Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-30@03:39:33 GMT

تشکیل بازارچه‌های مرزی مشترک با پاکستان

تاریخ انتشار: ۲۳ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۲۱۹۳۰۰

تشکیل بازارچه‌های مرزی مشترک با پاکستان

رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران گفت: راه اندازی بازارچه های مرزی مشترک با پاکستان با همکاری دولت پاکستان و استانداری سیستان و بلوچستان در حال پیگیری است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از سازمان توسعه تجارت ایران، علیرضا پیمان‌پاک در کارگاه آموزشی تجارت با پاکستان با تاکید بر اهمیت بازار این کشور برای ایران، گفت: در حال حاضر سهم دو کشور از بازار ۱۹۰ میلیارد دلاری موجود، ناچیز است و همین موضوع ضرورت برنامه ریزی برای افزایش این سهم را نشان می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به بازار ۷۰ میلیارد دلاری پاکستان افزود: صادرات این کشور در سال گذشته، ۲۲ میلیارد دلار و واردات آن ۴۸ میلیارد دلار بوده است که در کنار تجارت خارجی ۱۲۰ میلیارد دلاری جمهوری اسلامی ایران، بازار ۱۹۰ میلیارد دلاری ایجاد شده؛ اما سهم دو کشور از این بازار تنها حدود ۱.۶ میلیارد دلار و غیرقابل قبول است.

معاون وزیر صمت با بیان اینکه یکی از مهم‌ترین سیاست‌های دولت سیزدهم، توسعه تجارت و همکاری با کشورهای منطقه و همسایه است، افزود: در این راستا کشور پاکستان از چند منظر به عنوان یکی از کشورهای اصلی هدف جمهوری اسلامی ایران انتخاب شده این کشور از نظر مذهبی و فرهنگی قرابت نزدیکی با ما دارد و مرزهای طولانی، فرصت‌های متعددی را در راستای همکاری دو کشور فراهم کرده است.

راه‌اندازی و تقویت بازارچه‌های مرزی مشترک با پاکستان

رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران با اشاره به مکمل بودن اقتصاد ایران و پاکستان گفت: یکی از موضوعات مهمی که سازمان توسعه تجارت ایران به جد پیگیر آن است و نقش مهمی در افزایش تجارت دو کشور دارد، راه‌اندازی بازارچه‌های مرزی مشترک و تقویت آن است که با همکاری و همراهی دولت پاکستان و استانداری سیستان و بلوچستان در حال پیگیری است.

پیمان‌پاک با بیان اینکه ایجاد دفتر مراکز تجاری در کشور پاکستان از سیاست‌های اصلی سازمان توسعه تجارت ایران است، گفت: استفاده از ظرفیت بخش خصوصی برای ارائه خدمات مدیریت شده اعم از خدمات توسعه بازار، خدمات گمرکی، خدمات لجستیک و ترخیص کالا و پشتیبانی‌هایی که می‌توان از تجار در زمینه مسائل حقوقی، پیگیری دعاوی، انتقال ارز و صدور ضمانت‌نامه کرد، بسیار قابل اهمیت است و در اولویت پیگیری قرار دارد.

معاون وزیر صمت با بیان اینکه در هشت‌ماه گذشته، هشت مرکز تجاری با این رویکرد ایجاد کردیم، گفت: برنامه‌ریزی شده این مراکز، ۷۰ محور خدماتی تعریف شده را به تجار جمهوری اسلامی ایران و تجار کشورهای هدف ارائه دهند و هدف این است که وقتی تاجر وارد کشور مقصد می‌شود، سرگردان نباشد و بتواند کلیه خدمات را از این دفاتر دریافت کند.

وی ادامه داد: در حال حاضر جهت راه‌اندازی این دفتر در پاکستان موافقت اولیه‌ای را دریافت کرده‌ایم و ایجاد این مراکز در دست اقدام است.

رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران با اشاره به اهمیت حضور رایزن بازرگانی در کشور پاکستان گفت: در حال حاضر و با آغاز به کار دولت، رایزن جمهوری اسلامی ایران در پاکستان فعالیت مؤثری دارد و فعالیت رایزن‌ها می‌تواند درگاهی برای شناخت بازار و پیگیری مسائل مربوطه به تجارت باشد.

