Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس با اشاره به افزایش قیمت دلار، گفت: یکی از دلایل التهاباتی که در بازار ارز و طلا وجود دارد رشد نقدینگی است. تولید نقدینگی به تنهایی در کاهش ارزش پول ملی نقش داشته و دارد. ممکن است ما دو یا سه سال قیمت دلار را سرکوب کرده باشیم ولی یک مرتبه این جهش داشته است و متاسفانه بانک مرکزی هیچ برنامه ای برای کنترل این نقدینگی ندارد .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محسن زنگنه نماینده تربت حیدریه با بیان این مطلب به عصر ایران گفت: علت دیگر این التهاب موجود در بازار عدم وجود راهبرد اقتصادی است یعنی تولید کننده ما الان مردد است و نمی داند فردا چه می شود در پی این تردید تقاضای ارز بالا می رود که البته این تقاضا مربوط به الان نیست بلکه برای شش ماه دیگر است ولی چون تولیدکننده نمی داند چه اتفاقی می خواهد بیفتد الان نسبت به خرید دلار اقدام می کند البته این تقاضا فقط از طرف تولید کننده نیست بلکه از طرف مردم هم هست ،

وی افزود: مردم با این تورم نگران هستند که پولشان کم ارزش شود وقتی تورم ۴۰درصد باشد طبیعی است که مردم نگران دارایی هایشان باشند ما نمی توانیم مردم را سرزنش کنیم که چرا نگران دارایی های تان هستید روز به روز ارزش دارایی های ریالی شان پایین تر می آید.

وی افزود: در واقع عدم افق روشن از اقتصاد باعث تقاضاهای کاذب یا جلو انداختن تقاضای ارز می شود در همین مدت چند روز تماس‌های زیادی از تولیدکننده ها داشتم که تاکید داشتند ارز بخریم یا نه؟ آنها نگران آینده بودند و این نگرانی طبیعی است.

زنگنه گفت: قطعا تکانه های خارجی مثل برجام و سایر عوامل نیز در این التهابات تاثیر دارد، اینکه می گویند نباید اقتصادمان را به مسائل خارجی گره بزنیم سخن درستی نیست چطور وقتی نهاده دام گران می شود تاکید داریم که چون در اروپا تورم وجود دارد پس گندم اینجا گران می شود و قیمت نهادها را به مسائل خارجی گره می زنیم ولی وقتی به قیمت ارز می رسد می گوییم ربطی ندارد. قطعا تحولات خارجی در شاخص های اقتصادی نه در کشور ما بلکه در هر کشوری موثر است حالا ممکن است در کشوری کمتر یا بیشتر باشد .

وی تصریح کرد: دولت با اینکه نگاه و راهبردش این بود که کشور را به برجام گره نزند اما به جهت خوش بینی ها فراوانی که به جامعه از مذاکرات وین القا کرد عملا گره زد. گره زدن همیشه این نیست که شما خبرهای بد را ندهید گاهی اوقات وقتی خبرهای خوب را می دهید و ایجاد انتظار می کنید این هم به نوعی گره زدن است.

زنگنه افزود: درست است دولت در عمل نشان داد که خودش را معطل برجام نکرده است اما با همین خوش بینی هایی که اوایل دولت اتفاق افتاد و گفتند هفته آینده مذاکرات به سرانجام می رسد و برجام امضا می شود خود این مسئله باعث شد افکار مقداری به اتفاقاتی که در وین بود گره بخورد .

نماینده تربت حیدریه در مجلس در مورد ادامه افزایش قیمت ارز بیان کرد: افزایش قیمت ارز و طلا بستگی به سیاست های دولت دارد، دولت باید فضای آرامش را در کشور ایجاد کند ،تصمیمات خلق الساعه و بدون در نظر گرفتن عواقب آن کشور را دچار التهاب می کند.

وی گفت: برداشتن ارز۴۲۰۰ اقدام بسیار خوبی بود ولی می توانست ملایم تر و با لحاظ همه جوانب پیش برود. در دوماه گذشته فقط در حوزه گمرکی۵۲ بخشنامه صادر شده است. هنوز آیین نامه های اجرایی بودجه ابلاغ نشده است و دولت در مورد حقوق گمرکی مواد اولیه و کالاهای واسطه ای لایحه به مجلس ارائه می دهد، این تصمیمات باعث می شود بازار بهم بخورد.

وی گفت: دولت باید مقداری منسجم تر عمل کند . بخش های مختلف دولت اولویت هایی در ذهن شان است و آن را پیش می برند اما باید توجه داشت که اقتصاد برکه ای است که اگر تلنگری بزنید تمام برکه تحت تاثیر قرار می گیرد و لذا ما نمی توانیم حقوق بازنشسته را تغییر بدهیم و فکر کنیم بر سایر مسائل تاثیر ندارد. قطعا حقوق بازنشسته بر ارز تاثیر دارد و حتما ارز بر قیمت مرغ تاثیر دارد و قطعا آن چهار قلم کالا که ارز ترجیحی شان حذف شود بر هزار قلم دیگر تاثیر دارد نمی دانم وقتی دوستان می گویند فقط همین چهارقلم افزایش دارد با چه دلیلی این حرف را می زنند. دوستانی که به دولت و آقای رئیسی مشاوره می دهند مقداری باید با تدبیر بیشتری عمل کنند.

