Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‎‌ها-کشاورزان شهرستان گناباد این روزها در انتظار دریافت تسهیلات برای اجرای طرح و برنامه‌های خود برای بازسازی قنات‌های خسارت دیده از سیل هستند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از گناباد ، قنوات به عنوان یکی از شریان‌های اصلی در گناباد نقش مهمی در توسعه و ماندگاری جمعیت دارد اما در سال‌های اخیر این قنوات با خشکسالی  و از سویی خسارت‌های سیل همراه بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

واگذاری برخی نظارت‌ها در سطح بازار و اجرای پرداخت تسهیلات به دامداران در قالب طرح دامدار کارت از دیگر موضوعاتی بوده که به این وزارتخانه جهاد کشاورزی و به تبع آن به ادارات در شهرستان واگذار شده است.

کشاورزان و دامداران گناباد در تماس‌هایی با خبرنگار تسنیم در این شهرستان از میزان اعتبارات به قنات‌های خسارت دیده از سیل و نظارت‌ها در سطح بازار گلایه‌هایی داشتند و درخواست پیگیری این موضوعات را بیان کردند.برای پیگیری این موضوع به سراغ مدیرجهاد کشاورزی گناباد رفتیم تا مطالبات مردمی را پیگیری کنیم.

پهنه‌های معدنی "گناباد" و "بجستان" تعیین تکلیف می‌شود/ شورای معادن استان‌ها اختیار بیشتری لازم دارند گناباد پس از دو سال سیل پیاپی/ بندسارهای حوزه آبخیزداری ترمیم می‌شود + فیلم بعد از گذشت 18 سال بزرگراه گناباد به روشنایی رسید

رمضانعلی قاسمی، مدیر جهاد کشاورزی گناباد در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم اظهارداشت: بارندگی‌های زمستانه امسال خوب بود و زراعت هایی مانند برداشت 8 هزار تن جو و 4 هزار تن گندم وهمچنین  4500 تن گندم نیز از شهرستان‌های اطراف تحویل سیلوی گناباد شده که رشد سه برابری را نشان می‌دهد.

وی با اشاره به اینکه کشاورزان سال قبل 108 هزار تن گندم تحویل دادند که امسال به 150 تن رسیده بیان داشت: با سیاست‌هایی که دولت در دستورکار خود قرار داده پیش بینی می‌شود سطح زیر کشت گندم در کشور افزایش یابد و در این محصول به خودکفایی برسیم.

مدیر جهاد کشاورزی با اشاره به مشکلات کمبود آب در منطقه عنوان کرد: تغییر الگوی کشت یکی از سیاست‌ها در مناطق کم آب است که به عنوان مثال کشت زیره در این شهرستان خوب جواب داده و این گیاه در سال دوبار بیشتر آب دهی لازم ندارد و از سویی محصول آن را کیلویی 700 هزار تومان می‌خرند.

7 میلیارد تومان اعتبار برای قنوات جذب شده است

قاسمی درباره اعتبارات تخصیص یافته به قنوات که مردم پیگیری‌های زیادی داشته اند و کشاورزان نیز گلایه‌هایی از این موضوع دارند اظهار داشت: در مجموع 11 میلیارد و 117 میلیون تومان اعتبار داشتیم که هفت میلیارد و 600 میلیون تومان آن جذب شده است.

وی گفت: این اعتبارات شامل اعتبارات بنیاد علوی یک میلیارد و 100 میلیون تومان، بنیاد برکت سه  میلیارد و 200 میلیون تومان و اعتبارات در اختیار نماینده یک میلیارد و200 میلیون تومان بوده که به قنوات اختصاص یافته است.

مدیر جهاد کشاورزی گناباد تصریح کرد: اختصاص اعتبار به قنوات به این معنا نیست که به صورت کامل آن مبلغ در اختیار هیئت امنای قنات قرار بگیرد و این اعتبارات یا به صورت اوراق است که 50 درصد به صورت معمول تعدیل می‌خورد و یا مرحله ای آزاد می‌شود که برخی از کشاورزان برداشت می‌کنند و وقتی کل مبلغ اعلام می‌شود به صورت کامل در اختیار آنها قرار خواهد گرفت.