پیمان‌پاک با اشاره به اهمیت مبادله هیأت‌های تجاری بین دو کشور گفت: موضوع مهم دیگر در تجارت با کشورهای هدف از جمله پاکستان، اعزام و پذیرش مدیریت شده و با برنامه هیأت‌های تجاری است که در این بخش نیز نقش رایزن و مراکز تجاری مورد تاکید و مهم است.

وی افزود: در این زمینه در حوزه‌های تخصصی فعالیت‌هایی را شروع کردیم. از جمله در کشور روسیه پیشرفت‌های بسیار خوبی داشتیم، در کشور عمان نیز با همکاری اتاق مشترک دو کشور کاملاً موفق عمل کردیم. در کشورهای عراق، چین، اندونزی، قطر و ترکیه نیز فعالیت‌هایی را شروع کرده‌ایم و براساس برنامه‌ریزی صورت گرفته، پاکستان نیز به این حوزه اضافه می‌شود.

معاون وزیر صمت ادامه داد: با کمک سفرای دو کشور، اتاق‌های مشترک و سازمان توسعه تجارت پاکستان این برنامه‌ریزی می‌تواند مؤثرتر واقع شود و منجر به افزایش شناخت تجار از بازار دو طرف و پتانسیل و ظرفیت‌های موجود شود.

پیمان‌پاک افزود: برنامه و هدف ما ایجاد هم‌افزایی بین سازمان توسعه تجارت ایران و سایر دستگاه‌ها از جمله معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری است که از این فرآیندها حمایت کنند.

رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران با اشاره به اهمیت برگزاری نمایشگاه‌های تخصصی گفت: برگزاری نمایشگاه‌های تخصصی در دو کشور نیز فرصت مناسبی است که باید با نظارت اداره کل شبه قاره هند و رایزن بازرگانی و مشارکت مجموعه‌های مؤثر در راستای شناساندن توانمندی‌های جمهوری اسلامی ایران در بازار هدف پیگیری شود.

پیمان‌پاک با تاکید بر برخی نارضایتی‌ها در زمینه برگزاری نمایشگاه‌ها گفت: در این زمینه تاکید شده گزینش مجریان نمایشگاهی با دقت بیشتری صورت گیرد و کارگروه شورای نظارتی تشکیل شود تا برگزاری نمایشگاه‌ها بیشترین عایدی را برای تجار و توسعه تجارت کشور داشته باشد.

بکارگیری ساز و کار تهاتر در مبادلات ایران و پاکستان

معاون وزیر صمت با اشاره به برگزاری منظم نشست‌های کمیته تجاری که اولین نشست آن در ایران برگزار شد، گفت: یکی از محورهایی که در کمیته مشترک در مورد آن به توافق رسیدیم و اتاق بازرگانی کویته و زاهدان در حال پیگیری محورهای آن هستند، پیاده‌سازی ساز و کار تهاتر است.

پیمان‌پاک افزود: در این کمیته همچنین موضوعات مربوط به زیرساخت‌های حمل و نقل، مسائل پولی و بانکی و … مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

معاون وزیر صمت همچنین با اشاره به تحریم و مشکلات مربوط به انتقال ارز گفت: به واسطه تحریم‌های ظالمانه راه‌های متعدد و مختلفی را در کشورهای هدف پیاده می‌کنیم و در این راستا در سازمان توسعه تجارت ایران برنامه‌ریزی و تلاش کرده‌ایم بخش خصوصی واقعی از ظرفیت صرافی‌ها و خدمات پولی و بانکی استفاده کند.

مذاکره با وزارت نیروی پاکستان در زمینه پول صادرات برق

پیمان‌پاک افزود: همچنین در حال مذاکره با وزارت نیرو و همتایان پاکستانی هستیم که پول صادرات برق به عنوان اعتبار خریدار هزینه شود و هنگامی که صادرکننده کالایی را به کشور پاکستان صادر می‌کند، به صورت وام کم بهره در اختیار خریدار پاکستانی قرار گیرد.

