Web Analytics Made Easy - Statcounter

بیش از ۲ هزار و ۸۰۰ واحد تولیدی در استان مرکزی فعالیت می‌کنند که از این تعداد حدود ۵۰۰ واحد در حوزه صادرات نیز فعالیت می‌کنند و تسهیل در اموراین این قشر می‌تواند گام بلندی در جهت توسعه اقتصادی استان، باشد.

به گفته مسئولان استان مرکزی، تراز تجاری استان سال گذشته با صادرات ۲ برابری کالا نسبت به واردات، ۵۵ درصد مثبت بوده و مواد اولیه و دستگاه‌های خط تولید عمده کالا‌های وارد شده به استان در سال گذشته بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با توجه به نامگذاری سال جدید توسط رهبر معظم انقلاب با عنوان «تولید، دانش‌بنیان و اشتغال‌آفرین» تسهیل در امر صادرات و واردات و ایجاد سرویس واحد ارزیابی کالا برای تسهیل در واردات مواد اولیه مورد نیاز واحد‌های تولیدی و صادرات کالا به خصوص توسط شرکت‌های دانش بنیان در دستور کار مسئولان استان مرکزی قرار دارد.

۲۰۲ هزار و ۹۷۰ تن انواع کالا به ارزش ۱۶۵ میلیون و ۷۰ هزار و ۲۱۹ دلار امسال از استان مرکزی به خارج از کشور صادر شد که صادارت این کالا‌ها نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش چشمگیری داشته و مانع زدایی و حمایت اصولی رونق اقتصادی بیش از سال قبل در این استان برای افزایش تولید و صادرات در دستور کار مسئولان قرار دارد.

مدیرکل گمرکات استان مرکزی سیاست دولت را رفع موانع صادرات از کشور گفت: امسال عوارض صادراتی برای بخشی از کالا‌ها وضع شده که نوساناتی در امر صادرات به وجود آورده است.

اسماعیل حسینی می گوید: با توجه به نامگذاری امسال توسط مقام معظم رهبری با عنوان «سال تولید، دانش‌بنیان و اشتغال‌آفرین» تدابیر لازم برای تسهیل در واردات مواد اولیه و صادرات محصولات دانش بنیان از کشور و استان مرکزی اندیشیده شده است.

او گفت: یک سرویس واحد ارزیابی کالا برای واردات مواد اولیه مورد نیاز صادرات و واردات کالا توسط شرکت‌های دانش بنیان تا پایان خردادماه تشکیل می‌شود و تشریفات لازم برای واردات و صادرات کالا‌های مورد نیاز این شرکت‌ها توسط این سرویس انجام می‌شود.

مدیرکل گمرکات استان مرکزی گفت: اداره کل گمرکات این استان در زمینه صادرات کالا، روز تعطیل ندارد و به تولیدکنندگان اعلام شده خدمات صادراتی به صورت شبانه روزی توسط گمرکات استان به فعالان این حوزه ارایه می‌شود.

حسینی می گوید: در راستای تسهیل در امر صادرات کالا از استان مرکزی، تمامی خدمات گمرکی در سریعترین زمان در محل دپوی کالا در محل انبار شرکت‌ها به تولیدکنندگان و صادرکنندگان ارایه می‌شود.

او گفت: همچنین اداره کل گمرکات استان مرکزی برای کمک به سرمایه در گردش و نقدینگی صادرکنندگان و تسهیل در صادرات کالا، دریافت ضمانت‌نامه بانکی با فرصت یک ساله برای صادرات کالا‌هایی که عوارض صادراتی دارند را در دستور کار خود قرار داده است.

مدیرکل گمرکات استان مرکزی می گوید: صدور مجوز ورود موقت برای کالا‌های صادراتی برای شرکت‌های دانش بنیان در سریعترین زمان و صدور مجوز صادرات خارج از نوبت برای صادرات کالا‌های این شرکت‌ها از دیگر اقداماتی است که اداره کل گمرکات استان مرکزی امسال در دستور کار خود قرار داده است.