قاسمی درباره گلایه هیئت امنای قنات بهاباد که به این خبرگزاری منتقل کرده بودند بیان کرد: برای قنات بهاباد یک میلیارد و 300 میلیون تومان و نوقاب یک میلیارد و 100 میلیون تومان در نظر گرفته شده اما به مرور اختصاص می‌یابد و به صورت کامل یا نقدی تعلق نمی‌گیرد.

وی ادامه داد:برای اعتبارات فنی  68 میلیارد تومان پیش بینی شده اما مشخص نیست چه میزان از آن اختصاص پیدا می‌کند و این در حالی است که در جذب اعتبارات فنی  و اعتباری در استان، رتبه دوم را داریم به طوری که  بیش از یک میلیارد تومان جذب صورت گرفته است.

مدیر جهاد کشاورزی گناباد درباره نهاده‌های دامی که یکی دیگر از گلایه‌های مردمی بوده و خبرگزاری تسنیم نیز در گزارش‌هایی به آن پرداخته است اظهار داشت: 73 هزار تن خوراک دام  در سال برای دام‌ها در گناباد مصرف می‌شود و در این حوزه بیشتر باید کار کنیم و توصیه می‌کنیم کشاورزان روی جو و قصیل کار کنند و به سمت کشت سورگوم و ذرت حرکت کنند.

قاسمی ادامه داد: 20 میلیارد تومان برای کار روی چغندر علوفه ای در نظر گرفته شده است که در هر هکتار 120 تن برداشت می‌شود که با اجرای آن مقداری مشکلات کاهش خواهد یافت.

وی در درباره دامدار کارت بیان کرد: حدود یک ماه است که نیروهای جهاد کشاورزی تعطیلی نداشته و حتی جمعه نیز در محل کار بوده اند تا دامداران بتوانند ثبت نام خود را برای دامدار کارت تکمیل کنند و گلایه‌های این عزیزان در خصوص بیمه دام و یا ضمانت‌ها و یکسری مدارک در اختیار جهاد کشاورزی نیست و این‌ها دستورالعمل کشوری دارد.

200 پرونده آماده دریافت تسهیلات دامدار کارت

مدیر جهاد کشاورزی گناباد خاطرنشان کرد: در زمینه دام کارت یک میلیارد و 700میلیون تومان  در مرحله اول جذب کرده ایم و در مرحله دوم بیش از دو میلیارد تومان جذب داشته ایم.

قاسمی افزود: بیش از یک‌هزار نفر برای دامدار کارت معرفی شدند که شامل 156 میلیارد تومان تسهیلات می‌شود و تاکنون  15 میلیارد تومان آن جذب شده است. در همین راستا رتبه دوم استان در جذب اعتبارات دامدار کارت را داریم و هم اکنون 200 پرونده آماده پرداخت اعتبارات جذب دامدار کارت هستند.

مدیر جهاد کشاورزی گناباد در رابطه با واگذاری برخی نظارت‌ها به این اداره نیز اظهار داشت:در 99 قلم از کالاها نظارت برعهده جهاد کشاورزی گذاشته شده مانند شکر، روغن، برنج ،گوشت قرمز و سفید و میوه از پر مصرف ترین کالاها می‌باشند به همین منظور هشت تیم بازرسی شکل گرفته است و سپاه پاسداران نیز همراهی خوبی با مجموعه جهاد کشاورزی در حوزه نظارت‌ها داشته و روزانه از سطح بازار نظارت صورت می‌گیرد.

وی بیان کرد: در راستای تنظیم بازار برخی اقلام پر مصرف مانند 101 تن برنج هندی ، 104 تن برنج تایلندی، 107 تن شکر، 15 تن گوشت قرمز و 40 تن روغن توزیع شده است.

3 نانوایی به تعزیرات معرفی شدند

مدیر جهاد کشاورزی گناباد نیز درباره نظارت بر نانوایی‌ها که به این نهاد واگذار شده بیان کرد: بازدیدهایی داشته ایم و ساعت 11 شب سه نانوایی را در حال پخت کشف کردیم که به تعزیرات معرفی و جریمه شدند.

قاسمی ادامه داد: از بیشتر سوپرمارکت‌ها بازدید و نان‌های بدون مشخصات کشف شد که به همین منظور به تعزیرات معرفی شده وضمن اینکه یکی از نانوایی‌هایی متخلف گناباد به 24 میلیون تومان جریمه محکوم شده است.