وی با بیان اینکه تأخیر در ارسال کالا، تجار را با مشکل رو به رو می‌کند، گفت: در راستای تسهیل عبور و مرور کامیون‌های دو کشور در حال مذاکره هستیم و در این زمینه قصد داریم واردکننده معتبر و بین المللی پاکستانی را به تجار معرفی کنیم که بتوانند به صورت مطمئن عقد قرارداد داشته باشند.

رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران با بیان اینکه ایجاد فروشگاه‌های زنجیره‌ای و مراکز فروش عمده؛ مشابه تجربه‌ای که در روسیه داشتیم، در پاکستان نیز در حال پیگیری است، گفت: موضوع ایجاد بارانداز و مکانی که کالای ما وارد، ترخیص، انبار و در نهایت عرضه شود؛ چه در خرده‌فروشی و چه در عمده‌فروشی دنبال می‌شود.

وی اظهار امیدواری کرد که برنامه‎‌هایی که سازمان توسعه تجارت ایران با همکاری اتاق‌ها و مجموعه‌های متناظر و مسئولان کشورهای هدف تعریف می‌کند، در راستای آموزش و ارتقای توانمندی بخش خصوصی و تجار دو کشور مؤثر واقع شود.

انتهای پیام/
 

منبع: دانا

کلیدواژه: رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران بازارچه های مرزی مشترک برگزاری نمایشگاه ها جمهوری اسلامی ایران میلیارد دلاری حال پیگیری کشور پاکستان کشورهای هدف برنامه ریزی معاون وزیر راه اندازی پیمان پاک دو کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۱۹۳۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حجم تجارت خارجی ایران ۱۵۳ میلیارد دلار است

به گزارش صدای ایران از ایرنا، عباس علی‌آبادی، در افتتاحیه ششمین نمایشگاه ایران اکسپو، با بیان اینکه اکنون ایران با وجود تحریم‌ها یکی از قطب‌های اقتصاد و صنعت منطقه است، اظهار داشت: بالغ بر ۱۵۳ میلیارد دلار حجم تجارت خارجی کشور شامل صادرات غیرنفتی، نفتی و واردات است که از این رقم نزدیک به ۵۰ میلیارد دلار مربوط به صادرات غیرنفتی است.

وی افزود: کشور‌های همسایه افریقایی، کشور‌های اسلامی و دوست در اولویت توسعه روابط و همکاری اقتصاد با جمهوری اسلامی ایران هستم ضمن اینکه عضو ناظر تجارت جهانی هستیم و با حضور در پیمان‌های منطقه‌ای و بین‌المللی تعامل سازنده‌ای با این پیمان‌های این کشور‌ها داریم.

علی‌آبادی بیان داشت: در سازمان همکاری اکو با ۹ کشور همسایه و منطقه همکاری داریم و موافقتنامه تجاری در حال پیگیری است با هشت کشور اسلامی در حال توسعه، موافقتنامه تجارت ترجیحی امضا کرده و در حال اجرا هستیم. همچنین در سازمان همکاری اسلامی با کشور‌های عضو موافقتنامه تجارت ترجیحی داشته و همکاری‌های تجاری را برنامه‌ریزی و اجرا می‌کنیم.

وی خاطرنشان کرد: با کشور‌های اتحادیه اقتصادی اوراسیا، موافقتنامه تجارت آزاد و با تعدادی دیگر از کشور‌ها موافقتنامه تجارت ترجیهی به امضا رسیده و با برخی دیگر از کشور‌ها در حال مذاکره هستیم، ما آماده عامل هستیم و دست همکاری اقتصادی با کشور‌ها و ملت‌های جهان را می‌فشاریم.

توسعه روابط تجاری با کشور‌های شرکت‌کننده در نمایشگاه اکسپو

وزیر صنعت، معدن و تجارت، با اشاره به برگزاری نمایشگاه ایران اکسپو ۱۴۰۳ گفت: تلاش می‌کنیم این نمایشگاه بتواند با ارائه شفافیت توانمندی‌ها و شناسایی نیازمند‌های طرفین گام جدی را در توسعه اقتصادی بردارد.