تماشاخانه ببینید| دیپلمات لاف‌زن؛ داستان مذاکره‌ای با دستاوردهای دروغین ببینید| فیلم استثنایی از حمله خرس نر برای خوردن توله ماده/ دفاع مادر و سقوط هر دو خرس از بالای صخره فیلم های دیگر

منبع: عصر ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۱۷۷۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برنامه تأمین ارز دولت و بانک مرکزی شفاف است ولی کافی نیست

عضو اتاق بازرگانی ایران گفت: دولت و بانک مرکزی برنامه های مدون و شفافی در خصوص تامین ارز واردات برای بخش های دولتی و خصوصی دارند، اما این کافی نیست. تخصیص منابع ارزی باید به گونه ای باشد که فعالان و تولیدکنندگان واقعی کشور به یک اندازه بهره‌مند شوند. - اخبار اقتصادی -

ولی اله منصوری، عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی زنجان در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم در خصوص اقدامات بانک مرکزی در حمایت از تولید طی یکسال گذشته اظهار داشت: مطمئنا حمایت از تولید جزو اهداف اصلی اقتصادی دولت و بانک مرکزی است که در یکسال اخیر هم شاهد اتفاقات خوبی در این عرصه بودیم، اما معتقدم که هنوز کافی نیست و فعالان اقتصادی و تولیدکنندگان باید بیش از پیش مورد حمایت قرار گیرند.

وی با اشاره به پیش‌بینی 3.2 همت تسهیلات قرض‌الحسنه برای شرکت‌های دانش‌بنیان ادامه داد: به تازگی خبرهایی از تمهیدات ویژه بانک مرکزی برای حمایت از «شرکت‌های دانش بنیان» در سال جاری منتشر شده که جای خوشحالی و امیدواری است. گویا شبکه بانکی در قالب قانون بودجه سال جاری مکلف شده به میزان 3.2 همت از طریق صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری تسهیلات قرض‌الحسنه در اختیار شرکت‌های دانش‌بنیان قرار دهد که این تصمیم، قابل تحسین است.

این فعال اقتصادی افزود: بانک مرکزی در سال گذشته نیز گام های مثبت و بزرگی در این حوزه برداشت؛ بطوریکه شبکه بانکی بیش از 230 همت تسهیلات به شرکت‌های دانش‌بنیان پرداخت کرد که نسبت به سال قبل رشد 61 درصدی را نشان می دهد. این موضوع نشانگر نگاه ویژه دولت و بانک مرکزی به شرکت های دانش بنیان است که باید تا حد توان و امکان از آن حمایت شود.

منصوری با تاکید بر لزوم حمایت عادلانه از فعالان اقتصادی و تولیدکنندگان در فرایند تامین منابع ارزی گفت: دولت و بانک مرکزی برنامه های مدون و شفافی در خصوص تامین ارز واردات برای بخش های دولتی و خصوصی دارند، اما این کافی نیست. در واقع تخصیص منابع ارزی باید به گونه ای صورت گیرد که فعالان و تولیدکنندگان واقعی کشور به یک اندازه از این شرایط بهره ببرند. هر چند دولت سیزدهم همواره بر اجرای عدالت تاکید و تلاش دارد؛ اما باید اقداماتی را در دستور کار قرار دهد که فرایند تامین و تخصیص ارز کاملا عادلانه تقسیم و اجرایی شود.

عضو اتاق بازرگانی ایران خاطر نشان کرد: بی‌تردید فعالان اقتصادی، تولیدکنندگان و تجار واقعی با رویکرد کمک به اقتصاد کشور وارد میدان شده اند و باید مورد حمایت قرار گیرند. در نتیجه حالا که این تلاشگران اقتصادی آماده کمک به روند تولید و تجارت کشور هستند، دولت و بانک مرکزی هم باید سرعت و جدیت بیشتری در روند تخصیص و تامین ارز رسمی و دولتی به آنها داشته باشد تا در نهایت شاهد رشد و رونق اقتصادی بیشتری باشیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مصباحی مقدم : کنترل بانک‌ها از خرداد در اختیار بانک مرکزی قرار می‌گیرد
  • کاهش نقدینگی و تورم با تمرکز بانک مرکزی در حوزه ریال
  • رئیسی: رشد نقدینگی و قیمت ارز نیازمند کنترل است
  • استمرار روند کاهشی تورم، رشد نقدینگی و قیمت ارز نیازمند کنترل و مراقبت جدی است
  • استمرارروند کاهشی تورم، رشدنقدینگی و قیمت ارز نیازمند کنترل و است
  • مجلس به بانک مرکزی اولتیماتوم داد
  • قالیباف به بانک مرکزی اولتیماتوم داد
  • آمادگی بانک‌ها برای استفاده از برات الکترونیکی
  • برنامه تأمین ارز دولت و بانک مرکزی شفاف است ولی کافی نیست
  • پیش‌بینی مرتضی افقه از تاثیر انتخابات آمریکا بر بازار ارز/ منتظر این تغییر باشید