکرات خود را با اعضای شورا درباره پیش نویس قطعنامه خود با هدف حفظ صلح در فضا آغاز خواهد کرد. 

نبنزیا خطاب به گرینفیلد گفت: "ما خواهان ممنوعیت قرار دادن هر نوع سلاح در فضا هستیم، نه فقط سلاح‌های کشتار جمعی، اما شما این را نمی‌خواهید. بگذارید همین سوال را از شما بپرسم: چرا؟ " 

ایالات متحده آمریکا، تنها کشوری که از سلاح هسته‌ای در جنگ استفاده می‌کند، و ژاپن، تنها کشوری که با یک سلاح هسته‌ای مورد حمله قرار گرفت، با ارائه قطعنامه‌ای پیشنهادی به شورای امنیت سازمان ملل، از کشور‌های متعهد به معاهده «فضایی ماورای جو» خواستند چنین سلاح‌هایی را توسعه ندهند و از استقرار آنها در فضا خودداری کنند.

لیندا توماس گرینفیلد سفیر آمریکا در سازمان ملل در نشست شورای امنیت سازمان ملل گفت: «هر گونه قرار دادن سلاح هسته‌ای در مدار زمین بی‌سابقه، خطرناک و غیرقابل قبول خواهد بود.»

آمریکا معتقد است که روسیه در حال استقرار یک جنگ‌افزار هسته‌ای ضد ماهواره در فضا است که انفجار آن می‌تواند در همه موضوعات از ارتباطات نظامی تا حتی خدمات مسافربری اینترنتی، خرابکاری ایجاد کند.

دولت آمریکا پیش از این، به کنگره و همچنین متحدان خود در اروپا درباره توانمندی‌ استقرار جنگ‌افزارهای هسته‌ای روسیه در فضا، که می‌تواند یک تهدید بین‌المللی به شمار آید، اطلاع داده بود.

روسیه، یکی از طرف‌های معاهده « فضایی ماورای جو» سال ۱۹۶۷ که از قراردادن «هرگونه اجسام حامل سلاح‌های هسته‌ای یا هر نوع سلاح کشتار جمعی دیگر در مدار زمین» جلوگیری می‌کند، قبلاً اعلام کرده بود که با استقرار سلاح‌های هسته‌ای در فضا مخالف است.

وزیر دفاع روسیه نیز ساخت چنین سلاحی را رد کرده است. ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه دهم اسفند در پارلمان روسیه گفت: مسکو هیچ برنامه‌ای برای استقرار تسلیحات هسته‌ای در فضا ندارد.

اطلاعات مربوط به استقرار سلاح‌های هسته‌ای در فضا پس از آن فاش شد که مایک ترنر، نماینده جمهوری‌خواه و رئیس کمیته اطلاعات مجلس نمایندگان آمریکا، با صدور بیانیه‌ای غیرمعمول نسبت به یک «تهدید جدی امنیت ملی» هشدار داد.

معاهده «فضایی ماورای جو » که توسط حدود ۱۱۴ کشور از جمله ایالات متحده و روسیه به تصویب رسیده است، استقرار «سلاح‌های هسته‌ای یا هر نوع سلاح کشتار جمعی دیگر» در فضا یا استقرار «سلاح‌ها در فضای خارج از جو» را به هر شکل دیگری ممنوع می‌کند.

«یوکو کامیکاوا» وزیر امور خارجه ژاپن که ریاست جلسه شورای امنیت را بر عهده داشت، گفت که حتی در محیط تقابلی جنگ سرد، رقبا توافق کردند تا اطمینان حاصل کنند که فضای بیرونی صلح‌آمیز باقی می‌ماند. او گفت که ممنوعیت قرار دادن هرگونه سلاح کشتار جمعی در فضا امروز نیز باید رعایت شود.

سفیر آمریکا گفت: همه طرف‌های معاهده باید به ممنوعیت سلاح‌های هسته‌ای و سایر سلاح‌های مخرب متعهد شوند و ما باید از همه کشورهای عضوی که هنوز طرف آن نیستند بخواهیم بدون تاخیر به آن بپیوندند.

او گفت که ایالات متحده مشتاقانه منتظر تعامل با سایر ۱۵ عضو شورای امنیت "برای ایجاد اجماع در مورد این متن" است.

منبع: ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل اروپا و آمریکا

دیگر خبرها

  • شکست‌خوردگان،پشت نقاب تحریم
  • آیا دکترین هسته‌ای ایران تغییر کرده است؟
  • انتقاد فلاحت پیشه به ادعای کریمی قدوسی درباره بمب اتم
  • فضاسازی تبلیغی پارلمان اروپا علیه عملیات «وعده صادق»
  • تصویب قطعنامه پارلمان اروپا علیه ایران
  • واکنش آمریکا به گزارش اخیر گروسی درباره ایران
  • تلاش آمریکا برای عدم دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای
  • روسیه قطعنامه آمریکا درباره عدم استقرار سلاح‌های هسته‌ای در فضا را وتو کرد
  • آمریکا: با آژانس اتمی برای شفافیت بیشتر فعالیت‌های هسته‌ای ایران همکاری داریم
  • روسیه پیش نویس قطعنامه آمریکا درباره استقرار تسلیحات هسته ای در فضا را وتو کرد