Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-05-03@14:51:05 GMT

چرا بعضی افراد وسواسی میشوند؟

تاریخ انتشار: ۲۲ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۲۱۵۹۱۵

گر افکار و رفتارهای وسواس گونه‌ شما آنقدر زیاد می‌شود که در زندگی روزمره‌ شما اختلال ایجاد می‌کنند، تا انتهای این مطلب همراه ما باشید. ناطقان: می‌خواهید از خانه بیرون بروید، اما چندین بار قفل در را باز و بسته می‌کنید تا از قفل بودن آن مطمئن شوید. حمام کردن شما بیشتر و طولانی‌تر از افراد عادی است. این نشانه‌ها بخشی از نشانه‌های معضلی است که امروزه اختلال وسواس فکری و عملی می‌نامند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با این مطلب از مجله دلتا همراه باشید.
اختلال وسواس فکری و عملی چیست؟

اختلال وسواس فکری و عملی یک اختلال اضطراب است که مشخصه‌ آن افکار غیرقابل کنترل و ناخواسته و الگوهای مکرر رفتاری است که شما برای انجام آن‌ها احساس اجبار می‌کنید.
علائم اختلال وسواس فکری و عملی

بیشتر مبتلایان به اختلال وسواس می‌دانند که این ترس و اضطراب آن‌ها منطقی نیست و سعی می‌کنند آن را نادیده بگیرند و سرکوب کنند. گاهی هم برای رهایی موقت از آن، یک رفتار تکراری انجام می‌دهند. وسواس عملی همین رفتاری است که دائما تکرار می‌شود تا اضطراب ناشی از وسواس فکری کاهش پیدا کند. وسواس عملی لزوما با ریشه‌های اضطراب ارتباط منطقی ندارد.

اختلال وسواس فکری و عملی
دسته‌بندی افرادی که دچار اختلال وسواس فکری و عملی هستند

    شستشوگرها از آلودگی می‌ترسند. آن‌ها معمولا دست‌های‌ خود را به‌طور مکرر می‌شویند.
    وارسی‌کننده‌ها به‌طور مکرر، کارهایی را که عدم اطمینان از انجام آن‌ها می‌تواند خطرآفرین یا آسیب‌زا باشد، چک می‌کنند، مواردی از قبیل قفل کردن درها یا بستن شیر اجاق گاز.
    شکاک‌ها از این می‌ترسند که اگر کاری را درست یا بی‌عیب و نقص انجام ندهند، مجازات می‌شوند.
    شمارشگر‌ها و برنامه‌ریزها دائما به نظم و ترتیب فکر می‌کنند و ممکن است درباره‌ اعداد، رنگ‌ها یا ترتیب‌های خاص، خرافاتی در ذهن داشته باشند.
    ذخیره‌سازها از این می‌ترسند که چیزی را دور بیندازند، مبادا دوباره به آن احتیاج پیدا کنند. آن‌ها به‌طور وسواس‌گونه، چیزهایی را که نیاز ندارند یا استفاده نمی‌کنند، ذخیره (احتکار) می‌کنند. برای اینکه روابط بهتری با دیگران داشته باشید به مطلب مثبت گرایی سمی خطرناک است! سر بزنید.

اختلال وسواس فکری و عملی
دلیل وسواس چیست و چرا در افراد بروز می‌کند؟

نظریه‌های مختلفی درباره علت ایجاد وسواس فکری عملی وجود دارد. در ادامه بیشتر دلایل بروز بیماری وسواس در افراد را بررسی می‌کنیم.
علل ژنتیکی

به‌نظر می‌رسد احتمال وجود وسواس در خانواده‌هایی که یک ارتباط ژنتیکی دارند بیشتر هست و روانشناسان در حال بررسی آن هستند.
علل رفتاری دلیل وسواس‌های فکری هستند

طبق یک نظریه‌، فرد مبتلا به وسواس به دلیل ترس از موقعیت‌ها یا اشیای خاص، می‌آموزد که با انجام مراسمی این خطر را کاهش دهد و از آن اجتناب کند.

علل رفتاری دلیل وسواس‌های فکری هستند
علل شناختی، دلیل وسواسی شدن بسیاری هستند

نظریه دیگر این است که وسواس فکری و عملی زمانی شروع می‌شود که افراد افکار خود را اشتباه تفسیر می‌کنند. اکثر مردم گاهی اوقات افکار ناخواسته یا مزاحم دارند، اما برای افراد مبتلا به وسواس، اهمیت این افکار شدیدتر می‌شود.
علل محیطی علت بروز وسواس است

رویدادهای استرس زا در زندگی باعث اختلال وسواس در افراد می‌شود. بسیاری از مردم گزارش کرده‌اند که علائم در عرض ۶ ماه پس از حوادث ظاهر می‌شوند.
درمان اختلال وسواس

بعید است اختلال وسواس خودبه‌خود برطرف شود. اگر آن را درمان نکنیم، ممکن است علائم آن تا سال‌ها ادامه پیدا کند. فردی که دچار وسواس است معمولا علائم را ۵ تا ۱۰ سال تحمل می‌کند و بعد به پزشک متخصص اعصاب و روان (روانپزشک) مراجعه می‌کند. دقت کنیم که هیچ پیشگیری‌ای برای اختلال وسواس وجود ندارد.


برچسب ها: وسواس ، رفتارها ، زندگی روزمره

منبع: ناطقان

کلیدواژه: وسواس رفتارها زندگی روزمره اختلال وسواس فکری و عملی دلیل وسواس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۱۵۹۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازگشت قطار‌های تندرو به خط ۵ مترو

هادی زند ضمن عذرخواهی و قدردانی از سعه صدر مسافران به علت حذف قطار‌های تندرو خط پنج در روز‌های اخیر به علت مشکل فنی، گفت: از صبح امروز با پایان عملیات رفع اختلال سیستم علائم خط پنج، اعزام قطار‌های تندرو نیز طبق برنامه زمان‌بندی در حال انجام است.

اعزام قطار‌های تندرو در خط پنج مترو تهران و حومه از صبح روز دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ماه به علت اختلال در سیستم علائم تا امروز متوقف شده بود که با رفع این اختلال، اعزام قطار‌های تندرو طبق برنامه زمان‌بندی انجام می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی شهری

دیگر خبرها

  • دشمن در جنگ اقتصادی با مقاومت مردم نتوانسته کاری از پیش ببرد
  • برخورد با بی‌حجابان یا دولتمردان؟
  • اصلاحات امام زمانی؛ برخورد با بی‌حجابان یا دولتمردان؟
  • خدمات بهزیستی البرز به افراد دارای اختلال اتیسم
  • خدا نیت‌های ما را هم خریدار است + فیلم
  • جامعه نیازمند بهره‌گیری از سیره عملی شهید مطهری است
  • بازگشت قطار‌های تندرو به خط ۵ مترو
  • کمیته امداد تویسرکان از مادران باردار و شیرده حمایت می کند
  • آمریکا: برنامه‌ای عملی برای حفاظت از جان غیرنظامیان در رفح دیده نمی‌شود
  • نیاز تولیدکنندگان به حمایت های عملی