انتهای پیام/282/ن

منبع: تسنیم

کلیدواژه: مدیر جهاد کشاورزی گناباد میلیارد تومان میلیون تومان یک میلیارد دامدار کارت نظارت ها هزار تن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۱۹۲۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش‌بینی برداشت ۳۰ هزار تن گندم مازاد از مزارع آبدانان

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان آبدانان گفت: در سال زراعی جاری ۲۹ هزار هکتار از اراضی شهرستان زیر کشت انواع محصولات کشاورزی شامل گندم، جو، دانه‌های روغنی و حبوبات رفته است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از ایلام، عبدالنبی امینی پور امروز- شنبه هشتم اردیبهشت ماه- در جمع خبرنگاران اظهار کرد: علی‌رغم کاهش ۳۴ درصدی بارش‌ها در سال زراعی جاری، اما به دلیل اینکه بارش‌ها در زمان مناسب بارید پیش‌بینی داریم میزان محصول مورد انتظار به دست آید.

وی افزود: اگر حوادث غیر مترقبه رخ ندهد از ۲۲ هزار هکتار زیرکشت گندم ۳۰ هزار تن گندم مازاد از مزارعه آبدانان برداشت و تحویل چهار مرکز خرید در شهرستان خواهد شد.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان آبدانان اضافه کرد: علی‌رغم مساعد نبودن شرایط جوی در ابتدای کاشت محصولات کشاورزی از جمله کشت کلزا، امسال برای نخستین بار ۳۵۰ هکتار از اراضی منطقه زیر کشت دانه‌های روغنی (کلزا) رفت که پیش‌بینی می‌شود ۴۰۰ تن کلزا برداشت شود.

امینی‌پور با اشاره به مشکلات بخش کشاورزی، گفت: بارش‌های اخیر باعث تخریب کامل جاده‌های بین مزارعه شده که انتظار می‌رود ادارات عضو برداشت در جهت مرمت، ترمیم و رکلاژ جاده‌های بین مزارع همکاری لازم را با مدیریت جهاد کشاورزی انجام دهند.

وی با اشاره به مشکل سوخت ادوات کشاورزی، افزود: با توجه به توپوگرافی منطقه، گستردگی حوزه، طولانی شدن زمان برداشت محصول، و وجود بیش از ۲۰۰ دستگاه کمباین در پیک برداشت گندم و جو میزان سوخت تعیین شده برای هر هکتار کشت دیم ۱۱ لیتر و برای کشت آبی ۲۱ لیتر کافی نیست و انتظار می‌رود شرکت پخش فرآورده‌های نفتی تمهیدات لازم را در این خصوص به عمل آورد.

وی ادامه داد: ۴۸ دستگاه کمباین در منطقه کار برداشت محصولات کشاورزی را انجام می‌دهند، اما در زمان برداشت با اضافه شدن کمباین‌های غیر بومی این تعداد به ۲۰۰ دستگاه می‌رسد.

کد خبر 748568

دیگر خبرها

  • تخریب ۳۰۰ قنات جنوب سیستان و بلوچستان در سیل اخیر
  • پیش‌بینی برداشت ۳۰ هزار تن گندم مازاد از مزارع آبدانان
  • روز مزرعه دانه های روغنی در لرستان
  • ۵۴۳ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان، برآورد اولیه خسارت سیل به بخش کشاورزی
  • ۵۴۳ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان، برآورد اولیه خسارت سیل به بخش کشاورزی خراسان جنوبی
  • برآورد اولیه خسارت سیل به بخش کشاورزی/ ۱۰۱ رشته قنات آسیب دیدند
  • تولید بیش از ۱۹ هزار تن دانه‌های روغنی از مزارع کلزا شهرستان دهلران
  • ۳۶۳ هزار هکتار از اراضی کشاورزی ایلام آفت‌زدایی شد
  • واگذاری ۱۱۰۰ قطعه زمین نهضت ملی مسکن به متقاضیان گنابادی
  • ۱۱۰۰ قطعه زمین نهضت ملی مسکن به متقاضیان گنابادی واگذار شد