حسینی گفت: همچنین حضور در محل کالا‌های صادراتی شرکت‌های دانش بنیان، رسیدگی خارج از نوبت به این کالا‌ها و ارزیابی روی کامیون برای حمل یکسره کالای صادراتی این شرکت‌ها از دیگر برنامه‌ها و اقدامات اداره کل گمرکات استان مرکزی در سال جاری است.

او می گوید: ۷۰ تا ۸۰ درصد این کالا‌ها به کشور‌های عراق، ترکیه، افغانستان، پاکستان و ازبکستان صادر شد که این مهم در استان بی سابقه بوده است.

مدیرکل گمرکات استان مرکزی گفت: افزایش تعداد کشور‌های مقصد کالا‌های صادراتی استان در سال جاری در دستور کار قرار دارد.

حسینی می گوید: بیش از یک میلیارد دلار کالا سال گذشته از گمرکات استان مرکزی به خارج از کشور صادر و ۵۰۰ میلیون دلار کالا نیز به استان وارد شد که این مهم نشان از مثبت بودن ۵۵ درصدی تراز تجاری استان است.

او گفت: ۲ برابر واردات کالا به استان مرکزی، کالا به خارج از کشور صادر شد و عمده کالا‌های وارد شده به این استان ماشین آلات و مواد اولیه خط تولید بوده است.

مدیرکل گمرکات استان مرکزی می گوید: ۲۰۲ هزار و ۹۷۰ تن انواع کالا به ارزش ۱۶۵ میلیون و ۷۰ هزار و ۲۱۹ دلار امسال به خارج از کشور صادر شد که صادارت این کالا‌ها نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۰ درصد افزایش داشته است.

حسینی گفت: این کالا‌ها به مقصد ۵۹ کشور جهان از جمله ترکیه، عراق، افغانستان، پاکستان و ازبکستان صادر شده است.

مدیرکل گمرکات استان مرکزی می گوید: انواع هیدروکربورها، پلی اتیلن‌های سنگین و سبک، شمش آلومینیوم، مواد غذایی و نوشیدنی‌ها، مصنوعات پلاستیکی و یکبار مصرف، مصنوعات شیشه‌ای و بلوریجات، مقاطع فولادی، دستمال کاغذی، کاشی و سرامیک از جمله کالا‌های صادر شده از این استان به خارج از کشور بوده است.

حسینی گفت: ۹ هزار و ۳۹۱ تن کالا به ارزش ۲۴ میلیون و ۲۹۶ هزار و ۸۹۳ دلار در این مدت به استان مرکزی وارد شد که واردات این کالا‌ها نسبت به مدت مشابه سال گذشته از نظر ارزشی ۳۹ درصد کاهش و از نظر وزنی ۲۰ درصد افزایش داشته است.

او می گوید: این کالا‌ها از مبدا ۲۳ کشور جهان از جمله امارات متحده عربی، ترکیه، چین، هند و ترکمنستان به این استان وارد شده است.

مدیرکل گمرکات استان مرکزی گفت: این انبار‌ها در راستای صادرات یک‌سره از محل شرکت به خارج از کشور ایجاد شده‌است.

حسینی می گوید: ایجاد سرویس ویژه ارزیابی برای شرکت‌های دانش بنیان برای جلوگیری از رسوب کالا و اخذ ضمانت نامه یک ساله برای این شرکت‌ها برای کمک به نقدینگی آن‌ها از دیگر برنامه‌ها و اقدامات گمرکات این استان بوده است.

معاون توسعه تجارت خارجی اداره کل صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی گفت: پرداخت کمک هزینه‌های اجاره غرفه در نمایشگاه بین المللی به صورت متمرکز توسط سازمان توسعه تجارت ایران، پرداخت کمک هزینه اعزام و پذیرش هزینه‌های تجاری بازاریابی و پرداخت یارانه سود تسهیلات بانکی به صادر کنندگان برای پرداخت تسهیلات مربوط به سرمایه در گردش واحد‌های صادراتی از جمله اقدامات این اداره کل برای کمک صادرکنندگان و تسهیل در امر صادرات در این استان است.