علی‌آبادی ادامه داد: مهم‌ترین هدف این نمایشگاه توسعه روابط تجاری با کشور‌های شرکت‌کننده است، ایران در حوزه تجارت مزایای نسبی بسیاری دارد که می‌تواند تسهیل گر بسیاری از تعاملات در سطوح مختلف راهبردی باشد.

وی بیان کرد: زمینه‌های همکاری را تسهیل می‌کند ایران در حوزه تجارت مزایای نسبی دارد که می‌تواند تسهیل گر در حوزه راهبردی باشد همچنین چهره واقعی بخشی از توانمندی‌های ایران در این نمایشگاه‌ها معرفی می‌شود و زمینه برای همکاری‌های اقتصادی فراهم می‌گردد.

حضور بازرگانان و تجار از ۱۰۰ کشور دنیا

وزیر صنعت، معدن و تجارت، با اشاره به حضور بازرگانان و تجار از ۱۰۰ کشور دنیا گفت: توجه به جایگاه ایران در کنار ظرفیت معدنی و کشاورزی و صنعتی فرصت‌های زیادی را فراهم می‌کند در این راستا رویکرد اصلی برنامه‌های وزارت صمت مبتنی بر تعاملات در عرصه بین‌الملل و کسب و کار دانش بنیان است.

وی بیان داشت: برنامه ما در مرحله اول جهت‌دهی توسعه اقتصادی بر پایه رشد اقتصادی پایدار با تعاملات بین‌المللی با محصولات فناورانه است، دوم توسعه زیرساخت‌های تجاری و افزایش سهم کشور از تجارت بین‌المللی از دیپلماسی اقتصادی است.

اولویت به دیپلماسی اقتصادی با هدف ورود به بازار‌های جهانی و فناوری

علی‌آبادی با بیان اینکه اولویت‌دادن به دیپلماسی اقتصادی با هدف ورود به بازار‌های جهانی و فناوری است گفت: تعامل سازنده با کشور‌های منطقه در انتقال فناوری و صنعتی مهم‌ترین اقدام است، فعال‌سازی میز‌های کالایی کشور و استانی با هدف شناسایی ظرفیت صادرات به کشور‌های هدف با همکاری وزارت امور خارجه و بهره‌مندی حداکثری از روابط سیاسی در ایجاد بازار‌های جدید و حوزه تامین است.

وی اضافه کرد: افزایش کارایی و فعال کردن رایزنان بازرگانی در حرکت رقبای ایران، ارائه اطلاعات کامل به بازرگانان ایرانی و تنوع‌بخشی به تجارت با کمک ارز‌های محلی، توسعه بازار‌های مرزی جهت افزایش صادرات و منابع خارج از کشور، بهره‌گیری از ظرفیت اتاق‌های بازرگانی با سایر کشور‌ها و بخش خصوصی در روابط خارجی و گسترش بازار‌های صادراتی از مهم‌ترین اقدامات است.

دیگر خبرها

  • توسعه تجارت و مراودات مرزی از سیاست‌های دولت سیزدهم است
  • ضرورت تشکیل کمیسیون مشترک برای پیگیری موافقتنامه‌های دوجانبه بین ایران و اوگاندا
  • کارگروه مشترک برای آسیب شناسی روند رسیدگی به پرونده‌ها تشکیل شود
  • بازارچه‌های مرزی پیراحمد و شیخ سلو در چالدران راه‌اندازی می‌شوند
  • حجم تجارت خارجی ایران ۱۵۳ میلیارد دلار است
  • ضرورت ارتقاء روابط با پاکستان پس از سفر رئیس جمهور
  • یک مقام دولتی عنوان کرد؛ ارتباط شبه سوییفت با برخی کشور‌ها داریم
  • ماجرای تولید نوکیای تقلبی جدی شد
  • ارتباط شبه سوئیفت و تجارت با ۱۰ کشور از طریق ارزهای ملی
  • ورود سازمان توسعه تجارت به ماجرای تولید نوکیای تقلبی