جعفر اصغری می گوید: پرداخت یارانه سود تسهیلات برای بازسازی و نوسازی واحد‌های تولیدی صادرات گرا، پرداخت یارانه سود تسهیلات بانکی برای ایجاد و توسعه زیر ساخت‌های صادراتی از جمله یارانه‌های تخصصی صادرات، سردخانه ها، انبار‌های صادرانی و مراکز خدمات صادرات نیز از دیگر اقداماتی است که توسط اداره کل صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی برای تسهیل در امر صادرات انجام می‌شود.

او گفت: حمایت از صادرات محصولات دانش بنیاد، حمایت از صادرات خدمات فنی و مهندسی شرکت‌های دانش بنیاد و حمایت و انجام ثبت سفارش واردات کالا و ماشین آلات خط تولید برای شرکت‌های دانش بنیان از جمله واردات قطعات یدکی خط تولید بدون فرآیند ثبت سفارش و دریافت حقوق گمرکی برای ترخیص کالا از گمرکات نیز از دیگر اقدامات این اداره کل است.

معاون توسعه تجارت خارجی اداره کل صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی گفت: حمایت از ثبت برند و نام و نشان تجاری برای تمامی شرکت‌ها به خصوص شرکت‌های دانش بنیان، صدور مجور برای متقاضیان ورود موقت مواد اولیه برای پردازش بدون نیاز به استعلام از سایر وزارتخانه و سازمان‌ها و تسریع در ترخیص ورود موقت مواد اولیه و کالا‌های متعلق به واحد‌های تولیدی برای استفاده از تولیدی صادرات محصولات توسط این اداره کل انجام می‌شود.

اصغری گفت: مکاتبات با وزارتخانه به منظور تسریع در اختصاص ارز مورد نیاز پس از انجام مواحل ثبت سفارش و تشکیل جلسات مرتبط نظیر ستاد تسهیل و رفع موانع تولید با حضور اعضاء جلسه و انعکاس تصمیمات منعقده به دستگاه‌های عضو نیز برای جلوگیری از رسوب کالا و مواد اولیه واحد‌های تولیدی در گمرکات از برنامه‌ها و اقدامات این اداره کل است.

وی می گوید: رفع موانع پیش روی تهیه و صدور کارت بازرگانی اشخاص حقیقی و حقوقی و تسریع در انجام ثبت سفارش و دریافت کد تخصصی ارز از طریق مراجع دیربط از جمله بانک مرکزی با جدیت در اداره کل صنعت، معدن و تجارت استان پیگیری می‌شود.

سرپرست اداره کل راه آهن اراک گفت: ۵۰۰ هزار تن کالا از جمله محصولات پتروشیمی و آلومینیوم پارسال از استان مرکزی به خارج از کشور صادر شد که سهم راه آهن از جابه جایی این کالا‌ها حدود سه هزار تن بوده و امید است سهم راه آهن در این حوزه افزایش یابد.

سعید ترکی می گوید : محموله‌های مناسب صادراتی در استان مرکزی وجود دارد که حمل این بار توسط ریل علاوه بر صرفه اقتصادی برای تولیدکنندگان افزایش ایمنی در حمل بار را نیز به همراه دارد.

او گفت: بر اساس برنامه ششم توسعه باید ۳۰ درصد (حدود ۲۰۰میلیون تن) بار کشور توسط ریل جا به جا شود که با توجه به وجود ۲۰ میلیون تن محمولات غیرنفتی در استان مرکزی سهم راه آهن در این استان باید به حداقل ۶ میلیون تن افزایش یابد.

او می گوید: یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن بار سال گذشته از شبکه ریلی استان مرکزی به نقاط مختلف کشور جابه جا شد که این مهم با سهم ۳۰ درصدی فاصله داشته و نیاز است با حمایت مسئولان استان سهم راه آهن در حمل بار در استان افزایش یابد.

سرپرست اداره کل راه آهن اراک با یادآوری تولید آلومینیوم و محصولات پتروشیمی در استان مرکزی گفت: امید است با حمایت مسئولان استانی حمل این بار‌ها از طریق شبکه ریلی جابه جا شود.

استان مرکزی ۱۲ شهرستان و یک میلیون و ۴۴۰ هزار نفر جمعیت دارد.

باشگاه خبرنگاران جوان مرکزی اراک

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: کالای اساسی صادرات کالا مدیرکل گمرکات استان مرکزی خارج از کشور صادر شد تسهیل در امر صادرات شرکت های دانش بنیان معدن و تجارت استان اداره کل گمرکات استان مرکزی گفت واحد های تولیدی استان مرکزی استان مرکزی مسئولان استان برای تسهیل کالا های صادر حسینی می گوید اداره کل صنعت مواد اولیه اداره کل دستور کار صادرات کالا ثبت سفارش کالا ها سهم راه آهن شرکت ها صادر شد مورد نیاز سال گذشته خط تولید وارد شد او گفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۱۷۷۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولیدکنندگان آلومینیوم مواد اولیه را به قیمت دلار ۶۰ هزار و ۵۰۰ تومان خریداری می‌کنند

آفتاب‌‌نیوز :

خبرگزاری فارس نوشت: پس از انتشار این نامه و حواشی آن، عده‌ای از کارشناسان می‌گویند تهیه این نامه و انتشار آن مغرضانه و جهت فشار به دولت جهت تغییر سیاست‌های ارزی بود و از آن منظر که جمع‌کردن امضا‌های این نامه از سوی مدیرعامل بورس کالا دنبال شده است، شاید بتوان گفت موضوع به بروز برخی اختلافات در تصمیم‌گیری‌های اقتصادی وزارت اقتصاد و بانک مرکزی مربوط است و مدیرعامل بورس کالا مأمور شده است از این طریق انتقاد از سیاست‌های ارزی را پررنگ‌تر کند.

‌چندی پیش بود که بانک مرکزی از ممنوعیت صدور گواهی سپرده طلا توسط بانک‌ها خبر داد؛ بورس کالا نیز در واکنش به این اقدام، ضمن مخالفت، تاکید کرد بازاری را غیر از بورس کالا برای مبادله گواهی سپرده قبول ندارد.

دوماه بعد از این بخشنامه بانک مرکزی، بورس کالا نیز با افتتاح نخستین خزانه غیربانکی طلا در بازار سرمایه، حجم موجودی طلا در خزانه‌های بورس کالا را به ۶ تن افزایش داد.

همچنین موضوع عرضه سکه و شمش طلا در مرکز مبادله ایران، موجب گلایه بورس کالا شد در حالی که بانک مرکزی معتقد است اگر قرار باشد به عنوان هاد متولی پاسخگوی بازار ارز، سکه و طلا باشم، قطعا مدیریت این بازار باید در مرکزی با نظارت بانک مرکزی انجام شود.

به هر حال نامه مذکور به دلیل تایید و تکذیب‌های مکرر سر و صدای زیادی ایجاد و به ذهنیت اختلافات وزارت اقتصاد با بانک مرکزی دامن زد.

پس از انتشار این نامه، احمد مهدوی، دبیرکل انجمن کارفرمایی صنعت پتروشیمی در مصاحبه‌ای گفت که نامه‌ای که در خصوص سیاست‌های ارزی و نحوه بازگشت ارز به نیما خطاب به رهبری نوشته شده وجهه قانونی ندارد، چون اولا اصلا خطاب به رهبر انقلاب نوشته نشده بود و با این عنوان از ما امضا نگرفتند، دوما قرار بود نامه تحویل برخی از مسئولان مربوطه مثل ئیس‌کل بانک مرکزی و معاون اول رئیس‌جمهور شود، سوما قرار بود اصلا این نامه منتشر نشود.

به گفته وی، این نامه از سوی آقای جهرمی مدیرعامل بورس کالا به ما ارسال شد تا آن را امضا کنیم؛ آقای جهرمی بورس کالا به من زنگ زد، گفت نامه علیه سیاست‌های بانک مرکزی را امضا کن، چیز بدی نیست.

وی افزود: این در حالی است که خود ما در انجمن پتروشیمی که بزرگ‌ترین صادرکننده کشور هستیم و بیشترین ارز را وارد کشور می‌کنیم نزد رئیس‌کل بانک مرکزی رفتیم و مسائل خود را مطرح کردیم و با نتیجه از جلسه خارج شدیم، هیچ مشکلی هم با سیاست ارزی بانک مرکزی نداریم و در هماهنگی کامل هستیم.

هوشنگ گودرزی، رئیس سندیکای صنایع آلومینیوم ایران درباره موضوعات مطرح‌شده درخصوص نامه مذکور گفت: اصلا قرار نبود این نامه رسانه‌ای شود، بورس کالا پیگیر امضای این نامه بود، طبق آنچه به ما گفته بودند این نامه خطاب به مسئولان رده بالای کشور نوشته شده بود و نامی به عنوان گیرنده نامه به ما گفته نشد‌.

رئیس سندیکای صنایع آلومینیوم ایران ادامه داد: تولیدکنندگان صنعت آلومینیوم مواد اولیه خود را به قیمت دلار ۶۰ هزار و ۵۰۰ تومان خریداری می‌کنند. یعنی نزدیک به ارز بازار غیررسمی، اما فروش محصولات و تبدیل ارز آن با قیمت نرخ نیمایی انجام می‌شود که با این قیمت‌ها نمی‌توان کار کرد. برای اینکه مردم وارد تولید شوند باید این سیاست اصلاح شود.

گودرزی در پاسخ به این سوال که چرا این مشکلات با مسئولان دولت مطرح نشد و روش نامه‌نگاری انتخاب شد؟ گفت: در بیشتر مواقع مسئولان با صادرکنندگان و اتاق‌های بازرگانی مشورت نمی‌کنند و بعد از بروز مشکل تازه به یاد ما می‌افتند که بخش عمده‌ای از کار خراب شده است، ولی باید با مسئولان در این زمینه صحبت می‌شد.

فارس در پایان نوشت: نکته جالب ماجرای نامه مذکور به امضای این نامه توسط انجمن‌هایی مانند کفش و نساجی باز می‌گردد که صادرات آن‌ها بسیار ناچیز است و ارزی به سامانه نیما وارد نمی‌کنند. قطعا اختلاف در مدیریت‌ها اجتناب‌ناپذیر است، اما ضرورت دارد با همسویی بیشتر، اختلاف‌نظر‌های جزئی نیز در تصمیم‌گیری‌های اقتصادی دولت مدیریت شده و به یک صدای واحد بینجامد.‌کاهش سرمایه‌گذاری در کشور، اتخاذ تصمیم‌های عجولانه در موضوعات اقتصادی، ایجاد نوسانات ارزی، کاهش هم‌صدایی در تصمیم‌گیری‌های اقتصادی و به دنبال آن کوچک شدن سفره مردم، تنها بخشی کوچک از این اختلافات اقتصادی است که امیدواریم با ورود معاون اول رئیس‌جمهور و مدیریت اختلافات در تصمیم‌گیری، این مشکل نیز رفع شود.

دیگر خبرها

  • دبیر جدید اتحادیه تولید و صادرات: مرکز «پوشاک استوک» منطقه شدیم
  • راه‌اندازی واحد جدید پالایشگاه آبادان تا دو ماه آینده
  • پایش و نظارت۱۴۴ فروشگاه کالای اساسی در عباس آباد
  • افزایش ۸۰ درصدی ارزش صادرات سمنان در سال جدید
  • با «ساخت ایران» مشکل دارند!
  • تولیدکنندگان آلومینیوم مواد اولیه را به قیمت دلار ۶۰ هزار و ۵۰۰ تومان خریداری می‌کنند
  • پرداخت ۱۰ روبلی تجار برای کد استاندارد صادرات کالا به اوراسیا
  • تجارت خارجی ۴۱۴ میلیون دلاری از گمرکات کردستان
  • آمادگی شرکت نفت مناطق مرکزی برای به راه‌اندازی کارخانه ان‌جی‌ال ۳۱۰۰
  • آمادگی شرکت نفت مناطق مرکزی برای راه‌اندازی ان‌جی‌ال ۳۱۰۰